Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
Θα σου πρότεινα να πάρεις 1-2 πλανακια, 1-2 minnow-micro popper και 1-2 σιλικόνες. Και βλέπεις τι σου δουλεύει καλύτερα και αποφασίζεις.
Για πλανακια κοίτα προς pregio razor (υπάρχει από 10gr), majorcraft jigpara micro, hayabusa jack eye finder σε ότι χρώμα σου γυαλίσει.
Για minnow φτηνά και καλά είναι τα Strike Pro Alpha Minnow 50 & 60 και ακριβότερα μεν αλλά φονιάδες τα Lucky Craft Humpback. Popper μου αρέσουν πολυ τα Savage Gear 3D Pop Walker.
Για σιλικόνες προτείνω να δεις τις Owner Cultiva Tasty Worm Rock ‘N Bait με κεφαλή ότι σου αρέσει (έχει και της μάνας του) και προς fiiish μεριά.
Αυτά από εμένα, τα έχω ψαρέψει όλα αυτά και μου δούλεψαν για αυτό και τα προτείνω.
Καλά να περάσεις ότι κι αν διαλέξεις.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δεν νομίζω να εξειδικευτω πολύ στο lrf, πιο πολύ συμπληρωματικό ψάρεμα το βλεπω.
Μια γενική εικόνα που ήθελα μου την έδωσες μάλλον στο πιάτο. Αυτά συμβαίνουν σπάνια και το εκτιμώ.
-
-
Το lrf νομίζω όλοι ως συμπληρωματικό ψάρεμα το εξασκούμε. Δύσκολα αυτή την τεχνική να την κάνεις πρωτεύουσα, τα μεγέθη είναι για c&r. Εκτός και ψαρεύεις μόνο για την διασκέδαση. Εκεί ίσως και να γίνεται.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά εγώ έχω πρώτα βοηθηθεί από όλους σας εδώ μέσα και νιώθω υπόχρεος.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Βλεποντας κ διαβαζοντας για το LRF αποφασισα να ασχοληθω κ εγω με το αθλημα.Γενικα δεν εχω ασxοληθει ποτε με το spinning στην ευρεια εννοια του, αλλα το LRF μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον σαν τεχνικη.Σαν εξοπλισμο επελεξα το Daiwa Legalis και σαν μηχανισμο το Daiwa Ninja.Νημα 0.13 πρασινου χρωματος της Daiwa (J-Braid) οχτακλωνο και επειδη εχει 2 μπομπινες για δευτερη μπομπινα επελεξα 0,10 κοκκινου χρωματος της Oceanic Team (Power Jigging Dyneema).Εχω καποιες ερωτησεις οσον αφορα το παραμαλο και τα ψαρακια.
1)Παιζει ρολο το χρωμα του νηματος η λογο μικρης διατομης δεν επηρεαζει (εχω βρει καποιο νημα της Daiwa που φερει την σημανση Fluorocarbon αλλα ειναι πολυ ακριβο κ δεν ξερω αν αξιζει η αγορα του
2)Δεδομενο οτι δεν ξερουμε τι ψαρι μπορει να χτυπησει σε LRF ποια διατομη για παραμαλο ειναι η πιο ασφαλης?
3)Ειναι αποδοτικα τεχνητα μεγαλυτερα απο 6 cm που να εχουν μικρο βαρος?
4)Ποτε χρησιμοποιουμε σιλικονουχα κ ποτε πλαστικα?
5)Σε μερη που υπαρχουν ρευματα δυνατα μπορουν να δουλεψουν τα τεχνητα λογο του μικρου βαρους?
Γενικα για τα παραπανω ερωτηματα εχω διαβασει αρκετα αλλα ακομα δεν μπορω να πω πως μου εχουν λυθει οι αποριες, γι'αυτο κ ρωταω να μου πειτε ο καθενας απο την εμπειρια του την γνωμη του...
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
δεν κανω λρφ και δεν μπορω να σου απαντησω τις ερωτησεις σου εκτος απο αυτη με το παραμαλο
ενα παραμαλο της ταξης του 22-26 θα σε καλυψει μια χαρα. δεν εχει νοημα πιο χοντρο γιατι ετσι και αλλοιως το νημα δεν θα αντεξει παραπανω δυναμη
το χρωμα του νηματος δεν παιζει ρολο μιας και μετα απο αυτο θα εχεις το παραμαλο σου που θα ειναι αορατο
σιλικονη αλλα και πλαστικο αλλα και πλανακια θα δουλεψεις εναλαξ. θα το δεις στην πορεια. αμα δεν βαραει τιποτα σε σιλικονη θα βαλεις παλανακι ή πλαστικο και τουμπαλιν
-
-
Το νήμα σου (0.13) για Lrf είναι μεγάλο, κατα την γνώμη μου. Θα σου πρότεινα να παίζεις μέχρι 0.10 εκτός και υπάρχει λόγος για κάτι παραπάνω, αλλά τότε ίσως χρειάζεσαι και εξοπλισμό spinning.
1. Όχι δεν παίζει από την στιγμή που βάζεις παράμαλλο.
2. Δεν είναι σωστή αυτή η λογική. Δεν κάνεις LRF για την μία φορά που θα χτυπήσει το ψάρι εκτός ορίων του εξοπλισμού σου. Και φυσικά αυτό ισχύει για όλες τις τεχνικές. Εγώ ας πούμε στο shore jigging δεν πάω πάντα με PE4 και παράμαλλα 60+ για την μία φορά που θα χτυπήσει η τούνα. Δεν θα δουλεύει τίποτα σωστά με αυτό το σετάρισμα αν δεν είναι από 120gr κι επάνω. Η διατομή του παράμαλλου είναι κάτι που θα το βρεις και μόνος σου. Εγώ χρησιμοποιώ από 0.16 εως και 0.22 σε κάποιες περιπτώσεις.
3. Ναι σε κάποια ψάρια-συνθήκες όχι σε κάποια άλλα. Εξαρτάται. Μεγάλη συζήτηση. Πειραματίσου...
4. Με κάλυψε ο προλαλήσας. Πλαστικά και πλάνους σε πιο ενεργητικά-απονήρευτα ψάρια, σιλικόνες σε νωχελικά και πονηρεμένα και κοντά στο βυθό. Μιλάμε για LRF όμως, όταν πας κοντά στο βυθό, λίγα ψάρια θα μπορέσεις να σηκώσεις.
5. Όχι μόνο σε δυνατά, αλλά ακόμα και σε αδύνατα ρεύματα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουν σύμφωνα από την δική μου εμπειρία. Εγώ τουλάχιστον πλέον δεν το επιχειρώ καν. Εδώ ακόμα και στο shore σε ισχυρά ρεύματα 100γρ πλάνοι δεν πατώνουν καν στα 40-50 μέτρα... Τους πάει βόλτα το ρεύμα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση.Με βοηθησατε αρκετα.Θα ποσταρω φωτο με τα πρωτα αποτελεσματα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Γειά σας και από μένα παιδιά, θα ήθελα αν μπορειται να μου προτείνετε ένα αξιόλογο καλάμι για Lrf γύρω στα 100 ευρο
-
-
Όταν λέμε LRF τι εννοούμε; Γιατί υπάρχει αρκετός κόσμος που πιστεύει ότι LRF είναι κάτι μεταξύ 1-15. Για εμένα LRF είναι κάτι μεταξύ του 0,5-7 άντε με πολύ βία 10γρ. Τα παραπάνω είναι στην κατηγορία του HRF ή του light spinning.
Αν συμφωνούμε με κάτι τέτοιο, πες και τι είδη τεχνητών θες να ψαρέψεις κυρίως για να σου προτείνουμε κάτι.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
σκεφτομουν για καλαμι με c.w εως 10 γρ το πολυ οπως λες και περισσοτερο για τεχνιτα ψαρακια και λιγοτερο σιλικονες
-
-
Σου βάζω μερικές προτάσεις σε σειρά δικής μου προτίμησης:
Pregio limit 0,5-9
Majorcraft firstcast 0,5-7 (το tubular προτίμησε σε μήκος 2,32)
Daiwa legalis light game 1-10
Τα δύο πρώτα τα έχω ψαρέψει πολλές φορές. Το τρίτο όχι αλλά έχω ακούσει καλά λόγια.
Και τα τρία στο εύρος τιμής που θες.
Να ξέρεις γενικά πάντως ότι αυτή την στιγμή γύρω στα 150€ παίζουν πολύ καλύτερης ποιότητας καλάμια.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
με λιγα λεφτα παραπανω πας σε αρκετα καλα καλαμια
μεχρι 100 αξιζει να ριξεις μια ματια και στα hto
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας, εγώ είχα ακούσει και για το major craft solpara spx-t762ml που παίζει και αυτό κάπου στα 100.Αν και τώρα με βάλατε σε σκέψεις για 150 ευρο.Εκεί στα 150 είχα ακούσει για το
DRAGON NANO LITE XT80C τώρα αν έχετε στα 150 άλλα αξιόλογα θα χαιρόμουν πολύ να άκουγα την γνώμη σας!
-
-
Το dragon είναι εξαιρετικό καλάμι κι εγώ μάλλον κάτι τέτοιο θα σου πρότεινα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
το ντραγκον το εχω ψαρεψει . πολυ καλο καλαμι αλλα εγω δεν θα εδινα τοσα λεφτα για τετοια τεχνικη
νομιζω περιπου 170 το ειχε πληρωσει ο γνωστος που το ειχε
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον stathis81 για αυτό το post.:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας