Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη jk : 27-03-2014 στις 14:49
Ωραίος Γιάννη μπράβο!
"A bad day of fishing is better than a good day of work.."
Μπράβο φίλε Γιάννη, πολύ ωραία και έξυπνη δουλειά !!!
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
...μια δική μου συμβουλή είναι να χρησιμοποιείται παραμάνα για την σύνδεση της καλαμαριέρας με την πετονιά σας, γιατί σε αυτή την τεχνική έτσι όπως "κάθεται" η καλαμαριέρα στο βυθό το σημείο που δένουμε την πετονιά τρίβεται υπέρμετρα. Οπότε μια παραμάνα μπορεί να σώσει την ακριβή καλαμαριέρα μας.
Εγω στραβωνω λιγο τις κατω ακιδες για να μην μαγκωνουν πολυ σε βραχια,,,, και στο πισω μερος στο κεντρο των ακιδων βαζω φωσφορουχα κολλα οπως επισης και σε μερικα σημεια του υφασματος και στα ματια,, στο τελος την περναω απο πανω με διαφανες βερνικι νυχιων,,, κ φωσφορουχα κολλα ειναι της technofish και κοστιζει 2.80 ευρω,, και φυσικα την χρησιμοποιειται και για αλλα ψαρευτικα εργαλεια,,,
Ωραία παρουσίαση! Εγώ αναγκαστικά μετά την πρώτη σουπιά που έπαισα κατέφυγα στην super glue γιατί το ύφασμα έφυγε από την θέση του στην κοιλιά της, με αποτέλεσμα κάθε μία που παίρνω να την ενισχύω στην κοιλιά κατευθείαν. Ποτέ βέβαια δεν σκέφτηκα να περάσω και τα μάτια ώστε να τα σιγουρέψω. Λάτρεψα βέβαια και την ιδέα με το κόψιμο των ακίδων για να γλυτώνουμε σκαλώματα! Στο βαρίδι αν κατάλαβα καλά την κάτω πλευρά την τρόχισες ώστε απο την μέση προς τις εξωτερικές πλευρές να έχει κλίση? Σαν την λεπίδα ενός μαχαιριού?
Nαι Αποστολε,εφτιαξα στην ουσια ενα V στο βαριδι.Παντως μετα απο συχνη χρηση παρατηρησα και αλλαγη στην πλευση.Δλδ εχει λιγοτερη κοντρα στα κτυπηματακια,σε αυτο που νιωθεις στο καλαμι...
Από άποψη βάρους είδες μεγάλη αλλαγή? δλδ αφαιρείς πολύ μολύβι ή ισα ισα να φτιάξεις το V?
οχι στο βαρος δεν εχει καμια διαφορα
στην ουσια ειχε στραβωσει τα κατω γκινια για να μην σκαλωνουν τοσο ευκολα ( π@παρια το εχω δοκιμασει) και ειχε κανει λιγο πιο v το βαριδι. και καλα πιο υδροδυναμικο . αυτο ομως εχει να κανει με πολλους ακομα παραγοντες .
αλλες θελουν πιο V Βαριδι και αλλες οχι . αναλογα την καλαμαριερα (την μυτη και το σωμα) και την πλευση που θελεις να κανεις , κτλ κτλ κτλ
φυσικα και οι επωνυμοι κατασκευαστες τα εχουν κανει για εμας πριν απο εμας
το αρθρο ηταν πριν 7 χρονια για κακες κινεζικες καλαμαριερες . τωρα πια ακομα και οι κινεζοι φτιαχνουν καλες με 2$
Ερώτηση: η χρήση κόλλας/Super Glue στην καλαμαριέρα μήπως αφήνει μυρωδιά που επηρεάζει/ενοχλεί κάπως τα καλαμάρια;
Σελιδοδείκτες