Αν παρουμε βαση τα επιπεδα αλλαγης βυθου στο χαρτη εσεις που θα διαλεγατε να ψαρεψετε ? Εκει που τα επιπεδα αλλαζουν ποιο συχνα ή εκει που ειναι ποιο ομαλα ?
Π.χ
Εδω ?
xartis2.png
η εδω ?
xartis1.png
Αν παρουμε βαση τα επιπεδα αλλαγης βυθου στο χαρτη εσεις που θα διαλεγατε να ψαρεψετε ? Εκει που τα επιπεδα αλλαζουν ποιο συχνα ή εκει που ειναι ποιο ομαλα ?
Π.χ
Εδω ?
xartis2.png
η εδω ?
xartis1.png
Γιώργο εγώ θα προτιμούσα τους απότομους βυθούς την ημέρα και τους ήπιους την νύχτα!
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
γιατι ομως ?![]()
Διότι τα ψάρια το καλοκαίρι και ειδικά σε ηλιόλουστες ημέρες προτιμούν να κυκλοφορούν στις αποχές και τα βράδια να γιαλώνουν.
Ευχαριστώ
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν έχω ξαναδεί ποτέ ναυτικό χάρτη.
Καταρχάς οι αριθμοί που έχει μπροστά στη θάλασσα είναι το βάθος σε μέτρα ή σε οργιές?
Ένα άλλο ερώτημα είναι το εξής...
Σε ένα σημείο που πάω για ψάρεμα, μετά από κάποια απόσταση αυξάνεται απότομα...
Πώς μπορώ να υπολογίσω την απόσταση από τη στεριά μέχρι τη ζώνη με το συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύω σε μέτρα με βάση το χάρτη?
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!
Παναγιώτη, τα βάθη είναι σε μέτρα και μπορείς να μετρήσεις τις αποστάσεις σε ναυτικά μίλια, πατώντας το εικονίδιο με τον διαβήτη που είναι στη κάτω δεξιά γωνία του χάρτη. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο θέμα όσο αφορά τους online ναυτικούς χάρτες, δεν λένε πάντα την αλήθεια και δεν ισχύουν πάντα αυτά που απεικονίζουν!
Και ειδικά στα στις εκεί που ψαρευουμε εμείς απο την ακτή .
Πολυ χρήσιμο ευχαριστώ, να υπενθυμίσω 1 νμ=1852 μέτρα (για σωστό υπολογισμό αποστάσεων)
Πραγματικά,φανταστικό πρόγραμμα !!
Μήπως υπάρχει ναυτικός χάρτης που να δουλεύει στον υπολογιστή αλλά χωρίς ιντερνετ;
Πολυ χρησιμο παιδια ευχαριστω .
γιατι δεν μου ανοιγει????
Ίσως φταίει ο browser . Δοκίμασε με chrome
Είχες δίκιο τελικά μου άνοιξε με τον crome,σε ευχαριστώ Πόλυ!!
πολυ καλο
Ωραίο εργαλείο και εύχρηστο ευχαριστώ παιδιά!
Καλημέρα, νεος στο forum. Ευχαριστώ πολύ nikostatalias.
Να ρωτησω. καπου διαβασα εδω στο σαιτ οτι-- ο χαρτης λεει δειχνει max se bauow 8 μετρα περιπου βαθος σε αποσταση 250 μετρων απο την ακτη. επειδη εχω ανοιξει πολλες φορες το χαρτη navionics, δεν εχω ακομα καταλαβει πως υπολογιζουμε την αποσταση απο την ακτη? δηλαδη παταω εγω ενα σημειο και λεει περιπου οτι εχω βαθος 20-50 μετρα, αλλα σε ποση αποσταση απο την ακτη ειναι αυτο το βαθος, πως μπορω δηλαδη να το ξερω αυτο?
Στο google maps υπαρχει μητρητης αποστασης. Δεξι κλικ πανω στο χαρτι και μετρηση αποστασης
οκ θα το δω νασε καλα φιλε μου
Αν ενας ανθρωπος θελει να κανει heavy casting και βασιστει στη λειτουργεια σοναρ navionics εχει πολλες πιθανοτητες να κανει λαθος γιατι εχει σοβαρα λαθη ειδικα κοντα στην ακτογραμμη ο χαρτης
Γενικά φίλε Αντώνη, και χθές που βασίστηκα λίγο πιο προσεχτικά στο χάρτη, πάλι δεν βγήκαν αυτά που έλεγε. Τελικά όπως και να τον ρίξεις τον γάτη, με τα πόδια πέφτει.
Δηλαδή τελικά πολύ καλύτερα να έχεις ένα βυθομετρο, παρά να χρησιμοποιείς το navionics
Επειδη για μας τους παρακτιους το να ψαξουμε με βυθομετρο ενα τοπο ειναι δυσκολο, συμπληρωνω: Το navionics οχι παντα αλλα πολλες φορες στη λειτουργεια sonar εχει λαθη ειναι καλυτερα να βασιστουμε στον γενικο υδρογραφικο που εχει παρα στη λειτουργεια sonar.Γενικα παντως φιλε Πλατωνα μπορει να αποτελεσει οδηγο για μια εξορμηση αντλοντας πολυ γενικα στοιχεια ομως. Στη συνεχεια αν στον τοπο γνωριζεις ψαραδες βαρκας που ξερουν να διαβαζουν το βυθομετρο τους μπορουν να σου πουν πολλα. Η αλλη λυση ειναι ενας επαγγελματιας της περιοχης αν γενικα σου πει ομως.
Παντως εγω προσωπικα τις καλυτερες επιλογες μου στο heavy casting , σε τοπους εννοω, τις βρηκα με ενα συνδυασμο πληροφοριων απο ψαροντουφεκαδες , συρταδορους και επαγγελματιες ψαραδες
Τελικά η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι αυτή. Έχεις απόλυτο δίκιο.
Σελιδοδείκτες