Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
Ζάκυνθος και shore jigging
Επειδή θα με φιλοξενήσει φίλος για λίγες μέρες, δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο τελικά να ψαρέψω, αλλά αν βρω χρόνο προς τα που να πάω; Στους χάρτες βλέπω μόνο βορειο-δυτικά μέρη για shore.
Έχουμε να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο όσοι γνωρίζετε; Δεν θα έχω χρόνο να το ψάξω αναλυτικά, οπότε αν μπορέσω να πάω να έχει νόημα.
Ευχαριστώ!
-
-
Πρέπει να πω όμως τώρα που κοιτάω χάρτες και φωτογραφίες είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή η δυτική-βορειοδυτική πλευρά του νησιού! Απίστευτα μέρη για shore! Και με μεγάλα βάθη απ' ότι βλέπω στο navionics από 50m και κάτω.
Δεν ξέρω τους ανέμους όμως πως συμπεριφέρονται από εκεί, είναι πολύ εκτεθειμένο στον καιρό όλο το μέρος. Όταν το πιάνει πρέπει να μην στέκεσαι.
Δείτε στις φωτογραφίες κάτι μέρη για shore jigiing έχω πάθει πλάκα!
Untitled-2.jpg
Untitled-3.jpg
Untitled-4.jpg
Untitled-5.jpg
Untitled-6.jpg
Μακάρι να είχα χρόνο να το περπατήσω όλο!
Υ.Γ.
...ψάρια φυσικά δεν ξέρω αν έχει γι αυτό και ρωτάω μην μείνω μόνο με τις φωτογραφίες...
-
-
Σημερινή ψαριά στην Ζάκυνθο. Με shore jigging μέσα σε 40 λεπτά.
IMG_20180702_074924.jpg
2 λούτσοι κοντά στο 1,5 κιλό, ένας ακόμα μεγαλύτερος που τον έχασα μην χρησιμοποιώντας τον γάντζο για να τον ανεβάσω, κι αφού δεν έβαλα μυαλό η 4άρα συναγρίδα που πήγα να την ανεβάσω με τον ίδιο τρόπο, μου έσπασε και το καλάμι. Περαστικά μας.
Η δυτική μεριά της Ζακύνθου, ιδανική για shore jigging, πάρα πολύ απόκρημνη όμως. Ένα ακόμα πολύ αρνητικό, σχεδόν καμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει σήμα στην δυτική πλευρά... Οπότε το ζευγάρι απαραίτητο!
-
Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Μπράβο για τα ψάρια. Τα καλάμια δυστυχώς δεν συγχωρούν τέτοια λάθη. Εκτός νερού είναι απαγορευτική η οποιαδήποτε ανύψωση βάρους.
-
-
Και να πω ότι δεν το ήξερα...
-
-
Αλλάζουν όλες οι δυνάμεις που ασκούνται σε σχέση με το θαλάσσιο στοιχείο. Φαντάσου οτι ένα κοινό καλάμι casting μόλις και μετα βιας να σηκώνει απο το έδαφος 1.5 με 2 κιλά. Απο κει και πέρα σπάει εύκολα. Εχω δει αρκετές φορές να σηκώνουν κιλίσιες τσιπούρες για να τις επιδείξουν και να σπάνε τα καλάμια.
Τωρα φυσικά τα jigging είναι δυνατότερα αλλά η λογική είναι ίδια.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 02-07-2018 στις 21:13
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 37
Ωραία τα ψάρια σου, αφού κατάφερες κι έφτασες περπατώντας εκεί μπράβο, από ότι θυμάμαι όλη η δυτική πλευρά δεν έχει πρόσβαση από ξηρά, το 2000 - 2001 πηγαίναμε εκεί αλλά με σκάφος (ψαροντούφεκο). Ελπίζω να μην ήταν πολύ ακριβό το καλάμι.

Αρχική ανάρτηση από
Pri
Και να πω ότι δεν το ήξερα...
Επίτηδες το έκανες γιατί ήθελες να πάρεις καινούργιο καλάμι που το σκεφτόσουνα από καιρό:
έλα πες την αλήθεια.
-
-
Ελπίζω το πάνω στέλεχος που έσπασε να μην είναι ακριβό. Γενικά το καλάμι (skyroad 1002HH) με καλύπτει, μου έχει βγάλει καλά ψάρια και μαύρα δύσκολα. Δεν έχω σκοπό να το αλλάξω, δεν υπάρχουν και χρήματα...
Το μόνο κακό είναι πως για μια βδομάδα που θα είμαι ακόμα Ζάκυνθο, έμεινα μόνο με το σπινοκαλαμο και του lrf. Οπότε shore jigging που βασικά με ενδιέφερε να ψάξω εδώ, μας τελείωσε. Τα λάθη πληρώνονται.
Η δυτική πλευρά έχει και από δρόμο πρόσβαση πλέον αλλά έχει και πολύ περπάτημα. Πολύ-πολυ περπάτημα. Ακόμα πονάει η μέση μου από την διαδρομή του γυρισμού που ήταν ανηφόρα και ήμουν +7 κιλά βαρύτερος από ότι είχα πάει.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Αν μένεις σε τέτοια μέρη και δεν έχεις βάρκα τότε η συγκεκριμένη τεχνική επιβάλλεται.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Δυστυχώς δεν έχω βάρκα και δυστυχέστερα δεν μένω σε τέτοια μέρη. Ευτυχώς μια στο τόσο μπορώ και τα επισκέπτομαι.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Αυτό είναι και το όμορφο στο χομπι μας.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 37
Το να έχει κανείς σκάφος δεν είναι πάντα και το καλύτερο ειδικά αν δεν έχεις εξοχικό και μένεις σε διαμέρισμα όπως εγώ που είχα παλιά φουσκωτό αλλά μου έχυσε τ' άντερα στην ταλαιπωρία. Το καλύτερο σκάφος πάντως έχω καταλήξει είναι το σκάφος του φίλου σου. Επίσης όλα τα σκάφη έχουν το ίδιο πρόβλημα, είναι πολύ μεγάλα στην ξηρά και πολύ μικρά στην θάλασσα, δεν βρίσκεις χρυσή τομή πουθενά.
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Μιχάλης για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 37

Αρχική ανάρτηση από
Pri
Σημερινή ψαριά στην Ζάκυνθο. Με shore jigging μέσα σε 40 λεπτά.
Συνημμένο 7951
2 λούτσοι κοντά στο 1,5 κιλό, ένας ακόμα μεγαλύτερος που τον έχασα μην χρησιμοποιώντας τον γάντζο για να τον ανεβάσω, κι αφού δεν έβαλα μυαλό η 4άρα συναγρίδα που πήγα να την ανεβάσω με τον ίδιο τρόπο, μου έσπασε και το καλάμι. Περαστικά μας.
Η δυτική μεριά της Ζακύνθου, ιδανική για shore jigging, πάρα πολύ απόκρημνη όμως. Ένα ακόμα πολύ αρνητικό, σχεδόν καμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει σήμα στην δυτική πλευρά... Οπότε το ζευγάρι απαραίτητο!
Κρίμα για το καλάμι...
Εκανε κανένα τίναγμα το ψάρι στο αέρα και εσπασε ή το ανεβασες "σακούλα" ?
-
-
Και τα δύο. Αλλά κυρίως το δεύτερο έφταιγε. Πήγα να το σηκώσω απευθείας χωρίς γάντζο.
Όσο και να χτυπιώταν αν δεν το ανέβαζα με το καλάμι δεν θα γίνονταν τίποτα. Βιάστηκα να μην χάσω το ψάρι και έγινε η ζημιά.
Μετά το σήκωσα από το νήμα, αλλά δεν είχα φανταστεί ότι είναι τόσο βαρύ το ψάρι, χτυπιώταν κιόλας, μου έκανε ένα κόψιμο πολυτελείας στο δάχτυλο...
By the way, μόλις ξύπνησα (4:30πμ) να πάω λιμάνι να το ψάξω με σπινοκαλαμο και lrf. Αφού μας τελείωσε το shore jigging, μπας και κάνουμε τίποτα με τα υπόλοιπα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
δεν σε προλαβα οταν ανεβασες την δημοσιευση
τωρα ειναια ργα πλεον. κριμα για το καλαμι
μπραβο για τα ψαρια ομως
μια πολυ καλη εναλακτικη να ξερεις ειναι να πας και να νοικιασεις βαρκακι με 40-45 την ημερα τα νοικιαζαν πριν 2 χρονια και να πας προς τις σπηλιες και να κανεις το ψαρεματακι σου
πολυ ωραιο νησι η ζακυνθος και εχει και ψαρι και τρομερες παραλιες, νερα
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 37

Αρχική ανάρτηση από
Pri
Και τα δύο. Αλλά κυρίως το δεύτερο έφταιγε. Πήγα να το σηκώσω απευθείας χωρίς γάντζο.
Όσο και να χτυπιώταν αν δεν το ανέβαζα με το καλάμι δεν θα γίνονταν τίποτα. Βιάστηκα να μην χάσω το ψάρι και έγινε η ζημιά.
Μετά το σήκωσα από το νήμα, αλλά δεν είχα φανταστεί ότι είναι τόσο βαρύ το ψάρι, χτυπιώταν κιόλας, μου έκανε ένα κόψιμο πολυτελείας στο δάχτυλο...
By the way, μόλις ξύπνησα (4:30πμ) να πάω λιμάνι να το ψάξω με σπινοκαλαμο και lrf. Αφού μας τελείωσε το shore jigging, μπας και κάνουμε τίποτα με τα υπόλοιπα.
Για δοκίμασε στο λιμανάκι στον Άγιο Νικόλαο απόγευμα - βράδυ (για spinning μιλάμε).
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Μιχάλης για αυτό το post.:
-
Το έχω στο πρόγραμμα, ευχαριστώ!
-
-
Δοκίμασα σήμερα με το σπινοκαλαμο με σιλικόνες και shore tai rubber cast να πάω πάλι από την δυτική πλευρά.
4 ψάρια χτύπησαν κανένα δεν βγήκε... Εκτός από ενα λουτσο μέτριο που τον έχασα στον αφρό από κακό κάρφωμα, τα υπόλοιπα πρέπει να ήταν θηρία, το ένα μόνο μπόρεσα να ψιλοπαλέψω, τα άλλα τα πήραν όλα κι έφυγαν. Τι να σου κάνει και το σπινοκαλαμο όταν βραχωσει ένα μαύρο πάνω από κάποιο μέγεθος;;; Και μια συναγρίδα (από την συμπεριφορά, δεν την είδα κιόλας) που έτρεχε, πάλι δεν μπόρεσα να την σταματήσω είτε με τα φρένα είτε να την κοντραρω με το καλάμι.
Δεν πειράζει ψάρια μου έδωσε η Ζάκυνθος, ευχαριστημένος είμαι.
Τελικό συμπέρασμα: οποίος κάνει shore jigging και βρεθεί Ζάκυνθο να μην παραλείψει να περάσει από την δυτική πλευρά. Ιδανικός τόπος για την τεχνική.
-
Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες