Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ SURFCASTING
Παιδια καλημερα.Θα ηθελα να ρωτησω την αποψη σας.Ποιος μηχανισμος πιστευετε οτι ειναι ο καλυτερος για surfcasting.Eννοω με βαση την εμπειρια του καθενος απο τους μηχανισμους που εχει δουλεψει.Και ο καλυτερος γενικοτερa, αλλα και ο καλυτερος value for money
-
-
Δύσκολα βάζεις στο κόσμο φίλε....
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Φιλε Σπυρο δεν εννοω σε καμια περιπτωση διαφημιστικα για καποιο μηχανισμο αλλα την πειρα καθενος και την προσωπικη γνωμη.Και ειναι και εξαιρεικα διαφωτιστικο για τον καθενα μας να ανταλλασουμε εμπειριες.Εξαλλου ολοι την εχουμε πατησει απο καλαμια και μηχανακια οπως και εχουμε αντιστοιχα μεινει ικανοποιημενοι.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον ANTONISGHK για αυτό το post.:
-
Προσωπικα παντως ψηφιζω shimano σαν κορυφη και κατοπιν daiwa.Με καλυτερα μοντελα (2013 super aero fliegen sd) και (daiwa basiair tournament 45 qd). Και νομιζω value for money το PENN SURFBLASTER 8000 και tica dolphin stx 9000( το δε τελευταιο ειναι αθανατο μοτερ)
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον ANTONISGHK για αυτό το post.:
-
Τα πες ολα Αντώνη. Εχω ακουσει πολυ καλα σχολια για τα μηχανακια της dam γενικά περα απ οσα ανέφερες.
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
dam quick sls 570 fd.Νομιζω το καλυτερο απο την dam. Το χει γνωστος, του χει αλλαξει τα φωτα και δεν παθαινει τιποτα
-
-
Ισως και τα ryobi στα λεφτα τους αλλα δεν ειχα ποτε κανενα
-
-
Υπάρχουν πολλοί καλοί μηχανισμοί για surfcasting. Προσωπικά ο Shimano Speedcast 8000 XTA που έχω δεν με έχει απογοητεύσει τα τελευταία χρόνια. Στα θετικά είναι και ότι έρχεται με 3 πομπίνες, 6000/7000/8000.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον gziakkas για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Παίδες το θέμα έχει πολλές πλευρές...στην Ελλάδα ψαρεύουμε με κάθετου τυμπάνου κατά το πλείστον αλλά στην Αγγλία ψαρεύουνε με οριζοντίου. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η μόδα, το τι λεει ο καθενας, το τι πουλαει το καθε μαγαζι και εταιρεια κλπ κλπ κλπ
Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο το χρηματικό ποσό που μπορεί να διαθέσει ο καθένας για να κάνει την αγορά του...τι σημαίνει "value for money" για τον καθένα?
Τελοσπάντων..εγω ας πούμε κάνω surf casting με δύο τηλεσκοπικά καλάμια και είχα μηχανισμούς Shimano 6000 (ακατάλληλοι). Μπορούσα να διαθέσω μέχρι 60 ευρώ για την αναβάθμιση και έτσι οι μηχανισμοί που επέλεξα μετά απο πολύ έρευνα και διάβασμα ήταν οι Proskyer Base.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την αγορά.
Πιστεύω ότι ο γνώμονας για να ξεκινήσεις το ψάξιμο είναι να αναρωτηθείς αφενός "τι ακριβώς θέλω να κάνω"? και αφετέρου "πόσα μπορώ να διαθέσω" ??
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον kapatos.g για αυτό το post.:
-

Αρχική ανάρτηση από
kapatos.g
Παίδες το θέμα έχει πολλές πλευρές...στην Ελλάδα ψαρεύουμε με κάθετου τυμπάνου κατά το πλείστον αλλά στην Αγγλία ψαρεύουνε με οριζοντίου. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η μόδα, το τι λεει ο καθενας, το τι πουλαει το καθε μαγαζι και εταιρεια κλπ κλπ κλπ
Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο το χρηματικό ποσό που μπορεί να διαθέσει ο καθένας για να κάνει την αγορά του...τι σημαίνει "value for money" για τον καθένα?
Τελοσπάντων..εγω ας πούμε κάνω surf casting με δύο τηλεσκοπικά καλάμια και είχα μηχανισμούς Shimano 6000 (ακατάλληλοι). Μπορούσα να διαθέσω μέχρι 60 ευρώ για την αναβάθμιση και έτσι οι μηχανισμοί που επέλεξα μετά απο πολύ έρευνα και διάβασμα ήταν οι Proskyer Base.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την αγορά.
Πιστεύω ότι ο γνώμονας για να ξεκινήσεις το ψάξιμο είναι να αναρωτηθείς αφενός "τι ακριβώς θέλω να κάνω"? και αφετέρου "πόσα μπορώ να διαθέσω" ??
Εχεις απολυτο δικαιο Γρηγορη σε αυτο που λες.Αυτο ομως που πιστευω οτι κανει καλο σε ολους μας ειναι να ανταλλασουμε αποψεις γιατι ετσι βγαινουν χρησιμα συμπερασματα.Πχ σε ποια σημεια διπιστωνουμε οτι υστερει ενας μηχανισμος οπως και τι λυσεις μπορει να δωσει αυτος που τον χειριζεται η σε ποια σημεια υπερτερει κτλ
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Αντώνη καλησπέρα, το θέμα όπως είπα -κατά την γνώμη μου- έχει πολλές πλευρές....σαν να λέμε "ποιο αυτοκίνητο είναι καλύτερο"?
Άλλος μηχανισμός έχει καλύτερη δύναμη έλξης, άλλος έχει πιο βαθιά πομπίνα για περισσότερα μέτρα, άλλος βγάζει προβληματα στο πικαπ κοκ...
Απο προσωπική έρευνα και για τα χρήματα που διαθέτω (εως 60-70ε) έχω καταλήξει στους Ryobi...
Βέβαια στην κορυφή για εμένα είναι οι Shimano..αλλά δυστυχώς η εμπορική τους αξία δεν μου επιτρέπει να πλησιάσω τα μοντέλα που θέλω όπως είναι το speedcast και το ultegra. Σε αυτά τα χρήματα (150+) πιθανόν να υπάρχουν και άλλες καλές λύσεις όπως είναι οι μηχανισμοί της Daiwa...όμως δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για κάτι το οποίο δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά.
Πόσα χρήματα διαθέτεις εσυ?
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον kapatos.g για αυτό το post.:
-
Φιλε Γρηγορη μπορω να πω οτι ημουν και καπως τυχερος στο θεμα των μηχανισμων.Στην αρχη ειχα φθηνα κινεζικα που μονιμα ηθελαν φτιαξιμο.Οταν αποφασισα να παρω καλυτερα μηχανακια,αγορασα απο ενα φιλο που πουλουσε καποια shimano ULTEGRA πολυ φθηνα. Στη συνεχεια περασαν απο τα χερια μου διαφορα μοτερ ειτε daiwa ειτε shimano δευτερο χερι - μεταχειρισμενα που βρηκα ευκαιριες.Ετσι μπορω να εχω προσωπικη αποψη για πολλα απο αυτα.Η αληθεια ειναι οτι πλεον ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξεις καποιο μηχανισμο.Αλλα δεν παουν να υπαρχουν ευκαιριες σε μεταχειρισμενα.Με μια καλη συντηρηση μπορουν να γινουν καινουρια.Οι περισσοτεροι που ξερω ryobi εχουν γιατι ειναι φοβερο μηχανακι για τα λεφτα του.Αλλα πιστευω οτι κορυφη ειναι η shimano. Και ακολουθει η daiwa.Και ενα μηχανακι που περασε απο τους μισους Ελληνες ειναι το dolphin tica-αθανατο
ΥΓ Ξανα ευχαριστω φιλε Σπυρο για τις πολυτιμες συμβουλες σου στο θεμα των μηχανισμων.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Αντώνη γεια χάρα και πάλι!
Πολύ σωστά αναφέρεις το tica αλλά σκέψου ότι μέχρι ένας μηχανισμός να κυκλοφορήσει, να δουλευτεί και να υπάρξει εμπεριστωμένη άποψη στην αγορά..έχει προλάβει και έχει βγει κάποιος άλλος με καλύτερα χαρακτηστικά.
Σε γενικές γραμμές στα χρήματα που συζητάμε (προφανώς κάπου στα 200 ευρώ) για μένα οι κορυφαίοι μηχανισμοί κατά σειρά (και μιλάω πάντα για καθέτου τυμπάνου γιατί οριζοντίου δεν έχω δουλέψει καθολου) είναι οι εξής:
Shimano Ultegra 14000 XSD: Super Slow Oscillation ,το Aero Wrap II, και Instant Drag είναι κάποια απο τα χαρακτηριστικά που δεν δίνουν άλλοι μηχανισμοί και προσφέρουν φοβερές ευκολίες κατά την γνώμη μου. Απο την άλλη η σχέση περιστροφής είναι λίγο μικρότερη σε σχέση με τα Ryobi, τα Penn και τα Tica, πράγμα που σημαίνει ότι στο μάζεμα θα είναι ελάχιστα πιο αργός.
Shimano Speedcast XTB: Παρόμοιος με τον Ultegra εκτός απο τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηστικά που κάνουν τον πρώτο πιο στιβαρό και αξιόπιστο.
Penn Surfblaster 8000: Slow oscillation ομπίνα, 17 κιλά δύναμη έλξης!!
DAIWA Windcast Z 5000: Και αυτός με fast drag φρένα και 10 κιλά δύναμη έλξης αλλά και γρήγορη σχέση περιστροφής.
Ryobi Naxo Surf: Μεγάλη δύναμη έλξης 12+ κιλά ...το έχω πιάσει και δεν μπορούσα να το γυρίσω με κλειστά φρένα, μικρότερη σχέση περιστροφής σε σχέση με τα προηγούμενα (3,9:1) και λίγο βαρύς (753gr).
Ryobi Proskyer Nose Black CNC (κ black heavy): Ομοίως με προηγούμενο αλλά μικρότερη δύναμης έλξης αν και αναφέρει τα ίδια κιλα.
Okuma Trio Rex Salt Surf: Carbon σώμα, ιαπωνική κατασκευή...έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν το έχω δει σε λειτουργία.
Tica Dolphin STX STX 9000: H νέα έκδοση του κλασσικού Dolphin.
Όπως βλέπεις όλα τα παραπάνω μηχανάκια έχουν σχετικά τα ίδια χαρακτηριστικά. Εγώ θα πρόσεχα το βάρος να ταιριάζει με το καλάμι μου, το οποίο εξαρτάται απο το ύψος της θέσης μηχανισμού που έχει το καλάμι και φυσικά θα πρόσεχα και την δύναμη έλξης αλλά και την αξιοπιστία της εταιρείας (γενικά ο Ιάπωνας είναι πολύ καλός στα ρουλεμάν με κορυφή την Shimano).
Επίσης αυτό με τις πομπίνες που κάνουν γαμάτες βολές είναι μούφα...η βολή είναι στο χέρι σου και όχι στο μηχανάκι. Σίγουρα κάποια χαρακτηριστικά βοηθάνε, αλλά μην περιμένεις ένα μηχανάκι που διαφημίζεται για long distance να σε κάνει να πετάξεις 200 μέτρα!! Για παράδειγμα η κατασκεύη της πομπίνας στα Shimano (Aero wrap) δεν διαφημίζεται για μακρινή ρίψεις, αλλά βοηθάει πολύ καλύτερα την πετονιά ή το νήμα στο ξετύλιγμα με αποτέλεσμα να κερδίζεις μέτρα στην ρίψη.
Σε γενικές γραμμές αν με έπαιρνε οικονομικά, θα διάλεγα τα Ultegra για να μου κάνουn όλα τα γούστα στο surf casting -με όποιο τηλεσκοπικό ή τρίσπαστο ψαρέψω- και να κρατήσουν και 10 χρόνια χωρίς service!
Η συζήτηση για μένα πιστεύω πως περιορίζεται εδώ εκτός αν ξεκινήσουμε να συζητάμε για αγγλική σχολή (πιο παραβολικά καλάμια με οριζοντίου τυμπάνου μηχανισμούς) ή για αγωνιστικές βολές σε έδαφος με καλάμια των 500+ ευρώ...
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον kapatos.g για αυτό το post.:
-
Φιλε μου τα μηχανακια που ανεφερες νομιζω οτι ειναι αυτα που εχει το 90% των ψαραδων στην Ελλαδα.Και τα θεωρω ολα αξιοπιστα και με καλη διαρκεια ζωης ακομα και σε σκληρη χρηση.Εννοειται οτι αν συντηρουμε σωστα τα μηχανακια θα ζησουν πολυ παραπανω.Αλλα νομιζω οτι εχεις προσεγγισει το θεμα τελεια.Βεβαια σου το πα οτι ημουν τυχερος και τα ultegra που εχω τα πηρα μονο 80 ευρω το καθενα μεταχειρισμενα
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Αντώναρε, αν σου περισσέψει και κανένα Ultegra φέρε και προς τα εδώ κάνα δυο!!!
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον kapatos.g για αυτό το post.:
-
Φιλε Γρηγορη αυτα τα μηχανακια εχουν πλεον συλλεκτικη αξια.Ειναι το παλιο ultegra που ειχε χρυσαφι χρωμα, το xt10000.Φοβερο μοτερ. Μακαρι να ειχα παραπανω να σου δωσω
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Θα ήθελα κάποιες γνώμες για δύο καινούργια set που απόκτησα πρόσφατα με
πρώτο κριτήριο την ευκολία μεταφοράς.
Το πρώτο set για Surf Casting: Καλάμι Dam Steel power red tele surf c.w 100-250gr 4,20m με μηχανάκι Shimano Aerlex 10000 xsb
Το δεύτερο set για Spinning καλάμι Shimano Alivio slim te xh c.w 40-80gr 2,70m με μηχανάκι
Shimano Sienna 4000.
Ευχαριστώ εκ των προτέρω.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον alphamike για αυτό το post.:
-
Φιλε Μιχαλη νομιζω οτι εχεις κανει καλους συνδυασμους.Ενταξει το πρωτο σετ ειναι περισσοτερο για surfcasting συνθηκες, το καταλαβαινεις νομιζω λογω action.Αλλα τα εργαλεια που πηρες τα θεωρω πολυ τιμια να το πω για τα λεφτα που εδωσες.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Ευχαριστώ φίλε Αντώνη
Τα καλάμια τα διάλεξα σαν πρώτο κριτήριο το μήκος γιατί θέλω να τα μεταφέρω και με το ποδήλατο η το παπί μιας και το μέρος εδώ προσφέρεται,
και μετά διαβάζοντας εδώ όλα τα σχετικά τα άρθρα και τις αναρτήσεις που με βοήθησαν το μέγιστο στο να επιλέξω τα set.
Εμπειρίες θα έχω από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζοντας με μια βόλτα στο Πόρτο Γερμενό.
-
-
Καλη αρχη φιλε Μιχαλη.Οτι απορια εχεις πανω στο ψαρεμα μπορεις να ρωτησεις
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Ευχαριστώ πολύ φίλε Αντώνη για την προθυμία σου για βοήθεια, σύντομα θα την χρειαστώ.
-
-
Οτι θελεις φιλε μου.Οταν αρχισα το ψαρεμα ηθελα πολυ να υπηρχε καποιος να με βοηθησει στα πρωτα βηματα και δοξα τω Θεο γνωρισα φοβερους ψαραδες που μου εδωσαν πολλες γνωσεις.Αλλα και εδω τα παιδια με βοηθησαν. Τωρα θα ηταν αχαριστια σε οποιον ρωτησει κατι να μην βοηθησω και γω
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
παιδια καλημερα μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε ενα μηχανισμο και θα ηθελα την γνωμη σας παρακαλω
Ultegra 5500 XSD Reel ή το Ultegra 14000 XSD Reel
εχω ακουσει οτι ειναι κορυφαιος, (δεν ξερω τι λετε?)
απλα δεν ξερω ποιον να συνδιασω με το maver diamond surf καλαμι γιατι το 14000 περνει 550 μανα πετονια! (νομιζω δεν υπαρχει λογος) ενω το 5500 , περνει 350 πετονια 0,35
τι λετε?
καταρχην ο μηχανισμος ειναι καλο ετσι?
επισης τον εχω βρει σε αγγλικα site 40% κατω (και ειναι και αξιοπιστα) απλα δεν θελω να κανω διαφημιση
-
-
Εξαρταται απο το ποιο Diamond θα επιλεξεις και τι ψαρεμα θα κανεις. Εχοντας δουλεψει και τα δυο, για το "μικρο" ειμαι σε διαδικασια εξευρεσης αγοραστη. Ειναι πολυ καλα μηχανακια, απλα το μικρο ειναι για πιο light καταστασεις. Αν θες να δουλεψεις 70-100γρ βαρυδια ειναι οκ, για πιο μεγαλα και πιο μακρυα θα χρειαστεις την εξτρα ελκτικη δυναμη του μεγαλου (λογω μεγαλυτερης διαμετρου μπομπινας και πιο αργης περιστροφης).
Οσο για την χωρητικοτητα, με τα πλαστικα υποστρωματα που εχει μεσα στο κουτι η shimano και την χρηση φτηνης χοντρης πετονιας αν θες απο κατω, δεν θα το ξανασκεφτεις. Ισα ισα που λογω της χωρητικοτητας το ενα 14000 το χρησιμοποιω σε heavy casting σε σουπιες που ψαρευουν σκετικα κοντα (στα 130-180 μετρα) με 50αρι νημα.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Dryhten για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Για surfcasting το θελω .για μακρινες βολες . Και να εχει ποιοτητα σαν μηχανακι . Ημουν να παρω το ryobi naxo surf που εχει 110 αλλα τελικα βρηκα penn surfblaster 8000 στα 135 και το ultegra στα 139 απλα το penn τελικα ειναι πολυ βαρυ .σαφως καλυτερο απολα αλλα πολυ βαρυ.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον tsipourakias για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 48
Το εντελώς αντίθετο ισχύει. Όσο μεγαλώνει η διάμετρος της μπομπίνας του μηχανισμού τόσο περισσότερο μικραίνει η ελκτική ισχύς του. Γι'αυτό δεν θα δείτε ποτέ ένα μηχανισμό μεγάλης έλξης με ρηχή μπομπίνα.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον path για αυτό το post.:
-
Δεν είναι απόλυτο αλλα σε γενικές γραμμές ναι έτσι ισχύει καθαρά βάση νόμων φυσικής αλλα και λογικής.
-
-

Αρχική ανάρτηση από
path
Το εντελώς αντίθετο ισχύει. Όσο μεγαλώνει η διάμετρος της μπομπίνας του μηχανισμού τόσο περισσότερο μικραίνει η ελκτική ισχύς του.
Σωστα το λες, ισως επρεπε να τονισω μονο την αργη περιστροφη. Η βασικη διαφορα τους στη δυναμη ελξης ειναι ο διαφορετικος λογος περιστροφης τους που για τον 14000 ειναι 4.3:1 αντι για 5.3:1 στον μικρο.
Η μεγαλυτερη μπομπινα βοηθα στην μεγαλυτερη ελξη μονο και μονο γιατι δινει την δυνατοτητα στην χρηση μεγαλυτερων διαμετρων πετονιας.

Αρχική ανάρτηση από
path
Γι'αυτό δεν θα δείτε ποτέ ένα μηχανισμό μεγάλης έλξης με ρηχή μπομπίνα.
Και αυτο το κατεριψαν πια οι μηχανισμοι τυπου heavy casting η συρτης καθετου τυμπανου.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Dryhten για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 48

Αρχική ανάρτηση από
Dryhten
Και αυτο το κατεριψαν πια οι μηχανισμοι τυπου heavy casting η συρτης καθετου τυμπανου.
Κι αυτός ο μηχανισμός φίλε μου δεν ξεφεύγει από τους κανόνες της φυσικής. Είναι μηχανισμός με βαθιά μπομπίνα όχι με ρηχή.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον path για αυτό το post.:
-
χαχα καλο, το πηρα εντελως αναποδα το "ρηχη"
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Dryhten για αυτό το post.:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας