Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
καλα εκανες και το πηρες.
καλο το κατανα για τα λεφτα του. τιμιο μοτερακι
προσωπικα θα εδινα λιγα λεφτα ακομα να παρω κατι πιο καλο για να μην αλλαζω μετα απο λιγο καιρο αλλα αμα δεν εχεις την δυνατοτητα παρε το κατανα.
ή ψαξε να βρεις κανα μεταχειρο σε καλη κατασταση.
τα πρωτα τεχνητα και νημα παρτα κινεζικα
ή απο κινα μεσω αλιεξπρες (κανουν κανα μηνα να ερθουν αλλα εχεις απειρες επιλογες)
ή απο κινεζομαγαζα στην ελλαδα. ( λιγο πιο ακριβα απο οτι θα τα βρεις στο αλι και με πολυ μικροτερη ποικιλια αλλα τα εχεις στα χερια σου μολις τα πληρωσεις)
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Μάλλον θα πάρω το κατανα... Έχουμε καμία καλή πρόταση για κινεζομαγαζο στην Ελλάδα γιατί το aliexpres θέλει πιστωτική..
Υ.Γ.
Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Το κατανα ήταν ο πρώτος μηχανισμός spinning που πήρα πριν χρόνια, είναι σκυλί και θα δούλευε ακόμα άψογα αν δεν ήξερα ότι αφήνοντας κλείστα τα φρένα μετά τα ψαρέματα θα τα χάλαγα, σε θέμα αντοχής στο χρόνο αποδείχθηκε πολύ καλύτερος απο τον okuma ceymar που έχω τώρα. Ο λόγος που έχει μείνει πίσω σε σχέση με τα καινούργια μοτερ είναι το βάρος του, το καινούργιο κατανα δεν γνωρίζω καθόλου τι βελτιώσεις έχει σε σχέση με το παλιό. Επίσης ίσως ήταν καλύτερα να πας για τον 3000.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον sotirisstef για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Πάω για τον 2500 γιατί τον βρίσκω σε προσφορά σε ιταλικό site. Το 3000 δυστυχώς έχει εξαντληθεί. Καμία άλλη πρόταση για μηχανισμό και κανένα τεχνητό;
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα σε όλους .
Από σήμερα είμαι και εγώ κάτοχος του gamakatsu akilas 90ΗΧ (15-60 ), ex-fast .
Τα τεχνητά που έχω είναι minnow απο 29 έως 50γρ. και κάποιες σιλικόνες της fiiish
Το καλάμι είναι πραγματικά πολύ ωραίο από εμφάνιση , και κάθετε πολύ ωραία στο χέρι μου .
Το βάρος σε δική μου ζυγαριά ακριβείας έδειξε 179 γρ.
Το ζύγισα με δυο μηχανισμούς DAIWA που έχω 225 και 275 γρ. και με τους δυο είναι εμπροσθοβαρή .
Αν πάμε κοντά 300 γραμμάρια από ότι βλέπω και διαβάζω θα είναι καλά .
Αλλά θα έχουμε ένα καλάμι 480 γρ.
Αρκετά βαρύ για spinning .
Είμαι και εγώ σε αναζήτηση μηχανισμού .
Έβλεπα το shimano stradic ci4 σε μέγεθος 4000 αλλά είναι 240 γρ. η κάποιο DAIWA .
Βρίσκω και τον Shimano Nasci 5000 FBXG 300γρ 5γρ διαφορά από το
Nasci 4000 FBXG 295γρ σε καλή τιμή .
Κάθε βοήθεια δεκτή .
Ευχαριστώ πολύ .
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον stavai για αυτό το post.:
-
Κοίτα αν και δεν έχω ακριβώς το δικό σου, έχω το μικρότερο 10-45, έχω όμως φίλο στην ψαρευτική παρέα που έχει ακριβώς το δικό σου. Αυτός το έχει σετάρει με το shimano nasci 5000HG. Καλά θυμάμαι να ζυγίζει, αλλά σε πρώτη ευκαιρία θα το ξαναδω και ίσως στο βγάλω μια φωτογραφία να το δεις κι εσύ.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Pri
Κοίτα αν και δεν έχω ακριβώς το δικό σου, έχω το μικρότερο 10-45, έχω όμως φίλο στην ψαρευτική παρέα που έχει ακριβώς το δικό σου. Αυτός το έχει σετάρει με το shimano nasci 5000HG. Καλά θυμάμαι να ζυγίζει, αλλά σε πρώτη ευκαιρία θα το ξαναδω και ίσως στο βγάλω μια φωτογραφία να το δεις κι εσύ.
Σε ευχαριστώ πολύ περιμένω .
Με το καλάμι τι έκανες υπάρχουν ανταλλακτικά ?
Σε ερώτηση που έκανα πριν την αγορά του καλαμιού μου είπαν ότι υπάρχουν ανταλλακτικά . . .
Απο το shimano nasci είσαι ευχαριστημένος από γραμμικότητα στα φρένα είναι καλός ?
Έχεις τον 6,2 η 4,7 ?
-
-
Περιμένω ανταλλακτικά. Και όσο περιμένω έβαλα έναν άλλο οδηγό κορυφής από απλό κεραμικό και το ψαρεύω μια χαρά. Και ψάρια έχω πάρει!
Από γραμμικότητα τα φρένα του nasci είναι μια χαρά όπως και η διαχείριση του νήματος.
Το XG μοντέλο έχω 6.2-1 που μαζεύει 99cm/crank.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Pri
Περιμένω ανταλλακτικά. Και όσο περιμένω έβαλα έναν άλλο οδηγό κορυφής από απλό κεραμικό και το ψαρεύω μια χαρά. Και ψάρια έχω πάρει!
Από γραμμικότητα τα φρένα του nasci είναι μια χαρά όπως και η διαχείριση του νήματος.
Το XG μοντέλο έχω 6.2-1 που μαζεύει 99cm/crank.
Ξέχασα να σε ρωτήσω διακόπτης απελευθέρωσης μπομπίνας υπάρχει ?
Είναι σημαντικό για εμένα .
Ευχαριστώ .
-
-
Όχι αντεπιστροφή δεν έχει στο nasci ούτε στο 4000 ούτε στο 5000. Γιατί είναι σημαντικό; Εκτός και εννοείς είναι σημαντικό να ΜΗΝ έχει αντεπιστροφή, πράγμα στο οποίο θα συμφωνήσω.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Pri
Όχι αντεπιστροφή δεν έχει στο nasci ούτε στο 4000 ούτε στο 5000. Γιατί είναι σημαντικό; Εκτός και εννοείς είναι σημαντικό να ΜΗΝ έχει αντεπιστροφή, πράγμα στο οποίο θα συμφωνήσω.
Αυτό εννοούσα το να ΜΗΝ έχει αντεπιστροφή είναι καλό γιατί είναι πιο στεγανός με λιγότερες τριβές .
Έχω βρει και τούς δυο στα 107 ευρώ τον καθένα .
Και ψάχνω για καλύτερη τιμή γιατί πριν το καλοκαίρι είχαν 90 ευρώ .
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον stavai για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
και γιατι δεν κρατας καποιον απο τους μηχανισμους που εχεις ? το θεμα με το βαρος μπορεις να το διορθωσεις με λιγο ερμα πισω και κρατας το κατοσταρικο για μπυρες
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Alexsuzuki
και γιατι δεν κρατας καποιον απο τους μηχανισμους που εχεις ? το θεμα με το βαρος μπορεις να το διορθωσεις με λιγο έρμα πισω και κρατας το κατοσταρικο για μπυρες
Σωστός . . . γιατί μου αρέσουν οι μπύρες .
Το σκέφτομαι και εγώ για έρμα πίσω .
Στα παλιά καλάμια που έχω αυτό έκανα βγάζοντας την πίσω τάπα έβαζα μικρά μολύβια μέσα σε αφρολέξ και το ζύγιζα .
Απλά και οι δυο είναι DAIWA 3000 και σκεφτόμουν για κανένα 4000 .
Αν γνωρίζει κάποιος καλύτερο τρόπο στο ζύγισμα ποιο νέο ας μας τον περιγράψει .
Ευχαριστώ . . .
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα σε όλους .
Το καλάμι το σεταρισα τελικά με ένα DAIWA BG 3000
Το καλάμι ζυγίστηκε τέλεια στα 305 γρ.
Έκανα ανταλλαγή με έναν Daiwa Exceler Lt 3000 CΧΗ που είχα στο κουτί του, με ένα DAIWA BG 3000 στο κουτί του .
Ο Daiwa Exceler Lt 3000 CΧΗ ήταν 225 γρ.
1) Πλάνους λεπτούς μικρούς 30-40 γρ έχει δοκιμάσει κανείς να μας μεταφέρει εντυπώσεις ?
2) Αν ναι με τι νήμα ( PE. ) ?
Το καλάμι στις προδιαγραφές του λέει ότι δουλεύουν .
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον stavai για αυτό το post.:
-
1. Ναι και παίζουν ανετοτατα. Και όχι μόνο οι μακρόστενοι 40ρηδες αλλά και πιο slow. Μιλάμε πάντα για το 15-60. Το δικό μου 10-45 μέχρι μακρόστενους 40αρηδες παίζει.
2. Με ΡΕ1-1.2 είσαι μια χαρά. Δεν είναι τόσο μεγάλη η καταπόνηση.
Δεν πρόλαβα να στο βγάλω φωτογραφία, αύριο σκοπευα να στο βγάλω που θα συναντηθούμε για ψάρεμα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Pri
1. Ναι και παίζουν ανετοτατα. Και όχι μόνο οι μακρόστενοι 40ρηδες αλλά και πιο slow. Μιλάμε πάντα για το 15-60. Το δικό μου 10-45 μέχρι μακρόστενους 40αρηδες παίζει.
2. Με ΡΕ1-1.2 είσαι μια χαρά. Δεν είναι τόσο μεγάλη η καταπόνηση.
Δεν πρόλαβα να στο βγάλω φωτογραφία, αύριο σκοπευα να στο βγάλω που θα συναντηθούμε για ψάρεμα.
Έβλεπα αυτούς της Major Craft Metal Jig Jigpara Semi Long JPSL-40-50-60 γρ.
Συγκεκριμένα σκεφτόμουν για αυτούς στα 50 γρ. για το δικό μου καλάμι 15-60 .
Δεν ξέρω αν τους έχεις δοκιμάσει ?
Έχεις κάποιο τύπο που έχεις δοκιμάσει να μου προτείνεις ?
Ευχαριστώ . . .
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
παρε μερικους απο αλιεξπρες . διαφορετικους τυπους και βαρος να κανεις τις δοκιμες σου
επισης καλυτερα να χασεις τους φθηνους κινεζικους στην αρχη παρα καλους και ακριβους
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
Είναι καλοί οι πλάνοι που κοιτάς. Θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο όμως.
Πάρε και μερικούς κινέζικους ιδίως της εταιρίας allblue που θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι από τους κινέζικους που κυκλοφορούν. Αλλά επειδή θα αργήσουν να έρθουν πάρε και από τους άλλους. Και η savage gear βγάζει κάποιους αξιόλογους πλάνους. Και η pregio. Δοκίμασε και δες.
Υ.Γ.
Κι επειδή δεν θέλω να λέω κάτι και να μην το κάνω:
IMG_20190926_071545.jpg
Έτσι ζυγίζει το gamakatsu akilas 15-60 με τον nasci 5000XG, λίγο πιο μπροστά από το πόδι του μηχανισμού. Σημερινή φωτογραφία με φόντο το Παλαμίδι και το Ναύπλιο.
-
Τα παρακάτω μέλη 7 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο .
Στο ίδιο σημείο ζυγίζει και το δικό μου gamakatsu akilas 15-60 με τον DAIWA BG 3000 .
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
καλησπέρα παιδιά μια γνώμη θα ήθελα αν γνωρίζεται
καλαμια
DAIWA Saltist Ags II Seabass 14-42
DAIWA Prorex Ags 14-42
shimano sustain 7-35
μηχανισμοι
Shimano Stradic CI4 + 2500 HG FB
-
-
Τα 2 daiwa τα ξέρω κι είναι πολύ καλά και σχετικά ακριβά καλάμια. Σε αυτή την κατηγορία όμως δεν ξέρω αν αξίζουν τα χρήματά τους ή αξίζει να δώσει κάτι παραπάνω και να κάνεις υπέρβαση. Αν γνωρίζει κανείς καλύτερα ας γράψει. Το Shimano δεν το ξέρω. Για λαυράκια στοχεύεις κυρίως;
O stradic είναι σταθερή αξία.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα παλικάρια!! Ψάχνω για το δεύτερο καλάμι μου για μεσαίο spinning. Παίζω κυρίως minnows και top Water από 15-30gr για λούτσους. Το budget είναι ~200€. Έκλεινα προς το Major Craft TCX962M ( 2,93m, 15-42gr) αλλά σχεδόν στα ίδια λεφτά είναι και το Gamakatsu Akilas Η 10-45. Θα ήθελα τη γνώμης σας σχετικά με τα δύο αν γνωρίζετε. Ίσως το μόνο σημείο που κολλάω πλεόν για το Gamakatsu είναι είναι η λαβή από φελλό. Της έχετε βάλει κάποιο συντηρητικό; Είναι καλής ποιότητας ο φελλός; Σας έχει ξεφλουδίσει καθόλου; Από βρώμα πως παέι και πως το καθαρίζετε? Σας ευχαριστώ πολύ!!
-
-
Το gamakatsu 10-45 το έχω εγώ. Το φελλό μην το φοβάσαι, είναι πολύ καλή ποιότητας, πορτογαλικός (νομίζω) αυθεντικός φελλός. Εμένα 2 χρόνια τώρα δεν έχει ξεφλουδίσει καθόλου.
Το μοναδικό μειονέκτημα που μπορώ να βρω σε αυτό το καλάμι, είναι το λίγο κουραστικό walk the dog που έχει. Αλλά μετά από 2 χρόνια το έχω συνηθίσει και αυτό. Κατα τ' άλλα είναι διαμάντι! Έχω πάρει μέχρι 2κιλη συναγρίδα σε σιλικόνη και την έφερε άκοπα έξω, από χαμηλά!
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Με έφερες ένα ακόμα βήμα πιο κοντά για να το παραγγείλω!!
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
αμα ειναι αληθινος ο φελος δεν θα παθει τιποτα
3 χρονια στο σπινοκαλαμο που δουλευω τωρα ειναι μια χαρα
πιο πριν ειχα ενα παλιο πεν που μου το ειχαν χαρισει. μια χαρα ο φελος δεν επαθε ποτε τιποτα
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι κοντα στην αγορα πρωτου σετ για spinning.Μεχρι στιγμης ασχολουμαι με το Shore αποκλειστικα και δεν εχω ξαναδουλεψει σπινοκαλαμα.Κατεληξα στο Spider 2 της Oceanic, 2,70, fast ,10-50 και στον καινουργιο Crossfire LT 3000 της Daiwa, 6,2:1, 260γρ για pe 0,8 ή 1 (0.15-0.17) και ldr 0,33-0,37
ΕGI σιγουρα με ενδιαφερει και απο ψαρια κυρ.λαυρακια & γοφαρια και αν εχει τη δυνατοτητα το καλαμι σε πιο βραχωδεις σημεια για καμμια μικρη παλαμιδα.Οικονομικα δεν μπορω να ανεβω παραπανω μιας και νηματα-leader θα πανε οσο το καλαμι αν οχι παραπανω..
Αν το εχετε ψαρεψει θα ηθελα τη γνωμη σας μιας και σκεφτομαι να το αγορασω μεσα στη βδομαδα.
Και μια ερωτηση που ειναι ασχετη με το καλαμι: μπορουμε στο spinning να βαλουμε solid-split οπως και στο shore απλα μικροτερα μεγεθη?Η η χρηση παραμανας ειναι μονοδρομος?
-
-
Ωραίο καλάμι το 2, μου άρεσε καλύτερα από το 3. Τα έχω ψαρέψει και τα δύο. Στα λεφτά του τίμιο καλάμι.
Δεν είναι μονόδρομος η παραμάνα, αλλά στο spinning δύσκολα θα βρεθούν αντίπαλοι που θα καταφέρουν να ανοίξουν μια καλής ποιότητας παραμάνα.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Ευχαριστώ Βασίλη .Ελπίζω να ζυγίσει καλα με τον daiwa .Με προβληματίζει λίγο που εχει low rider οδηγούς για τις βολές.Η παραμανα νόμιζα ότι έχει να κανει με τη κίνηση κάτι.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
γεια σας κι από μένα .
είμαι ψιλοκαινούριος στο σπιν και θέλω να πάρω ένα καλάμι .
σκέφτομαι το sim black max . το έχει ένας φίλος μου σε 2,70 και του έχει βγει σκυλί.
τι γνώμη έχετε γι αυτό το καλάμι ?
σκέφτομαι να πάρω το 3μετρο , που έχει και μεγαλύτερο action .
θα κάνει καλύτερες βολές από το 2,70 ?
ψαρεύω κυρίως με ψαράκια στυλ rapala στα 10-15 γραμμάρια . βέβαια σκέφτομαι να αρχίσω να πειραματίζομαι με πλάνους και σιλικόνες τώρα ... δεν έχω κατασταλάξει κάπου .
έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο σε αυτά τα χρήματα πάνω κάτω ?
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες