ειναι ο πιο γερος κομπος για το jigging, ειναι χρονοβορος λιγο οταν των μαθεις καλα των φτιαχνεις πιο γρηγορα, αλλα τα αποτελασματα στην ζυγαρια οταν τεσταρεις και αλλους κομπους σε κανουν να μην των ξαναλλαξεις ποτε.θα φτιαξω ενα βιντεο πως φτιαχνεται με ευκολο τροπο χωρις πολλα πολλα ζορια
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη aligatoras : 24-05-2013 στις 12:16
οπως το λες χρηστο,δοκιμασα στην ζυγαρια 4 κομπους απο 3-4 φορες τον καθε ενα για πιο σωστα αποτελεσματα,ο fg ηταν ο πιο γερος με διαφορα.
Ναι φιλε μου Κυριακο εχω κανει και εγω πολλα τεστ για αυτο ειπα οτι ειναι ο πιο γερος απο ολους, οπως το ειπες με διαφορα
Ενα Video για το πως μπορει να φτιαχτει ευκολα και γρηγορα![]()
“Ideas are like fish. If you want to catch little fish, you can stay in the shallow water. But if you want to catch the big fish, you’ve got to go deeper. Down deep, the fish are more powerful and more pure.They’re huge and abstract. And they’re very beautiful.”
"David Lynch"
https://www.youtube.com/watch?v=T9Fu7BsfPBA
Ο ευκολοτερος και κυριως παντα επιτυχημενος τροπος για μενα ειναι αυτος...ΤΕΛΕΙΟΣ δοκιμαστε τον.
http://www.youtube.com/watch?v=qQmUN0L4F6c
Ο καλύτερος και γρηγορότερος και ευκολότερος μέχρι στιγμής τρόπος για τον fg.....έναν κόμπο που απλά δε σπάει ποτέ οτι και να ενώσεις, νήμα με mono, νήμα με fluoro, mono se mono se shock leaDER....σε ότι θέλεις πραγματικά είναι ανίκητος.
Πειράζει που εξακολουθεί να μου φαίνεται ο modified albright πιο εύκολος;
![]()
Ο allbright- alberto και κάθε παραλλαγή του προς το δυνατότερο είναι και θα είναι πάντα ευκολότερος απο το συγκεκριμένο και προσφέρει μεγάλα επίπεδα αξιοπιστίας. Σε τεστ στο εξωτερικό λένε πως ο fg είναι πιο δυνατός απ όλους. Και γω προσωπικά τις παραλλαγές του allbright κάνω αφου ξερω να τις κάνω σωστά που είναι και το κυριότερο.
Ο κάθε κόμπος ειναι γιατί δουλεια τον θέλουμε αλλά και τι θέλουμε να συνδέσουμε.
Τον Albright με λίγο διαφορετικό στο τελείωμα για πετονιά σε πετονιά μου έχει δώσει αξιοπιστία.
Το ίδιο ο fg modified στο τελείωμα για ένωση νήμα με πετονιά.Γίνεται πιο ομαλός στο τέλος.
Και στις δύο περιπτώσεις για χρηση παντα sock leader.
Και τέλος ο πιο γερός ειναι εκείνος που ξέρεις να κανεις σωστά.![]()
Προσωπικά τον fg τον θεωρώ γόρδιο δεσμό και όχι κόμπο. Το πρόβλημα είναι στις πετονιές Βασίλη και.όχι στα νήματα. Δυστυχώς γλιστράνε σε μεγάλες τάσεις και θέλουν προσοχή οι κόμποι. Ο allbright με όλες του τις εκδοχές είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος. Τελευταία χρησιμοποίησα 0.60 σοκ αλλης εταιρείας και εκεί με πρόδωσε αφου φάνηκε οτι οι σπείρες που έκανα δεν ηταν αρκετές ή η επιμέλεια του δεσίματος. Επειδή τίποτε άλλο δεν εμπιστεύομαι καθως θεωρώ οτι οι τύπου allbright εχουν το θετικό οτι η ψιλή πετονιά είναι απο πάνω οπότε ο κόμπος είναι οσο πιο λεπτός γίνεται. Ψάχτηκα λοιπόν και έφτιαξα δικές μου τροποποιήσεις και τον έκανα σωστό. Φυσικά ο fg είναι ακόμα λεπτότερος αλλα προσωπικά σκέφτομαι τον εαυτό μου νύχτα στη παραλία με το φακό να προσπαθώ να δέσω αυτό το κόμπο. Τελος είπες το σωστότερο...οτι ξέρεις καλά είναι το αποδοτικότερο.
Δύσκολα σπάει ο fg και ξέρεις, σε ενα καλό σκαλωμα δεν έσπασε καν στο κόμπο εκεί αλλά έσπασε στο κόμπο του στριφταριου!
Τον Albright όπως είπα αν στο τέλος κλειδώσει μετα οτι και να κανεις δύσκολα ανοίγει.
Ακόμα και να χρειάζεται να τον φτιαξεις ,fg, αν εχεις έτοιμη δεύτερη μπομπίνα την βάζεις αυτόματα πανω και ψαρευεις.Μετα με ηρεμία κανεις στην αλλη οτι κόμπο θες χωρίς βιασύνη.
Βέβαια για πετονιά δεν κανει ο κόμπος αυτός.
https://youtu.be/l6JO-Ud1aLg
Αυτόν κάνω αλλά με λιγότερες σπείρες στο τέλος.
Αυτό που είπες με τον crazy alberto το χω πάθει και γω...να σπάει δηλαδή στο στριφτάρι. Αλλα οπως έγραψα πριν σ ενα σετάρισμα που κανα τελευταία μου λύθηκε, δεν έσπασε αλλα λύθηκε που σημαίνει πως η νέα πετονιά που έβαλα στο λιντερ ήταν σκληρή πέραν της μεγαλύτερης διαμέτρου. Εκεί λοιπόν έκανα μοντιφες και τον κλείδωσα οπως λες και συ και είμαι οκ.
Σελιδοδείκτες