Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Σημασία ταχύτητας/σχέσης(gear ratio) μηχανισμού στο spinning
Γεια σας, σκέφτομαι να αρχίσω το Spinning και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να επηρεάζει στο ψάρεμα η ταχύτητα του μηχανισμού.
Θέλω να πω, εκτός απ το προφανές, ότι μια μεγαλύτερη σχέση δίνει μεγαλύτερη ανάκτηση, υπάρχει κάτι στο οποίο θα υπερτερεί η μικρότερη ανάκτηση;
Π.χ. υπάρχουν μηχανισμοί που ακριβώς το ίδιο μοντέλο έχει ανάκτηση 5.0/1 και 6.2/1 ακριβώς στο ίδιο μέγεθος (2500 ή 3000).
Τι θα έπρεπε να σκεφτώ για να επιλέξω; Με την απλή λογικά πάω απ ευθείας στη μεγαλύτερη σχέση και απλά αν θέλω να κουνήσω πιο αργά το δόλωμα, απλά γυρνάω την λαβή πιο αργά.
Μήπως η πιο μικρή σχέση είναι για πιο μεγάλη δύναμη;
Τι θα μου προτείνατε για ψάρεμα κυρίως λαβρακιού;
Σας ευχαριστώ!
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Gorgonzola για αυτό το post.:
-
Υπάρχουν διάφορες απόψεις.
Το λαυράκι κατα κοινή ομολογία πάντως δεν αρέσκεται στην γρήγορη ανάκτηση. Οπότε εδώ υπερτερεί ένας μετρίας ανακτησεως μηχανισμός. Άλλα είδη όπως οι κυνηγοί τα μανάλια και τα τονοειδή τρελαίνονται για γρήγορες ανακτήσεις.
Οι σιλικόνες δεν θέλουν πολύ γρήγορες ανακτήσεις. Τα top water πάλι θέλουν.
Κοίτα ποιες είναι οι ανάγκες σου: σε τι ψάρια θες περίπου να απευθυνθείς και τι είδους τεχνητά θα δουλέψεις.
Εγώ επειδή δεν ξεκίνησα από το spinning όπως κάνουν οι νορμάλ άνθρωποι, αλλά από το shore jigging, είμαι των γρήγορων μηχανισμών αλλά με την γνώση ότι σε κάποια ψαρέματα οπως αυτό του λαυρακιού μπορεί να υστερεί το σύνολό μου.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Εννοείται ότι όσο μικρότερη σχέση έχει ένας μηχανισμός, τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχει. Φαντάσου το σαν την πρώτη ταχύτητα του αυτοκινήτου. Καθόλου ταχύτητα, πολύ δύναμη.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Οκ, σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Όσο κατάφερα να βρω πληροφορίες σε αγγλικά σάητ είδα ότι ένας μηχανισμός 5.0-6.2 θεωρείται μέτριας ταχύτητας και κατάλληλος για αρχάριο στο spinning (minnows). Επέλεξα να ξεκινήσω με έναν 6.2 λοιπόν και για τα λαβράκια απλά θα μαζεύω αργά.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
6.2 γρηγορος ηξερα οτι ειναι
οχι μετριας ταχυτητας .
ποιον σκεφτεσαι να παρεις?
-
-
6.2 μάλλον γρήγορος θα είναι. Αυτό που πρέπει να δεις όμως δεν είναι η σχέση (6.2:1) αλλά πόσα εκατοστά μαζεύει ανα μανιβελιά.
Π.χ. στο σπινοκάλαμό μου έχω τον sahara 3000 που έχει σχέση 6.2:1 και μαζεύει 91εκ ανα μανιβελιά, ενώ στου shore το καλάμι έχω τον shperos 6000HG που έχει σχέση 7.0:1 και μαζεύει 103εκ ανα μανιβελιά.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Πήρα τον Daiwa Legalis LT 2500XH. Μαζεύει 87εκ στη μανιβελιά.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Gorgonzola για αυτό το post.:
-
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα, ξέρεις εάν μπορείς να τον αξιοποιήσεις σε lrf/hrf?
-
-
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες