Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 8 από σύνολο 8

Θέμα: Ποιον κόμπο προτείνετε για δέσιμο αγκιστριού

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    SUBARAKIAS's Avatar
    Αναρτ.
    64
    ..Like!!
    25
    Όνομα:
    Dimitrios Velitzelos
    Time Online
    1 Day 16 Hours 37 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    7 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45

Ποιον κόμπο προτείνετε για δέσιμο αγκιστριού

Να ρωτήσω κάτι σαν noob ...

Ως τώρα αγόραζα έτοιμα σετάκια μονάγκιστρα και είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές ... πλέον διαβάζοντας όμως είδα πως προφανώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το έτοιμο με κάποιο από τα αγκίστρια που προτείνονται (ποιοτικά αλλά και οικονομικά)

1) Πια μπετονιά/νήμα προτείνεται για το δέσιμο του αγκιστριού και το παράμαλο ?

2) Να πάρω με αγκίστρια με θηλίτσα πίσω που είναι πιο εύκολο το δέσιμο ή όχι ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβολές παίδες (μπας και πιάοσυμε κανένα ψαράκι) !!!

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 21 Minutes 16 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε μου φυσικά και δεν έχει καμία σχέση το έτοιμο παράμαλλο με αυτό που κατασκευάζεις μόνος σου! Είναι ακριβώς όπως το έτοιμο φαγητό με το σπιτικό....καμία σχέση!
    Σχετικά με τα ερωτήματα σου έχω να σου πω τα εξής, δεν χρησιμοποιούμε νήμα για την κατασκευή παράμαλλου εκτός από την περίπτωση του heavy Casting που το χρησιμοποιούμε για την δόλωση νωπού η ζωντανού δολώματος και απευθυνόμαστε σε μεγάλα και δυνατά ψάρια όπως συναγρίδες, μαγιάτικα κτλ αλλά και πάλι, οι περισσότεροι που ψαρεύουν με αυτή την τεχνική χρησιμοποιούν πετονιές πολύ καλής ποιότητας και μεγάλης διαμέτρου. Το νήμα εκτός από τα πολλά πλεονεκτήματα, έχει και ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα, είναι πολύ ευάλωτο στις εσοχές των βράχων, μύδια, κοράλλια κτλ.
    Για την κατασκευή παράμαλλων θα μπορούσα να σου προτείνω πολλές εταιρίες αλλά εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσει πια πετονιά σου κάνει για το ψάρεμα σου. Αν ρωτήσεις εδώ μέσα 100 μέλη μας, τι παράμαλλο χρησιμοποιούν θα πάρεις 100 διαφορετικές απαντήσεις!
    Η πετονιά η οποία είναι κατασκευασμένη για παράμαλλα μπορεί να είναι flouorocarbon και πολύ πιο ακριβή από τις πετονιές που χρησιμοποιούμε. Μια καλή flouorocarbon διαμέτρου 0,35 μπορεί να στοιχίζει και 35 ευρώ τα 20 μέτρα!
    Το αγκίστρι με κρίκο, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν έχει κάτι διαφορετικό από ένα αγκίστρι όσο αφορά το δέσιμο του. Εγώ τα δένω και τα δύο με τον ίδιο τρόπο διότι αφενός θέλω το δόλωμα μου να το περνάω χωρίς να μου το καταστρέφει ο κόμπος, αφετέρου δεν εμπιστεύομαι κανένα άλλο κόμπο εκτός από τον κλασικό.
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

3. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

kostas-beginner
    Επισκέπτης kostas-beginner's Avatar
    σαν αρχη μπορεις να παρεις καποιους κωδικους πχ τις morigen το 634 4αρι και 2αρι ειναι με παλετα για το δεσιμο !το 628 το ιδιο σε νουμερα αλλα με κρικο για το δεσιμο !ειναι λιγο πολυ απο τους ποιο δημοφιλης κωδικους με χαρακτηριστικα λιγο πολυ αρκετα εμφανη οπως το μεν ειναι αρκετα ψιλο και το μεν ποιο χοντρο με γηγορη ματια !
    στην πορεια θα κανεις οπως ολοι μας δοκιμες σε διαφορους κωδικους και εταιριες και θα καταληξεις οπως !
    στο θεμα παραμαλα οπως λεει και ο βασιλης πολλες επιλογες απο τα ποιο διαδεδομενα ειναι πχ http://www.thalassashop.com/products...arbon-100.aspx σε διαφορα νουμερα αναλογα τα ψαρακια που θα ψαξεις !αυτα λιγο πολυ σαν αρχη μετα σιγα σιγα με διαφορες δοκιμες θα καταληξεις οπως ολοι μας και εσυ !

5. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον kostas-beginner για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    SUBARAKIAS's Avatar
    Αναρτ.
    64
    ..Like!!
    25
    Όνομα:
    Dimitrios Velitzelos
    Time Online
    Avg. Time Online
    7 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά !!

Από την αρχή για fluorocarbon σκεφτόμουν (τέτοια έτοιμα παράμαλα αγόραζα από την VMC) αλλά θα δοκιμάσω πλέον να φτιάξω τα δικά μου παράμαλα / αγκίστρια

Ποιος είναι ο κλασσικός κόμπος δεσίματος για το δέσιμο αγκιστριού που αναφέρεις Βασίλη ? ποιος είναι προτεινόμενος ?

kostas-beginner
    Επισκέπτης kostas-beginner's Avatar
    http://www.youtube.com/watch?v=f8wEM8iWPzo
    http://www.youtube.com/watch?v=gFfn-7PjzzE
    αυτοι ειναι οι 2 κομποι που δουλευω προσωπικα
    τον πρωτο και στα στριφταρια στις παραμανες γενικα !
    και αλλοι φιλοι θα σου προτεινουν και θα αποφασισεις ποιος σε βολευει και σου κερδισε την εμπιστοσυνη σου !

8. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον kostas-beginner για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    SUBARAKIAS's Avatar
    Αναρτ.
    64
    ..Like!!
    25
    Όνομα:
    Dimitrios Velitzelos
    Time Online
    Avg. Time Online
    7 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Lol .. το θέμα με τα δάχτυλα δεν το έχω (δεν κάνω για πιανίστας λέμε) αλλά θα το παλέψω .. και πάλι ευχαριστώ

thanman
    Επισκέπτης thanman's Avatar
    φίλε subarakias με το δεύτερο τρόπο που αφορά δέσιμο αγκιστριού με παλέτα εάν το μάθεις καλά, δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα στο να χάσεις κάποιο μεγάλο ψάρι. δεν θα σε προδώσει ποτέ!!
    κάνε και λίγο τον πιανίστα!!!! χαχαχαχα

11. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον thanman για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη Φήμη
    thanasis's Avatar
    Αναρτ.
    132
    ..Like!!
    28
    Time Online
    1 Week 20 Hours 36 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    34 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    60
    συμφωνω και γω για τον δευτερο κομπο,ειχα θεμα με τα πολυ λεπτα αγγιστρια για μπιγκατινι και μετα απο αυτο βρηκα την υγεια μου.Κατσε και κανε δοκιμες και μετα δεν θα δυσκολευτεις καθολου.

13. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον thanasis για αυτό το post.:

+ Απάντηση στο Θέμα

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας