Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Goal amount for the next month: 30 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 10 από σύνολο 10

Θέμα: Τι κάνουμε όταν το ψάρι ''βραχώσει'';

mixalisgc
    Επισκέπτης mixalisgc's Avatar

Τι κάνουμε όταν το ψάρι ''βραχώσει'';

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους παράκτιους!Είμαι νέος στο άθλημα και θα ήθελα μερικές συμβουλές όσον αφορά το βράχωμα του ψαριού.Τις τελευταίες μέρες ψαρέυω σε ένα συγκεκριμένο μέρος με βράχια και βάθος περίπου επτά μέτρα και έχω χάσει αρκετά ψάρια που βράχωσαν στο τράβηγμα..(σαργοί,κακαρέλοι,σπάροι και δε ξέρω αν είχα και κάτι άλλο που δεν το είδα ποτέ!).Έχω καταφέρει να βγάλω κάποια με κοφτό,απότομο τράβηγμα αλλά έχω περάσει και πολύ ώρα φτιάχνοντας αρματωσιές...Έχω αφήσει χαλαρή την πετονιά όπως μου είπε ένας παππούς αλλα μετα απο είκοσι λεπτά,τίποτα...Τελικά ποιά είναι η σωστή τεχνική σ'αυτή την περίπτωση;...

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη
    mpampists's Avatar
    Αναρτ.
    117
    ..Like!!
    47
    Time Online
    2 Weeks 3 Days 10 Hours 57 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    49
    Αν και εγω δεν ασχολουμε πολυ καιρο με το ψαρεμα ,απο τα λιγα που εχω δει ισως να μην σου βραχωνει το ψαρι αλλα να σου σκαλωνει το βαριδι σου...
    Η λυση σε αυτο το προβλημα ειναι καποιος απελευθερωτης βαριδιου και δεμενο με μια πολυ μικροτερης διατομης απο την μανα σου πετονια,ετσι ωστε να χασεις το βαριδι αλλα οχι το ψαρι με ενα αποτομο τραβηγμα.
    Απο οτι ξερω δεν αφηνουμε μποσικα στη μανα ειδικα οταν υπαρχουν βραχια αφου μπορει να σκαλωσει καπου και να πληγωθει λογω των ρευματων.

Αν γραφω κατι λαθος παρακαλω ας διωρθωσει καποιος

3. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον mpampists για αυτό το post.:

mixalisgc
    Έχεις δίκιο Μπάμπη,μπορεί τις περισότερες φορές να σκαλώνει το βαρίδι...απελευθερωτή δεν έχω βάλει ποτέ αλλά θα το δοκιμάσω κι αυτό...
    Όσο για το βράχωμα ας μας πουν και οι πιο έμπειροι κάποια άποψη,να ξέρουμε...

thanman
    Επισκέπτης thanman's Avatar
    Όπως πολύ σωστά είπε ο Μπάμπης η χρήση του απελευθερωτή είναι απαραίτητη!!!! Τώρα όσον αφορά την αποφυγή βραχώματος του ψαριού, δύο βασικά πράγματα να έχεις στο νού σου, 1. κοντό παράμαλο (οχι πάνω απο 30-40cm) και 2. άμεση και γρήγορη ανάκτηση.

Καλές εξορμήσεις!!!!

6. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον thanman για αυτό το post.:

Constantine Palivakis
    Επισκέπτης Constantine Palivakis's Avatar
    Άκου τον παππού και κανε υπομονή..Δώσε μπόσικα πολλά στην πετονιά και άσε το καλάμι στην ησυχία του αν πιστεύεις οτι είναι καλό το ψάρι..
    διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις-συνήθως κατι περκοψαρα στην κάνουν την δουλεια (απλά τεντώνεις και τα κόβεις,εγω αν είμαι σίγουρος οτι είναι καλό το ψάρι βουτάω!!χαχχαχα).
    Δεν υπάρχει άλλος τρόπος φίλε μου
    Άπλα έχεις το νου σου να μην σου βραχωνουν,οπότε κλειστά φρένα πάνω από τα καλάμια και μην τα αφήσεις να ανασανουν

8. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Constantine Palivakis για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    SUBARAKIAS's Avatar
    Αναρτ.
    64
    ..Like!!
    25
    Όνομα:
    Dimitrios Velitzelos
    Time Online
    1 Day 16 Hours 37 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    7 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    αεροβόλο + πεντάενα και είσαι σίγουρος για το ξεβράχωμα , εναλλακτικά c4 και αλλαγή στον βυθομετρικό της περιοχής ...

10. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον SUBARAKIAS για αυτό το post.:

Fidel
    Επισκέπτης Fidel's Avatar
    Για εμένα η καλύτερη λύση είναι η βουτιά...αν φυσικά το χαλάρωμα και η αναμονή δεν έχει αποτέλεσμα. Δεν μου έχει τύχει απο ακτή (γιατι απο βάρκα κουλούρα και ξερό ψωμί!). Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες περι απελευθερωτή.

12. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Fidel για αυτό το post.:

mixalisgc
    Ευχαριστώ για τις απόψεις σας παιδιά,μου ήταν πολύ χρήσημες γιατί πρώτη φορά ψαρέυω σε τέτοια σκαλώματα...

καλά ψαρέματα!!!

Φήμη
    giorgosdav's Avatar
    Περιοχή
    kalamata
    Αναρτ.
    2
    ..Like!!
    1
    Όνομα:
    giorgos
    Time Online
    5 Hours 21 Minutes 14 Seconds
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    καλησπερα,το ιδιο παθενα και εγω(τορα τελευταια)σε παραλια με βραχια.αμα εχεις ψαρι και σου θαλαμοσι τεντωσαι την μπετονια οσο μπορης και αστο,θα ξεθαλαμοση μονο του.οταν καταλαβουν οτι εχουν πιαστη χονουν την μουριτους αναμεσα στα βραχια.

Φήμη
    billegend's Avatar
    Αναρτ.
    70
    ..Like!!
    34
    Time Online
    4 Days 2 Hours 31 Minutes 4 Seconds
    Avg. Time Online
    18 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    31