Οπότε επανέρχομαι με νέα πρόταση για να επανορθώσω... καλάμι σπίνινγκ Gamakatsu Akilas 154gr., c.w.15-60, μήκος 2.70m. και τιμή 207ευρώ. Φορεμένο και δοκιμασμένο από πολλούς Έλληνες σπίνερ... ελαφρύ και σχετικά προσιτό σε τιμή γι αυτό που προσφέρει. Άμα του έβρισκες και έναν αντίστοιχο ελαφρύ μηχανισμό γύρω στα 300γραμμάρια θα ήταν ιδανικό για όσο γίνεται ξεκούραστο heavy σπίνινγκ.
Αυτό κι εγώ το γλυκοκοιτάζω κάμποσο καιρό τώρα. Τα χρήματα δεν μου βγαίνουν βέβαια...
Αντώνη σε χαιρετώ και σ' ευχαριστώ πολύ για τη συνδρομή σου. Το Gamakatsu το έχει αποκτήσει πρόσφατα ο φίλος Μιχάλης από Ζωγράφου εις διπλούν και έχει υποσχεθεί πως θα γράψει τις εντυπώσεις του αφού βρει το χρόνο να τα ψαρέψει. Έχει περάσει καιρός από τότε αλλά όπως φαίνεται, δεν έχει βρει τον χρόνο να πάει για ψάρεμα ο άνθρωπος. Όποιος όμως το γλυκοκοιτάζει, (κι εγώ μαζί), καλό θα είναι να περιμένουμε τον Μιχάλη! Δεν είναι καιροί για σπατάλες κι ό,τι βγει!! Το black mamba το πήρες για νευρικό;;; Ένα που είχα δοκιμάσει πριν χρόνια, ήτανε λάστιχο και δεν μου άρεσε καθόλου!! Μόνο σαν λαβρακοκάλαμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μόνο τα mastery αξίζουν από δαύτα....
Υσ: Βασίλη, μέχρι να μας πει τις εντυπώσεις του ο Μιχάλης, θα κάνουμε οικονομία μήπως καταφέρουμε να το πάρουμε. Υπομονή! Εκείνος έκανε το ίδιο πολύ καιρό και τώρα έχει φτιάξει δυο ωραία σετ με ανάλογα μηχανάκια της daiwa. Από την άλλη, οι υποχρεώσεις του δεν του έχουν δώσει την ευκαιρία να τα χαρεί, πράγμα πολύ σπαστικό!!...
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ
Κι 116 γρ. να ήτανε το μηχανάκι που θα έβαζε είναι αυτό που δίνει όλο το βάρος και φτηνά μηχανάκια κι ελαφριά δεν υπάρχουν.
Το ψάρεψα Γιώργο αλλά όχι πολύ (με όλα αυτά με τον καιρό) γιατί στα μέρη που πάω τώρα δουλεύω πολύ το 5-30. Και τα δύο πάντως είναι εξαιρετικά, έχουν πολύ νεύρο (χειρισμός τεχνητών και ειδικά τα πιο βαριά), οικονομία κινήσεων και δύναμης και η παραβολικότητα του είναι εκπληκτική. Μια μέρα προσπάθησα να ψαρέψω με το παλιό μου (Spider II) και ξενέρωσα.
Το πήρα το mamba επειδή γνωστός μου το έδινε σε πολύ καλή τιμή 2 φορές μόνο ψαρεμένο,παρόλο που ήταν η έκδοση των 2.45m.ενώ έψαχνα για καλάμι 2.70m. Είναι όντως νευρικό καλάμι... παιχνιδίζει τα τεχνητά τέλεια και δίνει άμεσες εντολές, οπότε δε κουράζει τον σπινερά...η μύτη του κάνει από μόνη της τη δουλειά. Το black mamba στα 2.75m. ζυγίζει 236γραμμάρια και έχει c.w. 15-60... οπότε σε σύγκριση με το akilas 2.70m.είναι πιο βαρύ, μακρύτερο κατά 5cm. και με το ίδιο c.w. Γι αυτό γλυκοκοιτάζω το akilas... πολύ ελαφρύτερο.
Μιχάλη σε χαιρετώ. Σ' ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, έστω κι αν εξ' αιτίας της κακοκαιρίας είναι ελλιπής. Προσωπικά όμως κατάλαβα πολλά χάρις στην τελική σου πρόταση, επειδή χρησιμοποιώ τακτικά (κ κατέχω) το Spider II, το οποίο μετά τη χρήση του Akilas, γράφεις ότι σε ξενέρωσε!! Αναμένοντας εκτενέστερη αναφορά σου πάντως, (και για τα μηχανάκια σε παρακαλώ), οφείλω να γράψω δυο λόγια για το ταπεινό Spider, για τους φίλους που μπορεί να διαβάσουν αυτά που γράφουμε και να βγάλουν λανθασμένα συμπεράσματα. Στην κατηγορία καλαμιών έως τα 100 ευρώ, το Spider ΙΙ, τοποθετείται ανάμεσα στα τρία καλύτερα καλάμια!! Αυτή είναι βέβαια η προσωπική μου γνώμη μετά από περίπου δυο χρόνια χρήσης. Όποιος δεν έχει να διαθέσει παραπάνω από 70 ευρώ(!) και το βρει σε κάποιο μαγαζί, (το αναφέρω επειδή η Oceanic έχει ήδη κυκλοφορήσει το Spider ΙΙΙ που δεν το ξέρω), να το πάρει "χθες" και πιστεύω πως θα μείνει ικανοποιημένος! [Όπως άλλωστε μείναμε ο Μιχάλης κι εγώ μέχρι τώρα. (Μιχάλη ελπίζω πως συμφωνείς και δεν σε "καπελώνω"..).
Αντώνη χαίρομαι γιατί το black mamba που πήρες είναι νευρικό και όχι το "λαστιχο-κάλαμο" που είχα δοκιμάσει παλιά. Σχετικά με το μήκος του τώρα, είμαι βέβαιος πως θα σου φανεί πολύ χρήσιμο σε δούλεμα "wtd" από μικρό ύψος, αλλά και όταν ψαρεύεις μέσα στη θάλασσα θα είναι πολύ βολικό σε σχέση με τα μακρύτερα. (Αυτά, θεωρώντας πως έχεις ήδη μακρύτερα). Μη το σιχτιρίζεις όμως, ακόμα δεν το πήρες!... Να είσαι καλά.
Συμφωνώ απόλυτα κι επαυξάνω με όσα γράφεις για το Spider II μου αρέσει να το πιάνω ακόμα στο χέρι μου (παρά την σύγκριση) κι έχει δέσει πολύ ωραία με το 3000 Legalis που του έχω επάνω γι αυτό και δεν σκέφτομαι να το πουλήσω. Όσο για το Spider ΙΙΙ δεν έχει διαφορά καμία το blanc είναι το ίδιο, μόνο που έχει Fuji οδηγούς. Τα έχω πιάσει και τα δύο στα χέρια μου συγχρόνως για να τα συγκρίνω επανειλημμένως στο μαγαζί πριν καταλήξω.
Όχι εντάξει...δε το σιχτιρίζω. 2 ψαρέματα και τις 2 φορές μου έφερε ψάρι και Αττική κιόλας που δεν είχα πιάσει ποτέ κάτι. Απλά πάντα το μυαλό στο σπίνινγκ ονειρεύεται και αναζητά το τέλειο, πόσο μάλλον όταν το σπίνινγκ έχει γίνει η μοναδική λύση διαφυγής απ όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μια χαρά θα τη βολέψω με το καλάμι μου όμως...πολλοί θα θέλαν να το έχουν και το έχω εγώ... Γιώργο βλέπω ότι όσο πολύ κι αν το θες το καινούριο το καλάμι, κάνεις υπομονή και αναλύεις τα πάντα πριν προβείς σε αγορά. Χαράς το κουράγιο σου... αλλά όταν τη πάρεις την απόφαση θα είναι ώριμη και σωστή. Αναμένουμε νεότερα με αγωνία. 😊😊😊
Αντώνη μου καλέ, ειλικρινά χαίρομαι πολύ με αυτά που διαβάζω και συμφωνώ απολύτως με την όμορφη περιγραφή της πραγματικότητας του σύγχρονου Έλληνα "σπινερά" που κάνεις. Όσο για τα εύσημα που μου αποδίδεις για την υπομονή και τη σχολαστικότητά μου ενόψει της αγοράς του καλαμιού, να σε ενημερώσω ότι προέρχονται από τις πολλές λαθεμένες, βεβιασμένες αγορές του παρελθόντος που στην ηλικία μου (56) πλέον δεν συγχωρούνται!!
Σελιδοδείκτες