Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Goal amount for the next month: 30 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 31 έως 60 από σύνολο 131

Θέμα: Ψαρεύοντας Λαυράκια με την τεχνική του spinning.

Jimmakos21
    Επισκέπτης Jimmakos21's Avatar
    θελω να κανω μια ερωτηση μιας και απο οτι βλεπω εισαι ειδικος στο σπινινγκ πρωσφατα πηρα 2 τεχνιτα ψαρακια το ενα ειναι ωπος αυτο που εχεις με τα εντονα χρωμτα της ραππαλα κ ενα γιοζουρι...βασικα δεν εχω ιδεα απο αυτου του ειδους ψαρεματος κ ετσι τα ψαρακια τα πηρα περνοντας συμβουλες απο εκεινον που τα αγορασα...η ερωτηση που θελω να σου κανω ειναι.....βαζω μπομπαρδα η φουσκα για να τα ριξω μεσα η τα ριχνω ετσι...?γτ εγω πηγα στον φαρο αυλιδας κ τα εριχνα ετσι αλλα ολοι οι αλλοι που ητανε γυρω μου...ριχνανε ακριβως το ιδιο ψαρακι με εμενα αλλα με φουσκα......

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Dimos Kapogiannis's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Thanked 3.115 Times in 732 Posts
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    1 Year 3 Months 2 Weeks 6 Days 17 Hours 36 Minutes 12 Seconds
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Ο μόνος λόγος που θα βοηθούσε η μπομπάρδα (φούσκα) είναι στο να καλύπτεις μεγαλύτερη απόσταση στη βολή.

Έχει όμως σοβαρά μειονεκτήματα καταρχήν γιατί δημιουργεί έντονο θόρυβο και αναταραχή πράγμα μη επιθυμητό στο ψάρεμα αυτό και τα απόνερα επιπλέον εμποδίζουν την σωστή πλεύση του τεχνητού.
    Το σημαντικότερο όμως κατά την γνώμη μου είναι οτι δεν έχεις εσύ ο ίδιος την αίσθηση του τεχνητού σου.
    Στο spinning χρειάζεται συχνά να πραγματοποιείς μικρά ή και μεγαλύτερα "τινάγματα" του καλαμιού σου για να είναι αποδοτικό (twiching, jerking, walking the dog κτλ)
    Με την χρήση μπομπάρδας τα τινάγματα αυτά δεν μεταφέρονται στο τεχνητό αλλά στην μπομπάρδα.

Στην συγκεκριμένη παραλία που ψάρεψες δυστυχώς το 90% δεν γνωρίζει πως να ψαρέψει σωστά. Χρησιμοποιούν ακατάλληλα καλάμια του casting για ψάρεμα, με casting weight > 50gr και φυσικά αν με τέτοιο καλάμι προσπαθήσεις να πετάξεις τεχνητό θα πάει το πολύ μέχρι 10-15 μέτρα. Λογικό είναι λοιπόν να έχει επικρατήσει η χρήση μπομπάρδας και Raglou.

Κάποτε που το spinning έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στα μέρη μας ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να ήταν πολύ αποδοτικός, όχι όμως στις μέρες μας.

Επιπλέον ακατάλληλα καλάμια casting και μπομπάρδες σου επιτρέπουν περιορισμένο αριθμό βολών αφού κουράζεσαι γρήγορα σε σχέση με ένα καλάμι του spinning και χρειάζεσαι μασάζ μετά από κάθε ψάρεμα ..
    Βέβαια μερικές κακές γλώσσες εδώ μέσα θα σου πουν πως άμα πας για spinning μαζί μου θα χρειαστείς 1 βδομάδα ανάρρωση από την κούραση αλλά είναι όλα φήμες

"A bad day of fishing is better than a good day of work.."

3. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Dimos Kapogiannis για αυτό το post.:

Jimmakos21
    Επισκέπτης Jimmakos21's Avatar
    Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.....Εγω θα το ριχνω χωρις μπομπαρδα...ειναι καλυτερο οντος ετσι ωπος μου τα λες....

5. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Jimmakos21 για αυτό το post.:

karxarini
    Επισκέπτης karxarini's Avatar
    Πραγματι φημες ειναι jimako για τον Δημο.
    Αυτα που θα χρειαστεις για να πας μαζι του ειναι ξηρα τροφη,λαστιχα continental ( στα παπουτσια σου ),αμορτισερ στα ποδια σου και ενα χαρτη της περιοχης γιατι υπαρχει περιπτωση να χαθεις!!

7. Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον karxarini για αυτό το post.:

thanman
    Επισκέπτης thanman's Avatar
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από karxarini Προβολή Ανάρτησης
    Αυτα που θα χρειαστεις για να πας μαζι του ειναι ξηρα τροφη,λαστιχα continental ( στα παπουτσια σου ),αμορτισερ στα ποδια σου και ενα χαρτη της περιοχης γιατι υπαρχει περιπτωση να χαθεις!!
    χαχαχαχαχα καλημέρα Στελάρα.......

Administrator
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από karxarini Προβολή Ανάρτησης
    Χαχαχαχα υπερβολέεεεεες

telis
    Επισκέπτης telis's Avatar
    Δήμο φοβερό άρθρο νόμιζα ότι έκανες αφήγηση βιβλίου τόσο εύκολα διαβάζεται μπράβο και πάλι μπράβο.

11. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον telis για αυτό το post.:

nicksir
    Επισκέπτης nicksir's Avatar
    Συγχαρητήρια για άρθρο σου !

Δάσκαλος
    Επισκέπτης Δάσκαλος's Avatar
    Συγχαρητήρια Δήμο!Πολύ καλό και κατατοπιστικό το άρθρο σου!Εγώ το διαβάζω σήμερα,αφού είμαι καινούργιος στην παρέα σας.Παρ' όλα αυτά βλέπω πως αυτά που γράφεις συμφωνούν σε πολλά πράγματα που
    ο ίδιος έχω παρατηρήσει κατά τα ελάχιστα ψαρέματα που έκανα με την μέθοδο του spinning.Είχα δε την ευτυχία ψαρεύοντας σε εκβολή ρέματος σε κόλπο στη Χαλκιδική,να βγάλω αυτό το "θηρίο" στη δεύτερη
    εξόρμησή μου στον συγκεκριμένο τόπο!Το λέω "θηρίο" γιατί ήταν 4.380 γρ. και για μένα ήταν η πρώτη φορά που κατάφερα να πιάσω θήραμα τέτοιου μεγέθους.Πάντως ισχύουν ακριβώς αυτά που γράφεις για τις εκβολές.Η πλάκα είναι πως το ψάρι πιάστηκε με minnow αξίας 1 Ευρώ από πάγκο λαϊκής αγοράς! Άμα σε θέλει...Πάντως πλέον βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ψάρεμα με spinning.

Administrator
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Δάσκαλος Προβολή Ανάρτησης
    Συγχαρητήρια Δήμο!Πολύ καλό και κατατοπιστικό το άρθρο σου!Εγώ το διαβάζω σήμερα,αφού είμαι καινούργιος στην παρέα σας.Παρ' όλα αυτά βλέπω πως αυτά που γράφεις συμφωνούν σε πολλά πράγματα που
    ο ίδιος έχω παρατηρήσει κατά τα ελάχιστα ψαρέματα που έκανα με την μέθοδο του spinning.Είχα δε την ευτυχία ψαρεύοντας σε εκβολή ρέματος σε κόλπο στη Χαλκιδική,να βγάλω αυτό το "θηρίο" στη δεύτερη
    εξόρμησή μου στον συγκεκριμένο τόπο!Το λέω "θηρίο" γιατί ήταν 4.380 γρ. και για μένα ήταν η πρώτη φορά που κατάφερα να πιάσω θήραμα τέτοιου μεγέθους.Πάντως ισχύουν ακριβώς αυτά που γράφεις για τις εκβολές.Η πλάκα είναι πως το ψάρι πιάστηκε με minnow αξίας 1 Ευρώ από πάγκο λαϊκής αγοράς! Άμα σε θέλει...Πάντως πλέον βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ψάρεμα με spinning.
    Δάσκαλε καταρχήν καλωσήρθες στην παρέα μας!

Μπράβο σου που κατάφερες να ξεγελάσεις αλλά και να βγάλεις στην ακτή ένα τόσο μεγαλό Λαυράκι!
    Όσον αφορά τα τεχνητά τώρα είμαι της άποψης πως όλα για να μπεί σε διαδικασία κάποιος να τα κατασκευάσει δουλεύουν. Στο χέρι μας είναι να βρούμε τον τόπο και τον τρόπο και να τα τιμήσουμε με ένα ψαράκι.

Σου έυχομαι ολόψυχα πάντα τέτοιες επιτυχίες!

Δάσκαλος
    Επισκέπτης Δάσκαλος's Avatar
    Νάσαι καλά και χρόνια σου πολλά.Ανταποδίδω τις ψαρευτικές ευχές!Και αφού κατάφερα να ανεβάσω φωτογραφίες με τις συμβουλές σας,ρίξε μια ματιά να το δεις.

Φήμη
    symbil's Avatar
    Αναρτ.
    8
    ..Like!!
    7
    Time Online
    3 Days 7 Hours 38 Minutes 8 Seconds
    Avg. Time Online
    14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Τεχνητά με μεγάλο μέγεθος είναι αποτελεσματικά στα Λαβράκια?

Μιλάω για τεχνητά από 15 έως 20 εκατοστά.

Επίσης τα sinking pencils δουλεύουν ή σιλικόνες και minow είναι μονόδρομος?

Ευχαριστώ,
    Γιάννης

Administrator
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Γιάννη τα μεγάλα minnow μέχρι και 200mm είναι πολύ αποτελεσματικά τους χειμερινούς μήνες.
    Sinking pencils δεν έχω δουλέψει και δεν έχω άποψη.

Γενικά όμως στο ψάρεμα και στο spinning περισσότερο, δεν υπάρχουν μονόδρομοι και μόνο χώρος για πειραματισμό .

Φήμη
    symbil's Avatar
    Αναρτ.
    8
    ..Like!!
    7
    Time Online
    3 Days 7 Hours 38 Minutes 8 Seconds
    Avg. Time Online
    14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Gabberdim Προβολή Ανάρτησης
    Γιάννη τα μεγάλα minnow μέχρι και 200mm είναι πολύ αποτελεσματικά τους χειμερινούς μήνες.
    Sinking pencils δεν έχω δουλέψει και δεν έχω άποψη.

Γενικά όμως στο ψάρεμα και στο spinning περισσότερο, δεν υπάρχουν μονόδρομοι και μόνο χώρος για πειραματισμό .
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Administrator
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Ο φίλος Αποστόλης πήρε την πρωτοβουλία να μετατρέψει το άρθρο σε μορφή βιβλίου (pdf) για όσους ενδιαφέρονται να το έχουν σε εκτυπωμένη μορφή.

Μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ και έχει συμπεριληφθεί και στην αρχική ανάρτηση.

Τον ευχαριστώ θερμά!!!

20. Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Dimos Kapogiannis για αυτό το post.:

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 10 Minutes 26 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    'Αντε και σε best seller!!!
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

Moderator
    Φήμη
    argi's Avatar
    Περιοχή
    αθηνα
    Αναρτ.
    289
    ..Like!!
    762
    Time Online
    2 Days 1 Hour 44 Minutes
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    70
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από symbil Προβολή Ανάρτησης
    Τεχνητά με μεγάλο μέγεθος είναι αποτελεσματικά στα Λαβράκια?

Μιλάω για τεχνητά από 15 έως 20
    Φίλε Γιάννη , υπάρχουν φορές που λαυρακια θα επιτεθούν σε μεγάλα τεχνητά 17-20 εκ. όχι για να τα φάνε , αλλά για να τα διώξουν από την περιοχή τους.. Είτε γιατί εκεί κυνηγούν εκείνα , είτε για να προστατεύσουν τα αυγά τους. Συνήθως λοιπόν πιάνονται όχι από το στόμα , αλλά εξωτερικά απο διάφορα αλλα σημεία.

23. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον argi για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    SUBARAKIAS's Avatar
    Αναρτ.
    64
    ..Like!!
    25
    Όνομα:
    Dimitrios Velitzelos
    Time Online
    1 Day 16 Hours 37 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    7 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    Έχει κανείς μια λίστα με προτείνομενα τεχνητά / σιλικόνες για Λαβράκια ?

Με τα υπάρχοντα λίγα που έχω πήρα φέτος γοφάρια και μάλιστα σεβαστού μεγέθους (1η φορά φέτος ασχολήθηκα και πήρα 5 τεχνητά με την μέθοδο μυρίζω τα νύχια μου και ακούω τι μου προτείνει ο μαγαζάτορας) αλλά με τα λαβράκια δεν έχω κάνει τπτ ... και στις τελευταίες 2 εξορμήσεις μου είδα απίστευτα θηρία να ακολουθούν τα τεχνητά και να μην ορμάνε και φρίκαρα (έγινε κοντά στις 10 φορές λές και έπαιζαν - ξημερώματα και απόγευμα στο Λουτράκι)

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    brfun_atic's Avatar
    Περιοχή
    Ν.ΣΜΥΡΝΗ
    Αναρτ.
    97
    ..Like!!
    23
    Όνομα:
    Πρόδρομος
    Time Online
    5 Days 13 Hours 11 Minutes 32 Seconds
    Avg. Time Online
    24 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    54
    Στο λαβράκι πόσο πρέπει να είναι χαλαρή ή τεντωμένη η μισινέζα; υπάρχει κάποια ιδιομορφία ή ισχύουν τα κλασικά ανάλογα με το βάρος και το μέγεθος; υπάρχουν κάποιοι πιο αποτελεσματικοί κόμποι ή δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα; ετ
    Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το άρθρο.

Administrator
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από SUBARAKIAS Προβολή Ανάρτησης
    Έχει κανείς μια λίστα με προτείνομενα τεχνητά / σιλικόνες για Λαβράκια ?

Με τα υπάρχοντα λίγα που έχω πήρα φέτος γοφάρια και μάλιστα σεβαστού μεγέθους (1η φορά φέτος ασχολήθηκα και πήρα 5 τεχνητά με την μέθοδο μυρίζω τα νύχια μου και ακούω τι μου προτείνει ο μαγαζάτορας) αλλά με τα λαβράκια δεν έχω κάνει τπτ ... και στις τελευταίες 2 εξορμήσεις μου είδα απίστευτα θηρία να ακολουθούν τα τεχνητά και να μην ορμάνε και φρίκαρα (έγινε κοντά στις 10 φορές λές και έπαιζαν - ξημερώματα και απόγευμα στο Λουτράκι)
    Είναι αρκετά σχεδόν όλα με ανοικτή πλεύση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.
    Duo tide minnow, Ryobi trapper minnow, Bassday Logsurf, Ima Sasuke, Ima Komomo μερικά από αυτά.

Παράθεση Αρχική ανάρτηση από brfun_atic Προβολή Ανάρτησης
    Στο λαβράκι πόσο πρέπει να είναι χαλαρή ή τεντωμένη η μισινέζα; υπάρχει κάποια ιδιομορφία ή ισχύουν τα κλασικά ανάλογα με το βάρος και το μέγεθος; υπάρχουν κάποιοι πιο αποτελεσματικοί κόμποι ή δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα; ετ
    Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το άρθρο.
    Φίλε μου τι εννοείς χαλαρή μισινέζα?
    Στο spinning είναι πάντα τεντωμένη η πετονιά-νήμα όταν ψαρεύεις.

Φιλικά Δήμος.

27. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Dimos Kapogiannis για αυτό το post.:

Administrator
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    1.556
    ..Like!!
    1.823
    Όνομα:
    Δήμος Καπόγιαννης
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Minutes 13 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10

Ένα όμορφο βίντεο με Λαυράκια από το http://www.fishingvictim.com/
    Εντύπωση προκαλεί όπως είχαμε γράψει και παραπάνω πόσο διαφέρουν Λαυράκια που έχουν ζήσει για καιρό στην λιμνοθάλασσα (Μαύρα ) από αυτά του αλμυρού νερού.
    Στο λεπτό 5 30' με 6' είναι χαρακτηριστικό!

29. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Dimos Kapogiannis για αυτό το post.:

Φήμη
    seliponous's Avatar
    Περιοχή
    Πάτρα
    Αναρτ.
    4
    ..Like!!
    8
    Όνομα:
    Χαράλαμπος Φαρμάκης
    Time Online
    5 Days 6 Hours 52 Minutes 56 Seconds
    Avg. Time Online
    23 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Όταν λέμε μπονίτες εννοούμε κάτι τέτοιο http://i50.tinypic.com/x5baiv.jpg ;
    Σε ποιές περιπτώσεις - συνθήκες αποδίδουν καλύτερα;
    Είμαι νεός στο χώρο του spinning και ακόμα ψάχνομαι αν και από ότι έχω καταλάβει, διαβάζοντας το forum, ποτέ δε θα σταματήσω να ψάχνομαι

Καλή Λαμπρή σε όλους!

Stray Dog
    Επισκέπτης Stray Dog's Avatar
    Παιδιά τη λέξη μπονίτα την βλέπω εδώ και αρκετό καιρό να παίζει στο facebook και ομολογώ ότι με εκνευρίζει λίγο. Προέρχεται από ένα συγκεκριμένο ψαράκι, το Yozuri Bonita το οποίο είναι τεχνητό για συρτή από σκάφος και συγκεκριμένα για high speed trolling. Ανήκει δε στην κατηγορία των vibration lures. Η ονομασία όλων των vibration αλλά και γενικώς τεχνητών συρτής σαν bonita πάει αρκετά παλιά και την "χρωστάμε" μάλλον στους σκαφάτους συναδέλφους μας την εποχή που ενημέρωση ήτανε ελλιπής και ονομάζανε όλα σχεδόν τα τεχνητά συρτής "μπονίτες".

Τα vibration είναι ειδική κατηγορία τεχνητών. Είναι πλαστικά ή μεταλλικά ψαράκια, λίγο έως πολύ γρήγορα βυθιζόμενα, συνήθως lipless και με το κρικάκι στο μπροστινό μέρος της πλάτης τους, πάνω από το κεφάλι. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος σε σχέση με το βάρος τους και για τον λόγο αυτό πάρα πολύ καλές βολές.

Παράγουν την παρακάτω πλεύση η οποία μπορεί να είναι πολύ προκλητική:

Μπορούν να ψαρευτούν από πάτο έως όσο ψηλά επιτρέπει το τεχνητό ανάλογα και με την ταχύτητα ανάκτησης.

Προσωπικά μου αρέσουν για χειμωνιάτικα ψαρέματα σε βαθιά μέρη. Τα λαβράκια στήνουν τις ενέδρες τους κοντά στον βυθό και δεν κυνηγάνε την λεία τους ιδιαίτερα. Τα vibration πιάνουν την πλεύση και με πολύ χαμηλές ταχύτητες ανάκτησης οπότε μπορεί να ξυπνήσουν κανέναν τεμπέλη λάβρακα. Λόγω των άριστων βολών μπορώ να καλύψω και μεγάλη απόσταση.

Τα ψαρεύω είτε με απλή ανάκτηση, είτε με sink & draw, είτε με μικρά ή μεγαλύτερα τινάγματα του καλαμιού (twitch & jerk).

32. Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Stray Dog για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    GiannisP's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    236
    ..Like!!
    412
    Όνομα:
    Γιάννης
    Time Online
    1 Week 5 Days 23 Hours 43 Minutes 26 Seconds
    Avg. Time Online
    57 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    59
    Σωστός ο φίλος! Ελλάδα τα λένε όλα αυτά μπονίτες όντως.

Εγώ τα χρησιμοποιώ όταν "τεμπελιάζω" ή αν έχω κουραστεί γιατί δουλεύουν με slow retrieve χωρίς άλλα κόλπα.

Προσοχή μόνο γιατί οι σαλαγγκιές τους μπορεί να σκαλώσουν στον πάτο! (επόμενο βήμα είναι να τους βάλουμε assist hooks :P)

Stray Dog
    Γιάννη επειδή είναι μικρά σαν τεχνητά, ένα 70άρι-80άρι (mm) που έχει επαρκέστατο βάρος, το κάνει μια χαψιά ακόμα και λαβράκι 200-300γρ.

Δεν στοχεύουμε φυσικά σε τέτοια ψάρια. Αυτό που κάνω είναι ότι αφαιρώ την κάτω σαλαγγιά και βάζω ένα single lure hook στην ουρά που κοιτάει προς τα επάνω.

Μειώνονται κατά πολύ τα σκαλώματα αν και πρόσφατα κατάφερα να χάσω ένα Duo σε λιμάνι.

Μάλλον από χαζομάρα μου γιατί δοκίμαζα ένα μηχανάκι φίλου που το είχα κάνει συντήρηση και το οποίο έχει μικρότερη σχέση περιστροφής από αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Κατέβηκε λοιπόν το ψαράκι παρακάτω και την φάγαμε στα οπίσθια...

35. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Stray Dog για αυτό το post.:

Stray Dog
    Μικρά εννοώ σε σχέση με minnow ίδιου βάρους.

Φιλιππος
    Επισκέπτης Φιλιππος's Avatar
    όντος πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο μπράβο!!

Να προσθέσω ένα συνήθειο που έχει το λαυρακι μέσα από παρατηρήσεις που είχα κάνει απ το ψαροντουφεκο όπου μοναχικά όταν είναι μεγάλο και μικρότερο σε ομάδες 5-6 ατόμων να κάνει καρτέρια ανάμεσα σε βράχια όπου παραμένει ακίνητο και περιμένει το υποψήφιο θύμα του για να το αιφνιδιάσει ένα καλό σημείο είναι εξωτερικά απ τα λιμάνια όταν είναι κλεισμένο με μεγάλα βράχια η σε παραλίες οπού τα βουνά σβήνουν στην θάλασσα και ειδικά στα σημεία που έχουν πεσμένα μεγάλα κομμάτια εκεί ρίχνουμε σύριζα στην άκρη ακόμα και αν το βάθος δεν ξεπερνάει τα δυο μέτρα η πιθανότητες συλληψεις σε τέτοιες στιγμες είναι αυξημένες

38. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Φιλιππος για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    andreas 96's Avatar
    Περιοχή
    Π.Φαληρο-Σαμος
    Αναρτ.
    262
    ..Like!!
    279
    Όνομα:
    Ανδρέας Κιντής
    Time Online
    1 Week 6 Days 8 Hours 13 Minutes 16 Seconds
    Avg. Time Online
    59 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    63
    Duo terrif DC9 Bullet το εχει δοκιμασει κανεις το θελω κυριος για λαυρακια-λουτσους σε ρηχα νερα.

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    mitsos.'s Avatar
    Περιοχή
    κως
    Αναρτ.
    215
    ..Like!!
    234
    Όνομα:
    Δημητρης
    Time Online
    1 Week 5 Days 1 Hour 41 Minutes 42 Seconds
    Avg. Time Online
    53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    59
    Ανδρεα πετα μεσα στην τσανντα σου και καμια σιλικονη σε αποχρωσεις του ασπρου,και κανε μια δοκιμη στα ρηχα,δεν εχεις κατι να χασεις.Δουλευε την σχεδον αποκλειστικα με τιναγματα.Παντως αυτο το ψαρακι που αναφερεις θεωρειτε καλο γενικα.Δεν το εχω δουλεψει,απ'οτι ακουω.....

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    andreas 96's Avatar
    Περιοχή
    Π.Φαληρο-Σαμος
    Αναρτ.
    262
    ..Like!!
    279
    Όνομα:
    Ανδρέας Κιντής
    Time Online
    1 Week 6 Days 8 Hours 13 Minutes 16 Seconds
    Avg. Time Online
    59 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    63
    Σε ευχαριστω εχω 2-3 σιλικονες 1 διαφανης με στρασακια,μια διαφανης ,και 2 ασπρες

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας