Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 1 2
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 31 έως 45 από σύνολο 45

Θέμα: ΑΡΜΑΤΩΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από tsoutsis Προβολή Ανάρτησης
    εγω ψαρευω χαλκιδικη 1ο 2ο ποδι και προς ολυμπιαδα,μονο στο κουφο εχω βγαλει παπαγαλοψαρο σε δυο ψαρεματα.
    αν και δεν ψαρευω μουρμουρες εχω ακουσει φετος απο πολλους για πολυ καλα κομματια
    Βγαλαμε αρκετα παπαγαλοψαρα παντως. Και εγω μονο σε φωτογραφιες τα ειχα βρει. Ακουσες για καλες μουρμουρες στο πρωτο ποδι; Σε ποιο μερος; Εγω αντιθετως φετος τις βλεπω μικρες...σχεδον ολες τις επιστρεφω στη θαλασσα...

Φήμη
    tsoutsis's Avatar
    Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Αναρτ.
    152
    ..Like!!
    217
    Όνομα:
    ναπολεων(ακης)
    Time Online
    1 Week 22 Hours 32 Minutes 10 Seconds
    Avg. Time Online
    34 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    53
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από AlexVag Προβολή Ανάρτησης
    Βγαλαμε αρκετα παπαγαλοψαρα παντως. Και εγω μονο σε φωτογραφιες τα ειχα βρει. Ακουσες για καλες μουρμουρες στο πρωτο ποδι; Σε ποιο μερος; Εγω αντιθετως φετος τις βλεπω μικρες...σχεδον ολες τις επιστρεφω στη θαλασσα...
    συγκεκριμενα στον πυργο απο κατω μετα την καριανη και στην σκιωνη μεσα στο λιμανι,εκει εβγαλα και γω περυσι πολυ καλα κομματια μετα απο μπουρινι.α και αγ.παρασκευη μετα τα λουτρα στο 1ο ποδι.

Φήμη
    georgecasting's Avatar
    Περιοχή
    Χαϊδαρι
    Αναρτ.
    143
    ..Like!!
    66
    Όνομα:
    Γιώργος
    Time Online
    6 Days 10 Hours 12 Minutes 25 Seconds
    Avg. Time Online
    28 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Δηλαδή λεβέντες η συρόμενη μοναγκιστρη αρματωσια με sissy, δεν είναι για μουρμουρες ??
    Από όσο γνώριζα είναι η καλύτερη αρματωσια για καχυποπτα ψάρια, και η μουρμουρα είναι πολύ πονηρη και καχυποπτη.....Οπότε είμαι λάθος τόσο καιρό που τις προσπαθώ με μοναγκιστρη συρόμενη?Θέλει διπλαρι δηλαδή σταθερό για επιτυχημένο αποτέλεσμα?
    Την σταθερή την έχω σταματήσει πάρα πολύ καιρό μήπως πρέπει να την ξανά αρχίσω για τις μουρμουρες συγκεκριμένα?

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 12 Hours 1 Minute 26 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Φίλε Γιώργο εννοείται πως κάνει το μονάγκιστρο με σισι. Μη το αλλάξεις και γω έτσι τις ψαρεύω. Απλά το διπλάρι στην αμμο σου εξασφαλίζει μεγαλύτερο ποσοστό συλλήψεων. Πρώτο γιατί πάνε παρεούλες, οπότε σε 2 δολωματάκια κοντά ορμάνε. Δεύτερο η μουρμούρα δεν είναι τσιπούρα. Δεν παίζει δηλαδή να το πάρει βόλτα να δει αν κρύβεται παγίδα, να το φτύσει και τα σχετικά. Η μουρμούρα το πιπιλάει αρκετή ώρα και το ρουφάει σταθερή στο ίδιο σημείο. Γι αυτό πολλές φορές είναι πιασμένη και δεν παίρνουμε χαμπάρι.

5. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Super Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Nick13's Avatar
    Περιοχή
    Παλληνη/Αθηνα
    Αναρτ.
    219
    ..Like!!
    403
    Όνομα:
    Νίκος Κοκκίνης
    Time Online
    1 Week 1 Day 19 Hours 40 Minutes 57 Seconds
    Avg. Time Online
    38 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Οπως τα λεει ο σπυρος απλα να προσθεσω οτι σε καποιους τοπους δουλευει παρα πολυ καλα το μοναγκιστρο με μονοδολι στα μεγαλα του ειδους.
    Το εχω τεσταρει αρκετες φορες,pater noster se 3 καλαμια και ενα με μοναγκιστρο,ολα τα καλα κομματια χτυπησαν εκει

7. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Nick13 για αυτό το post.:

Φήμη
    georgecasting's Avatar
    Περιοχή
    Χαϊδαρι
    Αναρτ.
    143
    ..Like!!
    66
    Όνομα:
    Γιώργος
    Time Online
    6 Days 10 Hours 12 Minutes 25 Seconds
    Avg. Time Online
    28 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Αγαπητέ φίλε Σπύρο και Νίκο,σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας, οπότε είμαι οκ, μόλις διάβασα τα πρώτα άρθρα με τα διπλαγκιστρα αμέσως πεταχτηκα και είπα να γιατί είμαι άτυχος στις μουρμουρες, αλλά τελικά είμαι καλά με το συρόμενο μοναγκιστρο όπως μου λέτε,
    Οπότε σε λάθος τόπους τις ψαρευω,και επειδή μου αρέσει η Χαλκίδα κυρίως από ερετρια και πέρα, θα εξερευνησω μέρη και πιστεύω θα τις συναντήσω κάποια στιγμή με υπομονή.
    Α στο καλαμι που ρίχνω για μουρμουρες έχω μάνα 2αρα νήμα, παραμαλο 30αρι fluorocarbon και αγκιστρια Ν4 η Ν5 (τύπου Aberdeen)....

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Φίλε Γιώργο πρώτα πρέπει να επιβεβαιώσεις οτι κρατάει όντως ο τόπος μουρμούρες. Έπειτα πρέπει να κωδικοποιήσεις τις ώρες που προτιμούν να τρώνε. Η εμπειρία έχει δείξει οτι για καμια ώρα περίπου είναι ιδιαίτερα δραστήριες και μετά κόβουν. Αυτό συμβαίνει 2 με 3 φορές τη μέρα.
    Στη νησί που πάω διακοπές για παράδειγμα στο τόπο που κρατα μουρμούρες επειδη μόνο βράδυ λόγο καλοκαιριού τις ψαρεύω χτυπάνε 10 με 11 βαρυά 11:30. Μετά κόβουν μαχαίρι.
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 19-10-2015 στις 18:19

Super Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Nick13's Avatar
    Περιοχή
    Παλληνη/Αθηνα
    Αναρτ.
    219
    ..Like!!
    403
    Όνομα:
    Νίκος Κοκκίνης
    Time Online
    1 Week 1 Day 19 Hours 40 Minutes 57 Seconds
    Avg. Time Online
    38 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Οπου εχει αμμουδια συνηθως κυκλοφορουν και μουρμουρες,επισης κατεβα λιγο σε παραμαλο,για το συγκεκριμενο ψαρεμα θελει απο 0,18 εως 0,24
    Κλασικο διπλαρακι με κοντα παραμαλα εως 30 εκατοστα για να μην βιρινιαζουν

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη
    rqd's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    293
    ..Like!!
    85
    Όνομα:
    Ηλίας
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 13 Hours 49 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 30 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Δεν το χα παρακολουθήσει το θέμα. Το διπλάρι μπορεί να παίξει και για τσιπούρες και άλλα ψάρια πέρα από μουρμούρες θεωρώ. Σκεφτόμουν να κάνω το έξης αλλά δεν ξέρω αν στέκει. Να βάλω μάνα αρματωσιάς μικρότερο διάμετρο από τα παράμαλλα και να παίξω με χάντρα σταυρό και κόμπους απευθείας επάνω. Π.χ. σε μέρος χωρίς ρεύματα και σε χαλαρή φάση, μάνα αρματωσιάς 33άρα με παράμαλλα 37άρια και μολύβι 80 με 100. Το σκεπτικό είναι ότι το χοντρό παράμαλλο θα μένει λόγω σκληρότητας μακριά από τη μάνα της αρματωσιάς και επίσης θα αντέχει και σε πιο δυνατά δόντια και καβούρια.
    Σε άλλο καλάμι με 130άρι άγκυρα μολύβι σκέφτομαι να έχω πιο κλασσικά, μάνα αρματωσιάς 47άρα ή μεγαλύτερη και παράμαλλα πάλι 37άρια και αν δεν κάθονται σωστά με πλεξούδα ή ακόμα καλύτερα με παραγαδίσιο κόμπο. Το δεύτερο σενάριο θα παίζει σε ρεύματα και μποφόρ σε πιο surfcasting ας πούμε συνθήκες.
    Δεν ξέρω γιατί αλλά τώρα τελευταία το σταθερό διπλάρι μου κάνει κάτι. Για πείτε καμιά γνώμη, πως το βλέπετε ή αν έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο.

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Απο τη δικη μου εμπειρια για συνθηκες surfcasting η χαντρα σταυρος ειναι πολυ καλυτερη επιλογη απο τον παραγαδισιο κομπο. Οτι κομπο και αν εκανα τα παραμαλα μπερδευοταν σε αντιθεση με τη χαντρα. Κανε και μια πλεξουδα και βαλε και ενα σωληνακι και θα εισαι οκ. Εγω τωρα δουλευω μοναγκιστρο...τα ψαρια δεν βρισκω ομως.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Ηλία δε ξέρω κατα πόσο είναι ασφαλές σαν σύνολο το παράμαλο να ναι μεγαλύτερης διαμάτρου απο τη μάνα. Στα δυνατά φορτία ή σκαλώματα τι γίνεται;
    Επίσης έχω ξαναπει τη γνώμη τη δική μου όσον αφορά τις ενώσεις. Κόμποι και μόνο κόμποι....ακαριαία καρφώματα και διακριτικότητα στο έπακρον.

Φήμη
    grigoris's Avatar
    Αναρτ.
    1
    ..Like!!
    0
    Time Online
    5 Hours 25 Minutes 17 Seconds
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    όποτε χρησιμοποιώ την paternoster την βγάζω μπερδεμένη..

Φήμη
    SCORPIOK21's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    308
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Κώστας
    Time Online
    2 Weeks 21 Hours 48 Minutes 20 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 5 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    61
    Για αυτο το λογο τα διπλαρια τα εχω σχεδον κοψει.Γιατι μπορει να νομιζεις οτι ψαρευεις και να μην κανεις τιποτα.Για μενα το καλυτερο διπλαρι ειναι με χαντρα σταυρο και οποσδηποτε φλοατ.Αλλα και παλι τα αποφευγω.Μια πολυ καλη λυση που δεν την εχω δοκιμασει αλλα την εχω δει σε Video ειναι το παραμαλλο στο διπλαρι να ειναι με χαντρα σταυρο και χοντρη πετονια και να ενωνεται με πιο ψιλη μετα με κομπο οπως το shock leader.

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    angelos's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    158
    ..Like!!
    15
    Όνομα:
    Άγγελος
    Time Online
    1 Week 2 Days 7 Hours 40 Minutes 13 Seconds
    Avg. Time Online
    41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    53
    Το μυστικο στο διπλαρι με τη χρηση χαντρας σταυρου ειναι το μηκος του παραμαλου.εαν το παραμαλο ειναι 30 με 40 ποντους το πολυ δεν υπαρχουν μπερδεματα.καρατσεκαρισμενο.εχω κανει αμετρητες δοκιμες.

Moderator
    Φήμη
    taikon's Avatar
    Περιοχή
    Κηπούπολη
    Αναρτ.
    68
    ..Like!!
    175
    Όνομα:
    Θύμιος
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 20 Hours 5 Minutes 29 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 31 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    37
    Καλησπέρα.
    Θα ήθελα να πω με την σειρά μου 2 πραγματάκια.
    Γενικά το ότι έχουμε μπλεξίματα στα παράμαλλα, δεν σημαίνει ότι όσο είναι στο νερό δεν ψαρεύουν. Το μπλέξιμο συνήθως δημιουργείται την στιγμή που κάνουμε ανάκτηση. Αυτό μπορούμε να το δοκιμάσουμε απλά, κάνοντας ανάκτηση με αργό ρυθμό. Θα δούμε ότι τα παράμαλλα θα είναι σε καλή κατάσταση. Το να μικρύνουμε τα παράμαλλα, είναι μία λύση αλλά σε περίπτωση ρευμάτων ή sf συνθήκες. Μην ξεχνάμε ότι πάντα καλό θα ήταν να αλλάζαμε μετά από κάθε σύλληψη το παράμαλλο για διάφορους λόγους. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά εξαρτήματα πλέον που διασφαλίζουν κατά κάποιο τρόπο το παράμαλλο να είναι μακριά από την μάνα.
    Για να μην τα πολυλογώ, τελευταία, χρησιμοποιώ σε αμμουδερό βυθό την αρματωσιά στο συνημμένο.
    Είναι μία πολύ καλή αρματωσιά, που με το μήκος της και την κατασκευή της καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του βυθού που ψαρεύουμε. Επίσης εξιτάρει τα ψάρια αν στο μεσαίο αγκίστρι χρησιμοποιήσουμε δόλωμα κινητικό, όπως ακροβάτη. Επίσης με βαρίδι που ανακατεύει τον βυθό κάνοντας 1-2 μανιβελιές, ή το βράδυ με βαρίδι φωσφόρου, σίγουρα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Τέλος είναι μία αρματωσιά, που με τα 3 παράμαλλα έχουμε την δυνατότητα να την παραλλάξουμε, βάζοντας ένα floater στο 1ο παράμαλλο για να κυνηγήσουμε κάποιο αφρόψαρο, αν θέλουμε ή να αποφύγουμε κάποια φύκια που πιθανόν να έχουμε στο σημείο. Τέλος μην ξεχνάμε τα παρελκυστικά, στο παράμαλλο κοντά στο βαρίδι που υπό κατάλληλες συνθήκες μπορούν να κάνουν την διαφορά.
    Συνημένες Εικόνες

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 1 2

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας