Εγώ nikdemian φίλε κατασκευάζω μόνος μου και χρησιμοποιώ αυτούς τους ειδοποιητές.
![]()
Εγώ nikdemian φίλε κατασκευάζω μόνος μου και χρησιμοποιώ αυτούς τους ειδοποιητές.
![]()
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
Φίλε nikdemian θα συμφωνήσω με τον Βασίλη. Αν σου δίνεται η δυνατότητα να τους φτιάξεις μόνος σου, κάντο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιοί ειδιοποιητές είναι καλύτεροι θα σου απαντήσω ότι "Εξαρτάται".
Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις ποιοί σου ταιριάζουν.
Επίσης έχει σημασία πως ψαρεύεις. Αν ψαρεύεις για παράδειγμα με συρώμενο μονάγκιστρο και πηγαίνεις για έξυπνα ψάρια (πχ τσιπούρες ) και έχεις σκοπό να έχεις τελείως ελεύθερα τα φρένα σου, η καλύτερη λύση είναι να έχεις ειδοποιητή σαν αυτόν της εικόνας του Βασίλη. Έτσι το ψάρι θα έχει μηδενική αντίσταση όταν σου "πάρει φρένα" και θα το αντιληφθείς πιο εύκολα.
Αν σε αντίθετη περίπτωση θέλεις να αντιλαμβάνεσε και τα παραμικρά τσιμπήματα τότε ίσως το μαϊμουδάκι να είναι καλύτερη περίπτωση. Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν σιαλούμ και κατά τις νυχτερινές ώρες πιστεύω ότι επιβάλεται.
Εγώ προσωπικά πολλές φορές χρησιμοποιώ και τους δυο τρόπους ταυτόχρονα.
Τώρα για τα ακριβή μοντέλα δεν μπορώ να σου πώ γιατί συνήθως παίρνω όποιους έχει το κάθε κατάστημα. Το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις στους κρεμαστούς ειδοποιητές είναι να κλείνουν αρκετά καλά στην κορυφή και να μην σκαλώνει η πετονιά όταν κρέμεται. Επίσης στα μαϊμουδάκια είναι καλό να υπάρχει και μια τρύπα προκειμένου να μπορείς να βάζεις και ένα σιαλούμ.
Εχετε κατα νου πατεντα για το πως μπορουμε να βαλουμε σε βαση-τριποδα τους ειδοποιητες που εχουν απο κατω βιδα?(για να στεκονται)
Εγω παιδια τα τελευτεα 6 χρωνια χρισιμοπιω για ειδοπηητες τα βαριδια tremolino των 10γρ,κ το βραδι τα ανιγω κ βαζω μεσα sialium,..!!!
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη spiros(125gr) : 08-10-2012 στις 19:58
Σωστός ο σπύρος!! Και εγώ αυτό κάνω.
Εδώ είναι των 15γρ.
Θανο ειναι ο χορευτης τον οποιο χρησιμοποιουμε για βυθους με σκαλωματα , και ωφειλω να ομολογησω οτι ειναι παρα πολυ καλη ιδεα.
Όντως είναι πολύ καλή ιδέα και θα το δοκιμάσω σύντομα μάλιστα. Αν με αφήσει ο καιρός. χαχαχαχα
ειναι το γνοστο σε ολους μας τρεμολινο η χορευτης,κ δουλευη πολλη καλλα
εγω παιδια βαζω για κρεμαστο ειδοποιητη ενα κλασσικο πλαστικο μανταλακι το οποιο το εχω τρυπησει κ εχω κανει μια τρυπα για sialum κ εχω δεσει πανω μια στρυφτοπαραμανα που αναλογα τι καιρο εχει βαζω κ το καταλληλο βαριδακι για να κραταει απτους αερηδες...συντομα θα βαλω κ μια φωτο να το δειτε
καλησπέρα στην παρέα...μιας και ειδα αυτο το άρθρο..θέλω να σας πω κ εγω πως πέρα τα κλασικά μανταλοκουδουνάκια που βάζω στα καλάμια ...τελευταία αγόρασα αυτόimages.jpg
τώρα οσο αναφορα την λειτουργικότητα του..καθώς επαγγελματικής ιδιότητας το είχα ελέγξει ...ειδα πως υπάρχει υδραργιρική κάψουλα..διακόπτης δλδ..
ο οποιος Δεν εχει ρυθμιστή ευαισθησίας (ντεμεκ μποφόρ).. και ειναι σταθερός οσο αναφορά την κλήση του (μοίρες) εσωτερικά του κυτίου.Εαν θέλω να καταλάβω την παραμικρή τσιμπιά πρέπει να δώσω κλήση εγώ στο καλάμι ή στην βάση (συγνώμη που δεν προανέφερα πως κουμπώνει επάνω στο καλάμι και ειναι κραδασμικό).Δέν το βλέπω καθόλου λειτουργικό
Γιατι ..? πρέπει πάντα να δώσεις εσύ την κλήση ώστε να πετύχεις το τσίμπιμα που αυτό με την σειρά του θα μεταφέρει τον κραδασμό στο καλάμι.Στην αγορά πωλήται ως κραδασμικός /οπτικοακουστικός ειδοποιητής....πίστευα να μου ταιριάζει για το surf casting /casting που κάνω..αλλα Οχι.εαν δεν εχεις τον νού σου για την κλήση που προανέφερα...το ψάρι θα εχει φτάσει στην κρήτη με το δώλομα και εσυ θα περιμένεις ειδοποίηση.
Αλήθεια ...για το surf casting /casting πέραν τα κουδουνάκια πιο σύστημα ειδοποίησης ειναι κατάλληλο?
προσωπικα να ειμαι ειλικρινης αντιπαθω τους ηλεκτρονικους ειδοποιητες !
απο εκει και περα υπαρχουν καποιοι οπτικοι ειδοποιητες που τους βαζουμε στην μυτη του καλαμου και διαβαζουν το τσιμπιμα σε σχεση με την κινηση του καλαμιου μας απο τα κυματα !
εχουν ενα κοστος περιπου στα 6 ευρω !λινκ δεν εχω να στειλω !
υπαρχει στο εμποριο ενας ακομη ειδοποιητης παρομοιος με αυτον που πηρες απο την περιοχη τις κατερινης θα τον βρεις για τον οποιο εχω ακουσει αρκετα καλα σχολια και ως προς τις
ρυθμισεις του και γενικα για την χρηση του !
προσωπικη επιλογη εχω παντα το σαλιουμ στην μυτη του καλαμιου ειτε με μια μονωτικη ταινια ειτε με τους πλαστικους συνδεσμους που υπαρχουν στην αγορα!
κουδουνακια βαζω μετα απο αρκετο χασμουρητο και με τον φοβο να παρω εναν υπνακο στην διαρκεια τις νυχτας!χαχαχαχχαχαχαχα!
Σωστός κώστα εχω ακουσει για τον τύπο απο την κατερίνη που κατασκευάζει τους ειδοποιητές ..αλλα δεν μπορουμε να τον βρουμε στο τηλ για παραγγελεια.κοστος γυρο στα 25 ευρα.
και οντος με ρυθμισεις και οχι αστεια.οσο αναφορα τον τροπο που χρησημοποιεις..δεν διαφωνω...απλα φιλε...για εμενα ειναι μονο για ενα 2 ωρο επειτα....χριζει ακουστικη ειδοποιηση γιατι μουδιαζει το κεφαλι απο μπυριτσα....γιατι ετς μαρες που λενε οι ντοπιοι![]()
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη gp35 : 31-08-2013 στις 00:29
Έχετε γνώμη για τον συγκεκριμένο?Αν όχι τι προτείνεται?
http://www.lucky-fishing.gr/accessor...e-alarm-detail
Φιλαρακο έχω εγω ένα παρόμοιο το πήρα πρόπερσι 9-10 ευρω εαν θυμάμαι. Εαν δεν σε κουράζει ο θόρυβος πάρτο πρόσεχε όμως επειδη τεντώνεις την πετονια και χαλαρώνεις τελειώς τα φρένα και το περνας ανάμεσα σαν S απο αυτα τα στρογγυλά πραγματάκια μετο παραμικρό ρεύμα θα βαράει . Δεν λεω οτι δεν είναι καλό αλλα εδω είναι φορές που δεν αντέχω τα κουδουνακια πόσο μάλλον αυτο
Συμφωνώ και εγώ με τον φίλο. Είναι λίγο κουραστικό γιατί δεν κάνει επαναφορά στην θέση 0 ώστε να σταματήσει να χτυπάει. θεωρώ πως χρειάζεται σε ψαρέματα τύπου heavy casting, στα υπόλοιπα είναι λίγο βάσανο κατά την δική μου άποψη.
Πρακτικα μπορει να ειναι καλος.Αλλα εμενα ρε παιδια για να ειμαι ειλικρινης λιγο υπερπαραγωγη μου φαινετε.Και απο τημη δεν τον λες και φθηνο.....
Εγώ φίλε Δημήτρη το πλήρωσα περίπου 3,5€ . Γι' αυτό το πήρα!!
καλησπερα και καλη Ανασταση να εχουμε παιδια!!για ειδοποιητες χρησιμοποιω κουδουνακι με σιαλουμ στην μυτη του καλαμιου η και κουδουνακι που απλα το κρεμαω στη μανα πανω ως χορευτη....αυτο που ειπε ενας φιλος με τα βαρυδια τρεμολινο φενεται πολυ καλη ιδεα και θα το δοκιμασω....εχω και 2 μαιμουδακια τα οποια ομως οταν τα κρεμαω πεφτουν καμια φορα απο μονα τους....λογικα τα αγορασα ελατωματικα.....υπαρχει τροπος να κανω καμια πατεντα να κλεινει καλυτερα να μη πρφτει κατω??????ευχαριστω εκ των προτερων
Καλησπέρα και Καλή Ανάσταση Κώστα! Όχι δεν τα αγόρασες ελαττωματικά, έτσι είναι κατασκευασμένα, εγώ πριν κατασκευάσω τα δικά μου ζέσταινα με τον αναπτήρα τα δύο λευκά γατζάκια και τα λύγιζα έτσι ώστε να στέκονται χωρίς να πέφτουν.
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
Σελιδοδείκτες