Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Goal amount for the next month: 30 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 ΤελευταίοΤελευταίο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 31 έως 60 από σύνολο 87

Θέμα: Casting αναλυτικά……

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 10 Minutes 26 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Χωρίς παρεξήγηση φίλε elias37, αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ μια εταιρία η οποία συν της άλλης, κατασκευάζει ποδήλατα, κανό κτλ και έχω δει πολλές φορές μπροστά στα μάτια μου μηχανισμούς της να διαλύονται όπως πολλοί άλλοι μηχανισμοί άλλων εταιριών! Καιρός να απομυθοποιήσουμε κάποιες εταιρίες ειδών αλιείας και να πάψουμε να τις έχουμε top διότι πολύ απλά δεν είναι. Δεν ξέρω σε τι τόπους ψαρεύετε τις 5κιλες συναγρίδες αλλά το προηγούμενο ΣΚ, συγκεκριμένα, σε ένα ψάρεμα συναγρίδας σε πολύ δύσκολο βυθό με βάθος +40 μέτρα και εξοπλισμό, beastMaster 250 και μηχανισμό Ultegra 14000 του 2011 στη προσπάθεια μας να βγει το ψάρι έξω γρήγορα ώστε να μην βραχώσει, το ultegra "τα παιξε"!!! Και όσο για το "τρομπάρισμα" του καλαμιού που προανέφερες σου προτείνω ως παράδειγμα προς μίμηση την τεχνική του shore στην οποία το καλάμι σε συνδυασμό με ένα μηχανισμό με σχέση μετάδοσης 5 και πάνω κάνουν την δουλειά τους άριστα και τα ψάρια που βγαίνουν με σχετική ευκολία σε αυτή την τεχνική κάνουν εμάς τους καστεράδες να τρίβουμε τα μάτια μας!! Και να είσαι σίγουρος ότι ποτέ σε ένα καλάμι shore δεν θα δεις ένα μηχανισμό surf γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!! Είμαστε και εμείς γνώστες φίλε μου, δεν αρχίσαμε το ψάρεμα χθες! Και φυσικά σε ένα ψάρεμα μεγάλου θηράματος θα δουλέψει όλο το σύνολο του εξοπλισμού μας αλλά και το ίδιο μας το σώμα!
    Θέλετε να το καταλάβετε ή όχι δεν έχει καμία σημασία αλλά, δεν πάμε για heavy με μηχανισμούς surf και δεν μου λέει ειλικρινά τίποτα το γεγονός ότι ο μηχανισμός surf που θα έχουμε θα είναι Shimano ή Daiwa ή όποιος θέλει να είναι εκτός αν κάθε χρόνο διαθέτουμε χρήματα για νέους θέλοντας έτσι να κάνουμε την φιγούρα μας!!!
    Όσο για σένα φίλε Κώστα τα νούμερα είναι μια χαρά αλλά μάλλον δεν δουλεύει σωστά το κομπιουτεράκι σου
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

2. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

kostas-beginner
    Επισκέπτης kostas-beginner's Avatar
    Λοιπον επειδη μαλλον ασχολουμαστε μονο μετην συγκεκριμενη εταιρια και για εναν μηχανισμο μονο (ουτε που με ενδιαφερει )!
    Προσωπικα δεν ειμαι λατρεις τον μεγαλων μηχανισμων καθολου για διαφορους λογους πρακτικους αλλα και χρηστικους ειτε για surf ειτε rock ψαρεμα !
    Εδω παρεμβαινει η λεξη ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ απο εκει και περα τα νουμερα δεν βγαινουν στα μηχανακια ως προς την ταχυτητα και την ανακτηση που
    πχ το tica dolfin με 5.2.1 εχει ανακτηση 1.17 μ το se και το sf εχει με 4.1.1 εχει ο.92 μ
    ο daiwa βγανει με 2 διαφορετικες ταχυτητες ειτε αργος ειτε γρηγορος δηλαδη η μια εχει ανακτηση 0.90μ και ο αλλη 1.20 περιπου !
    Τωρα με το τι θα βγαλει εξω ποιο ευκολα εξω μια συναγριδα αυτο που εχει καλυτερη ποιοτικα κατασκευει σε σχεση μεταδοσεις και μεγεθος γραναζιων
    Υπαρχουν μιχανισμοι που εχουν ανακτηση ακομη και 1.48μ οπως ο daiwa saltist 6500 αυτο ομως δεν τον κανει αμεσως και τον ποιο δυνατο σε ελξη απο ολους αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα επιτρεψει το ψαρι να βραχωσει σε συνδυασμο με το καλαμι και την ταχυτητα που θα κανουμε ανακτηση στο τρομπαρισμα και φυσικα εχει την δυναμη να ανταπεξελθει ακομη και στην δοκιμασια αν τον βαλουμε αυτον να ελξη το ψαρι για καποια μετρα εαν χρειαστει !Απο εκει και περα καποιοι μηχανισμοι με ανακτηση 0.85 μ η 1μ ειναι καταληλοι για την χρηση τους σε καθαρους βυθους και μεικτους και οταν η αναγκες μας ειναι για ποιο ροκ καταστασεις εκει θα προτιμησουμε μηχανισμους με μηκος ανακητησης απο 1.10μ και πανω !πχ μιας και πολλες φορες αναφερομαστε στους μουλτι μηχανισμους για την χρηση τους προσωπικα χρησιμοπειο σε μεικτους και καθαρους και συνθηκες σερφ τον daiwa 7ht milioner 4.3.1με ανακτηση 0.80μ η ακομη και καποιον abou garcia 6500c 4.3.1 με ανακτηση μολις 0.70μ και σε ροκ κατασταση τον daiwa saltist 20h 6.1.1 με ανακτηση 1.15μ και ολα αυτα παντα σε συναρτηση με τα καλαμια!Αυτα εν ολιγης σε οτι αφορα την επιλογη των μηχανισμων και την σχεση τους με την ανακτηση !Εδω ειμαστε για να τα λεμε ολα και να ανταλασουμε γνωμες για τις τεχνικες που ασκουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλα να περνατε !

Administrator
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε Κώστα, βλέπω από το "υφος" του κειμένου σου, ότι έχεις παρεξηγήσει την έννοια της συζήτησης. Μιλάω πολύ απλά και λέω ξεκάθαρα ότι κατά την γνώμη μου, δεν πάμε για heavy με μηχανισμούς surf και εξηγώ τους λόγους! Όσο για τους μηχανισμούς που ανέφερα νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος και γνωρίζω πολύ καλά τι υπάρχει και τι όχι, εξάλλου τρεις από τους μηχανισμούς που ανέφερες (tica dolphin se και sf, και Daiwa emblem) είμαι κάτοχος και τους ξέρω πολύ καλά!
    Τώρα αν κάποιοι από εσάς δεν συμφωνείτε με τα γραφόμενα μου ή μάλλον, δεν συμφωνήσατε ΠΟΤΕ, είχα δεν είχα δίκιο, δεν υπάρχει πρόβλημα! Εξάλλου... εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα και να ανταλλάσσουμε γνώμες για τις τεχνικές που ασκούμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλά να περνάτε !

kostas-beginner
    Επισκέπτης kostas-beginner's Avatar
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Vasilis.Vasilaropoulos Προβολή Ανάρτησης
    Φίλε Κώστα, βλέπω από το "υφος" του κειμένου σου, ότι έχεις παρεξηγήσει την έννοια της συζήτησης. Μιλάω πολύ απλά και λέω ξεκάθαρα ότι κατά την γνώμη μου, δεν πάμε για heavy με μηχανισμούς surf και εξηγώ τους λόγους! Όσο για τους μηχανισμούς που ανέφερα νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος και γνωρίζω πολύ καλά τι υπάρχει και τι όχι, εξάλλου τρεις από τους μηχανισμούς που ανέφερες (tica dolphin se και sf, και Daiwa emblem) είμαι κάτοχος και τους ξέρω πολύ καλά!
    Τώρα αν κάποιοι από εσάς δεν συμφωνείτε με τα γραφόμενα μου ή μάλλον, δεν συμφωνήσατε ΠΟΤΕ, είχα δεν είχα δίκιο, δεν υπάρχει πρόβλημα! Εξάλλου... εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα και να ανταλλάσσουμε γνώμες για τις τεχνικές που ασκούμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλά να περνάτε !
    Οκ μαλλον παραξηγηθηκα με τον τροπο που εγραψα ποτε δεν εχω αυτην την διαθεση !ειναι ο γραπτος λογος που πολυ πιθανον να ειναι καπως !

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    Xenos's Avatar
    Περιοχή
    Δάσος Χαιδαρίου
    Αναρτ.
    122
    ..Like!!
    306
    Όνομα:
    Ξενοφώντας Παπακωστόπουλος
    Time Online
    1 Week 5 Days 12 Hours 37 Minutes 19 Seconds
    Avg. Time Online
    55 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48
    Φίλε Xenos, φυσικά και θεωρούνται καλάμια casting αυτά με μήκος 3,6μ,απλά το 90% των καλαμιών στο εμπόριο έχουν τα μήκη που προανέφερα.
    Ευχαριστώ για την απαντήση αλλά δηλώνω μπερδεμένος !Εξηγώ τον λόγο :
    Eχω 2 φθηνά καλάμια (3,60)και μηχανισμούς και αποφάσισα να πάρω ενα μεγαλύτερο(4,20 μάλλον) ,επώνυμο και με έναν καλό μηχανισμό.
    Κοιτάζωντας καλάμια σε διάφορα sites βλέπω πως για casting δεν υπάρχουν καλάμια απο 3.60 και πάνω.Οτι καλάμι έχω δει απο 3.90 και πάνω τα βρίσκω στην κατηγορία του surf casting.Δεν με απασχολεί φυσικά αν το καλάμι που θα πάρω είναι για surf το θέμα είναι αν, θα δουλεύει sε συνθήκες ας πούμε Lightcasting?.
    Elp;izv

billegend
    Επισκέπτης billegend's Avatar
    σε 6.500 μηχανισμο που εχει αυτη τη σχεση περιστροφης τα φρενα πεφτουν στα 13.5 απο 18 και το νημα (δε λεω για πετονια) το 12λιμπρο στα 300 μετρα..και εδω λες
    Σχετικά με την αρματωσιά χρησιμοποιώ νήμα οχτάκλωνο από 60 έως 80 λιβρών. Για την μάνα χρησιμοποιώ νήμα από 80 έως 100 λιβρών ή πετονιά 0.60 την οποία φυσικά μετά από κάθε ζόρισμα με κάποιο μεγάλο ψάρι ή σκάλωμα κτλ, την αντικαθιστώ με νέα!

πως βαζεις 100 λιμπρες πετονια σε ΤΟΣΟ μικρο μηχανισμο????? μου κανει εντυπωση γιατι με 10.000 + μηχανισμους εχουν βγει καρχαριακια,ξιφιες κλπ κλπ.. για μαγιατικο δε το συζηταω..φιλικα παντα
    https://www.youtube.com/watch?v=cfikwks_76c

Administrator
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε Βασίλη, αυτό που είπα (Σχετικά με την αρματωσιά χρησιμοποιώ νήμα οχτάκλωνο από 60 έως 80 λιβρών. Για την μάνα χρησιμοποιώ νήμα από 80 έως 100 λιβρών ή πετονιά 0.60 την οποία φυσικά μετά από κάθε ζόρισμα με κάποιο μεγάλο ψάρι ή σκάλωμα κτλ, την αντικαθιστώ με νέα!) ήταν απάντηση στο βίντεο που ανέβασα το οποίο αναφερόταν την κατασκευή αρματωσιάς για ζωντανή ή νωπή σουπιά. Δεν αναφέρω πουθενά ότι σε μηχανισμό μεγέθους 6500 τοποθετώ νήμα 100 λιμπρών.
    Αλλά μπορώ όμως να σου πω ότι υπάρχουν μηχανισμοί μεγέθους 5000 που έχουν αρκετή χωρητικότητα για 300 μέτρα 80λιπρο νήμα, και ένας από αυτούς είναι ο windcast Z5000 της daiwa που τυγχάνει να είμαι κάτοχος.

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    Alexandros's Avatar
    Περιοχή
    ΚΥΘΗΡΑ
    Αναρτ.
    89
    ..Like!!
    48
    Όνομα:
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
    Time Online
    5 Days 13 Hours 5 Minutes 8 Seconds
    Avg. Time Online
    24 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    43
    αν όλα έκαναν για όλα δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά μηχανάκια άλλα κ καλάμια.το καθένα είναι σχεδιασμένο για κάποιο λόγο.το συγκεκριμένο μηχανάκι το ψάρευα κ εγώ για hc μιας κ είναι ένα κάλο μηχανάκι κ ακριβό.σε ένα ψάρεμα μου όμως είδα ότι δεν κάνει όταν ήρθα αντιμέτωπος με ένα μαυροψαρο όταν λοιπόν εγώ ήθελα να σταματήσω την πορεία του το μόνο που έκανε αυτό το μηχανάκι είναι ενα τρέμουλο του κεντρικού άξονα δεν ήταν σταθερός..... αναγκάστηκα και αγόρασα ένα μηχανισμό για havy ψαρέματα.η μεγαλύτερη διάφορα ανάμεσα στους μηχανισμού surf κ "havy" είναι μια άλλα η ποιο σημαντική.....όταν με το καλό το ψάρι χτυπήσει κ πάρεις το καλάμι στα χέρια σου πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στα εργαλεία σου κ τι εννοώ πολλές φορές μάλλον λάθος όλες τις φορές που θα χρειαστεί να κανείς μανιβέλια στον μηχανισμό σου,είσαι στην κυριολεξία κρεμασμένος πάνω στην μανιβέλα κ αυτό στο προσφέρουν μόνο οι μηχανισμοί "havy" ασκείς τεράστιες δυνάμεις στον μηχανισμό.το θέμα δεν είναι στην δύναμη των φρένων μιας κ πάνω κάτω έχουν την ίδια το θέμα είναι στην στιβαρότητα πού έχει ο μηχανισμός στον στιβαρό άξονα στην μεγάλη μανιβέλα κ φυσικά στην μεγάλη λαβή......

Φήμη
    paristsanoulas's Avatar
    Περιοχή
    ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    Αναρτ.
    12
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    ΠΑΡΗΣ ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ
    Time Online
    4 Hours 48 Minutes 49 Seconds
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ !!!!!!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ !!!! Παρακαλώ θελω μια απάντηση στο εξής ερώτημα : Τι σημαίνει 10000 ή 4000 ;;; Είναι η διάμετρος της μπομπίνας ;;; Αν είναι η διάμετρος τότε σαν καθηγητης φυσικός εχω να σας πω το εξής :
    1. Σε ένα μηχανισμό αν έχουμε ενα ψάρι 5 κιλα τότε το βάρος του είναι 50 Ν . Δεν ασκείται ομως μονο το βαρος του εκτος και εάν το φέρνουμε το ψάρι νεκρό . Η δυναμη που ασκεί το ψάρι φαντάζομαι οτι είναι τουλάχιστον διπλάσια του βάρους του .Αρα 100 Ν . Η ροπη τωρα που ασκει ΤΟ ΨΑΡΙ στον μηχανισμό είναι r = F * d/2 . Οπου d η διάμετρος της μπομπινας .
    Οσο μεγαλυτερη είναι λοιπον η μπομπινα τοσο μεγαλυτερη ροπη ΑΣΚΕΙ το ΨΑΡΙ στον μηχανισμό . Εμεις με την μανιβέλα πρέπει να ασκείσουμε μια ροπη η οποία να αντιτίθεται στη ροπη του ψαριου . Αρα οσο μεγαλυτερη μπομπινα τοσο πιο πολυ καταπονείται ο μηχανισμός .

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη
    rqd's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    293
    ..Like!!
    85
    Όνομα:
    Ηλίας
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 13 Hours 49 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 31 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    67
    Ίσος θα έπρεπε να ανοίξεις νέο θέμα καθώς πιστεύω έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν είναι ξεκάθαρο. Αλήθεια τι διαφορά έχει ένα 4000 με ένα 10000 πέραν του ότι προφανώς έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα πετονιάς ή νήματος. Πως υπολογίζεται και τι σημαίνει; Πως σχετίζονται με τη δύναμη έλξης (αν σχετίζονται);

12. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον rqd για αυτό το post.:

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 11 Hours 40 Minutes 3 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Φίλε paristsanoulas ο πρωτος βασικός παραγοντας που δεν συμπεριλαμβανεις στη μελέτη σου είναι η ανωση της θάλασσας, η οποία απο μόνη της αναιρει καθε φυσικομαθηματικο υπολογισμο. Τα υπολοιπα τις προσεχείς ημερες γιατι λειπω πολυημερο Ταξίδι.

Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

14. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    Dimitris 1978's Avatar
    Περιοχή
    Κερατσίνι - Πειραιάς
    Αναρτ.
    95
    ..Like!!
    264
    Όνομα:
    Δημήτρης Ψαρρός
    Time Online
    1 Week 1 Day 11 Hours 31 Minutes 4 Seconds
    Avg. Time Online
    37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    37
    Και όχι μόνο ! αλλά το βάρος και ο τύπος του μολυβιού, η υδροδυναμική αντίσταση των εξαρτημάτων και πετονιά ή νήμα !!! Τη τύπος αρματωσιάς διπλάρι τριπλάρι ή μονάγκιστρο ? Απόσταση από την ακτή, ρεύματα, θερμοκρασίες γωνία πετονιάς - τελευταίου δακτυλιδιού καμπύλη και ελαστικότητα μέχρι το θήραμα. Παραβολικότητα καλαμιού ! Τριβή ακόμα και στο σύνολο των εξαρτημάτων του μηχανισμού !!!! Πολλοί παράγοντες, μπορείτε να τα υπολογίσετε όλα αυτά με έναν μαθηματικό τύπο !!!! Και νεκρό να είναι το θήραμα υπάρχουν και αυτοί οι παράγοντες που κατά πόσο επηρεάζουν το σύνολο το δείχνει η πράξη κατά την σύλληψη του θηράματος. Αν δεν αποδώσει το σύνολο αποτυγχάνει, τα σπάει που λέμε και πάει το ψαράκι !

Φήμη
    paristsanoulas's Avatar
    Περιοχή
    ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    Αναρτ.
    12
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    ΠΑΡΗΣ ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ
    Time Online
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Εχετε δίκιο δεν ελαβα υπόψην μου την άνωση . Επισης ολα τα υπολοιπα παιζουν ρόλο αλλα ηθελα να επικεντρωθω στον μηχανισμό . Δεν γινεται να υπολογιστούν ολα ταυτοχρονα . Οταν έχουμε να μελετήσουμε ενα φαινομενο στην Φυσικη το οποιο εξαρτάται απο 10 παράγοντες τότε κρατάμε τους 9 σταθερούς και μελετάμε τον δεκατο . Ετσι μονο βγάζεις συμπέρασμα . Οποτε ας υποθέσουμε οτι έχουμε το ιδιο καλάμι , με την ιδια μάνα με το ίδιο παράμαλο και πιάνουμε ακριβώς το ίδιο ψάρι που κάνει τα ιδια κεφάλια . Στην περίπτωση αυτή η ροπή που ασκεί το ψαρι στον μηχανισμό με μεγαλη ακτινα τυμπάνου ειναι μεγαλυτερη απο την ροπή που ασκείται σε εναν μηχανισμό με μικρή ακτίνα . Στην πρωτη περίπτωση ο μηχανισμός καταπονείται περισσότερο . Απλα επικέντρωσα στον μηχανισμό διοτι και οι προηγούμενοι ομιλητές το ίδιο έκαναν . Ομως θα ηθελα μια ξεκαθαρη απάντηση για το τι σημαίνει 10000 ή 8000 ή 5000 . Κατι πρεπει να σημαίνει ...

17. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον paristsanoulas για αυτό το post.:

Φήμη
    Dimitris 1978's Avatar
    Περιοχή
    Κερατσίνι - Πειραιάς
    Αναρτ.
    95
    ..Like!!
    264
    Όνομα:
    Δημήτρης Ψαρρός
    Time Online
    Avg. Time Online
    37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    37
    Φίλε paristsanoulas καλός ήρθες στην παρέα, θα σου δώσω δύο παραδείγματα για το τι σημαίνουν οι αριθμοί. Έχει να κάνει με την χωρητικότητα του τυμπάνου σε σχέση με την διάμετρο της πετονιάς. Για μηχανισμούς σταθερού τυμπάνου της εταιρίας shimano και αυτό γιατί κάθε εταιρία έχει τα δικά της. Για σταθερού τυμπάνου (γιατί υπάρχουν και οριζοντίου) της τάξης των 2.000 μπορούν να χωρέσουν στο τύμπανο 100 μέτρα πετονιά με διάμετρο 0,20 mm ή των 4.000 χωράει 100 μέτρα πετονιάς με διάμετρο τα 0,40 mm. Ο λόγος περιστροφής που αναγράφεται ως gear ratio είναι 4,5:1για παράδειγμα και σημαίνει, ότι για μια περιστροφή του λεβιέ το τύμπανο περιστρέφετε 4,5 φορές,, αυτό είναι βασικά που σας ενδιαφέρει στην προσέγγιση σας και όχι η χωρητικότητα του τυμπάνου. Όσο υψηλότερος επομένως είναι ο λόγος περιστροφής, τόσο γρηγορότερα μαζεύουμε την πετονιά.

Παράδειγμα :
    ΜΗΧΑΝΑΚΙ SHIMANO HYPERLOOP 4000FB
    ΡΟΥΛΕΜΑΝ 1
    ΣΤΡΟΦΕΣ 4.6:1
    ΒΑΡΟΣ 310gr
    ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 0.30/180m (ή 0,40 mm/100m)

Αφορμής δοθείσας αυτό που δεν έχω καταλάβει και εγώ είναι η σχέση του λογού περιστροφής σε σχέση με το βάρος – αντίσταση του ψαριού, δηλαδή με τον λόγο περιστροφής, που ελαφρώνει και που βαραίνει, στα γρήγορα μηχανάκια η στα αργά ? Στο αυτοκίνητο βάζουμε 1η ταχύτητα, ο κινητήρας παίρνει πολλές στροφές, μεγάλη ροπή και μπορεί και ανεβάζει το βάρος στην ανηφόρα, με την λογική αυτή τα γρήγορα μηχανάκια παίρνουν πολλές στροφές στο τύμπανο και έχουν ποιο μεγάλη ροπή, οπότε τα θηράματα φαίνονται να είναι ελαφρύτερα ?
    Δηλαδή μπορούν να τραβήξουν μεγαλύτερο θήραμα ?
    Πρέπει να κάνω λάθος, δεν έχω καταλάβει καλά την σχέση μετάδοσης στο μηχανάκι.
    Αυτό δεν είναι το κυρίως ερώτημα πάντως, η ροπή ?

Δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν μόνο το μηχανάκι και ότι τραβάει με κλειστά τελείως τα φρένα ! Αυτό το σπινάρισμα των φρένων είναι που βοηθάει στη ροπή και φυσικά η παραβολικότητα του καλαμιού που λειτουργεί ως αμορτισέρ. Και το λεγόμενο << τρομπάρισμα >> που κάνει ο ψαράς για να βοηθηθεί.
    Άρα πρέπει να το δούμε ως σύνολο ψαρά - εξοπλισμού.

19. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Dimitris 1978 για αυτό το post.:

Φήμη
    paristsanoulas's Avatar
    Περιοχή
    ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    Αναρτ.
    12
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    ΠΑΡΗΣ ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ
    Time Online
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Dimitris 1978 Προβολή Ανάρτησης
    Φίλε paristsanoulas καλός ήρθες στην παρέα, θα σου δώσω δύο παραδείγματα για το τι σημαίνουν οι αριθμοί. Έχει να κάνει με την χωρητικότητα του τυμπάνου σε σχέση με την διάμετρο της πετονιάς. Για μηχανισμούς σταθερού τυμπάνου της εταιρίας shimano και αυτό γιατί κάθε εταιρία έχει τα δικά της. Για σταθερού τυμπάνου (γιατί υπάρχουν και οριζοντίου) της τάξης των 2.000 μπορούν να χωρέσουν στο τύμπανο 100 μέτρα πετονιά με διάμετρο 0,20 mm ή των 4.000 χωράει 100 μέτρα πετονιάς με διάμετρο τα 0,40 mm. Ο λόγος περιστροφής που αναγράφεται ως gear ratio είναι 4,5:1για παράδειγμα και σημαίνει, ότι για μια περιστροφή του λεβιέ το τύμπανο περιστρέφετε 4,5 φορές,, αυτό είναι βασικά που σας ενδιαφέρει στην προσέγγιση σας και όχι η χωρητικότητα του τυμπάνου. Όσο υψηλότερος επομένως είναι ο λόγος περιστροφής, τόσο γρηγορότερα μαζεύουμε την πετονιά.

Παράδειγμα :
    ΜΗΧΑΝΑΚΙ SHIMANO HYPERLOOP 4000FB
    ΡΟΥΛΕΜΑΝ 1
    ΣΤΡΟΦΕΣ 4.6:1
    ΒΑΡΟΣ 310gr
    ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 0.30/180m (ή 0,40 mm/100m)

Αφορμής δοθείσας αυτό που δεν έχω καταλάβει και εγώ είναι η σχέση του λογού περιστροφής σε σχέση με το βάρος – αντίσταση του ψαριού, δηλαδή με τον λόγο περιστροφής, που ελαφρώνει και που βαραίνει, στα γρήγορα μηχανάκια η στα αργά ? Στο αυτοκίνητο βάζουμε 1η ταχύτητα, ο κινητήρας παίρνει πολλές στροφές, μεγάλη ροπή και μπορεί και ανεβάζει το βάρος στην ανηφόρα, με την λογική αυτή τα γρήγορα μηχανάκια παίρνουν πολλές στροφές στο τύμπανο και έχουν ποιο μεγάλη ροπή, οπότε τα θηράματα φαίνονται να είναι ελαφρύτερα ?
    Δηλαδή μπορούν να τραβήξουν μεγαλύτερο θήραμα ?
    Πρέπει να κάνω λάθος, δεν έχω καταλάβει καλά την σχέση μετάδοσης στο μηχανάκι.
    Αυτό δεν είναι το κυρίως ερώτημα πάντως, η ροπή ?

Δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν μόνο το μηχανάκι και ότι τραβάει με κλειστά τελείως τα φρένα ! Αυτό το σπινάρισμα των φρένων είναι που βοηθάει στη ροπή και φυσικά η παραβολικότητα του καλαμιού που λειτουργεί ως αμορτισέρ. Και το λεγόμενο << τρομπάρισμα >> που κάνει ο ψαράς για να βοηθηθεί.
    Άρα πρέπει να το δούμε ως σύνολο ψαρά - εξοπλισμού.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ . Ήσουν σαφέστατος . Στο ερώτημα σου εχω απάντηση . Στον γρήγορο μηχανισμό ασκείται μεγαλύτερη δύναμη και στον μηχανισμό και στο ψάρι . Οτι δυναμη ασκείται στο ψάρι η ιδια δυναμη ασκείται και στον μηχανισμό + πετονιά . Ειναι ο τρίτος νόμος του νεύτωνα δράση - αντίδραση . Οταν αυτη η διπλή δύναμη ξεπεράσει το οριο θραύσης του παραμάλου τοτε αυτο σπάει . Φυσικα θεωρούμε οτι η πετονιά έχει παρα πολυ μικρή μάζα διαφορετικά τα πράγματα είναι πιο πολυπλοκα .
    Για την σχέση περιστροφής τώρα . Η δυναμη που ασκείται σε ένα σώμα ειναι ανάλογη της μεταβολης της ταχύτητας του σώματος . Παράδειγμα : Οταν το αυτοκινητο επιταχύνει γρήγορα ασκείται στα λάστιχα μεγαλη δύναμη ενω οταν επιταχύνει αργά ασκειται μικρή . Ο γρήγρος μηχανισμός φέρνει γρηγορα το ψάρι στην ακτή όμως επειδή αυτό γίνεται γρήγορα η δυναμη που ασκείται στο ψάρι αλλα και στον μηχανισμό είναι μεγάλη . Το φέρνουμε γρήγορα οποτε αποφέυγουμε τα βραχώματα αλλα κινδυνεύουμε να σπάσουμε το παράμαλλο . Απο προσωπική πείρα εχω να πώ οτι πρέπει να είσαι πολυ μάγκας για να ψαρέψεις σε βραχώδεις βυθούς . Αν ψαρεύεις απο βράχια με μεγάλο βάθος τοτε οκ ειναι πιο εύκολα τα πραγματα . Απο παραλία με βράχια πρεπει να είσια μεγαλος ψαράς για να το κάνεις . Εγω δεν είμαι .Οποτε έχω ψαρέσψε σε βραχώδης παραλίες εχει γίνει το ψάρεμα μου ταλαιπωρία .

21. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον paristsanoulas για αυτό το post.:

Φήμη
    paristsanoulas's Avatar
    Περιοχή
    ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    Αναρτ.
    12
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    ΠΑΡΗΣ ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ
    Time Online
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από paristsanoulas Προβολή Ανάρτησης
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ . Ήσουν σαφέστατος . Στο ερώτημα σου εχω απάντηση . Στον γρήγορο μηχανισμό ασκείται μεγαλύτερη δύναμη και στον μηχανισμό και στο ψάρι . Οτι δυναμη ασκείται στο ψάρι η ιδια δυναμη ασκείται και στον μηχανισμό + πετονιά . Ειναι ο τρίτος νόμος του νεύτωνα δράση - αντίδραση . Οταν αυτη η διπλή δύναμη ξεπεράσει το οριο θραύσης του παραμάλου τοτε αυτο σπάει . Φυσικα θεωρούμε οτι η πετονιά έχει παρα πολυ μικρή μάζα διαφορετικά τα πράγματα είναι πιο πολυπλοκα .
    Για την σχέση περιστροφής τώρα . Η δυναμη που ασκείται σε ένα σώμα ειναι ανάλογη της μεταβολης της ταχύτητας του σώματος . Παράδειγμα : Οταν το αυτοκινητο επιταχύνει γρήγορα ασκείται στα λάστιχα μεγαλη δύναμη ενω οταν επιταχύνει αργά ασκειται μικρή . Ο γρήγρος μηχανισμός φέρνει γρηγορα το ψάρι στην ακτή όμως επειδή αυτό γίνεται γρήγορα η δυναμη που ασκείται στο ψάρι αλλα και στον μηχανισμό είναι μεγάλη . Το φέρνουμε γρήγορα οποτε αποφέυγουμε τα βραχώματα αλλα κινδυνεύουμε να σπάσουμε το παράμαλλο . Απο προσωπική πείρα εχω να πώ οτι πρέπει να είσαι πολυ μάγκας για να ψαρέψεις σε βραχώδεις βυθούς . Αν ψαρεύεις απο βράχια με μεγάλο βάθος τοτε οκ ειναι πιο εύκολα τα πραγματα . Απο παραλία με βράχια πρεπει να είσια μεγαλος ψαράς για να το κάνεις . Εγω δεν είμαι .Οποτε έχω ψαρέσψε σε βραχώδης παραλίες εχει γίνει το ψάρεμα μου ταλαιπωρία .
    Μπορεις να κάνεις το εξης απλό πείραμα . Δέσε στο παράμαλλο σου ένα καροτσάκι με ρόδες . Αρχισε να το φέρνεις προς το μέρος σου αργά και μετα γρήγορα .Θα παρατηρήσεις ότι οταν προσπαθήσεις να το φέρεις γρήγορα τότε θα σπάσει το παράμαλλο . Το ίδιο καροτσάκι αλλα η διαφορετική επιτάχυνση δημιουργεί μεγαλύτερη δύναμη .

23. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον paristsanoulas για αυτό το post.:

Φήμη
    Dimitris 1978's Avatar
    Περιοχή
    Κερατσίνι - Πειραιάς
    Αναρτ.
    95
    ..Like!!
    264
    Όνομα:
    Δημήτρης Ψαρρός
    Time Online
    Avg. Time Online
    37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    37
    Αν η δράση υπερισχύσει της αδράνειας του σώματος, του βάρους και των λοιπών παραγόντων που έλκουμε, τότε αυτό έρχεται, αρκεί και τα υπόλοιπα που συνεργάζονται να είναι εντός των ορίων θραύσης τους. Το παράδειγμα που μου έδωσες αφορά ένα μηχανάκι με (Χ) λόγο περιστροφής που απλά αυξάνουμε ή μειώνουμε, την ταχύτητα περιστροφής της μανιβέλας εμείς ανάλογα των απαιτήσεών μας κατά το ψάρεμα. Εγώ ρωτάω ποια η διαφορά των γρήγορων και αργών μηχανισμών, υποθέτοντας ότι η μανιβέλα περιστρέφετε πάντα με την ίδια ταχύτητα - δύναμη, ποιο μηχανάκι θα φέρει ένα μεγαλύτερο θήραμα ποιο εύκολα ?

Administrator
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Παίδες, συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά πάρτε ένα καλάμι και ένα μηχανισμό και απολαύστε το ψάρεμα.........και αν σας "κάτσει" κανένας σφυροκέφαλος τότε όντως θα πρέπει να μιλάμε για φυσική.

26. Τα παρακάτω μέλη 8 έκαναν Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Φίλε Δημήτρη στο casting μας ενδιαφέρει η ασφάλεια ανάκτησης και όχι η ταχύτητα ανάκτησης. Οι μηχανισμοί surf εχουν χαρακτηριστικά δύναμης και αργή ς περιστροφής. Αυτο ειναι και το ζητούμενο. Δεν φοβομαστε ουτε βραχωματα, το μονο που μας ενδιαφέρει το ψαρι να μη μας τη κοπανήσει καποια στιγμή. Ενας γρήγορος και δυνατός μηχανισμος ταυτόχρονα, με δυνατά φρενα αφενός μεν ειναι πανάκριβος αφετέρου αχρείαστο ς για την αμιγώς τεχνική του casting-surf.
    Τα παραπάνω τα χρειαζεσαι μόνο στο heavy και υπο προϋποθέσεις στο απαιτητικό rock fishing.

Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 02-05-2016 στις 22:24

28. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    paristsanoulas's Avatar
    Περιοχή
    ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    Αναρτ.
    12
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    ΠΑΡΗΣ ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ
    Time Online
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Κύριοι, θεωρητικά έχετε δίκιο αλλά θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.
    Σε ένα μηχανισμό 10000 ή 140000 με σχέση μετάδοσης 4,3/1 σε μια πλήρη περιστροφή της μανιβέλας το 95% των μηχανισμών θα τραβήξει περίπου 85 - 95 εκατοστά πετονιάς ή νήματος. Σε ένα μηχανισμό 5000 ή 6000 με σχέση μετάδοσης 5,9/1 λόγο της μικρής διαμέτρου της μπομπίνας σε μια πλήρη περιστροφή της μανιβέλας το μεγαλύτερο ποσοστό των μηχανισμών θα τραβήξει περίπου 70 - 85 εκατοστά πετονιάς ή νήματος. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη περίπτωση (10000-14000) ο μηχανισμός ζορίζεται περισσότερο λόγο του μικρότερου υπομοχλίου που δημιουργείται μεταξύ του pick-up και της μπομπίνας ενώ στην περίπτωση του 50000 το μήκος του υπομοχλίου που δημιουργείται μεταξύ pick-up και μπομπίνας είναι μεγαλύτερο με αποτέλεσμα την εύκολη έλξη του ψαριού.
    Παράδειγμα, ο μηχανισμός Aero Technium 12000 της Shimano έχει σχέση μετάδοσης 4,3:1 και έχει μήκος τύλιξης πετονιάς σε κάθε περιστροφή της μανιβέλας 100 cm. O μηχανισμός, όμως, Windcast Z 5000 της Daiwa έχει σχέση μετάδοσης 4.9:1 και αφού η σχέση μετάδοσης είναι 87.7% μεγαλύτερη θα πρέπει λογικά να έχει μήκος τύλιξης πετονιάς σε κάθε περιστροφή της μανιβέλας περίπου 180 cm, αλλά στην πραγματικότητα το μήκος είναι μόνο 90cm κάνοντας τον μηχανισμό αρκετά δυνατό στην έλξη !! Αυτό συμβαίνει για τους λόγους που σας εξήγησα παραπάνω.
    Ξαναδιάβασα το σχόλιο σου και νομίζω ότι έχεις δίκιο και υπάρχει λογική σε αυτό που γράφεις .Προφανώς έχει σχέση με την διάμετρο της μπομπινας για αυτό ενας μηχανισμός 4,3 : 1 έχει μεγαλυτερη ανάκτηση πετονιάς απο έναν 4,9:1 . Επίσης έχεις δίκιο και στο ότι μεγαλύτερη ανάκτηση πετονιάς ή νήματος πιεζει περισσότερο τον μηχανισμό . Εφοσον μεγαλυτερη ανάκτηση προκαλείται απο μηχανισμούς με μεγαλυτερη διάμετρο μπομπινας τοτε και η ροπή που ασκείται ειναι μεγαλυτερη . Η ροπη βρίσκεται εάν πολλαπλασιάσουμε την δύναμη επι την αποσταση/ ακτίνα απο τον άξονα . Ομως συμβαίνει και κάτι αλλο που ειναι δυσκολο να αναγραφεί απο τις εταιρείες κατασκευής των μηχανισμών . Οταν η μπομπινα ειναι γεμάτη τοτε η ροπή είναι μεγάλη γιατι η απόσταση απο τον άξονα ειναι μεγαλυτερη . Οταν η μπομπινα είναι σχεδόν άδεια τότε η ροπή είναι μικρότερη διοτι η αποσταση απο τον άξονα μειώνεται . Ομως αυτό νομίζω οτι μας βολεύει . Οταν η μπομπινα ειναι σχεδον άδεια τοτε η αρματωσιά βρίσκεται σε μεγάλη αποσταση απο την ακτή και είναι η αρχή της μάχης . Τοτε λοιπον που το ψάρι ειναι δυνατό και ασκεί μεγάλη δυναμη εμεις έχουμε μικρή ροπη στον μηχανισμό . Οταν γεμίζουμε την μπομπινα ανακτώντας πετονιά και το ψάρι βρισκεται κοντά μας η δυναμη του ειναι μικρότερη λογο κουρασης οποτε και που μεγαλωνει η ακτινα παλι μικρή ροπή έχουμε .

30. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον paristsanoulas για αυτό το post.:

Φήμη
    paristsanoulas's Avatar
    Περιοχή
    ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    Αναρτ.
    12
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    ΠΑΡΗΣ ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ
    Time Online
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Μπορουμε πολυ ευκολα να υπολογίσουμε την ανάκτηση της πετονιάς απο έναν μηχανισμό . Οταν ο μηχανισμός είναι άδειος πέρνουμε ένα κομμάτι μάνας που θα χρησιμοποιήσουμε και το περιστρέφουμε γύρω απο την μπομπινα ωστε να βρουμε την περιφέρεια της . Απλώνουμε το κομμάτι πετονιάς και το μετράμε με ένα μέτρο . Πολλαπλασιάζουμε το μηκος επι το gear ratio . Π.χ Αν βρουμε περίμετρο = 45 mm (τυχαία νούμερα) τοτε θα έχουμε για τον πρώτο μηχανισμό του βασίλη Ανάκτηση σε μια περιστροφη της μανιβέλας = 45 χ 4,3 = 193,5 mm .
    Γεμίζουμε τον μηχανισμό έως το χειλος του με την μάνα και με γεμάτο μηχανισμό κάνουμε ακριβως το ίδιο . Έτσι έχουμε την μεγιστη και την ελαχιστη ανάκτηση του μηχανισμού μας .

32. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον paristsanoulas για αυτό το post.:

Φήμη
    Dimitris 1978's Avatar
    Περιοχή
    Κερατσίνι - Πειραιάς
    Αναρτ.
    95
    ..Like!!
    264
    Όνομα:
    Δημήτρης Ψαρρός
    Time Online
    Avg. Time Online
    37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    37
    Παίδες, συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά πάρτε ένα καλάμι και ένα μηχανισμό και απολαύστε το ψάρεμα.........και αν σας "κάτσει" κανένας σφυροκέφαλος τότε όντως θα πρέπει να μιλάμε για φυσική.
    Φίλε Πάρη μας πήρανε χαμπάρι, (κάνει και ρίμα) ψαράδες του φόρουμ και της θεωρίας καταντήσαμε ! Ο Βασίλης έχει δίκιο και το είπε τόσο εύστοχα και γέλασα τόσο, που παραλίγο να πέσω από την καρέκλα Εξάλλου σχεδόν πάντα εγγλέζικο κάνω και σπάνια κανένα casting Πόσο μάλλον και heavy casting, μας έφαγε η θεωρία

34. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Dimitris 1978 για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη
    Chris_Ncm's Avatar
    Αναρτ.
    383
    ..Like!!
    2.249
    Time Online
    3 Weeks 23 Hours 32 Minutes 55 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    64
    Καλημέρα θα ήθελα μια γνώμη σχετικά με τα bait clips. Αν γνωρίζεται που ακριβώς τοποθετείται το bait clip στην κλασική αρματωσιά με συρόμενο sissy και μολύβι με μονό αγκίστρι και που τοποθετούμε τα bait clips αν μιλάμε για κλασική pater noster με διπλάρι.
    Επίσης θα ήθελα μια γνώμη σχετικά με το αν κρίνεται απαραίτητη τη χρήση shock leader αν η μάνα είναι 0,20 νήμα με 25-30lb αντοχή και παίζουμε με μολύβια 90-110gr και αν ναι τι προτείνεται σε αυτή την περίπτωση νήμα μεγαλύτερης διατομής ή πετονιά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Το bait clip ευθυγραμιζει το παραμαλλο σου με τη μανα της αρματωσιας, συγκρατει το δολωμα και ετσι πετυχαινεις μεγαλη αποσταση σε συνδυασμο με την ωραια παρουσια του δολωματος σου στο βυθό. Χρησιμοποιειται σε μοναγκιστρα με σταθερό μολυβι κατα κυριο λογο σε καποιο σημειο πανω απο το μολυβι που τεντωνει το παραμαλλο οταν δενει πανω του.
    Με 0.20 νημα και 100ρι μολυβι θα κοματιασεις το δαχτυλο σου αν δε βαλεις σοκ λιντερ.

Σοκ λιντερ προσωπικα βαζω παντου και παντα. Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι προστατευει τη μανα απο τις φθορες κατα το τρίψιμο στο βυθό, κυριως στα συρομενα μοναγκιστρα. Ως γνωστον τα πρωτα μετρα της αρματωσιας σου βρισκουν στο βυθό. Εχοντας καλυψει αυτα τα μετρα με σοκ λιντερ και αντικαθιστωντας το ανα 3 ψαρεματα γλιτωνεις τα ανεπιθυμητα κοψιματα της κυριας μισινεζας σου. Ο αλλος λογος φυσικα ειναι η ασφαλεια κατα τη.βολή.

37. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη
    Chris_Ncm's Avatar
    Αναρτ.
    383
    ..Like!!
    2.249
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    64
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Lethrinis Προβολή Ανάρτησης
    Το bait clip ευθυγραμιζει το παραμαλλο σου με τη μανα της αρματωσιας, συγκρατει το δολωμα και ετσι πετυχαινεις μεγαλη αποσταση σε συνδυασμο με την ωραια παρουσια του δολωματος σου στο βυθό. Χρησιμοποιειται σε μοναγκιστρα με σταθερό μολυβι κατα κυριο λογο σε καποιο σημειο πανω απο το μολυβι που τεντωνει το παραμαλλο οταν δενει πανω του.
    Με 0.20 νημα και 100ρι μολυβι θα κοματιασεις το δαχτυλο σου αν δε βαλεις σοκ λιντερ.

Σοκ λιντερ προσωπικα βαζω παντου και παντα. Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι προστατευει τη μανα απο τις φθορες κατα το τρίψιμο στο βυθό, κυριως στα συρομενα μοναγκιστρα. Ως γνωστον τα πρωτα μετρα της αρματωσιας σου βρισκουν στο βυθό. Εχοντας καλυψει αυτα τα μετρα με σοκ λιντερ και αντικαθιστωντας το ανα 3 ψαρεματα γλιτωνεις τα ανεπιθυμητα κοψιματα της κυριας μισινεζας σου. Ο αλλος λογος φυσικα ειναι η ασφαλεια κατα τη.βολή.

Άρα πάντα shock leader σε ευχαριστώ ρε φίλος. Σχετικά με την ερώτηση μου του είδους του shock leader τι γνώμη έχεις? Να χρησιμοποιήσω νήμα μεγαλύτερης διατομής ή πετονιά?
    Όσον αφορά το bait clip έγινες απόλυτα κατανοητός σε ευχαριστώ!

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Πετονια πάντα. Με μια 0.50 για κατοσταρι μολυβι εισαι οκ, διαφανη κατα κυριο λογο, οχι fluoro και τετοια, απλη να ναι μη πετας λεφτα χωρις λογο. Μαθε ενα κομπο καλο, εγω κανω τον allbright και μη ρον αλλαξεις ποτε αμα σου αποδιδει.

40. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη
    Chris_Ncm's Avatar
    Αναρτ.
    383
    ..Like!!
    2.249
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    64
    Μια χαρά κόμπος φαίνεται από όσο έχω δει και σχετικά εύκολος αυτόν θα κάνω και θα ακολουθήσω τις συμβουλές κατά γράμμα και θα σου πω αποτελέσματα.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Και κατι τελευταίο για το σοκ λιντερ, η πετονια λογω ελαστικότητας δινει ενα επιπλέον βοήθημα αποροφητικοτητας του σοκ της βολης, σε αντιθεση με το νημα που ειναι με μηδενικη ελαστικότητα.

43. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    amperis's Avatar
    Περιοχή
    αθηνα
    Αναρτ.
    24
    ..Like!!
    20
    Όνομα:
    βασιλης
    Time Online
    2 Days 8 Hours 41 Minutes 32 Seconds
    Avg. Time Online
    10 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    καλημερα και απο μενα παιδια...εχω παρει το naxo tis ryobi apo to fishing planet και το πηρα γιατι και το fishing planet ειπε οτι κανει και για surf alla kai gia heavy...ισχυει τελικα η οχι?

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Φιλε μου ο καθένας για να πουλήσει μπορεί να λεει οτι θελει. Στη περιπτωση σου παντως πρόκειται για εξαιρετικό μηχανισμό για συνθήκες surf, πολυ ποιοτικό κατασκευαστικα, αλλα δε ξερω κατα ποσο μπορει να ανταπεξελθει σε ταχυτητα και δυναμη ελξης που απαιτει ενα μεγαλο ψαρι απο τα 200+ μετρα.

46. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 ΤελευταίοΤελευταίο

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας