Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 1 2
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 31 έως 56 από σύνολο 56

Θέμα: Αρματωσιές για την τεχνική του Casting

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 21 Minutes 16 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε Μπάμπη, ότι ισχύει για τα παράμαλλα, ισχύει και για την μάνα. Δηλαδή όταν φτιάχνω αρματωσιά προτιμώ για την κατασκευή της μάνας, αόρατη, κάποιες φορές fluorocarbon, μηδενικής μνήμης .
    Στην περίπτωση που χρησιμοποιώ το SL για μάνα θα κοιτάξω να είναι χωρίς χρώμα, μεγάλη αντοχής στις τριβές και σε γενικές γραμμές το SL θα πρέπει να είναι κι αυτό πολύ καλής ποιότητας.
    Σε συνθήκες έντονου κυματισμού για να είμαι ειλικρινής δεν δίνω τόσο βάση στο χρωματισμό της μάνας όσο στην αντοχή της, κι αυτό λόγο της μειωμένης ορατότητας λόγο θολούρας του νερού....και πίστεψε με έχω πολύ καλά αποτελέσματα!
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη
    mpampists's Avatar
    Αναρτ.
    117
    ..Like!!
    47
    Time Online
    2 Weeks 3 Days 10 Hours 57 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 16 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    ευχαριστω πολυ νομιζω οτι καλυφθηκα....σας επριξα λιγο ε...χαχαχαχα

Φήμη
    nickzick's Avatar
    Αναρτ.
    98
    ..Like!!
    251
    Time Online
    1 Week 23 Hours 35 Minutes 35 Seconds
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    Καλημέρα παιδιά!

Μια ερώτηση σχετικά με το μήκος της αρματωσιάς...επειδή βλέπω ότι υπάρχουν πολλά άτομα ιδιαίτερα έμπειρα στο casting και επειδή όταν φτιάχνω την αρματωσιά (99% δουλεύω pater noster και ελάχιστες φορές απλό μονάγκιστρο), το μήκος της πάντα το έχω στο περίπου όσο το άνοιγμα των χεριών μου συν κάποιον αέρα, με αποτέλεσμα οι αρματωσιές μου διαφέρουν από 10cm εως μπορεί και 50cm...

Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ πάρα πάρα πολύ να με κατατοπίσετε για το μήκος της μάνας της αρματωσιάς (χρησιμοποιώ 0.35), το μήκος των παράμαλων (χρησιμοποιώ 0.285 ή 0.31) και σε πόση απόσταση τα τοποθετούμε πάνω στην μάνα? Ψαρεύω κυρίως σε σκαλώματα αλλά κ μερικές φορές σε αμμουδιά. Ξεκινάω με στριφτάρι και τελειώνω σε στριφτοπαραμάνα.

Όλο αυτόν τον λιγότερο από ένα χρόνο που ξεκίνησα να ασχολούμαι, οι αρματωσιές μου είναι τυχαίες σε μήκος όπως και τα παράμαλα και δεν μπόρεσα να διακρίνω ποια είναι η καλύτερη ώστε να φτιάχνω πάντα τις ίδιες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 12 Hours 1 Minute 26 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Καλό είναι το μήκος που έχεις Νίκο, μια οργιά δηλαδή περίπου και λίγο παραπάνω. Τα παράμαλα σου, για το πάνω κάντο γυρω στους 40 πόντους και να το υπολογίσεις οταν είναι τεντωμένο να μη φτάνει την αρχή του κάτω παράμαλου. Το δεύτερο παραμαλο μπορείς και μεγαλύτερο δεδομένου οτι δεν μας ενοχλεί την αρματωσιά για μπερδεματα και τα σχετικά αφού τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο τμήμα του είναι πολυ πιο μακρυά απο το μολύβι που είναι στη βάση της αρματωσιάς.

Νίκο pater noster σε μέρος με σκαλώματα? Γιατί?

Φήμη
    nickzick's Avatar
    Αναρτ.
    98
    ..Like!!
    251
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Lethrinis Προβολή Ανάρτησης
    Νίκο pater noster σε μέρος με σκαλώματα? Γιατί?
    Καταρχήν από όσα διάβασα (καθώς δεν υπάρχει κάποιος να μου πει τόσες λεπτομέρειες εδώ στην όμορφη Αλεξανδρουπολη), θεώρησα ότι η pater noster είναι ότι καλύτερο για μένα κ αποφάσισα να την έχω σαν την βασική μου..

Γιατί σε μέρος με σκαλώματα ε? Μάλλον γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν μου είχε πει το αντίθετο...

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Νίκο αμα έχεις σκαλώματα κοιτάς να φτιάχνεις αρματωσιά που τη κύρια κατευθυνση κατα την ώρα της ανάκτησης-σηκώματος απο το βυθό την έχει το μολύβι. Αν το μολύβι καταφέρει και σηκωθεί, αλλά μπροστά του έχει παράμαλο απλωμένο, απο πάνω του και άλλο παράμαλο να σέρνεται κάπου το ένα απο τα δυο όπως σέρνονται θα βρούνε στο βυθό και πάπαλα. Αρα στα σκαλώματα κοιτάς πρωτα απ όλα να βάλεις παράμαλο κοντό πάνω απο το μολύβι φυσικά και το μήκος του συνολικά να μη ξεπερνάει ούτε να φτάνει στο μολύβι.

http://www.paraktiopsarema.gr/forum2...1-rock-fishing!!

Δες λίγο το άρθρο στο σύνδεσμο που έβαλα, τη δεύτερη αρματωσιά με το σταθερό μολύβι και το παράμαλο κοντό πάνω ψηλά. Είναι για rock fishing, εγω αυτή χρησιμοποιώ σε σκαλώματα.

7. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    nickzick's Avatar
    Αναρτ.
    98
    ..Like!!
    251
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    Φίλε Lethrinis ευχαριστώ πολύ! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον πληροφορίες!

Ευτυχώς από τότε που χρησιμοποιούμε χορευτή, σπανιότατα (ίσως και καθόλου) να μας σκαλώσει το μολύβι. Όπως τα λες, τις περισσότερες φορές που σκαλώνουμε είναι όταν το κάτω αγκίστρι πιάνει στα βράχια.. Βέβαια το κάτω αγκίστρι το έχουμε να φτάνει μέχρι 10-20εκ. περίπου πάνω από το μολύβι. Μάλλον όμως θα θέλει να είναι αρκετά ψηλότερα?

Όταν μας σκαλώνει το αγκίστρι και ειδικά όταν έχουμε μεγάλο αγκίστρι συνήθως κόβεται στον κόμπο το παράμαλο κ χάνουμε μόνο το παράμμαλο ή κάποιες φορές κόβεται με όλο το περιεχόμενο από κάτω (παράμαλο κ μολύβι).. Όλο το καλοκαίρι όμως που έχει κυρίως μικρότερα ψάρια, χρησιμοποιούμε μικρότερα αγκίστρια που ευτυχώς κάνουν καλά την δουλειά τους και όταν σκαλώνουν κ τραβήξουμε με δύναμη, ανοίγουν κ έτσι απελευθερώνεται όλη η αρματωσιά. Κάποιες φορές ξαναχρησιμοποιούμε το ίδιο αγκίστρι καθώς το πατάμε με το χέρι κ επανέρχεται στο ίδιο σημείο (κάνει?)..

Πάντως από αυτά που μου λες πιστεύω ότι πρέπει, από την επόμενη κιόλας φορά, να αρχίσω στα σκαλώματα να χρησιμοποιώ κλασικό μονάγκιστρο με σταθερό μολύβι και το αγκίστρι να είναι αρκετά πάνω από το μολύβι. Κ βλέπουμε.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από nickzick Προβολή Ανάρτησης
    , ανοίγουν κ έτσι απελευθερώνεται όλη η αρματωσιά. Κάποιες φορές ξαναχρησιμοποιούμε το ίδιο αγκίστρι καθώς το πατάμε με το χέρι κ επανέρχεται στο ίδιο σημείο (κάνει?)..
    Νίκο πρέπει να το αλλάζεις. Απο τη πίεση που δέχτηκε η ακίδα πάνω στη πέτρα έχει χάσει την αποτελεσματικότητα της.

10. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Σε μια αρματωσια μοναγκιστρη με σισι πως επιλεγουμε το μηκος του σισι; ποτε επιλεγουμε το μικρο σισι και ποτε το μεγαλο; με το μεγαλο σισι τα μοερδεματα ειναι λιγοτερα;

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Το μπέρδεμα δεν έχει να κάνει τόσο με το σισι όσο με το παραμαλο σου και γενικά τη συνάρτηση κάποιων παραγόντων. Μήκος παράμαλου, ποιότητα παράμαλου, διατομή παράμαλου και φυσικά καιρικές συνθήκες εξωτερικές ( αερας π.χ) αλλά και εντός της θάλασσας (ρεύματα). Απο όλα αυτά που ανέφερα αν στις ίδιες συνθήκες κάνεις παντρέματα, τη μια θα εχεις ωραία αποτελέσματα την άλλη μπερδεμένα. Γενικά σε ήπιες συνθήκες λειτουργείς με λαιτ αρματωσιές, τόσο για την καχυποψία των ψαριών αλλα και γιατι δεν έχεις μπελάδες μπερδεμάτων. Εχεις μπερδέματα και ρωτάς φίλε μου; Αν ναι σε τι συνθήκες ψαρεύεις; Και τι αρματωσιές χρησιμοποιείς;

Σήμερα πήγα 5 το πρωί και έριξα για ενα τριωρο. Είχε τρελό αέρα στην Αθήνα. Δυστυχώς δεν είχα στήσει τα καλάμια μου με τη κατάλληλη σταθερή αρματωσιά και χρησιμοποίησα τη κλασσική με σισι και μονάγκιστρο. Πρώτη βολή ανεβάζω μετα απο μιση ώρα το παράμαλο κουβάρι γύρω απ το σίσι. Το κόβω επι τόπου και το κονταίνω σχεδόν μισό το κανα, απο 80 πόντους γυρω στους 40. Τέλος το μπέρδεμα. Πιστεύω να με κατάλαβες.
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 01-10-2015 στις 20:51

13. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Βασικα δεν εχω συχνα μπερδεματα και ακολουθω αυτα που λες. Απλα προσπαθω να καταλαβω γιατι υπαρχουν 2 μεγεθη σισι και ποτε χρησιμοποιουμε το καθε ενα. Οταν η θαλασσα δεν ειναι ηρεμη χρησιμοποιω σταθερο μοναγκιστρο αλλα δενω το παραμαλο με τη μανα χρησιμοποιώντας μια χαντρα σταυρο.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Εγω οταν χρησιμοποιούσα σισι του εμπορίου έβαζα και απο τα δυο μεγέθη χωρίς να παρατηρώ διαφορές. Τώρα ας πει και κάποιος άλλος αν υπάρχει διαφορά στη λειτουργία τεκμηριωμένα.

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Αε ευχαριστω πολυ. Καποιος αλλος μηπως γνωριζει αν υπαρχει διαφορα;

Super Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Nick13's Avatar
    Περιοχή
    Παλληνη/Αθηνα
    Αναρτ.
    219
    ..Like!!
    403
    Όνομα:
    Νίκος Κοκκίνης
    Time Online
    1 Week 1 Day 19 Hours 40 Minutes 57 Seconds
    Avg. Time Online
    38 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Υποτιθεται οτι το μεγαλο σισι κραταει το μολύβι ψηλοτερα απο το παραμαλο αν το χρησιμοποιησεις σωστα,(εχω δει να το βαζουν και αναποδα)
    αρα λιγοτερα μπερδεματα.καποιοι προσθετουν και διαφανο σωληνακι για να το πετυχουν αυτο
    παρ'ολα αυτα εχω σταματησει να το δουλευω γιατι λογο του ογκου του, σκαλωνει ευκολα
    σε δυσκολους βυθους οπως επισης και για θεμα διακριτικοτητας.
    Προσωπικα κανω το αναποδο,δηλαδη περναω περιστρεφομενο στριφταρι στο S/L και πανω σε αυτο δενω το παραμαλο
    Στην ουσια αντι να σερνει το μολυβι πανω στη μανα σερνει το παραμαλο,βαζω και ενα στοπερακι σε αποσταση 1,5 μετρο απο το μολυβι
    για να μην κινείται ανεξελεγκτα και ειναι μια χαρα,ουτε μπερδεματα και σωστη διακριτικοτητα

Φήμη
    georgecasting's Avatar
    Περιοχή
    Χαϊδαρι
    Αναρτ.
    143
    ..Like!!
    66
    Όνομα:
    Γιώργος
    Time Online
    6 Days 10 Hours 12 Minutes 25 Seconds
    Avg. Time Online
    28 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Μπράβο Βασίλη, ωραίο άρθρο
    Εγώ έχω καταλήξει με μοναγκιστρη και συρόμενο με sissy!!! δεν το αποχωριζω, και παραμαλο στο μισό μέτρο. Πιστεύω δεν χρειάζεται παραπάνω, αλλά μια ερώτηση Βασίλη μου, όταν τα νερά δεν είναι "ήσυχα" είναι καλό να μακραινουμε μήπως το παραμαλο μας??Η αντίθετα πρέπει να είναι πιο κοντό ώστε να μη μπερδεύεται τυχόν........

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Αν καταλαβαίνω καλά Νίκο λες το μολύβι σταθερό κάτω και το παράμαλο απι πάνω συρόμενο να παίζει ενα μέτρο; Ξέρεις τι παίζει με αυτή την αρματωσιά; Όταν η πονηρή κυρία καλού μεγέθους τραβάει κάποια στιγμή μοιραία θα κοντράρει στο μολύβι. Πέρσυ σε μια εξόρμηση μου Νοέμβρη μήνα σε τρελή τσιπουρομέρα έκανα πειράματα. Είχα το ένα καλάμι με το κλασσικό συρόμενο με σίσι και το άλλο με αυτό που αναφέρεις. Σε πληροφορώ σε αυτό το καλάμι τραβάγανε σφύριζαν τα φρένα και το έφτυναν. Στο άλλο καρφώνοταν μόνες τους εκείνη τη μέρα.

20. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Super Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Nick13's Avatar
    Περιοχή
    Παλληνη/Αθηνα
    Αναρτ.
    219
    ..Like!!
    403
    Όνομα:
    Νίκος Κοκκίνης
    Time Online
    1 Week 1 Day 19 Hours 40 Minutes 57 Seconds
    Avg. Time Online
    38 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Καμια φορα οι τσιπουρες λειτουργουν εντελως αψυχολογητα ρε συ,εχω παρει ψαρια με κλειστα φρενα τελειως,με ανοιχτα,με σταθερες αρματωσιες και συρομενες
    Πιστευω ειναι πως θα τις πετυχεις και σε τι φαση θα τρωνε,για μενα το καλυτερο απο ολα ειναι αυτο που κανεις
    πειραματιζεσαι στο μερος που εισαι ωστε να καταληξεις στο σωστοτερο συμπερασμα
    το μονο σιγουρο ειναι θα εχεις αποτελεσμα απο το να χρησιμοποιεις κατι στανταρ και τιποτα αλλο

22. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Nick13 για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Εγω παλι πιστευω οτι ολα εξαρτωνται απο το μεγεθος της τσιπουρας. Η μεγαλη θα βαλει ολο το δολωμα στο στομα συνηθως και αρα θα πρεπει να καρφωθει αμεσα απο το καλαμι η το μολυβι. Η μικρη θα τσιμπολογισει το δολωμα γιατι δεν μπορει να το καταπιει με τη μια οποτε θα πρεπει να μην βρει αντισταση οσο τζιμπολογαει και να καρφωθει μονη της. Βεβαια ρολο παιζει και το μεγεθος του δολωματος.

Επισης το οτι παιρνουν φρενα και μετα φευγουν τ αποδιδω στο οτι πηραν το δολωμα απο την πλευρα που ειναι το παραμαλο και οχι το αγκιστρι. Και ετσι το αφηνουν πολυ ευκολα μολις βρουν αντισταση. Γιαυτο δεν θελω να βαζω μεγαλα δολωματα που καλυπτουν μεγαλο μερος του παραμαλου.

24. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον AlexVag για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Alex εχθές το συζήταγα με ενα συνάδελφο στη δουλειά και μου είπε το ίδιο πράγμα, οτι δηλαδή το παίρνουν ανάποδα το δόλωμα με αποτέλεσμα να μην καρφώνονται και μου πρότεινε το εξής: Πάνω απο το δόλωμα να υπάρχει αλλο ενα αγκίστρι συρόμενο χωμένο λίγο μεσα στο δόλωμα. Του λέω θα κάνει μπαμ τι τις πέρασες για ηλίθιες; Μου λέει ξεχασε το, δοκίμασε και θα με θυμηθείς. Δε μένει παρα να δοκιμάσω λοιπόν.

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    32 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    47
    Χαχα και εγω αυτες τις μερες σκεφτομαι πως θα κανω τετοια πατεντα να μην φαινεται. Μετα θα μας το παιρνουν απο το πλαι

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη
    rqd's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    293
    ..Like!!
    85
    Όνομα:
    Ηλίας
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 13 Hours 49 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 30 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    68
    Το δοκίμασε κανείς το δεύτερο άγκιστρι από πάνω;

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.990
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    281
    Οχι Ηλία, δεν το χω κάνει ακόμη. Θα το επιχειρήσω και θα σου πω, πρέπει να έχει ψάρια όμως....χαχα

Φήμη
    vagtnt13's Avatar
    Αναρτ.
    58
    ..Like!!
    224
    Time Online
    2 Days 13 Hours 12 Minutes 56 Seconds
    Avg. Time Online
    11 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    29
    Καλημέρα μια απορία είναι αποδεκτό και λειτουργικό να συνδέουμε την αρματωσιά με την μάνα του καλαμιού με στριφτό παραμάνα για γρήγορη εναλλαγή αρματωσιάς.
    Ευχαριστώ

Φήμη Φήμη
    Chris_Ncm's Avatar
    Αναρτ.
    383
    ..Like!!
    2.249
    Time Online
    3 Weeks 23 Hours 33 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 36 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από vagtnt13 Προβολή Ανάρτησης
    Καλημέρα μια απορία είναι αποδεκτό και λειτουργικό να συνδέουμε την αρματωσιά με την μάνα του καλαμιού με στριφτό παραμάνα για γρήγορη εναλλαγή αρματωσιάς.
    Ευχαριστώ
    Ειδικά αν δουλεύεις μονάγκιστρο συρόμενο έτσι θα το συνδέσεις. Πιο συγκεκριμένα επάνω στη μάνα ή το shock leader βάζεις το σίσσυ μετά μια χάνδρα σιλικόνης για να μην κολάει το σίσσυ στον κόμπο της στριφτοπαραμάνας και μετά το παράμαλό σου. Έτσι μπορείς να αλλάζεις παράμαλλα εύκολα και γρήγορα εφόσον έχεις μερικά έτοιμα στα εργαλεία σου.
    Τώρα αν δουλεύεις pater noster δηλαδή διπλάρια τριπλάρια κ.ο.κ. μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές εξαρτάται με τι τρόπο θέλεις να ψαρέψεις πάντα.

31. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Chris_Ncm για αυτό το post.:

Φήμη
    nickzick's Avatar
    Αναρτ.
    98
    ..Like!!
    251
    Time Online
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    Έτσι δουλεύω κ εγώ, με στριφταροπαραμάνα πάνω στη μάνα για γρήγορες αλλαγές. Ακριβώς πριν βάζω ένα φλοτεράκι μεγέθους τόσου ώστε να μην περνάει το δαχτυλίδι κορυφής και το καταστρέφει. Γενικά δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα. Το πολύ πολύ να χάνουμε μερικά μέτρα στη βολή αν και δεν το ξέρω...

Φήμη Φήμη
    Chris_Ncm's Avatar
    Αναρτ.
    383
    ..Like!!
    2.249
    Time Online
    3 Weeks 23 Hours 33 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 36 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Τι εννοείς βάζεις φλοτεράκι? επάνω στη μάνα? Για ποιόν λόγο το βάζεις αυτό γιατί δεν το έχω δει πουθενά, φλοτεράκι βάζω μόνο κοντά στο αγκίστρι αν έχει ποσειδωνία ή φυκάδα ο βυθός για να φαίνεται το δόλωμά μου αλλά επάνω στη μάνα?

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 1 2

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας