Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
Xristos-Allaround
Επισκέπτης
Μαλάγρα-Ζύμη(Τσιπουροkiller!)

Γεια σας,
Μια συνταγή που δοκίμασα αφού μου την είπε παλαιότερος και έχει το κόστος περίπου στο 1.50 € για μια μεγάλη μπάλα ή κουβαδάκι(έχω ένα κουτάκι με καπάκι από τα jumbo).
Το δοκίμασα με μια παραλλαγή που δουλεύει εξίσου καλά. Τα υλικά απλά και μπορούμε να τα βάλουμε στο πορτμπαγκάζ ή σε κάποιο ντουλάπι.
1 κονσέρβα σαρδέλες(σε ηλιέλαιο\ελαιόλαδο όχι με ντομάτες και λοιπές αηδίες :P)
Φρυγανιά τριμμένη και αλεύρι όσο πάρει(ανάλογα αν θα φτιάξουμε μαλάγρα η ζύμη).
Στο κουβά που βάζουμε την μαλάγρα/ζύμη βάζουμε την σαρδέλα και την πολτοποιούμε με τα χέρια(δεν θα μας πάρει πάνω από 10" να γίνει σαν αλοιφή). Στην συνέχεια προσθέτουμε φρυγανιά για να σφίξει και άμμο από οικοδομή ή για γάτες(10κg 4€).
Αν θέλουμε να κάνουμε ζύμη για απίκο/πολυάγκιστρα προσθέτουμε αλεύρι (ειδικά για πολυάγκιστρα θέλει αρκετό μέχρι να σφίξει να αντέξει στην βολή).
Προσωπικά 4 φορές το έχω χρησιμοποιήσει σε 4 μεγάλες μπάλες για πολυάγκιστρα και πήρα ένα κεφαλόπουλο 200γρ και το βράδυ μια τσιπούρα γύρω στα 400γρ.
Το κύριο συστατικό που το κάνει ευωδιαστό είναι το λάδι που ήτανε βουτηγμένες οι σαρδέλες!
-
Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Xristos-Allaround για αυτό το post.:
-
karxarini
Επισκέπτης
Επειδη ασχολουμε με μαλαγρες οοοταν παω για ψαρεμα, εχω δοκιμασει και γατοτροφες .
Λιγο πιο ακριβες απο αυτο που προτεινεις , φυσικα απο lidl , αλλα απο μυρωδια σκιζουν και ειναι σφιχτες ετοιμες προς ριψη.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον karxarini για αυτό το post.:
-
Xristos-Allaround
Επισκέπτης

Αρχική ανάρτηση από
karxarini
Επειδη ασχολουμε με μαλαγρες οοοταν παω για ψαρεμα, εχω δοκιμασει και γατοτροφες .
Λιγο πιο ακριβες απο αυτο που προτεινεις , φυσικα απο lidl , αλλα απο μυρωδια σκιζουν και ειναι σφιχτες ετοιμες προς ριψη.
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι βάζουνε μέσα στις γατοτροφές αλλά την έχω ακούσει και αυτή την συνταγή! Απλά φτιάχνω κάτι που δεν είναι από χημικά και Ε* συστατικά! Πιστεύω οι γατοτροφές δεν έχουνε μέσα συντηριτικά ή κάτι τέτοιο μπορεί να τις δοκιμάσω την επόμενη φορά!
-
-
Καλημέρα,
Χτες έφτιαξα μια συνταγή με γατοτροφή από τις γάτες του σπιτιού, φρυγανιά από παλιά ψωμιά, σκόνη σκόρδου και αλάτι. Θα την δοκιμάσω το ΣΚ στην Επίδαυρο, πιστεύω να πάει καλά.
Θοδωρής
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες