Λευτέρη κοίτα για κανένα ocuma
Στάλθηκε από το HTC Desire X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λευτέρη κοίτα για κανένα ocuma
Στάλθηκε από το HTC Desire X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
κοίτα και αυτό είναι από τα μηχανάκια που έχει πόλους φίλους με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής RYOBI PROSKYER Nose
Για εμένα εάν θες χαμηλού προυπολογισμού μηχανάκι πήγαινε στο Ryobi. Δεν το έχω αλλά από πολλούς που το δουλεύουν θεωρείται για τα λεφτά του πολύ καλό. Εάν θες να δώσεις παραπάνω κοίτα αποκλειστικά Shimano. Στα 100 πάνω κάτι υπάρχουν το Beastmaster 7000, Aerlex 8000 και τέλος το Navi 8000. ¶ψογα όλα και σκυλιά. Και στο λέω γιατί έχω ανοίξει αρκετά διαφορετικά μηχανάκια για συντήρηση και τα Shimano θα θεωρώ τα πιο στιβαρά μακράν που έχω δει.
Το tica scepter που ανέφερες είναι ένα άριστο μηχανάκι για τα λεφτά του και για τη δουλειά την οποία προορίζεται.
OKUMA DISTANCE SURF 96 ευρω
OKUMA DISTANCE SURF PRO 119 ευρω
OKUMA TRIO REX SALT SURF 135 ευρω
δοκιμασμενα,ψαρεμενα και ακρως ικανοποιητικα.καλη σας μερα.
Καλησπερα παιδια , θελω εδω και λιγο καιρο να ξεκινισω και εγω το surf casting ψαχνοντας και διαβαζοντας κατεληξα σε αυτους τους μηχανισμους
1. http://fishingplanet.gr/index.php?ro...rice&order=ASC
2. http://fishingplanet.gr/index.php?ro...rice&order=ASC
3. http://fishingplanet.gr/index.php?ro...rice&order=ASC
Θα ειμουν υποχρεως σε οποιο γνωριζει και εχει την καλοσυνη να με βοηθησει στο να διαλεξω . για καλαμι σκεφτομαι ενα υπερβολικα φτηνο το Spro Boxxer Surf
http://fishingplanet.gr/index.php?ro...ANGE=&limit=50
Ελπιζω να μην υπαρχει καποιο προβλημα με τα links που εβαλα και που δεν ανοιξα αλλο post. Kαθε βοηθεια καλοδεχοθμενη![]()
Φίλε Γιάννη όσο αφορά τους μηχανισμούς θα σου πρότεινα τον Ryobi Proskyer Nose διότι είναι δοκιμασμένος και είναι διάσημος για την αξιοπιστία του! Σχετικά με το καλάμι τώρα, δεν μπορώ να πω κάτι διότι δεν το γνωρίζω αυτό που προτείνεις.
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
Γιάννη δεν εχω δοκιμάσει το καλαμάκι, αλλα κατα τη γνώμη μου δεν θα χεις προβλημα κανένα. Στο παρελθόν έχω ψαρέψει με πολυ κατώτερα και μέχρι και 1-1.5 κιλό ψαρια δεν είχα πρόβλημα. Στο μηχανισμό πρέπει να εστιάσεις βασικά, αν είναι της πλάκας θα τα βρει σκούρα ακόμη και με ψάρι του κιλού. Επαναλαμβάνω το καλαμάκι ειναι μια χαρά, μη το φοβάσαι.
TICA SCEPTER με κλειστα ματια αριστη λειτουργια φρενων ελαφρυ αξιοπιστο εχω 3
το πρωτο το πηρα πριν 8 χρονια περιπου δεν εχει βγαλει τιποτα και το εχω κανει service
1 φορα μονο.Εχει 2 επιλογες αγορας μια 4,6/1 και μια 5,1/1.
Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος
Έχει κανείς το black diamond okubo? Τα στοιχεία του φαίνονται πολύ καλά και η τιμή του ακόμα καλύτερη. Σκέφτομαι μήπως το συνδυάσω με το νέο alivio 200gr cw (αυτό το έχει κανείς?). Έτσι θα έχω ένα σετακι στα 100 ευρωπουλα περίπου. Ααα και κάτι άλλο- που μπορώ να δω καμιά λίστα με ποια μοντέλα της shimano είναι made in japan και ποια όχι?
Καλησπερα προσφατα πηρα ενα καλαμι για την τεχνηκη του surf casting cinnetic explorer one lf sensi surf 420 μπορει καπιος να μου πει γνομες για μηχανισμους απο 50-100 ευρο γιατι ειμαι εντελος αρχαριος με τεχνηκη του surf casting.Μπορει ο ιδιος μηχανισμος να χρισιμοποιηθει και για rock ή hc?
γνώμη μου όχι δεν κάνει ο ίδιος μηχανισμούς για surf κ για hc είναι δυο διαφορετικές τεχνικές και διαφοετικα ψάρια
Για hc δεν κανει λογω χωρητικοτητας.
Για rock καλο θα ηταν καποιος πιο γρηγορος . Tο κανεις το ψαρεμα σου..λεμε τωρα.
Με proskyer ψαρευω κ εγω κ rock , surf , casting.
http://fishingplanet.gr/index.php?ro...rice&order=ASC Eλεγα να παρω αυτον τον μηχανισμο λεει οτι κανει και για surf και για heavy τη σχεση περιστροφησ πρεπει να εχει ενας μηχανισμος για surf-rock-hc?
καλύτερα να πάρεις έναν μηχανισμό καθαρά γ hc ο οποιοως να μην έχει σπαστό χερούλι άλλα βιδωτό, χρειάζεσαι σταθερότητα στην μανιβέλα την ώρα με την μάχης. της ασκείς πολύ μεγάλη δύναμη.....σ αυτό το ψάρεμα πρέπει να έχεις στα εργαλεία σου την απόλυτη εμπιστοσύνη για να ξεκινήσεις την μάχη με τον αντίπαλο σου που σίγουρα θα ειναι πολύ δυνατός...
Αντρεα αμα διαβασεις στο φορουμ υπαρχουν αρθρα που αναλυουν πιο εκτεταμενα.
Επιγραμματικα στο surf θες μεγαλη μπομπινα να εχεις βολες , στο rock γρηγορο μαζεμα , κ στο heavy δυναμη κ χωρητικοτητα.
Ενα μοτερακι για ολα δεν υπαρχει.
Μην στηριζεσαι στους χαρακτηρισμους των καταστηματων.
Σε αυτα τα χρηματα παρε ενα proskyer που ειναι δοκιμασμενος , γιατι τα φτηνα μοντελα των εταιριων συνηθως εχουν προβληματα λειτουργειας κ αξιοπιστιας.
Θα τα κανεις τα ψαρεματακια σου κ αν σε κερδισει καποια τεχνικη εξιδεικευεις κ αναβαθμιζεις τον εξοπλισμο σου.
Αυτα απο μενα με την λογικη οτι τωρα ξεκινας το surf!
καλημερα φιλοι.Ακουσα καλα λογια για τον Daiwa shore cast evo.Τιμη βλεπω στα 95 ευρω για τους φιλους που θελουν μηχανισμο μεχρι 100 ευρω. οποιος γνωριζει το συγκεκριμενο μηχανακι ας πει την γνωμη του.
Καλησπερα και καλως σας βρηκα
ηρθε ο καιρος να κανω αναβαθμιση στα μηχανακια γιαυτο για αρχη θελω για οποιον γνωριζει εαν αυτος http://www.tsourosmarine.gr/products_gr.asp?prodid=1660 ειναι ιδιος με αυτον http://skalisoutdoor.com/%CE%9C%CE%B...-Distance-Surf
Και στο κατα ποσο ειναι καλος
θελω να αγορασω δυο μηχανισμους ιδιους για τα Speedmaster 430/170 καλαμια και σκεφτομαι τους Okuma Distance surf,Okuma Axeon V2 οπου και θα παω την δευτερα να τους δω απο κοντα και πανω στα καλαμια
Δεν σας κρυβω οτι οπτικα μου αρεσει παρα πολυ και ο OKUMA TRIO REX SALT SURF αλλα απο κοντα θα δειξει εαν θα κανω την υπερβαση
Καλησπερα σε ολους. Σε αλλο θεμα ειχαμε μιλησει για καλαμια surf casting που σκεφτομαι να αγορασω (tubrtini abyssum). Θα χρειαστω ομως και την βοηθεια σας στην επιλογη μηχανισμου. Σκεφτομαι να αγορασω τους daiwa crosscast surf 45 scw https://fishingplanet.gr/daiwa-crosscast-surf-scw-10548 Μηπως τον εχει καποιος απο εσας να μου πει την γνωμη του; Τον εχω βρει στα 95¤ και δεν μπορω τωρα να διαθεσω πανω απο 100¤. Το μεγεθος του ποιο ειναι γιατι δεν μπορω να καταλαβω, 8.000 ή 10.000;
Επισης μου αρεσε και το akios fireloop, που επισης δεν μπορω να καταλαβω τι μεγεθος ειναι.
Ποιο θεωρειτε εσεις πιο καλο; Ή εαν εχετε κατι αλλο να προτεινετε θα σας ημουν ευγνωμων
τι σημασια εχει να σου πουμε το μεγεθος απο την στιγμη που θελεις να τον αγορασεις. δλδ αμα ειναι 8000 δεν θα τον αγορασεις ή το αντιθετο?
με 300μ χωρητικοτητα δεν πιστευω να ειναι 1000 αλλα 8000
προσωπικα (ψιλοασχετο με την ερωτηση σου) πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος για τοσο μεγαλα νουμερα(10000) μιας και με βολη καστ δεν θα φας τοσα πολλα μετρα. αλλο πραγμα το χεβυ που με το βαρκακι θα πας το δολωμα οσο μακρυα θελεις.
Στα 100 ευρώ πάνω κάτω δες μοντέλα της tica τα οποία είναι σουπερ αξιόπιστα και δυνατά. Το scepter για παράδειγμα είναι ίσως οτι καλύτερο σ αυτα τα λεφτα. Θα σου λεγα και το aerlex shimano αλκα εχει γυρω στα 120. Καλό ειναι και το beastmaster shimano με κατω απο 100 ευρώ.Μιλάω παντα για τιμές Ελλάδας. Φυσικά μπορεις να δεις και ryobi proskyer σταθερη αξία αλλα ειναι εξαιρετικά βαρύ στο σύνολο.
Για το καλαμι που έχεις σκεφτεί με τα δαχτυλίδια που έχει το μέγεθος διατομής μπομπινας δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα. Όσο για τα χρήματα που προσφέρεις αλλά και για τον τύπο αυτού του μοτέρ ανάλογα ίσως και κάπου καλύτερα θα δεις, πχ στο Aerlex και αυτό σε βάθος χρόνου. Από κει και μετά value money είναι και τα Tica, αθάνατα με σχεδόν μηδέν συντήρηση. Αλλά για αυτό που κοιτάς παρόμοιο είναι πιο πολύ το Aerlex που πιστεύω με καλύτερα φρένα στην χρήση του. Τώρα μια και κοιτάς από έξω θα σου έλεγα με κάτι τις πιο πάνω να έβλεπες και το SpeedMaster μια και είναι ίδιο με το ultegra xsd14000 αλλά με μια πομπινα. Αν καταλήξεις σε Shimano δες και τον οδηγό αναβάθμισης που έχω κάνει, θα έχεις μοτέρ πολλαπλασιας αξίας ανώτερο από πολλά άλλα.
Καλημερα σε ολους. Ναι κοιταω απο εξω αφου ολα ειναι πολυ πιο φτηνα...... εχω βρει και το daiwa crosscast στα 95 ευρω ενω εδω το πουλανε 150. Για daiwa πια η γνωμη σας;; Θα δω και τα shimano που αναφερατε.
Daiwa & Shimano μαζί με μια δυο ακόμα είναι από τις δυνατές εταιρίες στο χώρο. Δεν μπορώ να κρίνω όμως ποια είναι καλύτερη από την άλλη.Αυτο γίνεται πάντα από τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη από μοντέλο σε μοντέλο.
Πχ εμένα με έχει βολέψει η shimano στα μοτέρ για πολλούς και διάφορους λόγους.
Το Crosscast όπως και το Emblem είναι νέα μοτέρ αλλά η τεχνολογία που διαθέτουν μόνο αν τα δεις και τα κάνεις σύγκριση θα καταλάβεις τις διαφορές με άλλα ανάλογα μοτέρ.
Σελιδοδείκτες