Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
fluorocarbon falcon super hard carbon
παιδια την εχει χρησιμοποιησει κανεις? τη χρησιμοποιουσα παλια αλλα δε τη
θυμαμαι καλα
δινει αντοχη στα 25.5mm=6.250
και η seaguar στα 26mm=6.59kg
αυτο γραφει
100% Αόρατη
Σκληρή και δυνατή με πολά κιλά αντοχής
Αυστηρά και μόνο για παράμαλο
με ενδιαφερει να ειναι σωστη η διαμετρος της και οχι fluorocoated αλλα fluorocarbon (για ημερησια ψαρεματα).Θελω απλα να ειναι λιγο πιο σκληρη για τα βερινιασματα.
ευχαριστω
-
-
Τα κιλά δε λένε τίποτα πίστεψε με. Το θέμα είναι αν τα νούμερα ανταποκρίνονται μετα απο 2 ωρες παραμονής στο νερό με τις όποιες τριβές ή φθορές έχει το παράμαλο. Προσωπικά όχι δε την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για να σου πω. Πάντως γενικά απο 0.28 και κάτω λίγες αξίζουν και φυσικά οι πιο ακριβές όλως τυχαίως.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
ειχα παρει μια asari για lrf σε 23.5.μου αρεσε η διακριτικοτητα που εχει,το σκεφτομαι να τη παρω σε 0.28mm για το casting αν καποιος φιλος την εχει ας μας πει τη γνωμη του.
-
-
Καλημέρα, η επιλογή πετονιας για παράμαλλο ειναι ενα μεγάλο κεφάλαιο που θα βγαλεις συμπέρασμα μετα απο πολλές δοκιμές.
Οκ όλοι μας θέλουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που πολλές φορες ίσως να μην έχει σχέση με τα ακριβά εργαλεία γιατί ίσως να ειναι ασύμφορο οικονομικά κυρίως.
Για μένα ειναι οι συνθήκες, που και τι ψαρευουμε για την επιλογή σε παράμαλλο.
πχ προσωπική μου άποψη,σε βράδυ,συννεφιά ή άστατο καιρό δεν χρειάζεται να εχεις και την πλέον ακριβή σε fluorocarbon,μια πιο απλή κανει δουλειά.
Σε ηλιοφάνεια και νετο ρηχό βυθό τοτε ναι θες μια καλή.
Τώρα η διακριτικότητα επικεντρώνεται σε μένα σε μεγάλα νούμερα που λογο διατομής θες το αόρατο, όσο το δυνατόν..
Αλλά στην αντίθετη οχθη στις πολύ ψιλες, όπως είπε και ο Σπύρος πριν,θες λίγο και καλής ποιότητας να μην κατσαρωνουν όπως κανουν οι περισσότερες φθηνές.
Εκεί παίζει όμως για εμένα και το σύνολο μέχρι να φθάσει το δόλωμα στο βυθό, αρα για ίσως θες ενα μαλακό καλάμι ή μαλακές ρίψεις για να φεύγει παράμαλλο με το δόλωμα όμορφα χωρίς πολλά ζόρια.
Τώρα για μάρκες πετονιας προσπαθώ να έχω οσες μπορω παραπάνω, ίσως και για αυτό το λόγο.
Τελευταία σε fluorocarbon έχω δυο της Trabucco σε 0,26 κ 0,28 που δουλεύω πολύ με καλη συμπεριφορά.
ps.
Για αυτήν εδώ ψαχνεις?
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 27
Δοκιμάστε την Alaska την έχω χρησιμοποιήσει από 0.18- 0.40 πολύ καλή...σε σχέση με αλλη που είχα χρησιμοποιουσα
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον vagtnt13 για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
οχι βασιλη με ενα σαμουραι ειναι απ'εξω.εχω πολυ καλη αποψη για τις trabucco.μονο με αυτες γεμιζω τους μηχανισμους μου.σκεφτομαι να ριξω και τη διαμετρο σε παραμαλλο σε 0.26 (ατιμες τσιπουρες) αν ξερω οτι δε θα μου κατσαρωνει με μια γνησια fluoro (και για κανα μετρο παραμαλλο) .αλλα δε το γνωριζω αυτο
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Με μια ερευνα που εκανα παντως εγχωριο και εξωτερικο αυτο που λεει ο σπυρος ισχυει απολυτα.οι κανονικες φλουορο δε δινουν πολλα κιλα αντοχης.αυτες που παιρνουν τα ευσημα απο τους καταναλωτες ειναι seaguar grand max,p-line (μπλε κουτι),sunline,momoi hi catch (πρασινο κουτι),sakana gold,,berkley trilene.οι αξιες τους στα 50m ειναι 15ε και πανω εκτος απο τη berkley που ειναι λιγο πιο κατω.πολυ καλα σχολια εχει και η asari fluorocarbon coated.σιγουρα δε θα αποτύχει κανεις με trabucco,falcon,και πολλες ακομα σε αυτη την αξια.εγω ειχα μια ygk paradick (10ε περιπου) σε 0,26 (παρολο που ηταν πιο χοντρη διαμετρο μου βερυνιαζε.Δε λεω οτι δεν ειναι καλη,αλλα για μενα τερμα τα πειραματα.Δυστηχως πετονιες των 7,10 ευρω η αναγραφομενη αντοχη οπως ειπε ο Σπύρος δεν ισχυει (ειδικα στους κομπους).Θα παω στο καστιγκ με μια grand max σε 0,26 (κυριως)-0,28.5 αναλογα τη περισταση θα στεκεται και σωστα λογο σκληροτητας και ολα τα θετικα (νερο,ηλιος,αορατοτητα,τριβες κλπ) και θα ξερω οτι η πραγματικη αντοχη 0,26-6.5kg μου φτανει και μου περισσευει..και οπως ειπε και ο βασιλης σε αυτες τις διαμετρους κανουν τη διαφορά,πανω απο 0.30 θα παιρνα και τη coated .Οσο χοντραινει το παραμαλλο η "αορατη" δεν ειναι και τοσο αορατη.αυτο δε σημαινει οτι δε διατηρει τα αλλα πολυ καλα της στοιχεια..Στα δυσπιστα ψαρια ο καλα παρουσιασμενος δολος μαζι με τη διακριτηκοτητα ειναι το κλειδι..
https://youtu.be/6lLiRLgjpMM
εκανα το τεστ που αναρτησα στο βιντεο μαζι με καψιμο αναπτηρα σε 4 πετονιες
technofish platinum 25mm η χειροτερη (λαμπαδιαζε,δεν επανερχοταν με τιποτα)αξια 8-9ε
ygk paradick 26mm (καιγοτανε,δεν επανερχοταν με τιποτα επισης) αξιια 10-11ε
asari σε 23.5 πολυ καλη και στα 2 .αξια 15ε
grandmax μαυρη συσκευασια.16.5mm=της εβαλα πιο δυσκολα- απλα αψογη,αξια 20-22ε
τα συμπερασματα δικα σας..
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
Δοκίμασε αν θες την awa shima fluorocarbon. Καλύτερη απο αρκετές απο τις προηγούμενες. Όσον αφορά την ygk paradick, έτσι όπως τα λές. Μέχρι 0,28 είναι πολυ καλή, στα πιο μικρά είναι πεταμένα λεφτά. Ισχύει επίσης οτι είναι πιο χοντρή. Ωστόσο δουλεύει πολυ καλά σε 0,28 και 0,31 που την έχω πάρει έχει κάνει τρομερή δουλειά. Το καλοκαίρι την αγόρασα σε 0,23 και πραγματικά ήταν απελπιστική και σε 0,26 μετά που την πήρα λίγο λιγότερο απελπιστική.
Γι αυτό σου λέω επειδή τις έχω ψάξει αρκετά σ αυτά τα χρήματα πάνω κάτω δες την awa shima και αν θες παλι σα αυτά τα λεφτά αλλα 100 μέτρα μια πολυ τίμια είναι η fluorocarbon της kali kunnan.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Εγω πλεον σπυρο οταν δω σε διαμετρους 0.26mm απο 4.5kg-6.5kg (κυριως παιζουν στα 5.5kg) και δω χαρακτηριστικα και σχολια αυτες θεωρω 100%.Θα επιλεξω και για καστινγκ μετα απο το εγγλεζικο seaguar λογω της μεγαλυτερης αντοχης που δινει σε σχεση με τις αλλες και ισχυει,το βασικοτερο.θα πληρωσω 5-6ε παραπανω αλλα δε με απασχολει,δε φτιαχνω καθε μερα παραμαλλα.Και για να μη παρεξηγηθω,εχω βγαλει με τη tecnhofish platinum 1.300,2 κιλισιες,και 1.500 χταποδι με συνοπτικες διαδικασιες.Απλα ειναι θεμα επιλογης απο δω και περα,λογω οτι τα ψαρια εχουν γινει δυστροπα.Σπυρο πολυ καλη αυτη ναι,τσεκαρε και gamakatsu,toray.Και για να κλεισω δε θεωρω καθολου τυχαιο στο εγγλεζικο που εχουν βγει σαργοι κιλισιοι,λαβρακια,τσιπουρες 2+ κιλα με 14.5 παραμαλλο και κυριως της grand max.(ακομα και με 12αρι εχει βγει λαβρακι 3 κιλα. Αν κοιταξετε τα βιντεο στο youtube θα το διαπιστωσετε.Αυτο που δε μου αρεσει σε καποια μαγαζια παιρνουν μια πετονια που γραφει fluorocarbon (ενω συνηθως ειναι coated) και ειναι λογικο μια 0.25mm να σου δινει και 8 κιλα αντοχη και να μπερδευεσαι με αυτο το τεχνασμα εχουν 7-8ε και τη χτυπανε 11- 12ε..το λεω γιατι την εχω παθει.Οταν ομως θα σου κατσει το καλο το ψαρι να δουμε ποια θα συμπεριφερθει καλυτερα,μια των 5.5kg αντοχη ποιοτικη (που μπορει να βγαλει και ψαρι πολυ παραπανω) η μια των 8 κιλων αντοχη που με λιγο παραμονη στο νερο τη τρωει το αλατι..?? Τα λεω για να προφυλαχθουν καποια παιδια και να μη τη πατησουν οπως τη πατησα εγω..Δηλαδη αν μια εχει 10ε και δεν ειναι και μια εχει 15ε και ειναι,πιστευω αξιζει τα 5ε να παρεις κατι ποιοτικο,και να μη ρισκαρεις και ενα καλο ψαρι που θα σου κατσει μια στο τοσο..
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
Εννοείται αυτό μια φορά στο τόσο θα κάτσει το καλό, είναι κρίμα να χαθεί απο το παράμαλο. τελευταία έχω ακούσει πολυ καλά σχόλια για τη sasame που είναι σε πρασινο λευκό κουτί. Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά μου λένε οτι είναι απο τις καλές.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Εγώ σε όλες τις τεχνικές χρησιμοποιώ την SAMULINE της SASAME με πολύ καλά απότελέσματα.
Το μόνο μειονέκτημα που έχω βρεί είναι πως εχει ελάχιστη ελλαστικότητα, με αποτέλεσμα να θέλει προσοχή στον κόμπο.
ο δημος το εγραψε,εδω στο σαιτ
σιγουρα οι καλες fluorocarbon δεν ειναι ιδιαιτερα ελαστικες, θελουν μια προσοχη στο κομπο λογω της σκληροτητας που διαθετουν σαν υλικο (carbon),αλλα αυτο δηλωνει και τη ταυτοτητα της συγκεκριμενης μαρκας
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες