Καλημέρα και βέβαια υπάρχει κόσμος εδώ και είναι ευπρόσδεκτο κάθε τι πρωτότυπο, παρατηρήσεις και βελτιώσεις σε ότι έχουμε πει εδώ κατά καιρούς ! Τι ψάχνεις και δεν το βρήκες φίλε μου ?
γεια σου φιλε δημητρη! δεν ψαχνω κατι, απλα ειπα να ανοιξω μια κουβεντα ετσι γυρω απο το εγγλεζικο! παραδειγμα θα σου πω κατι για αρχη , ειπα να ψαξω να βρω εναν αγγλο να μιλα για την τεχνικη κ αυτο που βρηκα (εδω να πω οτι δεν ειμαι κ καλος στο ιντερνετ) ειναι οτι ενταξει δεν την λενε εγγλεζικο αλλα ουτε match fishing! εγω καταλαβα οτι την λενε float fishing ! κ αυτο που καταλαβα ειναι οτι ολους αυτους τους φελλους , wagglers, stick τους χρησιμοποιουν σε λιμνες κ ποταμια! στη θαλασσα το μονο που βρηκα εγω!απο αγγλους παντα! ειναι αυτο
Καλήμερα φίλε. Το match fishing είναι float fishing !!! ( match fishing με waggler φελλό ). Όπως το απίκο, το Bolognese το Ρουμπαζιέν και διάφορες άλλες τεχνικές - παραλλαγές με καρούλια ή καλάμια, που βάζοντας ένα κάποιο φελλό ή με buldo κάνεις το λεγόμενο στα Ελληνικά αφρωτό ψάρεμα ή απλά ψάρεμα με φελλό (float fishing), ή ότι άλλο σκεφτεί και το πει ο κάθε ψαράς με τον δικό του τρόπο και αντίληψη . Εξάλλου... Κάθε ψαράς και τέχνη !!!
Μία τέτοια παραλλαγή είναι και αυτή του βίντεο που μας δείχνεις με τον συρόμενο waggler !
Έχω γράψει και εγώ σχετικά για μία τέτοια παραλλαγή, δες εδώ. http://www.paraktiopsarema.gr/forum2...ead.php?t=3014
Ναι η τεχνική του Εγγλέζικου γεννήθηκε στις λίμνες και μεταφέρθηκε στην θάλασσα προσαρμόζοντας βεβαίως και τα υλικά που την αποτελούν στις νέες συνθήκες.
Δες εδώ ένα κατατοπιστικό άρθρο για να μάθεις τα πάντα για τους φελλούς του Εγγλέζικου. http://www.carp-matchfishing.gr/arth...h-fishing.html
Και εδώ για την ιστορία του match fishing με waggler φελλό http://www.carp-matchfishing.gr/arth...-ergaleia.html
γραφω : ειπα να δω απο εναν αγγλο την τεχνικη.... κ συγνωμη κιολας μην μπερδευεις ολεσ τις τεχνικες. κ δεν μπορει να λεγεται στα ελληνικα αφρωτο οταν ψαρευεισ 10 ποντους απο τον πατο !
Δεν είναι ο κανόνας αυτός !!! Οι 10 πόντοι από τον βυθό !!! Προφανώς τα έχεις δει όλα αυτά, αλά δεν σε κάλυψαν για τον οποιονδήποτε << λόγο >>!!! Μπορεί να ήταν ατυχές το παράδειγμά μου περί αφρωτού, αλλά δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς κάθε ψαράς και τέχνη και οι Εγγλέζοι την δική τους.... Δεν μπερδεύω τις τεχνικές, όλες όσες ανέφερα ήταν και είναι, απλά ψάρεμα με φελλό... Δηλαδή στα Αγγλικά (float fishing). Αλλά δεν καταλαβαίνω πάνω σε τη θες να αναφερθούμε και τη να ξεκαθαρίσουμε πάνω στην τεχνική.... Θα αφήσω να σου απαντήσει κάποιος άλλος... Και ακόμα το ότι δεν ασχολήθηκε κάποιος άλλος από τους εγγλεζάδες ακόμα, θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψη, του κατά πόσο ήταν ορθή η προσέγγισή σου και πως έδειχνε τις γνώσεις σου περί του αθλήματος !!! Εγώ καλοπροαίρετα προσπάθησα να δείξω, <<<όλα όσα συμπέρανα ότι δεν γνωρίζεις>>>. Πάντα φιλικά και χωρίς κανένα ύφος ή υπονοούμενο τα τελευταία που είπα. Πιστεύω ότι είμαι σαφής και κατανοητός. Καλή συνέχεια φίλε μου, περιμένω και εγώ να δω τη θα γράψουν οι υπόλοιποι φίλοι μας επί του θέματος.
Απο κατι λιγα που ακουσα απο εναν Εγγλεζο φετος, float fishing το λενε το ψαρεμα μας, λογο φελλου.
Κατι τουριστες που χαζευουν κατα καιρους στα λιμανια, το ονομαζουν match. Τωρα, το εγγλεζικο που κανουμε εμεις στην Ελλαδα, εγγλεζικο το αναφερουμε, και ισως να ειναι λαθος.
Δεν το γνωριζω εκ του ασφαλους.
Οπως και στα καταστηματα αλιειας στην Ελλαδα, αναφερουν τα παντα για εγγλεζικο. (εξοπλισμος, δολωματα, κλπ)
Αλλο παντως το απικο, το μπολονεζ, η κατι κρεμμαστο, με οποιονδηποτε φελλο.
Εγγλεζικο δεν το λες.
Αυτο του ειδους το ψαρεμα ονομαζεται match fishing με waggler φελλο.Ο ορος εγγλεζικο επικρατησε απο τους Ιταλους για εμπορικους περισσοτερο σκοπους.Προσωπικα το ονομαζω ψαρεμα με λεπτα εργαλεια και συρομενο φελλο.Καλησπερα σε ολη την παρεα.
Αλλο παντως το απικο, το μπολονεζ, η κατι κρεμμαστο, με οποιονδηποτε φελλο.
Εγγλεζικο δεν το λες.[/QUOTE]
Αυτό ακριβός ! Αλλά όλα αυτά, είναι (float fishing) και μία τεχνική από αυτές ! Που είναι (float fishing), είναι και το match fishing με waggler φελλό (Εγγλέζικο)... Αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω παραπάνω φίλοι μου !
Σελιδοδείκτες