Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Καλάμι για spinning 15-42;
Καλησπέρα
Έχω ένα καλαμι major craft zaltz 10-30 και θέλω να παω σε ένα άλλο καλαμι με μεγαλύτερο action 15-42 ή και 45
Τιμή μέχρι 150 ευρώ.
Σαν πρώτη ματιά είδα το crostage 15-42 σε μήκος 2.74 στα 144 ευρώ.
Υπάρχει κάποια αλλη πρόταση;
Ευχαριστώ
-
-
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το μεγαλύτερο action; Τι είδους τεχνητά σε ενδιαφέρει να δουλέψεις; Σε τι είδους ψάρια θες να απευθυνθείς;
Επειδή εντελώς τυχαία κι εγώ σήμερα αλλάζω καλάμι στο spinning και είχα αρκετό καιρό που έψαχνα κι εγώ κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα και επειδή συμπίπτει και το εύρος του action με αυτό που παίρνω εγώ, ίσως μπορώ να πω δυο πράγματα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Τα ψάρια που υπάρχουν εδώ που είμαι είναι λουτσοι, καρβουνια, παλαμίδες, μαναλια και κάποιες φορές κυνηγοί.
λαυρακια δεν υπάρχουν.
Τα τεχνιτα που θέλω να δουλέψω είναι κάποια minow 29γρμ μια απομίμηση του stylo στα 31γρμ κ κάποιες σιλικόνες της fiiish
-
-
Άρα και ψιλο-γρήγορο καλάμι ελαφρά σκληρό.
Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν πήγα σε majorcraft αν και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά στο shore. Όμως στο spinning δεν βγάζει ιδιαίτερα γρήγορα καλάμια. Για αυτό και παρήγγειλα το gamakatsu akilas 90H (10-45), ex-fast καλάμι και όχι το μεγαλύτερο αδερφό του 90ΗΧ (15-60) το οποίο από την έρευνά μου είναι πιο σκληρό από τις ανάγκες μου.
Μάλλον όμως εκτός του οικονομικού ορίου σου. Πρέπει να ανέβεις καμία 40αρια ευρώ.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Δηλαδή θέλω ένα καλαμι που να είναι fast;
Η αλλη περίπτωση που βλεπω είναι το Daiwa Infeet Seabass II 2,72m το οποίο βέβαια πάει στα 173 ευρω
-
-
Το infeet επειδή ήταν μέσα σε αυτά που κοίταγα, θα το προτιμούσα σε σύγκριση με το crostage. Μπορεί να λέει η Daiwa ότι είναι regular-fast αλλά είναι αρκετά πιο γρήγορο από το crostage που κοιτάς. Μεταξύ των δυο , το infeet θα έπαιρνα. (είναι και πιο όμορφο-άσχετο αλλά είναι...)
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Παιδιά καλησπέρα.
Έχουμε καμία άποψη για το Xzoga Black Mamba II 90 MHF2, 2.75mt , 15-60gr;
Γλυκοκοιταζω βέβαια και το gamakatsu akilas 90H (10-45) ίσως και το 90ΗΧ (15-60)
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Καλησπέρα
Λογω απαγορευτικου απόπλου αυτές τις μέρες ήμουν Αθήνα
Έτσι είδα από κοντά και το gamakatsu akilas 90H 10-45 και το Black Mamba.
Να πω την αλήθεια πιο πολύ μου άρεσε το gamakatsu.
Είχα ένα δίλημμα στο action αλλά νομίζω το 10-45 είναι εντάξει.
Ποσο πιο μεγάλο Minnow να πετάς;
Βέβαια καλαμι αγόρασα αλλά όχι spinning.
Πήρα ένα major craft crostage 40-80 για shore.
Έτσι για καλαμι spinning θα πάμε από τον άλλο μήνα.
-
-
Επειδή το έχω το καλάμι που κοιτάς και ήμουν σε δίλημμα για αυτό ή το 15-60, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Πάρε το 10-45. Το καλάμι κενταει...
Είναι και φύση σκληρό, οπότε μην αγχώνεσαι τα 40-45 γραμμάρια είναι πραγματικά και να μη σου πω και ότι και 50αρια ίσως παίζει. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά δεν το βλέπω να αργώ....
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Φιλε pri με πιο μηχανάκι το έχεις σεταρει;
Και τι διάμετρο ή pe νήμα έχεις βάλει;
-
-
Shimano Nasci 4000xg , pe1 περίπου 0,16
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Παρήγγειλα ένα νήμα pe1. 2 της major craft. Το έχω και σε pe1.5.
Fluorocarbon τι μέγεθος βαζεις;
-
-
Ανάλογα σε τι είδος απευθύνομαι... Από 0.22-0.45
-
-
Μέλος της ομάδας μας
- Ισχύς Φήμης
- 0
Εχω εδω κι 2 χρόνια το G. Akilas 10-45. Είναι τέλειο στις ρίψεις, όσον αφορα βεβαια και τον σωματοτυπό μου. Το έχω συνδυάσει με μηχανισμό (4000) Shimano Twinpower 4000hg και νημα Duel PE 1.2mm παραμαλο 0,26mm.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Παιδιά καλημέρα
Θα έδενε το καλαμι με τον μηχανισμό daiwa Fuego 4000CXH;
BEARING : 6 1
GEAR RATIO : 6.2:1
MAX DRAG (LBS/KG) : 12 KG.
RETRIEVE RATIO : 99cm
Το βάρος του είναι 240γρμ
ΥΓ. Πάντως για το καλαμι έφυγε η παραγγελία στα 163.20
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
μιας και τον εχω δει , πιασει και δουλεψει τον μηχανισμο πιστευω οτι μια χαρα θα σου κατσει
δεν ειναι ουτε μεγαλος ουτε βαρυς
εξαλο και το καλαμι δεν ειναι το πιο ελαφρυ κτλ
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
-
-
Εγώ το έχω ταιριάξει με τον Nasci 4000 xg που είναι 295 γρ και ζυγίζει στο πόδι του μηχανισμού. Θα σου είναι λίγο εμπροσθόβαρο με τον ελαφρύτερο μηχανισμό. Αλλά καλύτερα να το πιάσεις στα χέρια σου και να το ζυγίσεις.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Κοιτα να το πιάσω στο χέρι μου δυστυχώς δε γίνεται. Γι αυτό εμπιστεύομαι εσάς που έχετε ήδη το καλαμι και το έχετε δουλέψει.
Το καλαμι θα έρθει από Μυτιλήνη ίσως και αύριο.
Αλλα και μηχανάκι πάλι από ίντερνετ πρέπει να ψωνίσω. Η αγορά εδώ είναι πολύ περιορισμένη.
Δηλ να ψάξω κάνα μηχανάκι κοντά στα 300 γρμ; απλά δε θέλω να φύγω πολύ πάνω απ τα 100 ευρώ
Ο Fuego τώρα με την προσφορά βγαίνει 105
Επισης φίλε pri πόσα μέτρα νήμα πέρνει ο μηχανισμός σου;
-
-
Ακριβώς δεν μπορώ να σου πω αλλά 0,16-pe1 πάνω από 300.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Εντάξει άμα χωράει 300 μια χαρά είναι
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Κάτι ακόμα ρε παιδια πως αποφάσιζουμε πόσο γρήγορος πρέπει να είναι ένας μηχανισμός;
Στο spinning τι θέλουμε;
Δηλ να επιλέξω ένα με λόγο μεταβολής 4.7 ή 6.2;
Αυτός που έχω τώρα στο zaltz είναι ο Daiwa CALDIA 2500 και είναι 4.8
-
-

Αρχική ανάρτηση από
alan boy
Κάτι ακόμα ρε παιδια πως αποφάσιζουμε πόσο γρήγορος πρέπει να είναι ένας μηχανισμός;
https://youtu.be/Jnu9Kcjb1AM
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Ευχαριστώ.
Λαβράκια εδώ που είμαι δεν έχει τις περισσότερες φορές εχουμε κύμα και αέρα. Άρα πάω σε γρήγορο μηχανάκι
Το shimano Nasci σε γρήγορο δεν το βρίσκω στην Ελλάδα.
Γερμανία υπάρχει στα 90 ευρώ
15ευρω κάτω υπάρχει και το sahara σε 6.2 που έχω ακούσει καλά λόγια.
Ενα απ τα δύο θα διαλέξω.
-
-
Είχα και τα δύο που κοιτάς. Το sahara είναι value for money, το Nasci όμως πιο δυνατό και με πιο ομαλή λειτουργία. Ακριβότερο βέβαια...
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Ήρθε σήμερα το καλαμι.
Οπότε πάω για τον Nasci. 15 e είναι η διαφορά με το sahara.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
καλα ματωματα.
φυσικα και να παρεις την νανσι 
15ε διαφορα ειναι τιποτα για κατι που θα το κρατησεις καιρο
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Καλησπέρα. Ψάξε ψάξε ανεβαίνει η τιμή...
Τι λέτε για το Ultegra 4000;
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F272644604509
Και μετά στα 165 ευρώ βγαίνει ο stradic
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F273614619202
-
-
Όχι για το ultegra. Ναι για τον stradic, αλλά αυτή την σειρά ή την ci4+ που είναι και πιο ακριβή???
Δεν ξέρω. Αν σε παίρνει έχει και το καινούργιο stella 2019 που έχει η Shimano που είναι πολύ καλύτερο από όλα τα παραπάνω...
Εγώ πήγα στο Nasci γιατί έβγαινα εκτός προϋπολογισμού και όσοι έχουμε και άλλες υποχρεώσεις εκτός ψαρέματος πρέπει να τα υπολογίζουμε κι αυτά, γιατί μαλακή-μαλακή η χειμωνιάτικη παντόφλα, αλλά πονάει κι αυτή!!!
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 26
Όχι stella φίλε δεν με παίρνει. Είπαμε να ανεβούμε λίγο οχι πολύ. Παντόφλα υπάρχει πάντα διαθέσιμη.
Το άλλο μοντέλο είναι αυτό έτσι;
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F282067736992
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες