Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Goal amount for the next month: 30 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 7 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 31 έως 60 από σύνολο 187

Θέμα: Αρχίζω το Casting, τι καλάμι να πάρω?

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Σιγουρα με κοντρα αερα θα κοψει παρα πολυ. Δεν το θεωρω καθολου ευκολο. Ακομα και το σωμα σε αυτες τις συνθηκες δεν εχει την ιδια αποδοση. Γιαυτο προσπαθω να δουλεψω τις βολες μου απο τωρα που ο καιρος ειναι καλος. Στο τελευταιο ψαρεμα επειδη δεν τσιμπουσε τιποτα προσπαθησα απλα να βελτιωσω τις βολες μου. Εφαρμοσα τεχνικες και λεπτομερειες που ειχα δει σε διαφορα βιντεο και το κερδος σε αποσταση ηταν τεραστιο. Πριν φυγω εκανα και μια βολη κατα μηκος της παραλιας και τη μετρησα στα 110 μετρα...με ενα olympus tundra 80-160gr και 80αρι μολυβι...

Tα καλαμια που εχω στο μυαλο μου ειναι τα
    1)ryobi yuji
    2)oceanic benito
    3) fish fighter surf velvet
    4) oceanic nero

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 11 Hours 40 Minutes 3 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Το benito εχει πολυ καλες αξιολογήσεις, επίσης απο τα 4 είναι το μόνο με πέντε οδηγούς.

3. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Εχω το εξης κολλημα. Δεν θελω καλαμι με συρομενους οδηγους. Και οσα ειδα με 200cw ειχαν τετοιους οδηγους. Η εμμονη μου αυτη εχει βαση η να σταματησω να το κοιταω αυτο;

Φήμη
    Thomasbfk83's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    31
    ..Like!!
    169
    Όνομα:
    θωμάς
    Time Online
    1 Week 1 Day 5 Hours 53 Minutes 39 Seconds
    Avg. Time Online
    36 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Φίλε AlexVag δε ξέρω αν έχει βάση η εμμονή σου (άλλωστε όλοι έχουμε τα κολλήματα μας και είναι σεβαστό,εμείς ξέρουμε γιατί κολλάμε,χαχαχα) και υπάρχουν πολύ εμπειρότερα μέλη από εμένα να σου απαντήσουν.Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ότι έχω 2 καλάμια surf με συρόμενους οδηγούς,με cw μέχρι 250gr, τα χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά τα τελευταία 4 χρόνια, και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα (και δεν είναι κ από τα πιο ακριβά-ποιοτικά).Δε ξέρω εάν έτυχε, πάντως είναι ένα γεγονός...

6. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Thomasbfk83 για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Αλεξ ένα θα σου πω...υπάρχουν μοντέλα italcana και bad bass τηλεσκοπικά με συρόμενο τον πάνω οδηγό. Ακόμα και το τοσο καλό oceanic aberjack. Λες να μη ξέρουν φίλε μου;
    Πάντως ο λόγος που το κάνουν είναι θέμα καθαρά λειτουργικότητας και μικρότερου ύψους κλεισίματος. Για να αποφύγεις το στρίψιμο κατα τη βολή, σαλιώνεις κάτω απο τον οδηγό, κατεβάζεις και σφίγγεις καλά.
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 01-11-2015 στις 23:24

8. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Τελικα πηρα με συρομενους οδηγους. Οι 2 απο τους 5 ειναι συρομενοι και το καλαμι ειναι 200γρ cw...Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να σπασει η μυτη σε περιπτωση χτυπηματος οσο το καλαμι ειναι κλειστο. Μαλιστα ενα απο τα καλαμια που ειχε στην αποθηκη το καταστημα απο το οποιο πηρα το καλαμι ειχε σπασμενη μυτη.
    Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Καλοψάρευτο φίλε μου. Εγω είχα 2 χρόνια τέτοιο με 2 συρόμενους οδηγούς, το okuma blackwave tele 4.20. Το χα στη κυριολεξία τεζάρει και κακομεταχειριστεί μιας και το χα για πολυ γρήγορα και πρόχειρα ψαρέματα και ποτε δεν έπαθε τίποτα. Μη σε απασχολουν οι σπασμένες μύτες όμως.... αντικαθίστανται εύκολα.

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Σε ευχαριστω πολυ... Ελπιζω να ειναι τυχερο...αν και να πω την αληθεια και ψαρια να μην βγαζω μου αρκει που ηρεμω...

12. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον AlexVag για αυτό το post.:

Φήμη
    sp1ros's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    2
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Hours 27 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Lethrinis Προβολή Ανάρτησης
    Φίλε Αλεξ είναι πολυ σχετικά τα ερωτήματα σου. Αν μιλάμε για το ίδιο καλάμι με τον ίδιο χρήστη θεωρητικά πάντα ναι είναι καλύτερες οι βολές στο 200αρι. Πότε όμως? Αν το δουλέψει με μεγαλύτερο μολύβι (που θεωρητικά λόγο του υψηλότερου c.w μπορεί) και μπορέσει να το φορτίσει και σωστά. Διαφορετικά δεν έχει νοημα κανένα η απόσταση, μόνο στο μυαλό σου θα είναι και όχι στη πράξη. Σκέψου σε αυτό που σου λέω οτι αλλάζει και το βάρος του συνόλου.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα σου και αυτό είναι λογικό, αφου γίνεται πιο ντούρο με την αύξηση του c.w. Προσοχή όμως, αυτό δεν πρέπει να το μπερδέψεις με τη δράση του όπως πολλοί. Άλλο θέμα το c.w άλλο η παραβολή του. Το ιδανικό καλάμι για τη περίπτωση σου αφου το θες σε πολυ light surf αλλά και καλοκαίρι είναι ένα με 170 cw και δράση κορυφής. Χωρίς να απέριπτα το ημιπαραβολικό αν είναι σχετικά ήπιοι οι βυθοί που ψαρεύεις.

Και μια και το φέρνει η κουβέντα. Μια απο αυτές τις μέρες ψάρευε δίπλα μου ένα παλικάρι που γνωριστήκαμε και ψαρέψαμε παρέα. Τρελαμένος και αυτός με το σπορ είπαμε παρα πολλά. Είχε το trabucco seatalisman castmaster 150 gr. Έπαθα τη πλάκα μου με το καλάμι. Πούπουλο πραγματικό και βολές απίστευτες με 80 και 90 Gr μολύβι. Του βαλε και 120 μολύβι με σοκ λιντερ και το πέταξε για πλάκα. Είχε και αέρα αυτές τις μέρες. Εκπληκτική παραβολή στη κορυφή, συνδυασμένο με ένα tica dolphin πραγματικά το ζήλεψα. Το καλάμι αυτό βγαίνει και σε 200 c.w. Ποιος ο λόγος λοιπόν κάποιος που δεν πάει σε δυνατούς ανέμους να πάρει το μεγάλο? Κανένας. Πραγματικά αν σε παίρνει οικονομικά δες το. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα το 150ρι. Το φέρνει ο Πάρης στο Πειραιά.
    Καλησπέρα σε όλους.
    Σπύρο διαβάζοντας το ποστ σου είδα να αναφέρεις το seatalisman castmaster. Είναι μια σειρά που με ενδιαφέρει να αποκτήσω, η αλήθεια είναι πως κι εγώ ψάχνω ενα καλάμι με cw 170-180 αφου το καλάμι που δουλεύω τώρα είναι ένα shimano speed master 170gr και θεωρώ για τα δικά μου δεδομένα ιδανικό το cw του, επίσης το συγκεκριμένο το έχω και στα 150gr αλλά δεν με ικανοποιεί πολύ όπως το 170
    Βασικά εγώ κοίταγα το seatalisman airmaster που είναι 180gr, φαντάζομαι πως πάνω κάτω θα είναι τα ίδια με λίγο πιο ντούρο το 180άρι.
    Πέραν της διαφοράς των 2 seatalisman στο cw γνωρίζεις να έχουν και κάπου αλλού διαφορές? Αξίζει να παω στο 180άρι ή θεωρείς ικανό και το 150άρι να δουλέψει σαν 170άρι ?

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Συνονόματε όπως γράφεις και συ η διαφορά του c.w έγκειται ακριβώς στη πιο ντούρα κορυφή του ενός απο το άλλο. Έχει να κάνει καθαρά με τους ψαρότοπους και τους καιρούς που ψαρεύεις. Αν ψαρεύεις σε μπουνάτσες άντε και λίγο αεράκι όπως εγώ δεν υπάρχει λόγος να πας στο 180. Πολυ καλό καλάμι φίλε μου, με το τελευταίο στέλεχος πραγματικά να κάνει κύκλο αμα το τραβήξεις προς τα κάτω. Πανάλαφρο και όμορφο όπως όλα τα trabucco άλλωστε. Φαντάσου μου άρεσε τοσο που πηρα σε 150 c.w το andromeda tecno cast. Πιο οικονομικό λίγο απο το seatalisman με προοδευτική δράση και πολυ εύκολο στη χρήση και στο ψάρεμα. Περιμένω να το δω και με ψάρι πάνω. Το seatalisman φυσικά είναι καλύτερο, αλλο όμως 110 ευρω άλλο 75.

Παρεπιμπτόντως αν θές ενα καλάμι με 170 c.w εξαιρετικό σε αυτά τα χρήματα το οποίο έχω και στο προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το daiwa saltist tele.Δράση κορυφής που δύσκολα βρίσκεις σε τηλεσκοπικό, 400 γραμ βάρος και βολές για διαγωνισμό.

Φήμη
    sp1ros's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    2
    ..Like!!
    0
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Hours 27 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    N/A
    Ισχύς Φήμης
    0
    Αυτό ακριβώς ,μπουνάτσα άντε και λίγο αέρα με χαμηλό κυματισμό. Ο μόνος λόγος που προτιμώ λίγο πιο ντούρα καλάμια είναι γιατί σε κάποια σημεία που παω(σπάνια) έχει ρεύματα στα οποία επιβάλετε η άγκυρα, αλλά τελικά νομίζω το θέμα είναι να καλύψω την πλειονότητα των σημείων που ψαρεύω και όχι τα "αν" και "πότε"
    Όπως και να χει με βοήθησες αρκετά όσο αναφορά την συμπεριφορά των εν λόγο καλαμιών, ευχαριστώ.

Για την ιστορία το seatalisman airmaster έχει 99€ ,όχι ότι έχε μεγάλη διαφορά απ τα 110€ απλά για το τυπικό της αναφοράς

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Όπως το πες φίλε. Σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν μπορείς να ζητήσεις και πολλά. Αντιθέτως σε ακριβές πολυ κατασκευές παίρνεις 200 c.w τρίσπαστα κατα κυριο λόγο τόσο ζυγισμένα, τέτοια ποιότητα carbon, που έχεις και ευαισθησία κορυφής και δύναμη να δουλέψεις με άγκυρες σε ρεύματα και μποφόρ.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Επειδή έχω γνωστό που κατέχει λόγο επαγγέλματος πολυ το θέμα καλάμι. Και επειδή βλέπω οτι πολλοι φίλοι ενδιαφέρονται αυτη τη στιγμή προτείνω 3 καλάμια που κυκλοφορούν στην αγορά, που αξίζουν τα χρήματα τους και με το παραπάνω:

- Shimatsu Haruna 4.30. Πραγματικό Japan. Φοβερό καλάμι.

- Oceanic Omega 4.20. Ειδικά αυτό είναι αλλού εντελώς. Η αξία του είναι πολυ μεγαλύτερη.

Προς Θεού δεν λέω πως δεν αξίζουν τα υπόλοιπα της αγοράς. Απλά αυτά θεωρούνται πραγματικές ευκαιρείες αυτή τη στιγμή.

- Okuma distance salt το τρίσπαστο. Εξαιρετικό και οικονομικό, έχει βγάλει εύκολα τρελά ψάρια απλά είναι λίγο βαρύ.

Φήμη
    Kostas-Makis's Avatar
    Αναρτ.
    1
    ..Like!!
    0
    Time Online
    13 Hours 23 Minutes 58 Seconds
    Avg. Time Online
    2 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0

Επιλογή καλαμιού για Surfcasting(μέχρι 120-130 ευρω)

Γειά σε όλο το forum! Με λένε Κώστα και ασχολούμαι με το ψάρεμα εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Έχω στην κατοχή μου ένα Oceanic Platinum με μηχανισμό Ryobi Ecusima 6000 και ένα Shimatsu Akira με μηχανισμό Shimano Hyperloop 6000. Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ικανοποιημένος απ'τον εξοπλισμό μου αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα τρίσπαστο καλάμι για Surfcasting μιας και θα ήθελα το ψάρεμα μου να ανέβει επίπεδο κυρίως οσον αφορά τις βολές μου αλλά και το κάρφωμα ενός καλού θηράματος. Μετά από κάποιο ψάξιμο που έκανα μου τράβηξαν την προσοχή 2 καλάμια. Το πρώτο ειναι το Daiwa Windcast Surf και το δεύτερο και πιο οικονομικό το Vercelli Africa Surf. Ποιά είναι η γνώμη σας γι'αυτά τα δύο; Βεβαίως είναι καλοδεχούμενη και οποιαδήποτε άλλη πρόταση...
    Ευχαριστώ!!!

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Καλημέρα Κώστα. Το windcast είναι ένα πολυ καλό τρίσπαστο μιας απο τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο. Η δράση του είναι extra fast και θα πρέπει να ξέρεις τι ψάρεμα θέλεις να κάνεις για να το αποκτήσεις. Για το vercelli τα χουμε ξαναπει όσοι τα έχουν μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Τέλος γράφω παραπάνω για το ocuma distance salt που αξίζει να δεις γιατι μου χουν πει για άριστη κατασκευή και ποιότητα.

Φήμη
    KotsosDR's Avatar
    Περιοχή
    Κερατσίνι
    Αναρτ.
    65
    ..Like!!
    14
    Όνομα:
    Κωνσταντίνος
    Time Online
    1 Week 2 Days 3 Hours 30 Minutes 19 Seconds
    Avg. Time Online
    40 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    35
    Ρίξτε μια ματιά και σε αυτα τα δύο (το ίδιο καλαμι είναι οπως τα είδα )

FishFighter Black Fire 420 (http://www.kadoglou.com/fishfighter-black-fire-420)

FISHING PLANET IRON CAST NANO 420 (http://fishingplanet.gr/index.php?ro...A4%CE%97%CE%A3)

Aπο TRABUCCO έχω το SEARIDER PRO SENSOR με μηχανισμό ένα SHIMANO BEASTMASTER 7000 XSA γεμισμένο με Trabucco SForce XPS Velvet Procast 0.35 , προσωπικά μου δουλεύει άψογα το σετάκι και απο το καλάμι είμαι υπερευχαριστημένος για τα χρήματα του . ( μονο μείον το φινίρισμα του καλαμιού που δεν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο )

Εχω και το oceanic benito με μηχανισμό ryobi proskyer nose power ( eco ) γεμισμένο με Trabucco S-Force Long Cast 0.35 , άλλο ένα πολύ καλο και οικονομικό σετάκι , λίγο ποιό "ντούρο" καλάμι αλλα προσωπικά προτιμώ το trabucco

Για καλάμι pregio δέν γνωρίζω αλλα απο μηχανισμό pregio δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος , έχω το Pregio Orion 6000 σε ένα oceanic carmelo και σε μισό χρόνο μετά απο μερικά ψάρια άνω του 1,5 κιλού το χερούλι "παλατζάρει" σαν παλαβό απο παντού , δεν έχει δύναμη ανάκτησης (σε τσιπούρες με το ζόρι γυρνάει το χερουλι) , και γενικά περίμενα περισσότερα . Το καλάμι απο την άλλη (της γυναίκας μου είναι .. ) , αγοράστηκε σαν κάτι φθηνό με κριτήριο την εμφάνιση , στην αρχή το υποτίμησα πολύ , αποδείχθηκε όμως ένα καλάμι άξιο και μπορώ να πώ οτι σε συνθήκες μέχρι και 3 Μποφώρ δουλέυει καλύτερα απο το benito .

κάι τα 3 καλάμια τα δουλέυω με βαρύδια απο 80 μέχρι και 120 γρ. , το benito το φτάνω και 150 αγκυρα άνετα . Οι καλύτερες βολές γίνονται με το Trabucco , αν και στην αρχή φοβόμουν το στέλεχος κορυφής του που είναι πολύ λεπτό .

Σε κάτι ποιο ακριβό και τρίσπαστο ενα set που μου άφησε πολυ καλη εντύπωση ειναι το COLMIC GLORIOSA SURF με μηχανισμό TICA DOLPHIN STX

21. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον KotsosDR για αυτό το post.:

Φήμη
    Andreas_K's Avatar
    Αναρτ.
    3
    ..Like!!
    0
    Time Online
    5 Hours 33 Minutes 35 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0

Γνωμες για αγορα εξοπλισμου casting

Καλησπέρα σας. Είμαι νέος στο ψάρεμα, και στο forum από το οποίο μπορώ να πω ότι τις τελευταίες μέρες έχω αντλήσει πάρα πολλές πληροφορίες, οπότε μπράβο σε όλους όσους έχουν συμβάλει είτε δημιουργώντας το είτε αρθρογραφώντας είτε απαντώντας σε ερωτήσεις.
    Έχω κάνει κάποια έρευνα μέσω ιντερνετ και πηγαίνοντας σε κάποια μαγαζιά, και θα ήθελα να μου ξεχωρίσετε αν μπορείτε ένα δυο καλάμια και έναν δύο μηχανισμούς. Ψαρεύω κυρίως από παραλία (το προτιμώ) ή σε λιμάνια (πχ παλαιά Φώκαια) - προβλήτες, έχω πάει κάποιες φορές σε βραχάκια τύπου λιμανάκια - Σούνιο - Βγέθι αλλά δεν το προτιμώ. Οπότε μιλάμε για casting (σύμφωνα με το forum).
    Από καλάμια:
    http://fishingplanet.gr/index.php?ro...A4%CE%97%CE%A3
    Και από μηχανισμούς:
    http://fishingplanet.gr/index.php?ro...RANGE=34MPRM64
    Έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την τόσο διαφημισμένη http://fishingplanet.gr/index.php?ro...RANGE=34MPRM64
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Υ.Γ.: Φαντάζομαι ότι ενδεχομένως να έπρεπε να διαθέσω περισσότερα χρήματα για να πάρω κάτι καλό αλλά δυστυχώς το budget είναι περιορισμένο.

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη
    GeorgeA's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    47
    ..Like!!
    16
    Όνομα:
    Γιώργος
    Time Online
    4 Days 13 Hours 22 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    20 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Καλησπέρα Αντρέα,

Προσωπικά εκτός από τον μηχανισμό της Ryobi δεν έχω δοκιμάσει κάποιο από τα καλάμια/μηχανάκια που αναφέρεις, αλλά στο συγκεκριμένο κατάστημα έχει ένα αξιόπιστο οικονομικό σετάκι με καλάμι-μηχανισμό-πετονιά: http://fishingplanet.gr/index.php?ro...roduct_id=1440

Επίσης, αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε χρήματα για καλάμι δες κι αυτό: http://fishingplanet.gr/index.php?ro...roduct_id=2218

jveriopoulos's Avatar
    Περιοχή
    Κυψελη/Αθηνα
    Αναρτ.
    615
    ..Like!!
    915
    Όνομα:
    Γιαννης Βερριοπουλος
    Time Online
    2 Weeks 3 Days 9 Hours 44 Minutes 25 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    100
    Καλημέρα Αντρέα

Για καλάμι θα σου πρότεινα τα παρακάτω.
    Oceanic Benito 3.90m
    Oceanic Picollo 3.60m
    Έχω το Oceanic Picollo και είμαι πολύ ευχαριστημένος, για αρχή στο Casting μαζί με το Oceanic Benito είναι ότι πρέπει.

Για μηχανάκι θα σου πρότεινα τα παρακάτω τα οποία έχω και τα τρία με εξαίρεση στο Ryobi Proskyer το οποίο έχω το Ryobi Porker Nose Silver
    Με περισσότερη προτίμηση στο Ryobi Proskyer Nose
    Ryobi Oasys 7000
    Ryobi Ecusima 8000Vi
    Ryobi Proskyer Nose
    Εάν καταλήξεις σε Oceanic και Ryobi θα σου πρότεινα να πας στον Γιάννη Κεφαλά http://www.oceanicteam.gr/ αντιπρόσωπος
    και πολύ καλό παιδί, θα σε εξυπηρετήσει και θα σου κάνει καλές τιμές.

Φήμη
    Andreas_K's Avatar
    Αναρτ.
    3
    ..Like!!
    0
    Time Online
    5 Hours 33 Minutes 35 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Έχω πάει ήδη!!! Για το benito και τον proskyer με βλέπω...

Φήμη
    Panagiotis's Avatar
    Περιοχή
    ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αγρίνιο
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    139
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    6 Days 5 Hours 9 Minutes 1 Second
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    38
    Καλησπέρα σε όλους και όλες!!!

Μόλις που παρέλαβα το Proskyer nose μηχανάκι από την Ryobi. Μέσα από τις υποδείξεις σας στο θέμα.
    Τώρα θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ποιό καλάμι να διαλέξω. Έχω δει 2 καλάμια που μου αρέσουν και νομίζω είναι στα κυβικά μου σαν αρχάριος!
    Το πρώτο είναι το Oceanic Platinum 4.20m
    και το άλλο είναι το Trabucco Andromeda Tekno Cast 4.20m
    Και τα 2 γύρο στα 80 ευρό.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Φήμη
    Panagiotis's Avatar
    Περιοχή
    ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αγρίνιο
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    139
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    38
    Καλησπέρα άρχοντές μου και αρχόντισες!!!

Τελικά κατέληξα στο http://fishingplanet.gr/index.php?ro...roduct_id=1408 και θα το κάνω παραγγελία.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό σε σχέση πάντα με την τιμή!!

Επίσης για να κλείσω θα ήθελα την γνώμη σας για αυτήν: http://fishingplanet.gr/index.php?ro...product_id=212

ή κάποια που είναι καλύτερη, ευχαριστώ!

28. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Panagiotis για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Πολυ καλά και το καλάμι και η πετονια φίλε. Καλοψαρευτα να ναι.

Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φήμη
    Panagiotis's Avatar
    Περιοχή
    ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αγρίνιο
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    139
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    27 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    38
    Καλημέρα σε όλες και όλους!!
    Τα παρέλαβα εχτές, και το Σάββατο πρώτα ο Θεός θα τα δοκιμάσω. Η πρώτη επαφή με το καλάμι με ενθουσίασε, θα το δω και στη θάλασσα και θα σας ενημερώσω.

31. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Panagiotis για αυτό το post.:

Φήμη
    thanos40's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    12 Hours 47 Minutes 18 Seconds
    Avg. Time Online
    2 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Καλημέρα σε όλους, θέλω να ρωτήσω σχετικά με το τι καλάμι να επιλέξω για την τεχνική του Casting-Surf Casting;;;;
    Eίμαι σχετικά αρχάριος στις βολές, τουλάχιστον στο Casting (κάνω Eγγλέζικο και Spinning) αλλά σκέφτομαι να αγοράσω ένα καλάμι που θα μου δώσει την δυνατότητα να κάνω και Heavy Casting με έναν διαφορετικό μηχανισμό πάνω.
    Σκέφτομαι για το Oceanic Monster που είναι στην κατηγορία Surf-Casting/Heavy Casting και που θα με καλύψει και στα δύο.
    Για μηχανισμό σκέφτομαι τον Ryobi Proskyer Nose.
    H ερώτηση μου είναι αν με το συγκεκριμένο καλάμι θα έχω απροβλημάτιστες βολές όταν ποτέ μου δεν έχω ξανακάνει βολές Casting με τα αντίστοιχα μολύβια;;;;

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    καλημέρα φίλε μου. Το καλάμι αυτό είναι δίσπαστο, ειδικά για τη τεχνική του heavy. Μπορείς να κάνεις και surf, με την πραγματική έννοια όμως, δηλαδή έντονο κυματισμό, κόντρα τον καιρό, ρεύματα και τα σχετικά. Σε νορμάλ συνθήκες ψαρέματος με αυτό το καλάμι είναι σα να μπαίνεις με ένα τζιπ σε μια πίστα καρτ. Όσον αφορά τις βολές, δυστυχώς σαν αρχάριος δεν θα τα καταφέρεις με ένα δίσπαστο και 250 c.w. Απαιτεί τεχνική με πλήρη φόρτιση απο νωρίς. Είναι σχεδόν αδύνατο με μια απλή βολή να φορτίσουν αυτά τα καλάμια σωστά. Απο την άλλη το proskyer δεν κάνει για heavy, είναι καλό μέχρι συνθήκες surf, όχι παραπέρα και σε συνεχόμενη χρήση.

Φήμη
    thanos40's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    Avg. Time Online
    2 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    ΟΚ Κατάλαβα και σε Ευχαριστώ.
    Ξέρω ότι ο Proskyer δεν είναι για Heavy, θα τον χρησιμοποιούσα μόνο για Surf-Casting και στο Monster και θα έπερνα έναν άλλον για το ίδιο καλάμι για Heavy-Casting.
    Άρα θέλω λοιπόν δύο καλάμια καθαρά για Casting που πάνω θα βάλω 2 Proskyer Nose για Casting.
    Tι μου προτείνεται για καλά καλάμια που πιθανόν θα σετάρουν καλά πάνω τους αυτοί οι μηχανισμοί;;;;
    Θα είναι τηλεσκοπικά;;;;

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Πάρε αυτό το τρίσπαστο που έβγαλε τωρα τελευταια η oceanic, το aquila. Είναι πολυ καλό-οικονομικό και δενουν ωραία τα proskyer.

Φήμη
    thanos40's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    Avg. Time Online
    2 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Ναι αλλά μιλάμε πάλι για καλάμι Surf-Casting η με αυτό που λες θα μπορώ να ψαρεύω και Casting;;;

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Ναι θα μπορείς, έχει υβριδική κορυφή, βλέπει τσιμπιές εύκολα και φορτίζει με απλές βολές. Είναι τρίσπαστο που σημαίνει αντοχές περισσότερες απο ένα τηλεσκοπικό το οποίο είναι πολυ πιθανό σαν αρχάριος να το σπάσεις, χρησιμοποιώντας μεγάλο μολύβι.

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 7 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας