Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Goal amount for the next month: 30 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίοΤελευταίο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 30 από σύνολο 79

Θέμα: Έπιασα το πρώτο μου ψάρι! Προτάσεις βελτίωσης!!!

Φήμη
    Geotron's Avatar
    Αναρτ.
    32
    ..Like!!
    19
    Time Online
    4 Days 22 Hours 32 Minutes 50 Seconds
    Avg. Time Online
    21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0

Έπιασα το πρώτο μου ψάρι! Προτάσεις βελτίωσης!!!

Kαλησπέρα σας!

Πρίν λιγες ημέρες είχα την τύχη και ευτυχία (!) να πιάσω το πρώτο μου ψάρι! Ήταν η δεύτερη ημέρα που ψάρευα με καλάμι και έπιασα έναν κυνηγό. Παρακάτω θα βρείτε λίνκ με το βιντεάκι από την ...σύλληψη!
    Ξέρω, είναι πολλά τα λάθη που έκανα στην προσπάθεια μου να το βγάλω και γιαυτό και ποστάρω το βίντεο. Θα ήθελα να μου πείτε αν θελετε τί θα μπορούσα να βελτιώσω όπως φυσικά και τί αλλαγές θα πρέπει να κάνω στον εξοπλισμό μου προκειμένου να συνεχίσω ακάθεκτος (!!!) και να χαρώ το χόμπι μας.

το καλάμι είναι ένα DAΜ SPIN 40 με c.w. 20 - 40 και ο μηχανισμός ένας shimano nexave 1000 fd, όλα δανεικά από έναν φίλο, απλά για να ξεκινήσω και να καταλάβω τι θέλω αν αποφασίσω να ασχοληθώ περισσότερο. για μάνα έχω πετονιά 0,30 και παράμαλο 0.16μμ. Κατά το βγάλσιμο του ψαριού το παράμαλο κόπηκε ενώ στην επόμενη βολή ξακακόπηκε και έχασα το πλανάκι των 20 gr που χρησιμοποιούσα.
    Eπίσης δυσκολεύτηκα αρκετά να βγάλω το ψάρι, το καλάμι έκανε μεγάλη παραβολή και προς το τέλος δεν μπορούσα να μαζέψω άλλη πετονιά. Απόχη φυσικά δεν είχα!
    Τα ιδανικά καλάμια για spinning φαντάζομαι θα έχουν διαφορετική συμπεριφορά από αυτήν του δικού μου όπως θα δείτε στο βίντεο. ποιά όμως θα είναι αυτή? πώς θα "λυγίζει" και πώς θα κάνει τόσο την κίνηση του τεχνητού πιο φυσική αλλά και το "ξεψάρωμα" πιο εύκολο και ασφαλές?

έχετε να μου προτείνεται τύπους καλαμιών και μηχανισμού για να αγοράσω ένα σετ μέχρι τα 150-180 ευρώ για να μπορέσω να ψαρεύω καλύτερα? όχι απλά για να ξεκινήσω. νήμα ή πετονιά?

επίσης όπως θα δείτε και στο βίντεο, έκανα και λίγο jigging. μάλιστα την επόμενη ημέρα, αφού αγόρασα το ίδιο πλανάκι των 20 γρ (grauvell Jinza Bocarte), τσάκωσα κάτι μεγάλο, το έφερα σχεδόν μέχρι πάνω αλλά το έχασα, μάλλον γιατί η σαλαγκιά ήταν μικρή και εγώ παν-άπειρος! μπορώ με ένα καλάμι να συνδυάσω spinning και jigging, έστω και κατά προσέγγιση?

το βιντεάκι είναι αυτό:

https://youtu.be/B0zuz6SQe48

ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη για το κατεβατό που διαβάσατε!

2. Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον Geotron για αυτό το post.:

Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Thanked 1.380 Times in 442 Posts
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    3 Weeks 4 Days 13 Hours 50 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Αφού δεν έσπασες το καλάμι είτε εκεί που το ανέβασες κατευθείαν, είτε εκεί που το "βρόντηξες" κάτω, να κάνεις το σταυρό σου.

Εντάξει το καλάμι είχε μια μεγάλη παραβολή, αλλά μπορεί να δικαιολογείται αυτό από το τι είδους δράση έχει.
    Δεν είναι κάτι παράξενο, τα μαλακά καλάμια έχουν μεγάλη παραβολή.

Αν έχεις κανα φίλο που σπινάρει, να πας κάμποσες φορές μαζί του να δεις μερικά πράγματα στην πράξη, π.χ πως χτυπάμε κάθε είδους τεχνητό, πως βαστάμε το καλάμι, πως παλεύουμε ένα ψάρι, πως το ανεβάζουμε όταν δεν έχουμε απόχη και άλλα τέτοια που μαθαίνονται στην πράξη. Δεν στο παίζω έξυπνος, όλοι περάσαμε από τέτοια στάδια κι είναι πολύ μεγάλη βοήθεια ο έμπειρος φίλος αν υπάρχει.

Τώρα για τον εξοπλισμό που θέλεις να αγοράσεις, θα σου πουν και οι πιο έμπειροι, αλλά πρώτα πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα όπως: σε τι μέρη ψαρεύεις, σε τι βάθη σκοπεύεις να ψαρέψεις, τι ψάρια κρατάει το τόπος σου και σε τι ψάρια θες να απευθυνθείς; Μάθε τα όλα αυτά και ξαναμιλάμε.

Υ.Γ.
    Κατα την ταπεινή μου γνώμη, spinning και πετονιά δεν πάνε μαζί. Θα σου πρότεινα νήμα και ίσως nanofil (θέλω να το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες σε lrf καταστάσεις-έχω ακούσει καλά λόγια).

4. Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    vagtnt13's Avatar
    Αναρτ.
    58
    ..Like!!
    224
    Time Online
    2 Days 13 Hours 12 Minutes 56 Seconds
    Avg. Time Online
    11 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    27
    Καλημεραααα φίλος οπωσδήποτε βάλε ένα νήματακι αντι για πετονιά θα καταλάβεις την διαφορά από την πρώτη βολή και διάβασε και ξαναδιάβασε πολύ για αυτό που θέλεις να ασχοληθείς και μην βιαστεις με τον εξοπλισμό ψαξτο όσο μπορείς είναι κρίμα να δίνεις χρήματα και μετά να ανακαλύπτεις στην πορεία ότι δεν σου κάνει...καλή αρχή

6. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον vagtnt13 για αυτό το post.:

Φήμη
    x69pr's Avatar
    Αναρτ.
    22
    ..Like!!
    0
    Time Online
    1 Day 2 Hours 51 Minutes 43 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Κατα την ταπεινη μου γνωμη το παραμαλο 0.16 ειναι πολυ μικρο για το cw του καλαμιου σου και το πλανακι που πεταγες. Αν καταλαβαινω καλα απο το βιντεο, πρεπει ο κομπος μανας-παραμαλου να περναει απο τους οδηγους. Αυτο ειναι κακο και πρεπει να αποφευγεται γιατι ταλαιπωρειται ο κομπος. Ακομα, μπορει ο κομπος σου να ηταν αδυνατος. Εγω προσωπικα σε καλαμι 10-30 χρησιμοποιω παραμαλα .26 με νημα pe1-1.5. Η παραβολη του καλαμιου δεν ειναι κακο πραγμα καθεαυτο και εχει να κανει με τον τροπο που δουλευει το καθε καλαμι. Προσπαθουσες να σηκωσεις το ψαρι με το καλαμι, κατι που ειναι λαθος και θα σε οδηγησει σε σπασιματα και κοψιματα ασκοπα. Το μηχανακι σου τελος νομιζω ειναι μικρο για το καλαμι. Ενα 3000 θα δουλευε καλυτερα και θα ειχε και τη δυναμη για τετοια ψαρια-τεχνητα.

Γενικα στο σπινινγκ το παν ειναι ο σωστος συνδυασμος εξοπλισμου. Για αρχη αν σκοπευεις να παρεις εξοπλισμο δικο σου, προτεινω καλαμι 5-40, 7-35 η 10-45 με μηχανακι 3000-4000, νημα πε1 και παραμαλο 0.26-0.28. Μη δινεις σημασια που στα φορουμ ολοι οι ξερολες σνομπαρουν τα κινεζικα νηματα, μια χαρα δουλευουν και πολλες φορες καλυτερα απο τα "επωνυμα". Το καλαμι σου να εχει και μειξη fiberglass η να ειναι απο γραφιτη καλυτερα, γιατι σε ατυχηματα οπως αυτο που ειχες που το κοπανησες κατω, αν ηταν σκετο carbon θα ειχε σπασει σε 10 κομματια.

8. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον x69pr για αυτό το post.:

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    3 Weeks 2 Days 4 Hours 41 Minutes 23 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 43 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    73
    φιλε μου το βιντεακι σου δεν μπορω να το δω γιατι ειμαι στην δουλεια θα το δω ομως σπιτι σιγουρα
    πολυ χαρηκα που επιασες το πρωτο σου ψαρι και μαλιστα εναν κυνηγο που απο οτι ειδα σε φωτο δεν ειναι και κανα μωρο

για το σπινινγκ τωρα οι συμβουλες μου ειναι
    νημα και μονο νημα
    ακομα και ενα κινεζικο φθηνο για αρχη αφου ειναι σιγουρο οτι θα κανεις λαθος, τουφες και θα κοψεις πολλα μετρα στην αρχη
    p1.3-1.5 καπου εκει . παραμαλο 0.26 περιπου το 0.16 ειναι απαγορευτικο θα ελεγα
    τεχνητα κανε μια παραγγελια απο το εβαυ μερικα κινεζικα
    θα χασεις παρα πολλα στην αρχη . ειναι κριμα να τα εχεις πληρωσει 15ε το καθενα ενω μπορεις να τα παρεις με 1ε ( περιπου)

μαθε να κανεις τονυ πενα για την ενωση νημα-παραμαλο
    κανε 10 φορες τον κομπο και μετα θα τον εχεις πιο ευκολο οταν θα πρεπει να τον κανεις πανω στο ψαρεμα γιατι θα σου εχει κοπει το παραμαλο. ειναι κριμα να χαλασεις το ψαρεμα σου γιατι δεν ξερεις πως να κανεις τον κομπο

το ιδιο με τον κομπο για την παραμανα

καλη συνεχεια και ο,τι θελεις εδω ειμαστε

10. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:

Φήμη
    vagtnt13's Avatar
    Αναρτ.
    58
    ..Like!!
    224
    Time Online
    2 Days 13 Hours 12 Minutes 56 Seconds
    Avg. Time Online
    11 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    27
    Νήματακι βάλε κινεζικό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αρκεί ο μηχανισμός σου να δέχεται νήμα(πρόσεξε αυτήν την λεπτομέρεια) kastking και line think τις έχω δοκίμασει είναι καλα τα νηματακια τους ..τεχνητά έχουν βγάλει πολλές απομιμήσεις των γνήσιων δεν χρειάζονται να δώσεις πολλά χρήματα τσεκαρε alli express και ebay και μάθε να κάνεις έναν κόμπο σύνδεσης νήματος παράμαλλου τόσες φορές έτσι ώστε να τον κάνεις και με κλειστά μάτια...οργανωσου με τα βασικα αποχη,παραμανες και καλη επιτυχια και καλές θάλασσες

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Είμαι εκτός θέματος και το ξέρω, αλλά μια και μιλάμε για κινέζικα νήματα (όλα κινέζικα είναι δηλαδή, ακόμα και τα ιαπωνικά-αλλά με άλλες προδιαγραφές) αυτό τον καιρό φοράω στο μηχανάκι μου το original κινέζικο SeaKnight Monster W8 (8κλωνο σε μπομπίνα των 500 μέτρων-και τιμή κάτω από 20άρικο...) που το αγόρασα πιο πολύ για πλάκα και για να το δοκιμάσουμε μαζί με ένα φίλο στο spinning που εντάξει είναι λίγο απίθανο (όχι εντελώς απίθανο όμως) να σου χτυπήσει ΤΟ μεγάλο ψάρι.

Σίγουρα κλέβει στην διάμετρο, δεν είναι 0.16 που γράφει, ασφαλώς είναι παραπάνω, αλλά σε όλα τα άλλα μόνο καλά λόγια έχω να πω. Πραγματικά για τα χρήματά του (και όχι μόνο) είναι εξαιρετικό.

Δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιούσα όμως στο shore jigging. Εκεί έχω ενδοιασμούς. Μπορεί και να το δοκίμαζα, αν και από την εμπειρία μου, ούτε στις δοκιμές δεν πρέπει να ξεθαρρεύεις, ποτέ δεν ξέρεις τι θα χτυπήσει σε αυτή την τεχνική!

13. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 43 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    73
    το συγκεκριμενο νημα το εχω και εγω σε δυο μοτερακια μου. ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτο για καθετη,τσαπαρι, συρτη κτλ . δεν το εχω δοκιμασει στο σπινινγκ .
    εκει φοραω το daiwa j braid w8 που κοστιζει 4 φορες πιο πανω (40ε τα 300μ) . η διαφορα που εχω εντοπισει αναμεσα στα 2 ειναι οτι το daiwa ειναι λιγο πιο μεταξενιο στην αφη

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Έχω φορέσει αρκετά νήματα και το συγκεκριμένο της daiwa. Το κινεζακι που προανέφερα είναι αν μη τι άλλο τίμιο στα χρήματα που ζητάει. Έχω όμως προλάβει να κάνω μόνο 15-20 ψαρέματα με αυτό. Θα το δω και σε βάθος χρόνου.

Φήμη
    Geotron's Avatar
    Αναρτ.
    32
    ..Like!!
    19
    Time Online
    Avg. Time Online
    21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Εν αρχή λέω να ξαναπάω για ψάρεμα (!) μιας και οι διακοπές τέλος και η πολυτελεια να έχω την θάλασσα δίπλα μου επίσης τέλος. Μένω Αθήνα..... Βεβαια τωρα με το ψάρεμα ανυπομονώ να ερθει το ΣΚ για εναν λογο παραπάνω!
    Βλεποντας το ...αμονταριστο βιντεο διάρκειας μιας ωρας από το ψαρεμα που εκανα, τις κινησεις του καλαμιου θυμηθηκα ότι δεν ειχα σχεδον καμια αισθηση, διεπαφη με το εκαστοτε τεχνητο που εριχνα. Διαβάζοντας τα σχόλια σας αλλά και άλλες πηγές στο διαδίκτυο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρώτα πρέπει να αλλάξω την 0,30 πετονια (αξίας 2 ευρώ τα 150 Μέτρα!) με ένα οικονομικό νήμα όπως αυτά που αναφέρεται πιο πάνω και σας ευχαριστώ γι'αυτό.
    Παράμμαλο Επίσης σε πιο μεγάλης διατομής.
    Στη συνέχεια, αφού ψαρέψω κάποιες φορές θα εξετάσω την αγορά σετ καλάμι μηχανισμό 270. Σίγουρα θα είναι λιγότερο ευαίσθητο και μαλακό από αυτό που έχω τώρα. Με αυτό που έχω τώρα η μύτη του σαν να ταλαντώνεται με το παραμικρό με αποτέλεσμα να μην έχω τον έλεγχο του τεχνητού. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω. Τα δολώματα που έχω και που αναμένω να έρθουν από eBay είναι όλων των ειδών και βάρους από 5 γραμμάρια έως 25 οπότε λέω για καλάμι με c.w. 7 -25 ή κάτι τέτοιο. Θα δω .
    Τώρα για το τί ψάρια έχω στόχο, τι βάθη και που θα ψαρευω δεν ξέρω. τα πάντα όλα! Έξω να μαι και ότι ανακαλύπτω κάθε φορά!
    Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Αν πας για τα πάντα όλα και για να μάθεις, μην δώσεις τόσα χρήματα, τουλάχιστον όχι τώρα και οχι για το καλάμι. Δεν ξέρεις ακόμα τι χρειάζεσαι και θα πετάξεις χρήματα σε πράγματα που τελικά δεν σου κάνουν.

Πάρε ίσως ένα καλό μηχανισμό που θα κρατήσεις και για αργότερα και ένα μεσαίας κατηγορίας καλάμι 10-30 ή 15-45. Και με αυτό τον εξοπλισμό θα μάθεις. Όταν μάθεις και ξέρεις τι θέλεις, δεν θα χρειαστεί να ρωτήσεις..

Θα σου πρότεινα για μέτριας κατηγορίας καλάμι να κοιτάξεις κάτι σε pregio ή oceanic άντε και τα φτηνά της daiwa.

Υ.Γ.
    ...εκτός και τα έχεις εύκολα τα 150-180€ που θες να δώσεις, οπότε δεν το συζητάμε. Πάρε κάτι καλύτερο.

18. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι ένας καλούτσικος μηχανισμός κοντά στο 3000-4000 και ένα μέτριο καλάμι, ε σίγουρα 150άρι χρειάζεται...

Φήμη
    vagosrigos's Avatar
    Περιοχή
    Περιστερι-Αττικης
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    164
    Όνομα:
    Βαγγέλης
    Time Online
    2 Weeks 3 Days 12 Hours 19 Minutes 5 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    49
    Βασίλη,εχεις να προτεινεις κάποιον μηχανισμό με κοστος απο 70 έως 90 ευρώ?Το καλάμι είναι της Daiwa το Ballistic 2,44 7-28.Αυτό που μου άρεσε αλλά δεν το έχω ακόμα ζυγίσει είναι το exceler lt 3000.Ευχαριστώ και συγνώμη εαν χαλασα το θέμα.

Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Πρέπει να πω ότι δεν είμαι και πολύ ενημερωμένος σχετικά με την κατάσταση της αγοράς όσον αφορά τους μηχανισμούς. Οπότε καλύτερα να σου πει κάποιος που είναι.

Εγώ αυτή την στιγμή φοράω στο σπινοκάλαμό μου τον sahara 3000 της shimano κι αν θυμάμαι καλά πριν κάνα χρόνο τον είχα πάρει 90€ νομίζω. Ευχαριστημένος είμαι αλλά δεν έχω δοκιμάσει και πολλούς στο spinning για να έχω διαμορφώσει γνώμη. Καλύτερα να σου πει κάποιος πιο έμπειρος.

Φήμη
    vagosrigos's Avatar
    Περιοχή
    Περιστερι-Αττικης
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    164
    Όνομα:
    Βαγγέλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    49
    Σ'ευχαριστω πολύ παρ όλα αυτά.

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 43 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    73
    εχω ενα sedona 4000 για την καθετη
    τεχνικα χαρακτηριστικα εινα σχεδον ιδια με τον σαχαρα
    και ειναι και στα ιδια λεφτα

συγκριτικα λοιπον ο σεντονα με τον οκυμα τριο τον λευκο που εχω στο σπινινγκ θα ελεγα οτι χανει
    ειναι και ενα κλικ πιο φθηνος ο οκυμα
    μην παρεις 4000 αλλα 3000

24. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:

Φήμη
    Geotron's Avatar
    Αναρτ.
    32
    ..Like!!
    19
    Time Online
    Avg. Time Online
    21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Καλησπέρα,
    Η παραγγελία με το νήμα που αναφέρετε πιο πανω έφυγε και ειμαι σε φάση αγοράς μηχανισμού. Από τα παρακάτω μηχανακια και με βάσει την βαρύτητα των επιμέρους χαρακτηριστικών τους, ποιο θα αγοράζατε:

1) OKUMA EPIXOR LS SPINNING 3000 , 70,00 €
    3000 5.0:1 0.20mm/300m 258gr 8kg
    https://www.must-dive.gr/ειδη-αλιεια...spinning-3000/

2) Daiwa Ninja 3000A, 65,00€
    3000Α 4.7:1. 0.30mm/185m 310gr 6kg
    http://sifisfishing.gr/shop/daiwa-ninja/

3) cinnetic CRAFTY FD HSG. , 53,00 €
    3500. 0,25/220. 5,1:1. 5ss. 8kg. 242gr
    https://www.pescamafia.gr/product/crafty-fd-hsg/

4) Daiwa Legalis LT 3000DC, 80,00€
    3000DC 5.3:1 0.33mm/150m 215gr 10kg
    https://www.megasalapatas.gr/index.p...roduct_id=8289

5) Shimano Sahara 3000 FI, 90,00€
    SAHARA 3000 FI 4 + 1. 6.2:1 91 cm 250 gr 0.25 mm / 210 m 9 kg
    https://www.alieus.gr/shop/eidi-alie...ano-sahara-fi/

EDIT

Και ένας ακομα με Εξτρα μπομπίνα απο γραφίτη. Αλήθεια, χρειάζεται η έξτρα μπομπίνα? Η εταιρεία είναι αξιόπιστη?

6) Cinnnetic CRAFTY BLACK SS 3500, 82,00 €

3500 0,25/170 0,30/175 6,1:1 8 kg 227gr 0,9
    https://www.pescamafia.gr/product/crafty-black-ss/

Ευχαριστώ

Φήμη
    vagosrigos's Avatar
    Περιοχή
    Περιστερι-Αττικης
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    164
    Όνομα:
    Βαγγέλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    49
    Σήμερα είδα τον sahara απο κοντά και με έπεισε περισσότερο απο τα αλλά μοντέλα της daiwa που κοίταζα.(legalis και exceler).Δεν μένει άλλο,παρα να το δοκιμασω και στο καλάμι.

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Σε αυτά 5 που παραθέτεις το sahara νομίζω είναι το κορυφαίο για το spinning. Πρέπει να ανέβεις σε χρήματα για να βρεις κάτι καλύτερο.

Φήμη
    Geotron's Avatar
    Αναρτ.
    32
    ..Like!!
    19
    Time Online
    Avg. Time Online
    21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Από την εμπειρία σου,τόσο στο ψάρεμα όσο και από την χρήση του Sahara που ηδη έχεις, ο okuna epixor 3000 με 20 - 25 ευρώ πιο φθηνός θα ήταν καλή επιλογή? Την διαφορά αυτή στην τιμη λέω να την "εκμεταλλευτώ" για να πάρω καλύτερο καλάμι. Τι λες?

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Δεν τον ξέρω τον epixor. Από τα "πτυχία" του βλέπω ότι ο μεν epixor έχει αντεπιστροφή, κάτι που αφενός δεν το χρειαζόμαστε στο spinning αφετέρου δυνητικά είναι και κακό, έχει όμως παραπάνω ρουλεμάν από τον sahara (άρα λογικά πιο ομαλή λειτουργία), έχουν περίπου το ίδιο βάρος και τα φρένα που βγάζουν είναι τα ίδια, όμως ο sahara υπερτερεί σε κάτι πολύ-πολύ χρήσιμο κατά την γνώμη μου στο spinning: στην ανάκτηση ανά μανιβελία. Ο sahara έχει 91cm, ενώ ο epixor 68.7 (αυτό το βρήκα εδώ).

Επειδή το έχω δει στην πράξη και στις τούφες αλλά και στην κίνηση του τεχνητού, ο γρήγορος μηχανισμός πάντα υπερτερεί. Εγώ πλέον αγοράζω μόνο high gear μηχανισμούς.

Εν τούτοις δεν τον ξέρω τον epixor. Γράφω τι βλέπω από τα στοιχεία που διαβάζω. H okuma είναι εξαιρετική εταιρία με πολλούς καλούς μηχανισμούς.

Φήμη
    NIKOLAOSA's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    117
    ..Like!!
    464
    Όνομα:
    Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος
    Time Online
    7 Months 18 Hours 4 Minutes 34 Seconds
    Avg. Time Online
    15 Minutes 36 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    44
    Εγώ αυτόν εδώ πρόσεξα:

Σας παρακαλώ για τις σκέψεις σας

Shimano Nexave FE 4000HG

https://fishingplanet.gr/index.php?r...roduct_id=7815
    Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα.

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 43 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    73
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Geotron Προβολή Ανάρτησης
    Καλησπέρα,
    Η παραγγελία με το νήμα που αναφέρετε πιο πανω έφυγε και ειμαι σε φάση αγοράς μηχανισμού. Από τα παρακάτω μηχανακια και με βάσει την βαρύτητα των επιμέρους χαρακτηριστικών τους, ποιο θα αγοράζατε:

Ευχαριστώ
    προσωπικα θα σου ελεγα sahara ή legalis εχουν καλα φρενα και ελαχιστο βαρος σε σχεση με τους αλλους

32. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:

Pri

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 43 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    73
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από NIKOLAOSA Προβολή Ανάρτησης
    Εγώ αυτόν εδώ πρόσεξα:

Σας παρακαλώ για τις σκέψεις σας

Shimano Nexave FE 4000HG

https://fishingplanet.gr/index.php?r...roduct_id=7815
    πολυ βαρος φιλε

34. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:

Pri

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Στους πέντε που έχεις στη λίστα σου, αν δεν έπαιρνα τον sahara, το legalis μάλλον θα έπαιρνα (η Daiwa δίνει 80,23cm retrieve/crank). Το legalis έχει και δύο μπομπίνες, μεγάλο εξτρά.

Φήμη
    Μιχάλης's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα Ζωγράφου
    Αναρτ.
    142
    ..Like!!
    141
    Time Online
    4 Days 15 Hours 13 Minutes 43 Seconds
    Avg. Time Online
    20 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    36
    Δεν βάζει πια δύο μπομπίνες η Daiwa δυστυχώς το σταμάτησε. Εκτός αν βρει το παλιό legalis HA. Εγώ θα πρότεινα να δει κανείς και τον fuego της Daiwa η διαφορά είναι μικρή στην τιμή και είναι και magseald. Οι οδηγίες μάλιστα προτείνουν πλύσιμο κάτω από την βρύση. Είναι ιδανικός για καλάμια 7-28, 5-30 κ.λπ.

Φήμη
    vagosrigos's Avatar
    Περιοχή
    Περιστερι-Αττικης
    Αναρτ.
    133
    ..Like!!
    164
    Όνομα:
    Βαγγέλης
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 17 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    49
    Μιχάλη,εχεις εικόνα για τα παλιά μοντέλα,exceler και legalis?Το legalis ha το βρίσκω περίπου στην ίδια τιμή με το καινούργιο exceler.Ωραίο το fuego,αλλά την διαφορά προτιμώ να την δώσω σε νήμα.Μέχρι στιγμής πάντως το sahara είναι αυτό που στα χέρια μου έχει την καλύτερη αίσθηση και πανω κάτω κυμαίνεται στο ίδιο εύρος τιμής με τα υπόλοιπα νέα και παλιά μοντέλα της daiwa.

Φήμη
    Μιχάλης's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα Ζωγράφου
    Αναρτ.
    142
    ..Like!!
    141
    Time Online
    4 Days 15 Hours 13 Minutes 43 Seconds
    Avg. Time Online
    20 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    36
    Δεν νομίζω να υπάρχει παλιό exceler, είναι καινούργιο μοντέλο που βγήκε με την σειρά LT. Το legalis lt να ξέρεις είναι πολύ καλύτερο από το ΗΑ τα έχω και τα δύο και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, διαφορετικά τελείως και θα σου έλεγα να καταλήξεις σ΄αυτό αν δεν θες να δώσεις περισσότερα λεφτά (έχω δει και το Sahara και είναι πιο βαρύ).

Να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει οι αντιστοιχίες της Daiwa. To 3000 το παλιό αντιστοιχεί στο 4000 το καινούργιο, το έκανε για να συμβαδίζει με τις άλλες μάρκες. Τις χωρητικότητες μην τις κοιτάς τι γράφουν είναι άλλα αντ΄άλλων. Το legalis lt 2500 που έχω λέει ότι παίρνει 430 μέτρα ΡΕ 0,6 και παίρνει 150. Το Saltist 3000 που πήρα πρόσφατα γράφει ότι παίρνει ΡΕ 1,5 (30lb) 170 μέτρα και πήρε τελικά 330!!!

Φήμη
    Geotron's Avatar
    Αναρτ.
    32
    ..Like!!
    19
    Time Online
    Avg. Time Online
    21 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.
    Τα δολώματα που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω έχουν βάρος από 8 έως 30 gr

Για μηχανισμό κλίνω προς τον legalis:

https://fishingplanet.gr/index.php?r...roduct_id=7289

Με καλαμι το Daiwa Legalis Sea Bass 2.70m :

https://fishingplanet.gr/index.php?r...roduct_id=6594

Με συνολικο βάρος 215 + 155 = 370 γραμμάρια.

Πιστεύετε ότι θα ειναι καλή αγορά για τα χρήματα που δίνω?

Ήρθαν τα πρώτα δολώματα από Κίνα και δεν βλέπω την ώρα να τα.. βρέξω!
    Συνημένες Εικόνες

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 53 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    102
    Ισορροπημένη αγορά φαίνεται, δες και πως κάθεται στο καλάμι ο μηχανισμός και καλό ματωμα μετα!

41. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίοΤελευταίο

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας