Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίοΤελευταίο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 30 από σύνολο 37

Θέμα: Που είναι τα ψάρια??

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 9 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 44 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10

Που είναι τα ψάρια??

Κάποτε ένας ηλικιωμένος ψαράς καθόταν δίπλα από εμάς και ψάρευε με ένα κομμάτι φελλό στο οποίο είχε τυλίξει επάνω σου την πετονιά, ούτε καν καρούλι, και ενώ εμείς ψαρεύαμε για σχεδόν πέντε ώρες με απόλυτη νέκρα, αυτός σε μισή ώρα είχε βγάλει δύο λιγδίτσες μισόκιλες με δόλωμα τεμαχισμένο καλαμάρι! Φυσικά μετά από αυτά τα δύο ψαράκια τα μάζεψε και μας χαιρέτησε.
    Αυτή η σκηνή σε συνάρτηση με τις αμέτρητες φόλες που είχα φάει με έβαλε σε σκέψεις. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω τι κάνω ή τι κάνουμε λάθος όλοι εμείς που πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες ανάλογου περιστατικού.... η πρώτη κίνηση ήταν να σημειώνω σε ένα μπλοκάκι, θερμοκρασίες, φεγγάρι, κτλ κτλ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσω από σελίδες γεμάτες ανούσια πράγματα και όχι το ψυγείο μου με ψάρια που ήταν και ο απώτερος σκοπός. Άλλαζα δολώματα, αρματωσιές, αγκίστρια, ώρες, πήγαινα με βοριάδες, με νοτιάδες με δυτικούς κτλ κτλ, μέχρι αυτοκίνητο πολλές φορές νομίζοντας ότι το μικρό ήταν γρουσούζικο..... αλλά και πάλι φόλες... πολλές φόλες και φυσικά πεταμένα λεφτά!
    Μια μέρα λοιπόν, πήγα να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο, μπήκα στο συνεργείο και αφού μίλησα με το αφεντικό μου είπε ότι θα πρέπει να περιμένω στο σαλονάκι δέκα - είκοσι λεπτά για να γίνει η αλλαγή. Όταν πήγα στο σαλόνι για να πιω τον καφέ που μου είχε προσφέρει το συνεργείο είδα προ εκπλήξεως τον ηλικιωμένο κύριο που το είχα πετύχει να ψαρεύει δίπλα μου, να περιμένει και αυτός το δικό του αυτοκίνητο. Αφού ανταλλάξαμε "καλημέρες" πιάσαμε συζήτηση για δουλειά, κρίση, αυτοκίνητα ώσπου, επιτέλους, ήρθε η συζήτηση γύρω από το ψάρεμα. Άρχισε να μου λέει ότι για τόπους που εγώ τους είχα για "καμμένους" έβγαζε καλά κομμάτια και λίγες ήταν οι φορές που είχε φύγει άψαρος!! Εγώ από την άλλη προσπαθούσα να τον πείσω ότι δεν υπάρχουν ψάρια και ότι έχω απογοητεύει τελείως. Κάποια στιγμή τη συζήτηση μας την διέκοψε ο τεχνικός του βουλκανιζατέρ λέγοντας στο κ. Γιάννη (το όνομα του ηλικιωμένου κυρίου) ότι το αυτοκίνητο του είναι έτοιμο. Σηκώνεται λοιπόν να φύγει και γυρίζει και μου λέει το εξής "όπως εσύ δεν πεινάς όλη τη διάρκεια της ημέρας έτσι και τα ψάρια δεν τρώνε όποτε εσύ τους πετάξεις το δόλωμα και όπως εσύ δεν τρως κάθε μέρα φρούτα έτσι και τα ψάρια δεν τρώνε πάντα φιλέτο καλαμάρι.... το ψάρεμα θέλει την κατάλληλη στιγμή"
    Αυτά τα λόγια μου καρφώθηκαν στο μυαλό και άρχισα να ψάχνω αυτές τις ώρες που τα ψάρια θα έχουν όρεξη για το δόλωμα μου και μετά από χρόνια ψαξίματος, έμαθα αρκετά και πλέον είναι λίγες οι φορές που θα φύγω άψαρος, ακόμη και από τόπους που τους θεωρούσα "καμένους" .
    Θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το οποίο έχω και απόδειξη (για τους δύσπιστους ) το γνωστό περιοδικό του χώρου στο τεύχος Δεκεμβρίου. Σε αυτό το τεύχος υπάρχει ένα άρθρο του φίλου Δ. Ψαλιδόπουλου για τους ψαρότοπους της Ευβοίας και συγκεκριμένα, για τη παραλία της μονής Γαλατάκι και της παραλίας της Βλαχιάς. Σε ένα ψάρεμα λοιπόν με τον Δημήτρη στη παραλία της μονής Γαλατάκι, (από όπου και το άρθρο) πριν από δύο μήνες περίπου, έγινε το εξής... από τις πέντε το απόγευμα έως το βράδυ στη μία κουραστήκαμε στη κυριολεξία να βγάζουμε μουρμούρες και τελικά την πέσαμε για ύπνο αφού το τροχάδι από καλάμι σε καλάμι μα έκανε κομμάτια. Και αφού ξυπνήσαμε κατά τις εφτά και δολώσαμε τα καλάμια μας, που παρεμπιπτόντως, είχαν από μία έως δύο μουρμούρες κοκαλωμένες πιασμένες από βραδύς, πήραμε τέσσερις τσιπούρες, από 1,1 έως 1,8 κιλά!!
    Φυσικά τίποτα δεν κρατήσαμε κρυφό αφού οι φωτογραφίες ανέβαιναν στο fb κάθε φορά που βγάζαμε ψάρι αναφέροντας και τον τόπο! Μετά από αυτό το περιστατικό απλά να σας αναφέρω ότι το επόμενο ΣΚ ψάρευαν στη συγκεκριμένη παραλία τρεις παρέες από τις οποίες η μία ήταν γνωστοί μας. Το ψαρευτικό αποτέλεσμα τόσο των φίλων μας όσο και των άλλων δύο παρεών..... δύο μουρμούρες και κάτι ψιλά..... πλήρης απογοήτευση!!!
    Όταν οι φίλοι με ρώτησαν σε ποιο μέρος ακριβώς είχαμε στηθεί για να στήσουν και αυτοί το επόμενο ΣΚ, τους είπα το εξής "μην πάτε το ΣΚ γιατί θα φάτε φόλα" και όταν με ρώτησαν το λόγο, τους είπα ότι ο καιρός του επόμενου ΣΚ δεν θα είναι "καλός" για ψάρεμα.... φυσικά δεν με άκουσαν και η φόλα ήταν αυτοκρατορική

Βέβαια είναι αδύνατο να γράψω όλα αυτά που, εμένα τουλάχιστον, με έχουν βοηθήσει να απολαμβάνω το ψάρεμα μου και να μετριάσω τις φόλες μου, αλλά θα περιγράψω μερικά tip's που ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.
    1ο: Δεν πάω για light casting & beach ledgering σε αμμουδερό βυθό με φαραώ.... πεταμένα λεφτά....ακροβάτης, λίγο αμερικάνο, μονοδόλια ντόπια είναι οκ....ΠΟΤΕ μονοδόλια εισαγωγής!
    2ο: Δεν πάω για surf casting τη στιγμή που θα αγριέψει η θάλασσα..... πάω τη στιγμή που θα ηρεμήσει (σπάσιμο).
    3ο: Δεν πάω για ψάρεμα σε παραλία που την είδα σε καρτ ποστάλ και επειδή είναι ωραία για μπάνιο σημαίνει ότι θα έχει και ψάρια.
    4ο: Αποφεύγω το ψάρεμα με παρατεταμένους νοτιάδες.
    5ο: Προτιμώ να πηγαίνω για ψάρεμα όταν το φεγγάρι είναι στο τελευταίο τέταρτο (21η μέρα και μετά)
    6ο: Όταν φτάσω στο ψαρότοπο μου, ρίχνω τις πρώτες βολές μου ως εξής, μία βαθιά, μία στη μέση και μία στα ρηχά.... ποτέ δεν ξέρουμε σε πιο βάθος θα τρώνε τα ψάρια. Έχω δει τσιπούρες στο μισό μέτρο να βοσκάνε!
    7ο: Όταν ο τόπος μου δεν μου δείξει "σημεία ζωής" σε πολύ τρεις ώρες τον αλλάζω. Πολλές φορές έχω πάρει ψάρια εκατό μέτρα πιο πέρα.
    8ο: Δεν ψαρεύω εκεί που ψαρεύουν άλλοι δέκα ψαράδες. "Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει" είναι η παροιμία που πιστεύω στο ψάρεμα.
    9ο: Δεν ψαρεύω ΠΟΤΕ δίπλα από ιχθυοτροφείο. Αν θέλω τέτοια ψάρια δίνω δέκα ευρώ και παίρνω τρία κιλά.... γιατί να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου σε ανούσιο ψάρεμα παρέα με άλλους είκοσι που ποθούν την μαύρη λίγδα?
    10ο: Δεν πηγαίνω για ψάρεμα μόνο το ΣΚ... δεν σημαίνει ότι επειδή εμείς έχουμε free το ΣΚ θα έχουν και τα ψάρια όρεξη!

Τελευταίο και πιο σημαντικό, για μένα: Επιστρέφω στη θάλασσα τα μικρά μεγέθη ψαριών που ατυχώς τίμησαν το δόλωμα μου..... αν και μερικοί δεν το πιστεύετε, η θάλασσα ανταμείβει τον "σωστό" ψαρά!

Από τότε που ακολουθώ όλα τα παραπάνω αλλά και μερικά ακόμη, πιο ασήμαντα, η γαλανή με ανταμείβει!
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

Φήμη
    nickzick's Avatar
    Αναρτ.
    98
    ..Like!!
    251
    Time Online
    1 Week 23 Hours 35 Minutes 35 Seconds
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    41
    Πολύ πολύ πολύ ωραίο άρθρο Βασίλη και εξαιρετικά πολύτιμες οι συμβουλές! Ευχαριστούμε!

3. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον nickzick για αυτό το post.:

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 11 Hours 39 Minutes 27 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Μπράβο Βασίλη! Το άλλο πολυ σημαντικό είναι αυτό με τις αρματωσιές και τα παράμαλλα. Εντάξει καταλαβαίνω οτι πρέπει να κινηθεί το εμπόριο, αλλά αμα το ψάρι το πετύχεις την ώρα που γουργουρίζει η κοιλιά του ειδικά αν έχει λίγο βάθος το σημείο, βάλε και σπάγκο για παράμαλλο.
    Σχετικά με την ιστορία του Βασίλη, τι να πούμε ρε παιδιά εμείς μπροστά την εμπειρία των μπαρμπάδων? Έχω δει παρόμοια περιστατικά που με έχουν αφήσει άναυδο. Μια μέρα όπως λέει και ο Βασίλης ψάρευα σε κάτι ομαλά βράχια με τρια καλάμια σε παράταξη, έρχεται δίπλα μου ένας συμπαθέστατος κυριούλης, μου λέει "παληκάρι μου μπορώ να κάθίσω λίγο πιο δίπλα να περάσω την ώρα μου?", "Προς Θεού τι με ρωτάτε?" του απαντώ. Είχα βέβαια την απορία πως θα ψάρευε γιατί κρατούσε μια ναυλον τσάντα απ αυτές του σουπερ μαρκετ και έδειχνε μικρού βάρους μάλιστα. Εγω ο αρχιψαράς της μεσογείου κατεβαίνω με τρεις σάκους χιαστί στους ώμους σαν το ράμπο στο " πρώτο αίμα " και στα χέρια μου τα καλάμια μαζί με τις βάσεις. Τον βλέπω αράζει σε άνα βραχάκι εκει πιο δίπλα βγάζει ένα καρουλάκι μέσα απο τη τσάντα του και ένα σακουλάκι με ζύμι σαν αυτή που φτιάχνουμε πολλές φορές στο απίκο ή για μαλάγρα. Μου λέει "έλα να σου δείξω". Πάω κοντά του, ξετυλίγει την αρματωσιά απο το καρούλι και ακολουθεί συνδεσμολογία "μάνα-στριφτάρι-παράμαλλο 20-30 πόντοι". Μου λέει "εγω βαρίδι δε βάζω, κοίτα τι θα κάνω". Βγάζει ένα σύρμα καμιά δεκαριά πόντους και το διπλαρώνει γύρω απο τη μάνα ακριβώς πάνω απο το στριφτάρι, εκεί που βάζουμε εμείς το σίσι, πάνω στο σύρμα σφίγγει μια μπάλα απο το μυρωδάτο ζυμάρι του. Στο αγκιστράκι του έβαλε καλαμάρι και το πέταξε. Εγω είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα. Μου λέει άκου τα πλεονεκτήματα 1) Δε σου σκαλώνει με τίποτα με τίποτα με τίποτα με τίποτα γιατί το ζυμάρι είναι μαλακό 2) Το κυριότερο μαλαγρώνεις ταυτόχρονα το τόπο με το ζυμαράκι σου 3) Οτι πιο φυσικό σε παρουσία στο τόπο του ψαριού και 4) γλιτώνεις πολλα λεφτά. Εμένα μου λέει αυτό μου το έχει δείξει ένας γεράκος στη Λευκάδα που ψαρεύει απο νέος έτσι και έχει βγάλει και λεφτά απο τα ψάρια που πουλάει στο νησί. Ε΅νθουσιασμένος εγω τα μάζεψα και έφυγα αφου φυσικά τον ευχαρίστησα. Στο δρόμο σκεφτόμουν οτι ακόμα κραταέι 2 φράγκα η τσέπη, αν όμως έρθουν τα χειρότερα τουλάχιστον θα έχω τρόπο να μη κόψω το αγαπημένο μου χόμπι.

5. Τα παρακάτω μέλη 11 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    makgero's Avatar
    Αναρτ.
    50
    ..Like!!
    27
    Time Online
    19 Hours 56 Minutes 11 Seconds
    Avg. Time Online
    3 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Συμφωνώ σε όλα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και πρέπει να τους λαμβάνουμε υπόψη πριν πάμε για ψάρεμα.
    Υπάρχει όμως και ένας που παρέλειψες να τον αναφέρεις κατά τη γνώμη μου. Η ΤΥΧΗ!!
    Όσο και να θέλουμε να "μετατρέψουμε το ψάρεμα επιστήμη", η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο - ίσως και τον μεγαλύτερο.
    Είμαι σίγουρος πως όλοι, έχουμε πάει με τα σωστά δολώματα, τη κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο τόπο και ψάρια δεν πήραμε ή τα πήρε κάποιος άλλος που ήταν δίπλα μας..σε θεωρητικά χειρότερο σημείο.

7. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον makgero για αυτό το post.:

Φήμη
    Stefan's Avatar
    Περιοχή
    Ίλιον
    Αναρτ.
    68
    ..Like!!
    130
    Όνομα:
    Στέφανος
    Time Online
    1 Week 1 Day 1 Hour 41 Minutes 43 Seconds
    Avg. Time Online
    35 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    45
    Πολύ σωστά είναι όλα αυτά που λέει ο φίλος Βασίλης αλλά για να δεις ψάρια με την οποιαδήποτε παράκτια τεχνική χρειάζεται και κάτι ακόμα , η συχνότητα που πας για ψάρεμα να μην είναι μικρή. Εάν πηγαίνεις 1 φορά το μήνα δεν θα έχεις τις επιτυχίες με το να πηγαίνεις συχνά πυκνά για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Θυμάμαι κάποτε που είχα την πολυτέλεια του χρόνου και πήγαινα πολύ συχνά για ψάρεμα (ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης) τα ψάρια που έπαιρνα δεν είχαν καμία σχέση σε ποσότητα και μέγεθος σε σχέση με τώρα που κυνηγάω με πολύ κόπο και θυσίες να κάνω ένα ψάρεμα.

9. Τα παρακάτω μέλη 7 έκαναν Like!! στον Stefan για αυτό το post.:

Super Moderator
    Dimitris Kaletsios's Avatar
    Περιοχή
    ΒΟΛΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ
    Αναρτ.
    143
    ..Like!!
    278
    Όνομα:
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Time Online
    5 Days 15 Hours 8 Minutes 40 Seconds
    Avg. Time Online
    25 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    58
    "Τα αγαθά κόποις κτώνται".Στο ψάρεμα αυτό σημαίνει πολύ διάβασμα,παρατηρητικότητα,πολύ κρύο,πολύ ζέστη,βροχή,φαντασία,όσο πιο πολλές ψαρευτικές εξορμήσεις και πάνω απ'όλα σωστή παρέα.Ψάρια υπάρχουν.Σεβασμό θελει η θάλασσα και θα σου δώσει.Κάνε το καλό και ρίξτω στο γυαλό γιατί ο γυαλός θα στο φέρει πίσω μου έλεγε ένας παππούς όταν ακόμα ψάρευα γοβιούς με κλιτσινάρια...

11. Τα παρακάτω μέλη 9 έκαναν Like!! στον Dimitris Kaletsios για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    arkoudiscout's Avatar
    Περιοχή
    ΦΛΩΡΙΝΑ
    Αναρτ.
    102
    ..Like!!
    42
    Όνομα:
    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    Time Online
    1 Week 5 Days 11 Hours 19 Minutes 36 Seconds
    Avg. Time Online
    55 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    46
    Έχετε ποτέ βάλει τον ευατό σας στην θέση του γεράκου??? Μετα απο 20,30,40 χρόνια όλοι κάπου εκεί θα είμαστε και θα συμβουλεύουμε τους νεαρούς "ράμπο" όπως πολύ ωραία είπε ο φίλος παραπάνω. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε αποκτήσει τόσες εμπειρίες ωστε η γνώση μας να είναι χρήσιμη για τους νέους...

13. Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον arkoudiscout για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Για να επανέλθω στο θέμα μια και όλη η συζήτηση και το πολυ ωραίο άρθρο του Βασίλη, στην ουσία ξεκίνησε απο μια αντιπαράθεση που είχα με ένα φίλο στο θέμα "ψαρότοποι Αττικής". Αγοράζοντας λοιπόν και εγω το τελευταίο τεύχος (Φεβρουαρίου) του συγκεκριμένου περιοδικού (κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας), σε κάποιο άρθρο του Δημήτρη έχει φωτογραφίες υποθέτω απο το συγκεκριμένο ψάρεμα που αναφέρθηκες κείμενο σου Βασίλη. Στην αριστερή σε ολοσέλιδη ποζάρεις με καμάρι γιατί μόλις είχες κατακτήσει μια αλανιάρα, ενω στη δεξιά ο Δημήτρης έχει φτιάξει κομπολόϊ απο μουρμούρες. Υποθέτω λοιπόν πως είναι απο το ψαρότοπο που ανέφερες πριν. Λες μάλιστα οτι την επόμενη εβδομάδα πήγαν τρεις παρέες εκεί και δεν έκαναν τίποτα. Τι άλλο να πούμε λοιπόν! Τέτοια διαφορά σε ψαρότοπο ευλογημένο που εγω προσωπικά (εκεί τριγύρω) μπορώ και επισκέπτομαι δυο το πολυ τρεις φορές το χρόνο, τη μια κάτι καλό παίρνω την άλλη πάλι όχι. Ο ίδιος ο Δημήτρης σε άλλο άρθρο του ίδιου τεύχους λέει για τις φόλες τις αμέτρητες που έχει φάει. Και όλα αυτά σε ψαρότοπους καλούς ιδανικούς για casting. Θέλω να πω πως το ψάρεμα θέλει τα μέρη του, τις ώρες του, το καιρό του, τη τύχη του, τα δολώματα του, την υπομονή του. Φυσικά δεν θα σχολιάσω τα περι Σαββατοκύριακου. Δυστυχώς είναι αδύνατον για έναν εργαζόμενο στις μέρες μας να ψαρέψει άλλη μέρα. Μην το βλέπετε σαν απόλυτο γιατί μιλάω σαν κάτοικος Αθήνας που δουλεύει πρωί και πολλές φορές και νύχτα.

Και κάτι πολυ σημαντικό. Μη συνδυάζετε το "Που είναι τα ψάρια" με τον εξοπλισμό που έχετε. Πολλοί λίγοι έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν 200 ευρώ * 3 για καλάμια και 60-100 ευρώ * 3 για μηχανισμούς αποδεκτούς. Και άντε για το μηχανισμό πάω πάσο είναι ο απόλυτος σύμμαχος σου αλλά τα καλάμια πέρα απο μια πολυ καλή βολή, μόνο σε ψάρι ανω των 2-2,5 κιλών θα δώσει τα ρέστα του.
    Και αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είχα 2 απο τα καλά καλάμια όπου δυστυχώς το ένα το πάτησα με το αμάξι πάνω στο μώλο το καλοκαίρι και το άλλο είχε μια ζημιά στη μύτη. Ήταν τέλη του φετινού φθινόπωρου και μου κάτσε μια εξόρμηση προς τα καλά τα μέρη "τα ευλογημένα". Μα καλά λέω πως θα πάω τώρα εκεί "στο πόλεμο με σφεντόνες?". Ηταν αδύνατο να δαπανήσω λεφτά για καλάμια. Ότι θα έβρισκα ψάρια το ήξερα, βγάζω λοιπόν απο την αποθήκη 2 καλάμια των 20-30 ευρώ που έχω ξεχασμένα για ώρα ανάγκης, τους κοτσάρω πάνω τα καλά τα μηχανάκια και Ο Θεός βοηθός λέω. Light casting me 40-50 gram βαρίδια και βολές των 50 μέτρων βαρυά. Στο ψαρότοπο συναντώ και κάποιον κυριο απο τα γύρω μέρη πολυ συμπαθητικό με 4 tubertini και ανάλογα μηχανάκια και δίπλα του μια δίκηλη λαβωμένη και ταπεινωμένη βασίλισσα. Ήταν γυρω στις 8 το πρωί. Μέχρι να στήσω τα καλάμια μου που μαζί με τους μηχανισμούς έδειχναν σαν σώβρακα με γραβάτες να κάνουν παρέα, ο τύπος έφερε και ένα ωραιότατο λεθρίνι. Στήνω και περιμένω. Ξαφνικά στα 10 λέπτα το ένα καλάμι έφερε τέτοια βουτιά που σχεδόν προσκύνησε τη σαγηνεύτρα.....αμάν...αμάν....αμάν. Η μάχη μαζί της απόλαυση και τελικά φυσικά νικητής εγώ. Τα ψάρι γυρω στο κιλό. Με πλησιάζει ο κύριος με τα tubertini. ¨Νόμιζα ότι έφερνες κανένα τρίκιλο". Και αυτό καλό είναι του λέω. Ναι ρε φίλε μου λέει αλλά αυτά τα καλάμια δεν κάνουν. Εγω δε μπήκα στη διαδικασία να του εξηγήσω τα παραπάνω και του λέω "ας πιάσω τρίκιλο και χαλάλι του να μου φύγει". Μου λέει "δεν έχεις και άδικο και γω τέτοια βγάζω άντε το πολυ 2 κιλά". Επιπλέον μου λέει χρησιμοποιείς μονάγκιστρο με συρόμενο βαρίδι ελιά, να χρησιμοποιείς σταθερό μολύβι με συρόμενο παράμαλο απο πάνω. Α του λέω εδω θα τα χαλάσουμε, οι βασίλισσες μόνο έτσι κατακτούνται. Εγω τις κατακτω όπως σου είπα και στις τέσσερις αρματωσιές μου απάντησε.
    Τι συμπέρασμα βγάζετε φίλοι μου λοιπόν απο όλα αυτά που είναι πραγματικά?

Τέλος δώσε συγχαρητήρια στα παιδιά του περιοδικού. Νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για το σπόρ. Τα ψάρια που βγάζουν τα χαίρομαι σαν να τα βγάζω εγω ο ίδιος, όπως και των άλλων παιδιών απο τις φωτο που ανεβάζουν εδώ. Αμα εύχεσαι στο διπλανό σου και δεν ζηλεύεις Ο Θεός στο ανταποδίδει!

15. Τα παρακάτω μέλη 9 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

125gr
    Επισκέπτης 125gr's Avatar
    η δικια μ αποψη παλη με το που μπορη να είναι τα ψαρια,εξαρταται από καπιους προσοπικους παραγοντες οπος 1) Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ,,άλλο να πηγενης 4 φορες το μηνα,και άλλο να πιγενης 20 φορες το μηνα
    2)Ο ΤΟΠΟς,οσο πιο μακρια,τοσο πιο καλα,μιλαω για ψαρότοπους κοντα συην ατηκη
    3)ΤΟ ΔΟΛΟΜΑ,πολυ βασικος παραγοντας,ενας που πιγενη με γαριδα,δεν θαχει τα αποτελέσματα αυτουνού π πιγενη πχ με φαραω
    4)ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ,βλεπο πολους καστεραδες ,μια το που πανε στην παραλια,η προτες βολες είναι πανο 100 μετρα,πολες φορες τα ψαρια είναι με στα ποδια μας
    5)Ο ΚΑΙΡΟς τα περισοτερα ψαρια τα εχο πιαση με καιρο,παρα με πλιρια απνια, για τη οπος λεει κ η λαικι παριμια<<αν δεν βρεξης κωλο,ψαρι δεν τρος>>

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη
    rqd's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    293
    ..Like!!
    85
    Όνομα:
    Ηλίας
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 13 Hours 49 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 31 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    67
    Καταρχάς έχω την εντύπωση πολλές φορές ότι μόνο εγώ χαίρομαι με μια 300αρα τσιπούρα. Το 99% για να μην είμαι απόλυτος των ψαράδων που συναντώ και πιάνω κουβέντα σε διάφορους ψαρότοπους με το καλημέρα αρχίζουν ιστορίες για 2κιλες και 3κιλες σε κάθε εξόρμηση. Αρχίζουν και μπαίνουν μηδενικά και στα κιλά και στην ποσότητα. Όπως λέει και το ανέκδοτο κατέβασε τα κιλά μην τους σκοτώσω όλους. Στα φόρουμ από την άλλη μόνο παράπονα ότι δεν υπάρχουν ψάρια. Προσωπικά μετά από κάθε ψάρεμα αναπτύσσω και μια θεωρία που συνήθως την καταρριπτω σε επόμενα ψαρέματα. Η τελευταία λοιπόν θεωρία μου είναι οτι χειμώνα με ήρεμη θάλασσα δεν έχει ψάρια, το καλύτερο δόλωμα είναι μακράν το τζάμπο αμερικάνικο, η καλύτερη ώρα είναι απόγευμα, ο καλύτερος ψαρότοπος είναι ασπροπυργος και ελευσινα, ο χειρότερος είναι ο βόρειος ευβοικος και τελικά τα ψάρια είναι πάντα εκεί που δεν τα περιμένεις. Όσο τα κινηγάς τόσο απομακρυνονται. Τα παραπάνω θα τα αναθεωρήσω στο επόμενο καλό ψάρι αλλά στο κάτω κάτω αυτή δεν είναι και η μαγεία του ψαρέματος άλλωστε; για την ιστορία σήμερα είχα μια βασιλική φωλα μετά από 400 σχεδόν χιλιόμετρα, 18 ώρες, 5 είδη δολωματων, 5 διαφορετικους ψαροτοπους και 100+ ευρώ έξοδα λαι ούτε τσιμπο στην κυριολεξία! Προφανώς έπεσα σε ετεροδημοτες ψάρια.

18. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον rqd για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη
    tasos pot's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    115
    ..Like!!
    339
    Όνομα:
    Τάσος Ποτούδης
    Time Online
    2 Weeks 2 Hours 13 Minutes 1 Second
    Avg. Time Online
    1 Minute 2 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48
    Γειά σε ολους.
    Ρε παιδιά γιατί ψαρεύουμε?
    Πειναει καποιος?
    Το χομπι μας κανουμε?
    Τι κανουμε ακριβως?
    Που ειναι τα ψαρια?.......
    Αν απο ολους εμας που μιλαμε εδω μεσα, μια τσιπουριτσα κατω των 500 δεν την αφηνουμε να μεγαλωσει κ νομιζουμε οτι πιασαμε ΨΑΡΙ κατι καναμε.....
    Ρε παιδια αυτη η τσιπουριτσα θα γεννήσει 20.000-50.000 αυγα που κάποια απο αυτά θα επιβιώσουν κ η θάλασσα μας θα αλλάξει σιγά σιγά...
    Δεν είμαι μεγαλοψαράς.... μια φορα το μήνα πάω κ άμα ..κ πολύ φόλα!!εχω φάει. κ να είστε καλά όλοι πού σας γνώρισα κ παίρνω κουράγιο κ με ταξιδεύετε.....
    Αλλά αν ξέραμε ότι θα παμε κ 8.00 θα είχαμε το πρωτο τσιμπιμα 9.00 το δευτερο και 10.οο το τρίτο κ θα φευγαμε με 3 ψαρια 3κιλα..ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ?
    ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ! Και αυτο είναι το Ωραίο.............

20. Τα παρακάτω μέλη 10 έκαναν Like!! στον tasos pot για αυτό το post.:

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Φίλε Ηλία το ψάρεμα που έγραψα το έκανα τέλη Νοέμβρη σε μέρος που βρίσκεται 180 χιλ μακρυά απο τη περιοχή μου και 180 επιστροφή, σύνολο 360. Συν τα διόδια και τις βενζίνες ξέρεις πολυ καλά τι συνεπάγεται σε κόστος. Έχει όμως ένα καλό. Μου δίνει πάντα ψάρι με τη προυπόθεση οτι θα ψαρέψω 24ωρο. Δηλαδή 4 ωρες μεσημέρι μπορεί τίποτα, μετα ενα τριωρο βραδυ και μετα 4 ωρίτσες το επόμενο πρωί. Έτσι και έγινε, πήρα μόνο στο πρωινό ψάρια εκείνη τη φορά. Εκει πάω σαν εκδρομή όπως είπα 2-3 φορές βαρυά το χρόνο, έτσι για το κέφι μου ρε παιδάκι μου. Κατα τα άλλα όπως λές μόνο φόλες εδω γύρω. Τα μεγέθη που αναφέρω δεν είναι ψέματα. Σιγά το πράμα μια τσιπούρα του κιλού και ο διπλανός μου μια δίκιλη. Εχω ανεβάσει και φωτό απο τότε. Αμα το σηκώνει ο τόπος και κυκλοφορούν αυτές οι ριμάδες με τα χρυσά φρύδια και το παλέψεις τις βγάζεις σε κάποια καλή εξόρμηση. Και μια και το φέρνει η κουβέντα. Το θέμα είναι αυτή η αγαλλίαση που νοιώθεις στα τόσα χιλιόμετρα μακρυά απο το κέντρο, παρέα με τη γαλανή.
    Εχω παρέα που πηγαίνει σε συγκεκριμένο μέρος στη Σαλαμίνα και βγάζει σχεδόν πάντα τσιπούρες. Οσοι είναι απο Σαλαμίνα πιθανόν να ξέρουν που λέω. Χωρίς υπερβολές ο ένας απο αυτούς τον Οκτώβρη έβγαλε τσιπούρα 3.7 κιλά. Μιλάμε για κτήνος πραγματικό. Μου λένε πάμε ρε μια φορά παρέα. Ευχαριστώ παιδιά δεν θα πάρω. Δεν έχω πάει ουτε μια φορά. Εχω δική μου νοοτροπία στο ψάρεμα, χωρίς να ακούγεται εγωιστικά αυτό. Τους λόγους δεν τους αναφέρω γιατι θα πάει μακρυά το έργο. Και εγω που μένω Πειραιά η Σαλαμίνα μου κοστίζει μόνο 12 ευρω πηγαινε-έλα το καραβάκι. Ουτε βενζίνες, ούτε χιλιόμετρα με φθορές στο αμάξι, ούτε διαμονές σε ξενοδοχεία, ούτε τίποτα.
    Προσωπικά προτιμώ να τρώω επαναλαμβανόμενες φόλες και μια φορά στο τρίμηνο να το γουστάρω απο τα βάθη της καρδιας μου! Τότε έχει και μεγαλύτερη αξία η μάχη με το ψάρι.

Φίλε Τάσο έχεις απόλυτο δίκιο και τα λες πολυ σωστά, ούτε πεινάμε ούτε τίποτα. Τα ψαράκια γεννάνε εκατομμύρια αυγά και στο χέρι όλων μας είναι με λίγη προσπάθεια να σώσουμε το οικοσύστημα. Ετσι ακριβώς ψαρεύω και εγώ. Και επαναλαμβάνω για εμάς που ζούμε κέντρο με όλα αυτά τα πακέτα που τρώμε καθημερινά αυτή η μια και καλή φορά μας μένει στη μνήμη και μας κρατάει συντροφιά, μέχρι την επόμενη φυσικά.

22. Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη
    rqd's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    293
    ..Like!!
    85
    Όνομα:
    Ηλίας
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 13 Hours 49 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 31 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    67
    Αυτό που λέω το λέω με διάθεση χιούμορ, αυτοσαρκασμού, πίκρας και κριτικής ταυτόχρονα. Αυτό που θέλω να περάσω σαν άποψη είναι ότι αρκετοί ψαράδες μεγαλώνουν τις ποσότητες και τα κιλά και λένε συχνά ψέματα για τα αποτελέσματα τους. Επίσης το αποτέλεσμα, αν και δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, μετράει. Αν κάποιος πάει συνέχεια για ψάρεμα και δεν βγάζει ψάρια τότε αυτό που κάνει λέγεται τουρισμός και όχι ψάρεμα. Επίσης η οικολογική προσέγγιση με βρίσκει σύμφωνο και σίγουρα πρέπει να είμαστε πάνω από τα όρια κρατήσιμων ψαριών. Σίγουρα υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις απλά αυτό που θέλω να καταλήξω είναι να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις είτε σκόπιμα είτε χωρίς ιδιαίτερό λόγο.

24. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον rqd για αυτό το post.:

Φήμη
    JimmyKilah's Avatar
    Περιοχή
    Παλλήνη
    Αναρτ.
    3
    ..Like!!
    2
    Όνομα:
    Δημήτρης
    Time Online
    8 Hours 6 Minutes 14 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Γεια σας και από εμένα.

Το ψάρεμα κατά κύριο λόγο θα πρέπει να προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Η γαλήνη που σου προσφέρει η γαλανή όταν έχεις την ευκαιρία να την επισκεφτείς δεν ανταλλάσσεται με τίποτα.

Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα στο ψάρεμα, κάθε φορά πριν πάω λαμβάνω διάφορες παραμέτρους υπ όψιν (φεγγάρι, καιρό, τόπο, θερμοκρασία κλπ), και ψαρεύω μια ολόκληρη μέρα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα :
    Αν έχεις τύχη διάβαινε. Τα μεγαλύτερα ψάρια μας τα έδωσε όταν δεν κοιτούσαμε καν τα καλάμια μας και πίναμε τσίπουρα (την μία βρήκα πεσμένο το καλάμι κάτω, μαζί και την βάση και την δεύτερη λέω ας μαζέψω γιατί το έχω ώρα μέσα). Η πρώτη περίπτωση έδωσε ένα λυθρίνι 1.5 και η δεύτερη έναν Συκιό 1.8.
    Από εκεί και πέρα τις περισσότερες φορές τρώμε παπά, λίγα πράγματα ή κάναν περκοχάνο που μας χαλάει τα δολώματα. Όσο καλή διάθεση και να έχουμε, όσα διαφορετικά δολώματα και να πάρουμε, όσα καλάμια και να ρίξουμε (κοντά, μακριά, στην μέση) το αποτέλεσμα λίγο πολύ γνωστό. Μηδέν εις το πηλίκο.

Αυτό λοιπόν με οδηγεί σε 2 συμπεράσματα. Ή είμαι άσχετος και δεν ξέρω να ψαρεύω σωστά (άσχετα αν δεν παίρνω τσίμπημα επί 20 ώρες σερί ψαρέματος με 10000 διαφορετικά είδη δολωμάτων) ή εκεί που πάω όταν πάω παρά το ότι λαμβάνω σοβαρά υπ όψιν φεγγάρι, αέρα κλπ κλπ δεν έχει ψάρια.

Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και κούρασης - αϋπνίας γυρίζω σπίτι γεμάτος (μεταφορικά) αλλά και συνάμα άδειος (έξοδα)!!!

Πάντως στηρίζω τον τίτλο του άρθρου και αναρωτιέμαι κι εγώ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΕΟ?????

26. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον JimmyKilah για αυτό το post.:

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    spiros(125gr)'s Avatar
    Αναρτ.
    276
    ..Like!!
    34
    Time Online
    3 Days 3 Hours 42 Minutes 17 Seconds
    Avg. Time Online
    14 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    72
    Σημερα μιας που δεν δουλεα,εβαλα το ξυπνητηρη στης 4, οπου σηκοθικα,φορτοσα στο αμαξι 3 δυσπαστα ,με όλα τα παρελκομενα για ψαρεμα στην παραλια, για δολομα ειχα 20 φρεσκότατα καλαμαράκια τον 10cm,μιας που ο στοχος μου ηταν τα λαυρακια,μιας που ειχε την θολουρα από χθες, προορισμος στην βουλα,μια παραλια κοντα στο δυμαρχιο,ειναι παραλια οπου βαθενη ομαλα ,εχει πετροδη βυθο μεσα κ κατά καιρους με φαραω κ αμερικανο μου εχει δοση ορεους σαργους, κ πιο σπανια τσιπούρες,στηνο λοιπον τα καλαμια,κ η αναμονη ξεκιναι.........το ψαρεμα κρατησε 5 ωρες ,με συνεχη αλαγη δολοματων ανα μιση ωρα ,αλαγη απόστασης των δολοματων,αλαγη αρματοσιον,κλπ ψαρευτηκο αποτέλεσμα ΤΙΠΟΤΑ, ψυχικο αποτέλεσμα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ,γιατη δεν υπαρχη τιποτα πιο ομορφο,απο το να πινης την πρωτη τσουρα καφε ,στο σηκομα του ηλιου, δυπλα από την θαλασα ,αρα πρωσοπικα δεν βαζω προτεριοτητα τα ψαρια ,αλλα να περναω καλλα .........!!!!

28. Τα παρακάτω μέλη 11 έκαναν Like!! στον spiros(125gr) για αυτό το post.:

Φήμη
    kampouris panagiotis's Avatar
    Αναρτ.
    27
    ..Like!!
    226
    Time Online
    6 Days 23 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    26 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    ολοι οι φιλοι που αναρτούν τις γνώμες τους εχουν την ιδια απορία που ειναι τα ψάρια,μα την απάντηση ισως την ξέρουν οταν βλέπουν τρατες,γρι.γρι κουλουρες.και αλλα τοτε δυστυχώς η πλάστιγα γέρνη υπερ τους. πάντα με φιλική αποψη.

30. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον kampouris panagiotis για αυτό το post.:

Φήμη
    SSpiros's Avatar
    Περιοχή
    ΣΑΜΟΣ
    Αναρτ.
    13
    ..Like!!
    3
    Όνομα:
    ΣΠΥΡΟΣ
    Time Online
    15 Hours 32 Minutes 34 Seconds
    Avg. Time Online
    2 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Φίλε Βασιλη καλά και άγια όλα αυτά , και θα έλεγα ότι είναι και σωστά εάν βέβαια αναφέρεσαι σε ένα συγκεκριμένο ψαρότοπο, μία συγκεκριμένη περιοχή. Γιατί κάθε μέρος έχει και τα δικά του... Αλλού περιμένουμε τα ψάρια με Νοτιά , Αλλού με βοριά, σε άλλο μέρος εξαφανίζοντε με Γρέγο, αλλού παρουσιάζοντε με Γαρμπή και ούτω καθ΄εξείς.Για παράδειγμα στα μέρη μου η καλύτερή μου είναι ο Νοτάς ( 6-7 bf) Οκτώμβρη Νοέμβρη , Μάρτη, Απρίλη και μάληστα στις Νότιες περιοχές, ενώ έχει παρατηριθεί έντονη δραστηριότητα (και με παρατήρηση χρόνων) μέ Μαίστρο (ΒΔ) σε αντίθεση με την Τραμουντάνα (ελάχιστη διαφορά κετευθηνσης αέρα ) που δεν χτηπά τίποτα.
    Αυτο βέβαια που είναι κανόνας για το α΄μέρος είναι τελείως αντίστροφο με ένα άλλο μέρος β΄
    Κατά τα άλλα προσυπογράφω τα 9 και 10
    Αυτά σαν μια δευτερη γνώμη με κάθε καλή διάθεση και σεβασμό στη γνώμη σου

teo35
    Επισκέπτης teo35's Avatar
    Καλημερίζω την παρέα.
    Παΐδια να κάνω μια ερώτηση ίσως και άσχετη με το θέμα?
    Πηγαίνω για ψάρεμα συνήθως σε στάνταρ μέρος αλλά τις τρις τελευταίες φόρες μπροστά μου στα 30 μετρά από την ακτή βρίσκω δίχτυα και κατά τις 9 το πρωί έρχεται μια βαρκούλα και μαζεύει.
    Πάντα τους μίλα χωρίς να φωνάζω (δεν είναι δα και τόσο μακριά) να μην ρίχνουν τα δίχτυα γιαλό αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
    Σε τηλέφωνο που πήρα το λιμεναρχείο μου είπαν πως εάν είναι επαγγελματίες επιτρέπετε.
    Έχει κάποιος γνώση για το θέμα και πως μπορώ να κινηθώ ώστε να μην αποχαιρετίσω τον αγαπημένο μου ψαρότοπο?
    Άντε και καλό μας δημοψήφισμα…

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    angelos's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    158
    ..Like!!
    15
    Όνομα:
    Άγγελος
    Time Online
    1 Week 2 Days 7 Hours 40 Minutes 13 Seconds
    Avg. Time Online
    41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    Φιλε μου ετσι ακριβως ειναι οπως σου ειπαν στο λιμεναρχειο.και ακομα πιο κοντα μπορουν να ριξουν αν θελουν.δυστυχως ετσι ειναι η πραγματικοτητα που ζουμε πιστευω ολοι μας στα ψαρεματα μας.και ψαροτοπο να αλλαξεις πολυ πιθανο να παθεις το ιδιο.θεμα τυχης ειναι να βρεις μερος να ψαρεψεις σαν ανθρωπος.

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Αν είναι παραλία λουόμενων απαγορεύεται ρητά. Αν είναι βράχια μπορούν ακόμα και πάνω σου να τα πετάξουν. Ετσι απλά. Αλλά γιατί μασάς. Φόρτωσε ένα heavy casting καλάμι με 80αρα μάνα και 200ρι βαρίδι και φέρτα έξω. Θα φας και τζάμπα ψαράκι. Έχω ένα φίλο τρελαμένο που το κάνει κατ επανάληψη.

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    angelos's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    158
    ..Like!!
    15
    Όνομα:
    Άγγελος
    Time Online
    1 Week 2 Days 7 Hours 40 Minutes 13 Seconds
    Avg. Time Online
    41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    Εγω παντως επιμενω σε αυτο που λεω.μπορουν να το κανουν.αυτο που λες ισχυει για τους ερασιτεχνες ψαραδες.200 μετρα απο την ακτη.για επαγγελματιες οχι.

teo35
    Επισκέπτης teo35's Avatar
    Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Παραλία είναι και μάλιστα στα 300 μέτρα έχει και κάμπινγκ.
    Όσο για καλάμι hevy casting δεν έχω και δεν προβλέπετε να πάρω αλλά θα ήθελα να μπορούσα να το κάνω να δω τα μούτρα του…

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    arkoudiscout's Avatar
    Περιοχή
    ΦΛΩΡΙΝΑ
    Αναρτ.
    102
    ..Like!!
    42
    Όνομα:
    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    Time Online
    1 Week 5 Days 11 Hours 19 Minutes 36 Seconds
    Avg. Time Online
    55 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    46
    Μπάνιο ξέρεις? Την επόμενη φορά βούτα και κόψε το σχοινι απο το καλαδούρι και ασε τον δολοφονο να ψάχνει δίχτια..

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Εντάξει παιδιά εννοείται οτι πολλές φορές κάνουμε πλάκα. Προς θεού αδερφέ δε σε υποκινώ να πάρεις HC καλάμι για να του πάρεις τα δίχτυα. Δεν απαντάμε στο κακό με κακό. Απλά κάποιες φορές εκνευρίζεσαι με την ασυδωσία που επικρατεί. Μιλάμε ισοπεδομένα τα πάντα σ αυτή τη χώρα.

39. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    axillos222's Avatar
    Περιοχή
    ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΙΑ ΣΕΡΡΩΝ
    Αναρτ.
    139
    ..Like!!
    113
    Όνομα:
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
    Time Online
    2 Weeks 17 Hours 33 Minutes 1 Second
    Avg. Time Online
    1 Minute 5 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    38
    Παρα πολυ ωραιο αρθρο αλλα τι γινετε με εμας που δυστηχως απεχουμε 3 ωρες απο τον τοπο που θα ψαρεψουμε και πηγαινουμε μονο για μια διανυκτερευση και αυτο μια φορα στους 3 μηνες....

Moderator
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Minutes 22 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    279
    Μην παραπονιέσαι αδερφέ μου. Και γω που εχω δίπλα μου τη θάλασσα, τρεις ωρες ταξιδεύω για να ψαρεψω.

Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

42. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    SCORPIOK21's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    308
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Κώστας
    Time Online
    2 Weeks 21 Hours 48 Minutes 20 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 6 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    59
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Lethrinis Προβολή Ανάρτησης
    Μην παραπονιέσαι αδερφέ μου. Και γω που εχω δίπλα μου τη θάλασσα, τρεις ωρες ταξιδεύω για να ψαρεψω.

Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει

44. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον SCORPIOK21 για αυτό το post.:

Φήμη
    SCORPIOK21's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    308
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Κώστας
    Time Online
    2 Weeks 21 Hours 48 Minutes 20 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 6 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    59
    Παρασκευη εχει εκλειψη Σεληνης.Λενε οτι ειναι οτι καλυτερο για ψαρεμα.Ισχυει?Εγω παντως θα ξαμοληθω για ενα ολονυχτιο και ελπιζω να ισχυει !

Φήμη
    tsipourakias's Avatar
    Αναρτ.
    68
    ..Like!!
    14
    Time Online
    2 Days 20 Hours 12 Minutes 39 Seconds
    Avg. Time Online
    12 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    31
    παιδια αυτη την περιοδο τι συμπεριφορα εχουν τα ψαρια? πανε στα βαθια? φυκιαδες ακουω ? εγω προχτες εβγαλα ενα μικρο λαυρακι 300 γρ με καραβιδακι!

ANTONISGHK's Avatar
    Αναρτ.
    429
    ..Like!!
    1.077
    Όνομα:
    Αντωνης
    Time Online
    2 Weeks 1 Day 9 Hours 42 Minutes 26 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 8 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    71
    Αυτη η περιοδος ειναι δυσκολη.Ειδικα για casting.Το spinning ειναι μακραν πιο αποδοτικο

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίοΤελευταίο

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας