Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για κατασκευή πολυαγκιστρων διαμετρο αγκίστρια πετονιές και σύρμα
Καθώς και δόλωμα ..
Όποιος θέλει ας βάλει και για πατωτό με ψαροδολι και ζυμάρι ή για αφρωτο ..
Καλή χρονιά με υγεία
Τι ακριβώς θέλεις να ψαρέψεις. Το πολυάγκιστρο μπορεί να είναι απο πολυ light για μεζέδες, μέχρι πολυ βαρυα κατάσταση για γοφάρια και οτι άλλο αρπακτικό κυκλοφορεί. Το βασικό είναι το πρώτο σου αγκίστρι να είναι διαφορετικό και τα υπόλοιπα ίδια. Σ αυτές τις περιπτώσεις η σαρδέλα είναι το καλύτερο και πιο εύκολο δόλωμα, φυσικά και το απλό ψωμάκι. Όσον αφορά το συρμάτινο στη περίπτωση των μεγάλων αρπακτικών είναι απαραίτητο. Η καλύτερη κατασκευή για μένα καθώς και η διάταξη των αγκιστριών εξηγείται πολυ μαστορικά απο τον Κατσένο στο παρακάτω βίντεο, νομίζω θα σου λύσει καθε απορία.
Σόρρυ, γράψε άκυρο. Ο σέρβερ της δουλειάς "έκρυβε" το βίντεο.
Μπαίνω ο καλός σου στο site από το σπίτι και βλέπω ένα βίντεο ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, με το συμπάθειο!!!
Φαντάζομαι τι μπινελίκια θα άκουσα από όποιον το είδε...
vagtnt13, Ποτέ δεν ήμουν φαν του πολυάγκιστρου, αλλά είχα για μια περίοδο πειραματιστεί με σαρδέλα και διάφορα ζυμάρια. Και προφανώς μόνο αγοραστά πολυάγκιστρα, δεν είχα υπομονή να κάτσω να φτιάξω. Ένα βασικό που θυμάμαι όμως είναι ότι αυτά που δούλευαν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα άλλα ήταν όσα είχαν αγκίστρια δεμένα με μικρά παραμαλάκια (1 με 2cm το πολύ) και όχι αυτά που ήταν δεμένα απευθείας στη μάνα.
Φίλε Μιχάλη δε τρέχει τίποτα, δε χρειάζεται να απολογείσαι, σιγά το κακό που έκανες. Όσον αφορά το πολυάγκιστρο θεωρώ πως η διαπίστωση σου ήταν τυχαία. Δε νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο.
Καλημέρα ευχαριστώ πολύ που για τις απαντήσεις ..η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω χρόνια να ψαρέψω με πολυαγκιστρο...αλλά το καλοκαίρι που ψαρευα είδα έναν παππού ο οποίος έριχνε πολυαγκιστρο με πολύ καλά αποτελέσματα και μου έκανε εντύπωση..
Εκει που ψαρεύω συνήθως έχει τσιπούρες και λαβράκια ,κέφαλους σαργούς ...αλλά στο εξοχικό το καλοκαίρι υπάρουν και πολλά γοφαρια.-λιτσες....
Εγώ συνήθως τα πολυαγκιστρο τα κατασκευάζω μόνος μου...με fluorocarbon με ζύμη-συνταγη που μου είπε ο παππούς..για πατωτό με ζύμη με τυριά λιωμενη σαρδέλα η γαρίδα κτλ. καθώς και με ψαροδολι και φτιάχνω πολυαγκιστρο γραμμικό.
Με παραμαλακια πολυαγκιστρο έχω φτιάξει μόνο για αφρωτο με.ψωμι μαργαρίτα δολωντας σταυρωτά..
Απλά είδα έναν επίσης το καλοκαίρι να ριχνει πολυαγκιστρο φτιαγμένα με νήμα και μου έκανε εντύπωση ότι το χρησιμοποιούσε με ψαροδολι σαρδέλα γόπα και μοσχιους για κυνηγιαρικα..
Φίλος δεν ξέρω τίποτα όσο ζω μαθαίνω...άντε να δω ποτέ θα ξαναβρώ χρόνο να πάω για ψάρεμα....μας έχει φάει η προετοιμασία ...Καμμένοι στο ζεσταμα
Πάντως παιδιά δουλεύει το πολυαγκιστρο και εγω το είχα παραγκωνίσει..αλλά μπορεί να κάνει το colpo grosso και νομίζω ειδικά για βραδυνό
Αφενός δεν έχει καμία τεχνική. Μπορεί ο καθένας να το κάνει είτε έχει ψαρευτική συνείδηση είτε όχι. Και αφετέρου το ψάρι ποτέ δεν γλιτώνει. Αν κόψει και φύγει θα πεθάνει από τα αγκίστρια που είναι πολλά. Αν το βγάλεις δεν είναι απελευθερώσιμο στο 99,9%των περιπτώσεων πάλι λόγω των πολλών αγκιστριών.
Έτυχε παλαιότερα και είδα (με μάσκα) με τα μάτια μου ένα γοφαρι θηρίο πάνω από 5-6 κιλά να είναι πνιγμένο από πολυαγκιστρο που είχε κόψει και μάλιστα με συρμάτινο παράμαλλο.Πως το έκοψε ο Θεός και η ψυχή του...
Pri θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ..τεχνική δεν υπάρχει για.κανενα λόγο...είναι τεμπέλικο ψάρεμα και όντως ότι πέσει πάνω δύσκολα θα γλιτώσει είναι "νάρκη" στο βυθό...όσο για το συρμάτινο δύσκολα να το κόψει ακόμα και το γοφαρι μάλλον από μάνα το έχασε...
Σελιδοδείκτες