Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Σπυρο για τις πληροφοριες.
-
-
Μιας και μιλησαμε για Τoyota (shimano) ειμαι παθων και ψαχνω κι εγω συμβουλες.
Για καποιο περιεργο λογο σχεδον ολες μου οι αγορες ετυχαν να ειναι shimano. Και πριν 3 μηνες οταν πρωτοείδα την διαφήμιση για το νεο Ultegra XSD με συνοπτικες διαδικασιες αντικατέστησα ολα τα μηχανακια μου με 4 απο αυτα.
Στα μηχανακια της εχω τυφλη εμπιστοσυνη λογω αντοχης στο χρονο. Στα καλαμια ομως δεν ειμαι και τοσο φανατικος και λεω να αλλαξω.
Ψαχνω λοιπον να αγορασω 2 τρισπαστα ντουρα καλαμια, fast η medium fast για διπλη χρηση.
Casting και heavycasting. Και για να μην με παρετε με τις πετρες να σας εξηγησω.
Εχω 2 καλαμια καθαροαιμα heavy, συνηθως με αυτα κανω ριψεις στα 300+μετρα με Penn και 220+ με Carnelian.
Εχω αλλα 2 καλαμια Casting. 75-100γρμ βαριδια και βολες 60-80μετρα.
Ψαχνω για 2 καλαμια που στο casting θα φορτωνω αρματωσιες για λιγο πιο μακρινες βολες με 120+βαρυδια και στο heavy θα τα χρησιμοποιω για τις κοντινες ριψεις (κατω απο 180 μετρα).
Τα 2 τρισπαστα Vengeance που χρησιμοποιω τωρα ειναι μαλλον πολυ παραβολικα για το 2ο οποτε λογω έλλειψης εμπειρίας σε καλαμια απο αλλες φιρμες, θα θελα καμια συμβουλη.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Dryhten για αυτό το post.:
-
Φίλε Δημήτρη ήσουν πολυ κατατοπιστικός. Τι μυαλο μου παει σε κατι απο penn rampage-powerstix-slammer. Ειναι καλαμια που καλυπτουν στο έπακρο τις απαιτησεις σου.
Αν μου μιλας για 120 + μολυβια και ταυτοχρονα σουπιες, αναγκαστικα πας σε δυνατες κορυφές.
Ωστόσο αυτού του ειδους ψαρεμα απέχει απο μενα, οποτε προσωπικα δεν εχω και πολλες επιλογες. Μακαρι καποιος φιλος μα βοηθησει με περισσοτερες προτασεις.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 25-01-2017 στις 14:13
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Φιλε Δημητρη ο Σπυρος νομιζω οτι ειναι ο καταλληλοτερος ανθρωπος να σου απαντηση.Κανονικη εγκυκλοπαιδεια νομιζω.
-
-
Οχι μη λες τέτοια. Απλά οτι λεω το χω δει στο ψαρεμα και το εκτιμω συν οτι ψαχνω πολυ τα διεθνή φορουμ, κυρίως ιταλικα και αγγλικά και προσπαθώ να δω αν συμπίπτουν οι γνώμες.
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Κοιταξε μεχρι τωρα οτι μου χεις πει ηταν πολυ ψαγμενο και δειχνει ανθρωπο που εχει γνωσεις και παραλληλα εχει φαει και πολυ αλατι στη θαλασσα
-
-
http://www.paraktiopsarema.gr/forum2...ead.php?t=1973
Δημήτρη ριξε μια ματια στη παραπανω συζήτηση που σου παραθέτω.
-
-
Φιλε Σπυρο το surfblaster το πηρα.Αν δεν το εβαζα σε τηλεσκοπικο το θα προτεινες για τρισπαστο ημιπαραβολικο?
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον ANTONISGHK για αυτό το post.:
-
Το χω παραγγειλει δηλαδη.Δεν το χω παρει ακομα στα χερια μου.Απλα σκεφτομαι αντι τηλεσκοπικου ενα τρισπαστο λογω μεγαλυτερης διαρκειας ζωης.Απλα δεν ξερω ποιο
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον ANTONISGHK για αυτό το post.:
-
Φίλε καλοψαρευτο. Δεν θα το μετανιώσεις πίστεψε με. Τρομερό εργαλείο. Μη μασας με τα καλαμια τα τηλεσκοπικα. Το veret idhras 2 ειναι καλαμι για μια ζωη και σε βολες ριχνει σε πολλά τρισπαστα. Οπως και το beastmaster, απλα προτιμω το veret. Φιλε παρε το idhras. Καμία σχέση με οτι τηλεσκοπικο ξέρεις. Καταρχήν αυτοι οτι γραφουν το πετάνε. Τρομερα blanc. Εχω beach ledgering veret 7 χρονια με c.w 20-100 και ριχνει 80-90 γραμ χωρις προβλημα.
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Σ ευχαριστω φιλε.Θα σε ακουσω.Η πρωτη τσιπουρα αφιερωμενη σε σενα
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον ANTONISGHK για αυτό το post.:
-
Στο ψάρεμα τα καταλαβαίνεις αυτα τα καλάμια φίλε, έχουν τρομερή συμπεριφορά. Απο κει και πέρα λόγω surfblaster 8000, αν πάρεις το idhras να πάρεις το μεγάλο c.w 100-180.Όπως είναι φυσικό λίγο σκληρό, αλλά θα σε βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις, απο casting μέχρι και έντονο surf. Και θα δεις τι βελτίωση θα χεις στις βολές. Τώρα αν θες αποκλειστικά και μόνο casting πάρε το 70-130. Νομίζω πως σε νορμάλ βυθούς είναι το κατάλληλο c.w για το ψάρεμα της τσιπούρας που σε τρελαίνει απ οτι κατάλαβα. Προτεραιότητα όμως στο λέω και πάλι το 100-180, γιατι δεν ξέρεις σε τι συνθήκες θα βρεθείς. Πάντα θα το δουλεύεις με 100ρι μολύβι το μινιμουμ και οταν το απαιτούν οι συνθήκες φορτώνεις μέχρι και 150 άγκυρα για πλάκα, τα πετάει δεν παίζει.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ .. ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ... ΠΑΛΙΟΣ ΨΑΡΑΣ ΜΕ ΠΕΤΑΧΤΑΡΙΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩΡΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ (SHIMANO ALIVIO 150GR & SHIMANO ALIVIO 4000 ΜΗΧΑΝ.) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ..ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ VEGA RAZOR 100-200 ME ΜΗΧΑΝ ΟΚUMA.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΠΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ SURFCASTING..TΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΛΑΜΙΟΥ...ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Ή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΕΤΕ
1. SHIMANO BEASTMASTER 170gr ME SHIMANO BEASTMASTER 7000 ή PENN SURF BLASTER 9000
2. SHIMANO VENGEANCE 200gr ME TICA DOLPHIN 9000
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
καλως ηρθες
χωρις να τους εχω δουλεψει και χωρις να ειμαι ειδικος και οι 2 μηχανισμοι δλδ ο Penn και ο tica ειναι πολυ καλοι
-
-

Αρχική ανάρτηση από
SPI4444
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ .. ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ... ΠΑΛΙΟΣ ΨΑΡΑΣ ΜΕ ΠΕΤΑΧΤΑΡΙΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩΡΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ (SHIMANO ALIVIO 150GR & SHIMANO ALIVIO 4000 ΜΗΧΑΝ.) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ..ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ VEGA RAZOR 100-200 ME ΜΗΧΑΝ ΟΚUMA.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΠΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ SURFCASTING..TΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΛΑΜΙΟΥ...ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Ή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΕΤΕ
1. SHIMANO BEASTMASTER 170gr ME SHIMANO BEASTMASTER 7000 ή PENN SURF BLASTER 9000
2. SHIMANO VENGEANCE 200gr ME TICA DOLPHIN 9000
Καλώς ήρθες!
Τα δύο σετάκια που αναφέρεις ότι έχεις δεν τα έχω δουλέψει αλλά κρίνοντας από το Action των καλαμιών λογικά θα δουλεύουν αι στο surfcasting αν η μύτη τους είναι αρκετά σκληρή.
Όσον αφορά αυτό που θέλεις να αγοράσεις πρόσφατα πήρα το Shimano BeastMaster 170gr. και το σετάρισα με το Penn Surfblaster II 8000. Έχω καταφέρει να το ψαρέψω μόλις μία φορά ως τώρα κι έχω να σου πω ότι από την 1η επαφή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε συνθήκες Surf που είναι και η αγαπημένη μου τεχνική. Από όσο ξέρω και το 2ο σετάκι πρέπει να είναι πολύ καλό μιας και το Tica είναι καταπληκτικό μηχανάκι, όσο για τα καλάμια της Shimano περιττό να αναφερθούμε περεταίρω μιας και πρόκειται για κορυφαία καλάμια στις δικές μας συνθήκες.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Chris_Ncm για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ..
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον SPI4444 για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
ΓΙΑ ΤΑ VERCELLI ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΗ;;;
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον SPI4444 για αυτό το post.:
-
Και το beastmaster και το vengeance είναι ψαρευτικά και ημιπαραβολικά καλάμια. Βέβαια ποιοτικά είναι ανώτερο το beast αλλα και ακριβότερο. Αν μπορείς να πάρεις το beast να το προτιμήσεις. Το έχω σε 150 γρ που είναι μαλακό όπως το θέλω εγώ αλλα και πολυ δυνατό το blanκ του με καταπληκτικές βολές. Στα 170 γρ μου φάνηκε αρκετά σκληρό για τα γούστα μου. Το vengeance για τα λεφτά του είναι απο τα τοπ της αγοράς και έχει τη τάση με τη χρήση να μαλακώνει αρκετά. Οι μηχανισμόι είναι όλοι εξαιρετικοί και αξιόπιστοι.
-
Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Φίλε καλοψαρευτο. Δεν θα το μετανιώσεις πίστεψε με. Τρομερό εργαλείο. Μη μασας με τα καλαμια τα τηλεσκοπικα. Το veret idhras 2 ειναι καλαμι για μια ζωη και σε βολες ριχνει σε πολλά τρισπαστα. Οπως και το beastmaster, απλα προτιμω το veret. Φιλε παρε το idhras. Καμία σχέση με οτι τηλεσκοπικο ξέρεις. Καταρχήν αυτοι οτι γραφουν το πετάνε. Τρομερα blanc. Εχω beach ledgering veret 7 χρονια με c.w 20-100 και ριχνει 80-90 γραμ χωρις προβλημα.
Τελικά μετά απο καιρό αρκετό και φυσικά πολυ ψάξιμο το απέκτησα και γω. Εννοείται μεταχειρισμένο σε κατάσταση σουπερ. Καθώς είμαι της γνώμης και το χω ξανα πει παλαιότερα οτι τα καλά καλάμια που χουν κυκλοφορήσει στην αγορά και έχουν δοκιμαστεί αν μπορείς να τα αποκτάς, να μη χάνεις ευκαιρεία γιατί ψαρεύουν. Και όταν λέω ψαρεύουν με καταλαβαίνουν όλοι οι γνώστες και λάτρεις των καλαμιών ψαρέματος. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει ένα καλό καλάμι τα οποία δεν αντιλαμβάνεσαι απλά κοιτώντας το. Θα το δεις οταν σου φέρνει ψάρια σε δύσκολη μέρα γιατί πολυ απλά είναι το recovery του Blank τους που σε κάθε γλύψιμο του ψαριού αυτά εκτελούν ακαριαία με την ταλάντωση τους. Δεν θα συζητήσω τη δύναμη που βγάζουν στις βολές, το τρόπο που στέλνουν χωρίς να καταστραφεί το δόλωμα και φυσικά την ανάκτηση που έχουν με ψάρι πάνω...το ξαναλέω όλα αυτά και άλλα ακόμη σημαίνουν οτι ψαρεύει!!! Ένα τέτοιο καλάμι είναι το τηλεσκοπικό idhras. Πήρα την έκδοση prestige wonder beach με c.w 70-130 και πραγματικά μιλάμε για ψαρευτική αποθέωση. Τι και αν είναι πόσων ετών, τι και αν έχουν βγεί πόσα άλλα καλάμια με καινούργιο blank, δε μου λέει τίποτα απολύτως. Είναι όπως πριν 2 βδομάδες που πήγα για ψάρεμα με μια ψυχή απο δω μέσα και είχε φέρει και ένα φίλο του με 2 Italcanna Atlantis 1 στα 130γρ. Φίλε μου λέει τα χω 18 χρόνια, δεν τα αλλάζω με τίποτα. Ετσι είναι, το καλό θα το μάθεις απο συζητήσεις με ψαράδες, θα το πάρεις και θα σε συντροφεύει ευχάριστα για χρόνια. Δεν θα θέλεις να το δώσεις ποτέ. Και να τονίσω κάτι σε φίλους που διαβάζουν, μη μπερδεύετε το c.w με τη δύναμη του καλαμιού. To λέω γιατί μπορεί κάποιοι να θεωρούν ένα 70-130 λίγο. Έχει απίστευτη δύναμη, έστειλα μέχρι και 100 γρ με βολή και δεν έπαιρνε χαμπάρι. Εξαιρετικό ζύγισμα στο κράτημα, ωραία απόσταση λαβής απο τη βάση του μηχανισμού και το κυριότερο....γλυκιά δράση κορυφής. Όσοι διαβάζουν ξέρουν οτι σε ένα τηλεσκοπικό καλάμι η δράση κορυφής είναι κάτι σχετικό. Με την έννοια οτι ο κατασκευαστής φτιάχνει ένα στέλεχος πάνω να λυγίζει και μετά το απόλυτο κούτσουρο...Εδω δεν είναι έτσι..ποιότητα! Και να ξέρετε τα καλά καλάμια λυγίζουν και τρέμουν...είναι αυτό που κουράζει το ψάρι στη μάχη, σε προστατεύει απο το ξαγκίστρωμα ή το κόψιμο του παράμαλλου και βοηθάει εσένα να ψαρέψεις.
-
Τα παρακάτω μέλη 8 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 33
Καλοριζικο συνονοματε
να το χαρεις με την καρδια σου
και φτου φτου
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον EΡΕΒΟΣ για αυτό το post.:
-
Ευχαριστώ...δυστυχώς πάνε οι εποχές που ίσως να μπορούσαμε να διαθέσουμε 300 ευρώ για ένα καινούργιο καλάμι πολυ καλό. Με γνώση όμως απαραίτητη και αρκετό ψάξιμο βρίσκεις πολυ καλή περίπτωση.
-
-

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Ευχαριστώ...δυστυχώς πάνε οι εποχές που ίσως να μπορούσαμε να διαθέσουμε 300 ευρώ για ένα καινούργιο καλάμι πολυ καλό. Με γνώση όμως απαραίτητη και αρκετό ψάξιμο βρίσκεις πολυ καλή περίπτωση.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο Σπύρο σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να το χαρείς όσο περισσότερο γίνεται και φυσικά σκ@τ@ στα αγκίστρια σου για να μην ξεχνιόμαστε έτσι?
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Chris_Ncm για αυτό το post.:
-
Αυτό Χρήστο είναι απο αυτά που θα κρατήσω γιατί το ψαχνα μπορώ να σου πω χρόνια σε τέτοια κατάσταση. Δεν είναι σαν τα άλλα που τα βαριέμαι και τα δίνω στη διετία. Πούλησα το daiwa (συγνώμη φίλε Βαγγέλη) για να μην έχω και έκθεση καλαμιών στο σπίτι. Τώρα το τηλεσκοπικό μου οπλοστάσιο περιλαμβάνει shimano beastmaster 4.30 150gr, veret idhras prestige 4.30 70-130, veret v442 4μ ledgering 20-100 c.w υπερψαρευτικά και τα 3 και το vengeance 170gr το οποίο έχει μεγάλη αξία για μένα.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 29-05-2018 στις 13:30
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 49
Χαχα.Καλοριζικο Σπύρο μου.Εννοείται οτι υπαρχουν καλάμια τα οποία καποτε ηταν άπιαστο όνειρο και αν βρεθεί η ευκαιρία δεν πρεπει να χάνεται,όπως και κάποιοι μηχανισμοί.Να φανταστεις οτι είχα ξεχασμένο μηχανισμό στην αποθήκη(Shimano Navi xsa 8000) αγορασμενο το 2004 απότον Ναυτίλο και έχω καταργήσει τα ultegra.Τρομερός μηχανισμός.Μακάρι να βρεθούμε και απο κοντά και εγώ με την σειρα μου,να σου ευχηθω καλες μαλαστουπες...
Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον vagosrigos για αυτό το post.:
-
Σε βλέπω να τα βάζεις αγγελία τα ultegraβΊ
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 49
Χαχα.Οχι εντάξει. Πιο πιθανό μάλλον τα aerlex.Αυτα ναι.Τα ultegra τα θέλω για τα μουρμουροκαλαμα που έχω.Θα τα δεις ελπίζω απο κοντά.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον vagosrigos για αυτό το post.:
-
Είσαι και συ λολός Βαγγέλη μου. Κάθε φορά που μιλάμε κατι νέο έχεις να μου δείξεις.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 49

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Είσαι και συ λολός Βαγγέλη μου. Κάθε φορά που μιλάμε κατι νέο έχεις να μου δείξεις.
Ετσι όπως τα λες.Η τρέλα δεν παει στα βουνά.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον vagosrigos για αυτό το post.:
-
Σπυράκο καλορίζικο και περιμένω να το δω από κοντά.
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον jveriopoulos για αυτό το post.:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες