Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Goal amount for the next month: 30 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 61 έως 87 από σύνολο 87

Θέμα: Casting αναλυτικά……

Φήμη Φήμη
    Chris_Ncm's Avatar
    Αναρτ.
    383
    ..Like!!
    2.249
    Time Online
    3 Weeks 23 Hours 32 Minutes 55 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 37 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    64
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Lethrinis Προβολή Ανάρτησης
    Και κατι τελευταίο για το σοκ λιντερ, η πετονια λογω ελαστικότητας δινει ενα επιπλέον βοήθημα αποροφητικοτητας του σοκ της βολης, σε αντιθεση με το νημα που ειναι με μηδενικη ελαστικότητα.

Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Αδερφέ μου ακολούθησα ευτυχώς τις συμβουλές το ΣΚ εκεί που πήγα για ψάρεμα. Τα μαγκόματα άπειρα και έχασα 5-6 αρματωσιές ή παράμαλα, 5-6 μολύβια εκ των οποίων τα τρία χορευτές (και ναι ακόμα κι αυτά μαγκώνουν αν ο βυθός είναι τίγκα στις πέτρες) αλλά και σε ένα βαρύ μάγκωμα έχασα όλο το shock leader και έτσι τουλάχιστον γλίτωσα το νήμα.
    Ο απολογισμός 3 σαργοί μια τσιπούρα και μια σμέρνα!
    Ελπίζω την επόμενη φορά σε άλλο μέρος να πάει καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές θα είχα μεγαλύτερες περιπέτειες αν δεν τις ακολουθούσα.

2. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Chris_Ncm για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Εχω μια απορια για το πως δολωνουμε τις μανες στην τεχνικη του casting.
    Εστω οτι εχουμε ενα μανακι και θελουμε να το δολωσουμε ολοκληρο.
    Εχω το εξης προβλημα. Οταν το δολωνω κανονικα με βελονα, το δολωμα μου σακουλιαζει. Πεφτει ολο κατω στο αγκιστρι. Γιαυτο καποιες φορες κανω μια θηλια στο επανω μερος και μου το κραταει.

Πριν αρκετο καιρο ψαρευα με εναν πιο εμπειρο ψαρα διπλα μου και ενω μιλουσαμε ειδε οτι δολωνω ολο το μανακι χωρις να χασω τα ζουμια. Το σχολιο του ηταν οτι ετσι δεν θα πιασω ποτε ψαρι και μου εδειξε πως δολωνει αυτος. Τσιμπαει στην ακρη το μανακι, βγαζει οοολα τα ζουμια και μετα το πλαθει στα χερια του να γινει σκληρο και κοντο. Στη συνεχεια το δολωνει κανονικα με βελονα οπως εγω και κανει και θηλια.

Τι πιστευετε εσεις; Τα υγρα πρεπει να μενουν μεσα στη μανα η οχι; παντως ο ανθρωπος εβγαλε 2 τσιπουριτσες ενω εγω δεν πηρα τσιμπια.

Το αλλο που εχω σκεφτει ειναι να βαλω ενα δευτερο μικροτερο αγκιστρι με κρικο επανω στο παραμαλο το οποιο θα στερεωσω με στοπερ και θα συγκρατω με αυτο το μανακι ψηλα στο παραμαλο.

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 11 Hours 40 Minutes 3 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Και γω συνηθως αυτο που εκανε ο διπλανος σου κάνω, απλα το αποφεύγω γενικα σα δολωμα γιατι κατι εχει μέσα το υγρο της και μου κανει κατι σαν αλλεργια στα δάχτυλα. Και ο τροπος που προτείνεις ειναι καλός, στην ουσια δουλευει σαν κλέφτης το δεύτερο αγκίστρι.

5. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Δηλαδη και εσυ τις αδειαζεις απο τα ζουμια; Αν βαλεις δευτερο αγκιστρι βοηθαει πολυ στα δυνατα κουφια χτυπηματα που παιρνεις και λες τι εγινε τωρα... Τις περισσοτερες φορες το δαγκωνουν απο τη λαθος πλευρα και δεν πιανονται αλλα το καλαμι γονατιζει. Καλα αποτελεσματα εχω και οταν γυρισω αναποδα τη μανα(μεσα εξω) και την κεντησω στο αγκιστρι ..

7. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον AlexVag για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Ναι Άλεξ, τις περισσότερες φορές τις πλαθω.

Φήμη
    Nick Vakalis's Avatar
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Αναρτ.
    15
    ..Like!!
    314
    Όνομα:
    ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΚΑΛΗΣ
    Time Online
    2 Days 4 Hours 24 Minutes 4 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    καλησπέρα όταν λέτε Heavy Casting αυτό καθορίζεται απο το βάρος του ψαριού & πιο είναι αυτό... ευχαριστώ...!

Φήμη
    Stefan's Avatar
    Περιοχή
    Ίλιον
    Αναρτ.
    68
    ..Like!!
    130
    Όνομα:
    Στέφανος
    Time Online
    1 Week 1 Day 1 Hour 41 Minutes 43 Seconds
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Nick Vakalis Προβολή Ανάρτησης
    καλησπέρα όταν λέτε Heavy Casting αυτό καθορίζεται απο το βάρος του ψαριού & πιο είναι αυτό... ευχαριστώ...!
    Φιλαράκι ρίξε μια ματιά εδώ http://www.paraktiopsarema.gr/forum2...-Heavy-Casting
    και αν δεν βγάλεις άκρη εδώ είμαστε...

11. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Stefan για αυτό το post.:

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 10 Minutes 26 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε Νίκο, όταν αναφερόμαστε στο Heavy Casting μιλάμε για μια τελείως διαφορετική τεχνική από αυτή του Casting. Είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ερασιτεχνική αλιεία, δυνατά καλάμια με πολύ μεγάλο CW*, πετονιές μεγάλης διαμέτρου, αγκίστρια από 4/0 έως και 7/0, μεγάλοι μηχανισμοί με μπομπίνες μεγάλης χωρητικότητας και φυσικά τηλ/νο σκαφάκι είναι μερικά από τα εργαλεία του Heavy Casting. Η κανονική του ονομασία είναι Bait Boat Fishing και αυτό διότι σε αυτή την τεχνική χρησιμοποιούμε τηλ/νο σκαφάκι για την μεταφορά δολώματος που κυρίως είναι ζωντανό όπως, σουπιές, καλαμάρια, κεφαλόπουλα και πολλά άλλα ψάρια. Φυσικά γίνετε και με νωπά αλλά τα ζωντανά αποδίδουν καλύτερα σε αυτή την τεχνική! Τα ψάρια που στοχέυουμε σε αυτή την τεχνική μπορεί να είναι μια συναγρίδα του ενός κιλού έως και ένα μαγιάτικο των 50 κιλών! Θα μπορούσα να γράφω για ώρες σχετικά με αυτή την τεχνική και κάποια στιγμή θα το κάνω.
    Μπορείς να δεις περισσότερα... ΕΔΩ

Και ένα βίντεο από τον φίλο Αντώνη με ένα τσαούσι 10500γρ!!

(Casting Weight ( C.W) : Ο αριθμός που αναγράφετε σε κάθε καλάμι ο οποίος αναφέρεται στο ελάχιστο και στο μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μολυβιού (βαριδιού) που έχει δυνατότητα το καλάμι να πραγματοποιήσει βολή. Παράδειγμα, CW 100 - 200, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο καλάμι είναι κατασκευασμένο για να πραγματοποιήσει βολή με μέγιστο βάρος βαριδιού 200 γραμμάρια.)
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

13. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

Φήμη
    Nick Vakalis's Avatar
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Αναρτ.
    15
    ..Like!!
    314
    Όνομα:
    ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΚΑΛΗΣ
    Time Online
    2 Days 4 Hours 24 Minutes 4 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    οκ άρα από 1 κιλό & πάνω αναφερόμαστε σε ''Heavy Casting'' & εγώ μπορώ να το κάνω (1 κιλό) οκ.. αλλά αυτό που έκανε ο Αντώνης είναι ''ΧΧΧ Heavy Casting'' ...ευχαριστώ πολύ...!

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Ποιός καλός ψαράς ξέρει να μας πεί γιατί στα καλάμια casting-surfcasting δεν αναγράφεται (όπως στα jigging π.χ) αριθμός lbs ή PE1-2-3 κατα τη γιαπωνέζικη μέτρηση? Έτσι για να ξεκινήσουμε μια ωραία και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση. Α και που είστε, αν κάποιου το καλάμι το γράφει που δε νομίζω ας μας το αναφέρει να δούμε τι σημαίνει.

16. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    ThDam's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα, Αργυρούπολη
    Αναρτ.
    83
    ..Like!!
    11
    Όνομα:
    Θοδωρής Νταμάτης
    Time Online
    6 Days 2 Hours 22 Minutes 42 Seconds
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48
    Ξεκινάς μεγάλο θέμα. Το έχω ψάξει επισταμένως και έχω κάνει συζητήσεις σε πολλά φόρα σχετικά με την εγγλέζικη τεχνική που ασχολούμαι. Σε γενικές γραμμές τα καλάμια όλων των τεχνικών είναι υποχρεωτικό να αναγράφουν το line rate σε lbs, (δηλαδή το ελάχιστη τάση που το καλάμι φορτίζει και η παραβολή του δουλεύει και την μέγιστη τάση που μπορεί να διαχειριστεί το καλάμι), στα αγγλοσαξωνικά κράτη. Κυρίως σε Η.Π.Α και Ηνωμένο Βασίλειο. Όσοι κατασκευαστές πουλάνε εκεί υποχρεωτικά αναγράφουν το line rate. Στην Ιαπωνία ισχύει το ίδιο, αλλά σε PE. Αυτό απαιτεί αρκετές δοκιμές πριν ένα καλάμι βγει στην παραγωγή (οι νόμοι τους είναι αρκετά αυστηροί αν ένα προϊόν δεν υποστηρίζει τις προδιαγραφές που αναγράφονται).
    Πιστεύω ότι στα καλάμια που απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή αγορά δεν αναγράφεται για να αποφύγουν οι κατασκευαστές το κόστος των δοκιμών. Οι ψαράδες υπολογίζουν χοντρικά την αντοχή ενός καλαμιού από το c.w. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν εξαιρετικά καλάμια, αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν είναι τόσο καλά όσο μπορούμε να θεωρήσουμε από την τιμή τους. Εάν αναγραφόταν το line rate ή το ΡΕ, ούτε θα τα πλησιάζαμε.
    Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στα καλάμια που αγοράζω (στην τεχνική μου τουλάχιστον), έτσι ώστε να μπορώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις δυνατότητες του καλαμιού.

18. Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον ThDam για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Μ αρέσει γιατι πήρε μπρος δυνατό μέλος. Ξέρεις τι γίνεται φίλε Θοδωρή, αν οι κατασκευαστές εγραφαν τουλάχιστον στα καλά σερφαδικα καλάμια το line rate τότε θα αποφεύγοταν αρκετά ατυχήματα καλαμιών κατα πρωτον και κατα δεύτερον αλλα και ισως σημαντικότερο απο το πρωτο οι ψαράδες θα μάθαιναν με το καιρό, πόσο ανούσιο είναι να ψαρεύεις με πολυ μεγάλης διαμέτρου πετονιές αφου πολλές φορές ο εξοπλισμός μας δεν μπορεί να τις υποστηρίξει. Ετσι θα λύνοταν και πολλά διλλήματα φίλων στο σετάρισμα καλαμιού και μηχανισμού.

Όπως πολύ σωστά είπες, ναι στο casting μπορείς πάνω κάτω απο το c.w να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα στο περίπου, αλλά θα πρέπει να μη το μπερδεύουν οι φίλοι με τα όρια αντοχής του καλαμιού.

Σίγουρα έχουμε και συνέχεια.....

20. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    ThDam's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα, Αργυρούπολη
    Αναρτ.
    83
    ..Like!!
    11
    Όνομα:
    Θοδωρής Νταμάτης
    Time Online
    6 Days 2 Hours 22 Minutes 42 Seconds
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48
    Συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι όμως η μέγιστη τιμή που δείχνει την αντοχή. Είναι και η ελάχιστη που δείχνει την ελάχιστη δύναμη που απαιτείται για να φορτίσει στην ιδανική παραβολή του. Μπορεί να φαίνεται αχρείαστο στο κάστινγκ, αλλά για σκεφτείτε το. Παρ' όλο που ψαρεύω κυρίως εγγλέζικο, ένας καλός φίλος με έβαλε και στο τρυπάκι του κάστινγκ τα τελευταία χρόνια. Και μιας και είναι πολύ παλιός με έχει πάει σε ψαρότοπους φοβερούς.
    Μετέφερα λοιπόν λίγη από την φιλοσοφία του εγγλέζικου στο κάστινγκ και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλοι μας κυνηγάμε το ψάρι τρόπαιο, αλλά που είναι; Είναι λογικό να τριγυρνάει εκεί γύρω μαζί με τα μικρότερα, ειδικά σε ψάρια που σχηματίζουν ομάδες. Αλλά και τα μεμονωμένα μεγάλα, πολύ πιθανόν εκεί να γυρνάνε. Στους τόπους που ψαρεύω κάστινγκ, έτσι είναι. Μπαίνουν ερωτήματα τότε, γιατί δεν αγγίζουν τα δολώματά μας; Μήπως πρέπει να παρουσιαστούν καλύτερα; μήπως οι αρματωσιές μας δεν είναι αρκετά διακριτικές; μήπως τα παράμαλλα είναι χοντρά και φαίνονται;
    Προβληματιζόμαστε για την χρυσή τομή στην διάμετρο και το είδος του παράμαλλου σε σχέση με διακριτικότητα και αντοχή. Λεπταίνουμε παράμαλλο, έχουμε τσιμπήματα, αλλά έχουμε και απώλειες. Που κόβεται το παράμαλλο; από τα δόντια; ή λόγω αντοχής; μήπως πρέπει να παλέψουμε το ψάρι; μήπως πρέπει να ρυθμίσουμε φρένα;
    Είναι σκέψεις που κάποιες φορές απέδωσαν, άλλες όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να ξέρω την συμπεριφορά του καλαμιού μου. Όχι μόνο που φορτίζει, ή τι αντοχή έχει, αλλά και το action (δράση) του.
    Και έχω πάρει και τα τρόπαιά μου.

22. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον ThDam για αυτό το post.:

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    1 Month 3 Weeks 6 Days 7 Hours 50 Minutes 39 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Σύμφωνα με τα όσα ειπατε όσο και αν εψαξα δεν βρέθηκε πουθενά κανεις να αναφέρει στα προϊόντα του σε καλάμια surf την προτεινόμενη διατομή σε νημα-πετονια ίσως.
    Ακόμα και σε αγορες Ασίας που έχουν οριοθέτηση της μέτρησης pe.
    Στην shimano πχ τελείως διαφορετικά προϊόντα απο όσα έχουμε εδώ αλλά έχουν μια αλλη μέτρηση για να ξεχωρίζουν τον τυπο απο μοντέλο σε μοντέλο, κάτι σαν cw που δεν το έχω καταλάβει.
    Σε διασταύρωση με καταστήματα εκεί βγαίνει για μια προτεινόμενη τιμή κατασκευαστή 35 το 150cw.
    http://fishing.shimano.co.jp/product/rod/705
    http://www.shimano-fishchina.com/productlist/11/

Τώρα η σκέψη μου αν και ειδικός δεν είμαι είναι οτι ακόμα και αν ειχαμε ενα τέτοιο νούμερο, διατομής,θα ηταν μονο για την ασφάλεια στο πέταγμα βαριδιου και μονο.Δες τι γίνεται μα το sock leader.Απο κει και μετα θέλουμε μετρα που το έχουμε με μικρότερες διατομές.

24. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Οχι Βασίλη, το πεταγμα μολυβιου στο καστινγκ εχευ λυθεί με το σοκ λιντερ. Αν προσέξεις στα καλαμια jig αναγράφονται σχεδόν πάντα αυστηρά νούμερα l.w π.χ 15/30 λιβρες ή πρακτικά μαξιμουμ ερμηνεύεται σε 15 κιλά μέγιστης δύναμης πετονιάς ή νήματος που μπορεί να αντέξει το καλάμι. Δηλαδη σε ενα τέτοιο καλάμι για αρμονικό δέσιμο αλλα πανω απ ολα ασφαλές θα σετάρεις μηχανισμό με μαξιμουν 25 λιβρες φρένα. Σε μεγαλύτερο μηχανισμό μια λάθος ρύθμιση φρένων θα φρενάρει φυσικά αλλά θα κλατάρει το καλάμι.

Στο καστινγκ θα ηταν ενδιαφέρον και θα γλίτωναν πολλά καλάμια κυρίως σε σκαλώματα αν το σκεφτείς λίγο αυτο που λέω.

Τωρα απορίες του τύπου ρε φίλε πως θα παλέψω 30 κιλά ψάρι με 15 κιλά φρένα και 30λιβρο καλάμι έχουμε πεί οτι η θάλασσα είναι πάντα υπερ μας όπως και η σωστή χρήση των εργαλείων μας οπως λέει και ο Θοδωρής, αλλωστε στο εγγλέζικο με τα ψιλά εργαλεία έχουμε συνεχώς τέτοια παραδείγματα.

26. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Ειδες καθόλου τα link που έδωσα, να μου πεις τι τιμες είναι αυτές? Απλα να καταλάβω.
    Τώρα αυτό που λες για την δύναμη του ψαριού αλλά και ο συνδυασμός καλάμι με μηχανισμό έχουν νόημα. Αλλά λέω και πάλι ακόμα και αν το καλάμι σου έχει μικρότερη δύναμη πχ 15kg αλλά το μηχανάκι στα 20kg τοτε παίζεις σωστα όπως ειπες με τα φρένα, άσχετα αν το νήμα σου έχει αντοχή στα 40kg.
    Αρα όπως λες το κρίσιμο είναι στο καλάμι ενα στο πέταγμα που εδώ έχουμε το sock leader και σε τυχόν σκαλωμα που για μένα αποφεύγω να ζοριζω τα εργαλεία μου παρα μονο την πετονιά.

Τώρα βρε φιλέ αν κάτσει ψάρι όπως ειπες μεγαλο,και είναι κάτι που το θέλουμε όλοι μας,ε τότε θα κάνω ότι μπορώ για να το φέρω.
    Ακόμα ίσως πολλές φορές για το ψάρεμα που θέλουμε να κάνουμε οι υπερβολές είναι περιττές και κυρίως σε μεγάλους και ογκώδεις μηχανισμός. Αυτό είναι απλα η γνώμη μου ..

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Το λινκ μου βγάζει γιαπωνέζικα Βασίλη, δε τα καταλαβαινω. Θα το δω απο το pc αυριο.

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Ναι εχεις δίκαιο, θέλει μετάφραση στα Αγγλικά καλύτερα.
    Δες για το SPIN POWER,είναι το χαρακτηριστικό για surf,το αναφέρει ως Standard weight load (No.).

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Αν ειναι ετσι ειναι το αντίστοιχο που γράφειωη σιμανο σε αλλα μοντέλα top performance. Δεν εχει να κάνει με αυτο που λέμε. Παρεπιπτόντως καλαμαρα το spin power.

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Γενικά στους καταλόγους της Κίνα και Ιαπωνία αναφέρει το ίδιο σαν επιτρεπόμενο βαρος ρίψης, τίποτα άλλο.
    Το ίδιο και στην daiwa.
    Χθες ψάχνοντας για το εν λόγο μοντέλο να δω όλα όσα μπορουσα να μάθω για δύναμη, απλα σαν σημείο αναφοράς, είδα απλα τις ίδιες τιμές https://m.ebay.com/itm/Shimano-SPIN-...QAAOSw63FZ9qIO
    Συνδιάζοντας με ενα άλλο προϊόν απο τον ίδιο πωλητή που το μεταφράζει σε γραμμάρια με την μέθοδο των τριών βρήκα για το spin τα 150gr ή cw.
    Η επιβεβαίωσει ήρθε οταν μετα κοίταξα για το KISU SPECIAL 405AX απο τους κατάλογος κυρίως Κίνας που το βρήκα σε κατάστημα σε 150gr (Sinker weight g.)
    Όλα αυτά ως βαρος αλλά πουθενά για αντοχή σε νήμα-πετονια και για οτι ισχύει σε καλάμια αλλων τεχνικών.

Το ερώτημα που έθεσες είναι μεγαλο και δεν ξέρω αν βγεί άκρη ως έχει.
    Τα υπόλοιπα θα δουμε μετέπειτα.

Όσο για το spin είδα τιμή και κοντεψα να φύγω κάτω απ'τη καρέκλα χθες.

32. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Μα εγώ για αυτό το είπα, γιατί κανονικά θα πρεπε σε όλα τα καλάμια να αναγράφεται κάτι τέτοιο. Βέβαια απο την άλλη με την εξοικείωση καταλαβαίνεις πάνω κάτω τι κάθεται σε τι ή μάλλον το σωστό σετάρισμα. Αλλά όπως το είπα μόνο μέσα απο την εμπειρία. Και δυστυχώς επαναλαμβάνω c.w δε σημαίνει δύναμη αλλά βαθμός σκληρότητας, αρα απο μόνο του δεν μας λέει κάτι. Έχουν πολλές φορές ειπωθεί έννοιες του τύπου κόψε ενα μέρος της κορυφής του καλαμιού και θα του ανεβάσεις το c.w. Λογικό είναι αφού σκληραίνει το καλάμι λόγο αλλαγής της παραβολής , αυτό όμως δε σημαίνει πως γίνεται πιο δυνατό.

34. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Βασίλη είναι πολλά φίλε μου. Αυτό με τη βολή πολυ καλά κάνουν κάποιοι κατασκευαστές και το διαχωρίζουν. Σε πληροφορώ αν εκπαιδευτής και τις κάνεις σωστά θα το καταλάβεις. Προσωπικά με τα δικά μου καλάμια για να καταλάβεις με 90γρ μολύβι τις απλές βολές με 0,50 σικ λίντερ τις κάνω χωρίς πρόβλημα. Αν φορτώσω σωστά μια pendulum ακόμα και off the ground πολλές φορές το χω κόψει, ναι το το 0,50. Αυτό το αναφέρω για να καταλάβεις τι τάσεις δέχεται ο εξοπλισμός. Οπότε είναι λογικό αν με ένα καλάμι ρίχνεις 100 γρμ, τότε για να κάνεις πιο τεχνική βολή θα πρέπει να κατεβάσεις γρ γιατί αλλιώς ενδέχεται να σπάσει. Αυτό σου λένε οι Ιταλοί και κυρίως η maver σχεδόν σε όλα τα καλάμια της.

Στο θέμα της παραβολής είναι σχετικό. Σε γενικές γραμμές ναι ισχύει οτι αν κοντίνει έστω και 1 εκατοστό το καλάμι χάνει σε ελαστικότητα με οτι συνεπάγεται αυτό. Υπάρχουν όμως καλάμια που γρήγορα με τη χρήση χαλαρώνουν, ίσως γιατί το carbon υπόκειται σε φυσική χαλάρωση. Αυτό απο μόνο του αν συνδυαστεί με το παραπάνω φέρνει ωραία αποτελέσματα.

36. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Δε χρειάζεται αδερφέ....πήρα το beastmaster...το καλαμι είναι αλλού! Σύστημα sdr, κινητή βάση και τρελο ζύγιζμα και παραβολή. Στη πρωτη θα το δεις απο κοντά και θα πάθεις.
    Φιλέ καλοριζικο και παντα ματωμένο!
    Για αρχή το καλοκαίρι αυτό κοιτουσα αλλά μια που πέτυχα το speed master σε καλη τιμή δεν αντισταθηκα..
    Περιμένω την στιγμη να τα στησουμε πλάι

Αυτό που ειπες για βολές και εκπαίδευση το χρειάζομαι, αλλά για την ωρα εφτασα να σπασω 35αρα,που έλεγα κρατάει, με 80αρι βαρίδι. Τωρα παντα shock leader.
    Αρα το προτεινόμενο βαρος που ορίζει ένας κατασκευαστεις μπορεί και να μην παιζει αν το έχει ατα χέρια του ένας έμπειρος.
    Πιστεύω το ψάρεμα μας δεν είναι μονο στο πέταγμα,αυτό για το κάψιμο κορυφής,αλλά και η ευαισθησία που μπορεί να έχει και στην επαναφορά που διαθέτει βοηθώντας αυτόματα στη σύλληψη - κάρφωμα.
    Αν αλλάξει το μήκος αλλάζουν και αυτά.

38. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Οπα περιμενε γιατι διαβάζει κόσμος και θα παρεξηγηθούμε.

Καταρχήν και κατα κύριον λόγο: Οι τεχνικές βολές με ολη όμως τη σημασία της λέξης δεν επιτρέπεται να γίνονται με καλάμια τηλεσκοπικά, ακόμα και τρίσπαστα αλλά μόνο με δίσπαστα καλάμια τα οποία προορίζονται και για αγωνιστικές βολές.

Τωρα στη περίπτωση που θέλεις να ρίξεις τεχνικά με τηλεσκοπικά ή τρίσπαστα πρέπει να έχεις πλήρη γνώση των κινήσεων σου αλλά και των τάσεων που δημιουργούνται στο σύνολο. Όπως καταλαβαίνεις κανένας δεν σου απαγορεύει να ρίξεις αλλα ούτε και σου προτείνει καθως δεν προορίζονται γι αυτο το σκοπό αλλα κυρίως για ψάρεμα και μόνο. Είναι άλλωστε πολλα τηλεσκοπικά που δεν μπορούν να αποδώσουν λόγο παραβολής, αλλ μόνο με overhead βολες που κάνει και ο περισσότερος κόσμος.

Τα δίσπαστα τώρα ιδίως τα επώνυμα και ακριβά είναι σε άλλο επίπεδο. Πίστεψε με τολμώ να πω οτι δεν σπάνε ακόμα και με 200-250 γραμ μολύβι και τη πιο τεχνική βολή του δυνατότερου ρίπτη. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δες τα βίντεο του βέλγου Daniel moeskops και θα καταλάβεις τι δυνάμεις ασκούνται σε αυτά τα καλάμια. Επαναλαμβάνω τα δίσπαστα δεν έχουν όρια...για να μην παρεξηθούμε, είναι σε άλλο επίπεδο εντελώς. Μακάρι να χα χώρο στ αμαξι αλλά δυστυχώς δεν μεταφέρονται εύκολα.
    Προσωπικά επειδή έχω γνώση των δυνάμεων εχω βολευτεί με τηλεσκοπικά και σε βολές με ικανοποιητικά μέτρα και σε ψάρεμα φυσικά που είναι και το κυριότερο.

40. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Οπα περιμενε γιατι διαβάζει κόσμος και θα παρεξηγηθούμε.

Καταρχήν και κατα κύριον λόγο: Οι τεχνικές βολές με ολη όμως τη σημασία της λέξης δεν επιτρέπεται να γίνονται με καλάμια τηλεσκοπικά, ακόμα και τρίσπαστα αλλά μόνο με δίσπαστα καλάμια τα οποία προορίζονται και για αγωνιστικές βολές.

Τωρα στη περίπτωση που θέλεις να ρίξεις τεχνικά με τηλεσκοπικά ή τρίσπαστα πρέπει να έχεις πλήρη γνώση των κινήσεων σου αλλά και των τάσεων που δημιουργούνται στο σύνολο. Όπως καταλαβαίνεις κανένας δεν σου απαγορεύει να ρίξεις αλλα ούτε και σου προτείνει καθως δεν προορίζονται γι αυτο το σκοπό αλλα κυρίως για ψάρεμα και μόνο. Είναι άλλωστε πολλα τηλεσκοπικά που δεν μπορούν να αποδώσουν λόγο παραβολής, αλλ μόνο με overhead βολες που κάνει και ο περισσότερος κόσμος.

Τα δίσπαστα τώρα ιδίως τα επώνυμα και ακριβά είναι σε άλλο επίπεδο. Πίστεψε με τολμώ να πω οτι δεν σπάνε ακόμα και με 200-250 γραμ μολύβι και τη πιο τεχνική βολή του δυνατότερου ρίπτη. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δες τα βίντεο του βέλγου Daniel moeskops και θα καταλάβεις τι δυνάμεις ασκούνται σε αυτά τα καλάμια. Επαναλαμβάνω τα δίσπαστα δεν έχουν όρια...για να μην παρεξηθούμε, είναι σε άλλο επίπεδο εντελώς. Μακάρι να χα χώρο στ αμαξι αλλά δυστυχώς δεν μεταφέρονται εύκολα.
    Προσωπικά επειδή έχω γνώση των δυνάμεων εχω βολευτεί με τηλεσκοπικά και σε βολές με ικανοποιητικά μέτρα και σε ψάρεμα φυσικά που είναι και το κυριότερο.
    Όπως βλέπεις όσο αναφερόμαστε για τεχνικά στοιχεια βγαίνουν στην φορά θέματα που δεν τα σκεφτόμαστε πριν κάνουμε αγορά ενος προϊόν.

Αρα σε ενα 2σπαστο αφού δύσκολο σπάει δεν θα έπρεπε να γράφει εκτός το βαρος που πετάς και την αντοχή σε νήμα?
    Σίγουρα ειναι οτι αλλιως είναι ενα τηλεσκοπικό, αλλιώς ενα 3σπαστο και αλλιως το 2σπαστο.
    Αλλά όπως είναι λογικό εμείς αγοράζουμε ενα καλάμι για ψάρεμα, το τι μας βολευει και τι διαθέτουμε απο χρήμα. Όχι πως τα καλά δισπαστα δεν κάνουν αλλά. . . .. για μένα προσωπικά είναι υπερβολική.

Είναι ωραία αυτή η κουβέντα, θα συνεχιστεί αλλη στιγμή, δεν θέλω να κουραζω.

Όσο για τον τυπο που ειπες βρε φιλέ άσχετα την τεχνική που ακόμα είμαι μακρυά ,είναι και η δύναμη?
    Ο τύπος είναι πραγματικά ο διπλός απο εμένα

42. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Thanked 1.380 Times in 442 Posts
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    3 Weeks 4 Days 13 Hours 50 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Chris_Ncm Προβολή Ανάρτησης
    Το στανιό μου χρειάζομαι άμεσα μυρωδιά θάλασσας έχω πάθει στερητικό σύνδρομο....
    Βάλε κι εμένα μέσα.
    Δεν έχω προλάβει να πάω από αρχές Νοέμβρη και ήδη έχω ανεβάσει πίεση!

44. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Moderator
    filosofos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα.
    Αναρτ.
    351
    ..Like!!
    1.147
    Όνομα:
    Βασίλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    66
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Pri Προβολή Ανάρτησης
    Βάλε κι εμένα μέσα.
    Δεν έχω προλάβει να πάω από αρχές Νοέμβρη και ήδη έχω ανεβάσει πίεση!
    Εγώ εδώ κοντά τη βγάζω αλλά απο 12/12 είχα κρατήσει μέρες άδειας και απο τοτε τουλάχιστον για μια βδομάδα θα το πεθάνω.

46. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας