Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 5 από σύνολο 5

Θέμα: Μεγάλη αντίσταση στην ανάκτηση.

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    1 Month 3 Weeks 6 Days 7 Hours 50 Minutes 41 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 12 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68

Μεγάλη αντίσταση στην ανάκτηση.

Έχω πάρει απο το Νοέμβριο ενα πακέτο με καλάμι και μηχανάκι Oceanic Comondor - Okuma Distance 760.
    Πριν απο εναμησο μήνα καταλαβαινα σιγά σιγά ζορισμα κατα την ανάκτηση χωρίς ψάρι πανω.Δουλεύω με 100gr βαρίδι και συρόμενο μοναγκιστρο.
    Κάθε φορά μετα απο ενα ψάρεμα καθαρίζω τα εργαλεία μού και λίπανση παντα στο ρουλεμάν του πικάπ της πετονιας.
    Έτσι πριν λιγες μέρες ανοιξα το μηχανάκι σχεδόν όλο που εκανα επιμέρους λίπανση με λαδακι και γράσο οπου έπρεπε αλλαξα πετονιά με καλής ποιότητας. Το πρόβλημα έμενε ομως.
    Χθες ειδικά που ήμουν για ψάρεμα τραβοντας εξω δυο 400~500gr μουρμουρες που με τίμησαν έτρεμε όλο που νόμιζα οτι εφερνα εξω σίγουρα κάνα 3κιλο!
    Δεν μπορω να βρω άκρη παρα το μονο που σκέφτομαι να το ανοιξω ξανά και να το λύσω όλο αυτή τη φορά με ιδιαίτερη έμφαση στα ρουλεμάν του κυρίως άξονα .Απο την αλλη κάτι διάβασα για σπρέι σιλικόνης στα δαχτυλίδια μήπως εκεί έχει ζόρι.
    Έντο μετάξι δουλεύω την δεύτερη μπομπίνα απο γραφίτη ενο η αλουμινίου είναι ακόμα στη ζελατίνα.
    Η πετονιά που έχω είναι η Trabucco Surf Cast XPS S-Force 0.350 mm.

Φήμη
    vsls's Avatar
    Περιοχή
    παλαιο φαληρο
    Αναρτ.
    34
    ..Like!!
    29
    Όνομα:
    Βασιλης
    Time Online
    4 Days 16 Hours 44 Minutes 16 Seconds
    Avg. Time Online
    20 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Το συγκεκριμένο μηχανάκι το έχω πάνω απο τρία χρόνια και η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει καθόλου απο τότε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και έχει βγάλει τσιπουρίτσες κιλού και πάνω άνετα έξω. Ισως να το χτύπησες κάπου ή να ζορίστηκε σε κάποια τσάντα στη μεταφορά και να έχει στραβώσει κάπου κάτι.

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 12 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από vsls Προβολή Ανάρτησης
    Το συγκεκριμένο μηχανάκι το έχω πάνω απο τρία χρόνια και η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει καθόλου απο τότε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και έχει βγάλει τσιπουρίτσες κιλού και πάνω άνετα έξω. Ισως να το χτύπησες κάπου ή να ζορίστηκε σε κάποια τσάντα στη μεταφορά και να έχει στραβώσει κάπου κάτι.
    Στην δική περίπτωση ειλικρινά δεν έχει πτώση αλλά και κατα την μεταφορά, ειτε προς ειτε απο ψάρεμα μπαίνουν όρθια και λίγο λοξά στο αμάξι όπου ο κάθε μηχανισμός κάθετε όμορφα στο πίσω κάθισμα, μια και δεν έχω ακόμα σάκο μεταφοράς.
    Απο την αλλη η συμπεριφορά άλλαζε σταδιακά και αν ηταν απο πτώση θα ηταν άμεση.
    Ελεύθερο δουλεύει τέλεια, αλλά το θέμα είναι η ανάκτηση,αλλά όταν και το ανοιξα περισσότερο στο εσωτερικό δεν είδα κάτι να με χαλάει.
    Θα δω άλλη μια φορά το ροδακι στο πικάπ και αν δεν έχω κάτι άλλο θα κοιτάξω για σερβίς.
    Απλα μια ιδέα θα ήθελα μπας και κάτι μου διαφεύγει..

Φήμη Φήμη Φήμη
    maistrosanemos's Avatar
    Περιοχή
    Καρδίτσα
    Αναρτ.
    86
    ..Like!!
    233
    Όνομα:
    Δημήτρης Λάππας
    Time Online
    3 Days 6 Hours 29 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    52
    Ρίξε λίγο μια ματιά στο δαχτυλίδι κορυφής του καλαμιού σου. Μια φορά θυμάμαι είχα κάποιο τέτοιο αντίστοιχο θέμα και μου είχε κάνει αυλάκι στο δαχτυλίδι κορυφής η πετονιά. Άλλαξα το δαχτυλίδι κορυφής βάζοντας fuji, και το πρόβλημα λύθηκε. Επίσης, δώσε βάση στο μηχανάκι σου, εκεί που προσαρμόζεται το χερούλι που μαζεύεις την πετονιά, ενα μηχανάκι μου είχε εκεί πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα.

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 12 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από maistrosanemos Προβολή Ανάρτησης
    Ρίξε λίγο μια ματιά στο δαχτυλίδι κορυφής του καλαμιού σου. Μια φορά θυμάμαι είχα κάποιο τέτοιο αντίστοιχο θέμα και μου είχε κάνει αυλάκι στο δαχτυλίδι κορυφής η πετονιά. Άλλαξα το δαχτυλίδι κορυφής βάζοντας fuji, και το πρόβλημα λύθηκε. Επίσης, δώσε βάση στο μηχανάκι σου, εκεί που προσαρμόζεται το χερούλι που μαζεύεις την πετονιά, ενα μηχανάκι μου είχε εκεί πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα.
    Επιασα και το καθάρισα ξανά μηχανάκι-καλαμι.
    Εκτός το roller πετονιας στό πικάπ,επίσης το παξιμάδι του άξονα, αν ηταν σφιχτό όπου έγινε λίπανση.
    Γενικά το βλέπω σε όλα σωστό
    Στο καλάμι οι οδηγοί λένε να είναι fugi αλλά αυτό είναι που φοβάμαι.
    Θέλω να κάνω αλλαγή καλάμια με μηχανάκια να δω αν αλλάξει κάτι πριν προβω σε τροποποιήσεις.

+ Απάντηση στο Θέμα

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας