Φίλε μου φυσικά και δεν έχει καμία σχέση το έτοιμο παράμαλλο με αυτό που κατασκευάζεις μόνος σου! Είναι ακριβώς όπως το έτοιμο φαγητό με το σπιτικό....καμία σχέση!
Σχετικά με τα ερωτήματα σου έχω να σου πω τα εξής, δεν χρησιμοποιούμε νήμα για την κατασκευή παράμαλλου εκτός από την περίπτωση του heavy Casting που το χρησιμοποιούμε για την δόλωση νωπού η ζωντανού δολώματος και απευθυνόμαστε σε μεγάλα και δυνατά ψάρια όπως συναγρίδες, μαγιάτικα κτλ αλλά και πάλι, οι περισσότεροι που ψαρεύουν με αυτή την τεχνική χρησιμοποιούν πετονιές πολύ καλής ποιότητας και μεγάλης διαμέτρου. Το νήμα εκτός από τα πολλά πλεονεκτήματα, έχει και ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα, είναι πολύ ευάλωτο στις εσοχές των βράχων, μύδια, κοράλλια κτλ.
Για την κατασκευή παράμαλλων θα μπορούσα να σου προτείνω πολλές εταιρίες αλλά εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσει πια πετονιά σου κάνει για το ψάρεμα σου. Αν ρωτήσεις εδώ μέσα 100 μέλη μας, τι παράμαλλο χρησιμοποιούν θα πάρεις 100 διαφορετικές απαντήσεις!
Η πετονιά η οποία είναι κατασκευασμένη για παράμαλλα μπορεί να είναι flouorocarbon και πολύ πιο ακριβή από τις πετονιές που χρησιμοποιούμε. Μια καλή flouorocarbon διαμέτρου 0,35 μπορεί να στοιχίζει και 35 ευρώ τα 20 μέτρα!
Το αγκίστρι με κρίκο, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν έχει κάτι διαφορετικό από ένα αγκίστρι όσο αφορά το δέσιμο του. Εγώ τα δένω και τα δύο με τον ίδιο τρόπο διότι αφενός θέλω το δόλωμα μου να το περνάω χωρίς να μου το καταστρέφει ο κόμπος, αφετέρου δεν εμπιστεύομαι κανένα άλλο κόμπο εκτός από τον κλασικό.
Σελιδοδείκτες