Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Συμβουλές
Καλημέρα στην παρέα.Για χρόνια ασχολήθηκα με το casting.Αποφάσισα να ασχοληθώ με το spinning.Εχω αγοράσει ήδη καλάμι daiwa crossfire 2.70m,μηχανακι έχω τον neckton dxi 440,έχω αγοράσει τεχνητά διάφορα για κάθε κατηγορία,είδα πολλα videos για τις τεχνικές,νήμα 0.18 με παράμμαλο fluorocarbon 0.30.Οι τόποι ψαρέματος ειναι νομός Θεσσαλονίκης και Χαλικιδικής.Θα ήθελα συμβουλές και εάν είναι δυνατόν κάποιους ψαρότοπους στην περιοχή μου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
-
Δυο συμβουλές από εμένα.
1. Καλό είναι να πας με κάποιον πιο έμπειρο να δεις και να σου δείξει μερικά βασικά της τεχνικής και να "κλέψεις" πράγματα από την εμπειρία του.
2. Πολύ υπομονή και πολύ περπάτημα.
Στους περισσότερους από εμάς τα ψάρια ήρθαν μετά από πολύ καιρό και αφού εξοικειωθήκαμε αρκετά με την τεχνική. Μην απελπίζεσαι, είναι φυσιολογικότατο να μην πάρεις ψάρια στην αρχή, συνέχισε και τα ψάρια θα έρθουν.
Μην μένεις στατικός σε ένα μέρος (εκτός και υπάρχει λόγος, π.χ. επιβεβαιωμένο πέρασμα ψαριών), περπάτα το όσο γίνεται και ψάξτο καλά.
Υ.Γ.
Ψαρότοπους στην περιοχή σου δεν ξέρω, αλλά και να ήξερα ποτέ δεν θα έγραφα έτσι σε δημόσια θέα ένα καλό ψαρότοπο. Γιατί απλά θα τον "έκαιγα".
Χωρίς καμία παρεξήγηση, αλλά ούτε σε ξέρω, ούτε γνωρίζω πως ψαρεύεις, αν έχεις ψαρευτική συνείδηση, αν κρατάς μόνο τα σωστά μεγέθη και δεν σε πιάνει μανία να τα σηκώσεις όλα αν ο τόπος σου δίνει παραπάνω ψάρια από αυτά που χρειάζεσαι.
Τόπους ψαρέματος δίνω μόνο σε ανθρώπους που έχουμε ψαρέψει μαζί και τους γνωρίζω πάνω-κάτω. Κι αυτό μόνο αν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Και ποτέ δημόσια. Πάντα ιδιωτικά και με μέτρο. Κι αυτό δεν είναι εγωισμός (π.χ ο τόπος μόνο για πάρτη μου) είναι προστασία του τόπου. Πρέπει να προστατεύουμε τους τόπους, αλλιώς δεν θα έχουμε!
Κάποτε έδωσα ένα τόπο σε κάποιον γνωστό (ο οποίος δεν με ενέπνεε ιδιαίτερα αλλά τον λυπήθηκα...), ο οποίος έβγαλε κάποια ψάρια και τα ανέβασε στο facebook. Και όταν ερωτήθηκε που τα έπιασε, έδωσε δημόσια στεγνά τον τόπο (παρότι του είχα πει κατηγορηματικά να μην το κάνει) κι από τότε ουδείς άλλος έχει πάρει ψάρι εκεί, μετά την επιδρομή των Αθηναίων.
Δεν λέω ότι είσαι ίδια κατηγορία με αυτόν. Λέω ότι δεν σε ξέρω (όπως και πολλοί άλλοι) κι ότι λογικό είναι να μην έχεις και πολλές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.
Γενικά τώρα το χειμώνα δοκίμασε κυρίως σε λιμάνια. Αν είναι και βαθιά ακόμα καλύτερα. Κοίταξε και σε μέρη που εκβάλουν γλυκά νερά, αν είναι και αμμουδιές ακόμα καλύτερα, για λαυράκια.
Ελπίζω να μην με παρεξήγησες και συγνώμη για το κατεβατό. Καλές γιορτές με υγεία!
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Χθες έγραψα 18χλμ περπάτημα σε βράχια και παραλίες, ψάρι 0, δύο καλά καινούργια τεχνητά χαμένα και πονάει η πλάτη μου. Την προηγούμενη εξόρμηση έπιασα δύο λιτσες σε ένα τέταρτο περίπου. Οι περισσότερες εμπειρίες είναι σαν την πρώτη. Οι λίγες που είναι σαν τη δεύτερη αναρτωνται καμιά φορά. Και οι δύο περιπτώσεις προσφέρουν συγκίνηση και ευχαρίστηση. Αυτό είναι το spinning για μένα και ίσως και πολλούς άλλους.
Συμβουλή μου: αν σε εκφράζει και σένα κάπως έτσι καλώς ήρθες στο κλαμπ. Αν όχι ίσως να αλλάξεις γνώμη. Όσο για ψαροτοπους συμφωνώ 99% με τον προλαλησαντα και προσθέτω για μένα δεν υπάρχει απόλυτος ψαροτοπος - όλα είναι σχετικά και οι παράγοντες πολλοί. Παρατήρηση, συχνότητα, κατάλληλα εργαλεία, συνεχή αυτοβελτιωση, και κυρίως τύχη.
Μπορεί να είμαι και λάθος αλλά κάπως έτσι τα βλέπω εγώ φίλε.
-
Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον rqd για αυτό το post.:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες