Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 9 από σύνολο 9

Θέμα: Τσιπούρες με Εγγλέζικο

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    ThDam's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα, Αργυρούπολη
    Αναρτ.
    83
    ..Like!!
    11
    Όνομα:
    Θοδωρής Νταμάτης
    Time Online
    6 Days 2 Hours 22 Minutes 42 Seconds
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48

Τσιπούρες με Εγγλέζικο

Καλησπέρα,

Σήμερα το μενού είχε τσιπούρες περίπου 20 εκ μέγεθος, φαίνεται ότι κάποιο κοπαδάκι επισκέφθηκε τον τόπο που ψάρευα και παραθέτω τα παρακάτω προς σχολιασμό μιας και δεν είναι πολύς καιρός που ψαρεύω με την Εγγλέζικη τεχνική.
    Μάνα 0,16 της Dragon χρώματος καφέ (κάνει εύκολα τούφες, δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους)
    Παράμαλο 0,14 FC της Owner
    Αγκίστρι Νο 10 της Owner 50045
    Βάθος 2,90 μήκος παράμαλου 1,80 και ψαρεύω στα 2 μέτρα βάθος, δηλ έχω τον φελλό (2+1) δίπλα στην θηλιά και μεσολαβούν τα βαριδάκια.
    Μαλαγρώνω μόνο με μπιγκατίνι. Δολώνω το μπιγκατίνι ένα περαστό στο κοτσάνι του αγκιστριού και ένα περαστό επιδερμικά στην καμπύλη (να κάνει L) γιατί είχα κάποια τσιμπήματα που μου είχαν ρουφήξει τα ψάρια το κρεμαστό (πιθανόν μικρόψαρα).
    Ρεύμα από την πλάτη μου και δεξιά, παρασέρνει τον φελλό ελαφρά προς τα δεξιά.
    Παίρνω βουλιάγματα από τον φελλό και στο κάρφωμα τίποτα (είναι δεδομένο ότι παίρνω τα μπόσικα). Βγάζοντας το αγκίστρι προσέχω ότι το ψάρι παίρνει το μπιγκατίνι του που έχω περάσει στο κοτσάνι από την άκρη και το μετακινεί προς τα πάνω, το βρίσκω στην πετονιά της μάνας. Θεώρησα ότι μάλλον το πιπιλάει και γι' αυτό μετακινείται. Είναι σωστό;
    Με τα πολλά αποφάσισα να πειραματιστώ και άφησα τον φελλό να βουλιάξει 2-3 δευτερόλεπτα, ξαναβγήκε επάννω, τον ξανάφησα να βουλιάξει και η τσιπούρα αγκιστρώθηκε μόνη της. Αυτό συνέβει κάμποσες φορές, το ένα στα 4 πετάγματα έβγαζε ψάρι, στα υπόλοιπα 3 το αγκίστρι έβγαινε με το μισό μπιγκατίνι επάνω.
    Σκέφτηκα ότι τρώνε δύσκολα και πειραματίστηκα δολώνοντας 2-3 μπιγκατίνι κρεμαστά στην καμπύλη του αγκιστριού και κανένα στο κοτσάνι.
    Τότε τις τσάκισα, 10 τσιπούρες περίπου ισομεγέθεις στα 20εκ. χωρίς να καρφώνω, αφήνοντάς τες να παίξουν και να καρφωθούν μόνες τους. Σημειωτέον ότι όλες ήταν καρφωμένες στό πάνω χείλος εκτός από μία που το είχε καταπιεί.
    Παρακαλώ τα σχόλιά σας ωσ το τι μπορεί να έκανα λάθος ή αν θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο.

Με εκτίμηση
    Θοδωρής

2. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον ThDam για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    jk's Avatar
    Αναρτ.
    359
    ..Like!!
    621
    Time Online
    2 Months 4 Days 19 Hours 11 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 47 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    86
    καλησπερα θοδωρη!πρωτα απο ολα ψαρευεις βραδυ η πρωι?Για τις τουφες,ελεξε τους οδηγους αν ειναι οκ,και το μηχανακι ολο αν ειναι οκ.Αν συνεχιζουν αλλαξε μανα.Οταν λες ψαρευεις στα 2 μετρα σε βαθος 2,90,εννοεις 90 ποντους πανο απο τον βυθο ειναι το αγκιστρι σου?Οσο για τις δολοσιες,θελει πολυ πειραματισμο ,σε συνδυασμο με καλη αρματωσια [για φυσικοτητα στο κατεβασμα],και σωστο καρφωμα,για τις μεγαλυτερες παντα μιλαω,γιατι λιγδες θα παρεις πολλες!οτι θελεις ρωτα!

Moderator
    Φήμη
    argi's Avatar
    Περιοχή
    αθηνα
    Αναρτ.
    289
    ..Like!!
    762
    Time Online
    2 Days 1 Hour 44 Minutes
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    70
    Μήπως εχεις παραγεμίσει την πομπίνα με πετονιά και εχεις τούφες; Έχω κι έχω την ίδια απορία , μέρα η νύχτα ψαρευες; Επίσης ψαρευες 90 εκ. Πάνω από τον βυθό; Δοκίμασες να ψαρέψεις οριακά κοντά στον βυθό γύρο στους 5-10 πόντους από αυτον , ειδικά αν ήταν νύχτα; Μήπως βιαζοσουν να καρφώσεις στην αρχή , γιατί η τσίπουρο θέλει χρόνο. Το οτι πειραματιστηκες στον τροπο δόλωσης του μπικατινο είναι πολυ σωστό κατα την γνώμη μου , αλλα μήπως έπρεπε να κάνεις το ίδιο με την αρματωσια σου; Αν κάποιο ψάρεμα θέλει πειραματισμους και όρεξη για ψάξιμο , αυτό είναι το εγγλεζικο..και γω σε αυτη τη φάση είμαι..

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    ThDam's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα, Αργυρούπολη
    Αναρτ.
    83
    ..Like!!
    11
    Όνομα:
    Θοδωρής Νταμάτης
    Time Online
    6 Days 2 Hours 22 Minutes 42 Seconds
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48
    Καλησπέρα,

Πρώτον να διορθώσω το βάθος που κατά λάθος έγραψα 2,90 ενώ ήταν 3,90. Ψάρευα μέρα, από τις 08:00 έως τις 12:00.
    Ψάρευα στα 2 μέτρα από την επιφάνεια, άρα 1,90 από τον βυθό, είχα 1,80μ παράμαλο FC περασμένο θηλειά-θηλειά με την μάνα και κατόπιν βαριδάκια, φελλό, και στόπερ, όλα μαζί σε 5εκ. Αν υπολογίσουμε και 15εκ το βύθισμα του φελλού, το αγκίστρι ήταν 2μ από την επιφάνεια. Είχα δοκιμάσει από σχεδόν πατωτά που τσίμπαγαν μόνο σπαράκια και σιγά σιγά ανέβαινα. Στο παράμαλο δεν είχα καθόλου βαριδάκια, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη παρουσίαση του δολώματος.
    Εκτός από την δολωσιά πειραματίστηκα με το κάρφωμα, κάρφωσα σε όλους τους χρόνους, από το ανεπαίσθητο κατέβασμα του φελλού, μέχρι και αρκετά δευτερόλεπτα μετά το βύθισμά του. Εκεί που τις έπιασα ήταν όταν δεν κάρφωνα καθόλου και τις άφησα να καρφώνονται μόνες τους.
    Το καλάμι και ο μηχανισμός είναι εντάξει, με άλλη μάνα 0,18 της Shimano δεν έχω κανένα πρόβλημα. Με την συγκεκριμένη έχω γεμίσει μέχρι 1,5χιλ πριν το χείλος.

Με εκτιμηση
    Θοδωρής

Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    jk's Avatar
    Αναρτ.
    359
    ..Like!!
    621
    Time Online
    2 Months 4 Days 19 Hours 11 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 47 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    86
    Noμιζω οτι εχεις καταλαβει οτι θελεις αλλαγη τησ μανας!Αν το εσεις ψαρεψει το μερος μονο 1 φορα,ψαρεψε το οσο γινεται περισσοτερες φορες και αν μπορεις νυχτα,για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα,και πειραματισου οχι κουτουρου αλλα ενα βημα την φορα για να καταλαβεις που θα κανεις την διαφορα!

kapo
    Επισκέπτης kapo's Avatar
    Φιλε μου θα συμφωνησω με τα παιδια απο πανω....πρεπει να κανεις και αλλα ψαρεματακια στο συγκεκριμενο μερος και να πειραματιστεις, μονο ετσι θα βγαλεις καποια συμπερασματα και λεω καποια διοτι στο ψαρεμα τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Παντως μου κανει εντυπωση που εφαγαν οι τσιπουρες τοσο ψηλα ακομα και για μερα....τελικα ειναι τρελες αυτες οι τσιπουρες

8. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον kapo για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη Φήμη
    maistrosanemos's Avatar
    Περιοχή
    Καρδίτσα
    Αναρτ.
    86
    ..Like!!
    233
    Όνομα:
    Δημήτρης Λάππας
    Time Online
    3 Days 6 Hours 29 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    Όσο και αν μας φαίνεται παράξενο οι τσιπούρες "σηκώνονται" και τρώνε ψηλά. Μου έχει τυχει πολλές φορές να τρώνε αρκετά πάνω απο το βυθό. Συγκεκριμένα σε πρόσφατο ψάρεμα σε λιμάνι και ενώ ψάρευα κοντά μου στα 8 μέτρα βάθος και στα 5 μέτρα απόσταση , κάνω μια βολή στα 15 μέτρα απόσταση όπου το βάθος ήτανε 10 μέτρα και δεν προλάβαινα να παίρνω ψάρια. Βέβαια ήτανε καθαρά θέμα τύχης που τις βρήκα εκεί, απλά θέλω να σας καταδείξω πως ΝΑΙ οι τσιπούρες σηκώνονται και τρώνε ακόμα και 2 μέτρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση) πάνω απο το βυθό. Μάλλον αυτό γίνεται όταν απο κάτω είναι "στρωμένα" πολλά ψάρια και υπάρχει ανταγωνισμός. Και όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω, "στο ψάρεμα τίποτα δεν είναι δεδομένο"....

10. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον maistrosanemos για αυτό το post.:

Φήμη
    κωστας 1981's Avatar
    Αναρτ.
    24
    ..Like!!
    0
    Time Online
    1 Day 18 Hours 13 Minutes 43 Seconds
    Avg. Time Online
    7 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    μου εχει τυχη στο μαζεμα για αλαγη μπεκατινο να μου το αρπαξη λιγο πριν βγη το αγγιστρακι την επιφανεια.

Φήμη Φήμη Φήμη
    maistrosanemos's Avatar
    Περιοχή
    Καρδίτσα
    Αναρτ.
    86
    ..Like!!
    233
    Όνομα:
    Δημήτρης Λάππας
    Time Online
    3 Days 6 Hours 29 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    Κώστα εμένα τσιπούρα δε μου έτυχε ακόμα να την πάρω στο μάζεμα, αλλά σαβρίδια και λαβράκια αρκετές φορές (για να μην πω πως στα συγκεκριμένα ψάρια πρέπει που και που να "παιχνιδίζουμε" το δόλωμα με κανα δυο μανιβελιές μάζεμα, γιατί έτσι τους εξάπτουμε τα κυνηγητικά τους ένστικτα).

13. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον maistrosanemos για αυτό το post.:

+ Απάντηση στο Θέμα

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας