surfitaly powered 170 vs daiwa saltist telesurf 170
γεια σας φιλοι μου
ειδα αυτο το βιντεο στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=jeSrE5dq9xg
φαινεται ενδιαφερων καλαμι,το μονο που δε μπορω να καταλαβω ειναι η δομη του ανθρακα που εχει,νομιζω υποδεεστερο παντως απο το daiwa λεει : High Quality Carbon Fiber ..το εχει κανεις στη κατοχη του να μας πει γνωμη μιας και δε το βλεπω να το εισαγουν ελλαδα..
ειμαι αναμεσα σε αυτο και το daiwa..που παιρνει συν για μενα λογω μεταλικης ταπας,τριπλης στηριξης οδηγων,και 100% high module carbon και το συν που δινω στο surfitaly θα ειναι πιο "γλυκο" στις βολες
το surfitay εχει βαρος 600γρ ενω το daiwa 405γρ
και τα δυο δραση κορυφης
μια τσιπουρα το surfitaly 2.2kg την εφερε ανετα απο οτι ειδα
το surfitaly το δινει c.w 170 με best performance 40-150 και λεει οτι εχει καλη αποοση στις βολες λογω του carbon (carbon with quick reaction)
fuji k και τα δυο
αν το εχει κανεις θα θελα πολυ να μας πει..
Φίλε μου είναι ανώτερης ποιότητας το surfitaly. Το daiwa είναι πολύ καλό, το είχα στη κατοχή μου αλλα έχουν διαφορές. Το ιταλικό σημαντικά ακριβότερο απ οτι βλέπω και απ όσο έχω δει έχει πολυ ψαρευτική συμπεριφορά με γλυκιά παραβολή στη κορυφή του, ακολουθώντας μια σύγχρονη τακτική των ιταλών να φτιάχνουν τα καλά τους καλάμια με το στέλεχος της κορυφής στην ουσία να παίζει μόνο του το ψάρι. Το saltist έχει δύναμη αλλα σχετικά γρήγορα γίνεται άκαμπτο πράγμα επικίνδυνο στα καλά ψάρια αφου θέλει σωστά φρένα. Επαναλαμβάνω για τα λεφτά του είναι εξαιρετικό όμως το surfitaly είναι ανώτερο ψαρευτικά κυρίως.
Στο συγκεκριμένο βίντεο δε λέει κάτι, γιατι πολύ απλά στις βολές όλα τα τηλεσκοπικά λυγίζουν. Στο βίντεο το πρώτο με το Λαγουταρέλη φαίνεται το πόσο καλά ψαρεύει το καλάμι και γι αυτό το έβαλε κιόλας το βίντεο, για να διαφημίσει το καλάμι στην ουσία. Το daiwa δε ψαρεύει έτσι σε τέτοιες συνθήκες, στο λέω γιατί το είχα, είναι πιο απότομο.
Σπύρο για το συγκεκριμένο βίντεο να κάνω μια παρένθεση που ίσως έχει σχέση για το καλάμι που λέει ο φίλος εδώ.
Λοιπόν ο Λαγουταρέλης στην σύλληψη πρεπει να είχε άστρο αν δεις που πιάστηκε το αγκίστρι στο ψάρι.
Απο κει και μετα αλλιώς έρχεται εξω αν ειναι πιασμένοι έτσι και αλλιως όταν έχει πιαστεί απο το στόμα σωστά με τα ανάλογα κεφάλια που κάνει, εκεί δεν δείχνει κάτι ανάλογο.
Όλα αυτά τα αναφέρω πρωτα γιατί ξέρω το οτι το βίντεο είναι αληθινό, είχα άτομο που ηταν παρών, αλλά και γιατί στο μέρος αυτό ξέρω τι δείχνουν τα ψάρια που βγαίνουν όταν είναι απο +1.5kg πανω στο καλάμι.
Όλα αυτά προς θεού δεν μειώνουν την ποιότητα του καλαμιού.
https://www.youtube.com/watch?v=WFEhQ9PPS70&t=2s
νομιζω εχει δικιο ο filosofos.σε αυτο το βιντεο φαινεται πιο καθαρα η δραση του καλαμιου.εμφνως λυγιζει περισσοτερο,νομιζω και το ψαρι εδω ειναι στα ιδια κυβικα και υπαρχουν και τα βραχια..
σπυρο επειδη σε εχω δει με το daiwa σε otg νομιζω λυγιζει λιγοτερο.το βλεπω πιο σκληρο οπως λες.μπορει να ειναι και η ιδεα μου..
μπηκα στο fb στο surfitaly και τους ρωτησα για βολες στο 170 και μου ειπαν
otg:125 gr
side cast : 150 gr
above :170 gr
και δηλωσαν το 130 πιο ελαστικο (λογικο) και πιο σωστο για σχετικα απλες βολες (above)
εγω προσωπικα δε θα επιχειρουσα παντως above με 170 γρ.. στο powered 170
μαλλον θα το παρω και θα χρησιμοποιω 100,125 γρ με above,otg
θεωρω συνολικα δικαιη τη τιμη του
filosofos απο χαλκιδα εισαι?υπαρχει κανα καλο μερος κοντα απο αθηνα για ψαρεμα? δεν εχω επιχειρησει να ερθω απο κει αν και το σκεφτομαι χρονια
Για την σύγκριση των δύο καλαμιών την έχει αναλύσει παρα πολύ καλα πιο πριν ο Σπύρος.
Η άποψη μου να πάρεις αυτό που σου "κάθετε" καλύτερα σαν ψάρεμα αλλά όχι τόσο απο τι βολές κάνει.
Υπάρχουν καλάμια που σε βολή εξαφανίσουν το βαρίδι αλλά τι ψάρεμα κανουν ειναι μια αλλη ιστορία....
Όσο για μέρη εδώ υπάρχουν αρκετά, το πιο γνωστό υψηλή γέφυρα. Για κει υπάρχει αναφορά εδώ μέσα.
Αλλά αυτή την περίοδο να ξέρεις δεν ειναι η καλύτερη οπου και να πας εδώ γύρο.
#Billegend....εσύ φίλε με ρώταγες στο youtube? Σε κείνο το βιντεο δεν κάνω πλήρη otg. Επειδή είναι καθαρά δραση κορυφης μπορείς να κάνεις και αρκετά τεχνική βολή με προσοχή στα γραμμάρια και θα δώσει καλά μέτρα. Μια συμβουλή....μη τους ακούς σ αυτά που σου λένε για τα γραμμάρια που πετάει. Τα τηλεσκοπικά είναι περίεργα και ευαίσθητα. Αν δεν χρησιμοποιήσεις μακρύ drop και το φορτώσεις γραμμάρια, το καλάμι κινδυνεύει γιατί τρώει τη πίεση ψηλά και υπάρχει διαφορά πάχους μεταξύ των κοντών στελεχών. Ετσι κάποιες φορές στην ένωση 1ου 2 ου ή 2ου 3ου έρχεται το κρακ. Γενικά μεχρι 100γραμ σ αυτά τα καλάμια δεν έχεις θέμα, παραπάνω προσωπικά δεν το προτείνω.
Βασιλη (φιλοσοφος)αυτο ακριβως κοιταω,να ριχνει καλα αλλα και να ψαρευει καλα.γι'αυτο κοιταω το συγκεκριμένο καλαμι..σπυρο ναι εγω σε ρωτησα.ο μονος μου ενδοιασμος ειναι 130 η 170..αλλα μαλλον επειδη θα παιζω και λιγο με 125γρ (αν και τα φοβαμαι λιγο μη καταστρεφουν το δωλομα) κινουμαι προς το 170.θαε βοηθαει και σε πιο τεχνικες βολες.απο την αλλη αν δε με βοηθαει με 100 γρ να ριχνει δυνατα δε θα μου αρεσει αλλα θα στεκεται καλύτερα σε καιρο.μαλλον δε μπορουμε να τα εχουμε ολα..οποτε θυσιαζεις και λιγα μετρα στην αναγκη..για την ιστορια στπ ενα λεεο 30 εως 125 ,και στο 170 δινει 40 εως 150 βαρυδι..αλλα ειμαι σε προβληματισμο για το μοντελο γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει το καλαμι.με τα λεγομενα του σπυρου παντως για την ευαισθησια των τηλεσκοπικων μαλλον θα κινηθω στο 170 για μεγαλυτερη ασφαλεια..
Κοιτα για τεχνικες βολες μην περιμενεις να εισαι τόσο σιγουρος με τα τηλεσκοπίκα και κυριως με πολλα γραμμαρια.
Μετα πας αλλου και σε αλλη κατηγορία καλαμιων.Αναμεσα στα δυο δες κυριος το 170 και μεχρι 100γρ εισαι μια χαρα αντε και λιγο πιο πανω αλλα χωρις πολυ ζωρι για μετα ισως. . . .
Με δραση κορυφης η βολη ισως ειναι λιγο πιο νευρικη.Για να μην εχεις αυτο που λες ,να μην καραστρεφει το δόλωμα, θες καλαμι με παραβολη που να ριχνει πιο γλυκα αλλα δεν ειναι δραση κορυφης οπως καταλαβαινεις.Ετσι ειναι το Speedmaster που εχω,τελειως ομως διαφορετικο ψαρεμα με τα Ιταλικά που μου αρεσουν.
Να σου πω κατι ακομα,μην νομιζεις οτι οσο πιο μεγαλο βαρος πας και πιο μακρυα.
Ακομα και γεφυρα που σου ειπα πριν το 125γρ ειναι πολλες φορες υπερβολη ακομα και με σκληρα 250αρια 3σπαστα που παιζουν εκει.
Αρα μην τα κοιτας αυτα.
Συμφωνω.οπως ειπα μονο αναγκαστικα με καιρο ισως χρησιμοποιησω 125 γρ.ο μονος φοβος μου ειναι μη βγει "σκληρο" για τα 100 γρ.Γιατι εχω δει βιντεο και ριχνουν otg στα 125 γρ.γιαυτο εχω σκεψη και για το 130 το οποιο απο την αλλη θα το φερνω στα ορια του στα 125γρ.αν δε πιασεις το καλαμι στα χερια σου δυσκολη αποφαση
Κάποια προϊόντα που δεν τα βρίσκεις εύκολα εδώ παντα προσπαθείς να μαθεις, να δεις όσα περισσότερα γίνεται απο βίντεο ή αναφορές που ειναι λογικό.
Απο την αλλη όπως και συ ειπες,αν δεν το δεις από κοντά, ειναι ενα ρίσκο.
Αλλά ενα ποιοτικό προϊόν σύμφωνα με τα όσα έχει προσφέρει το ίδιο σε αναφορές αλλά και σαν εταιρεία τοτε δεν υπάρχουν εκπλήξεις και μπορεί να σου δώσει ενα απολαυστικο ψάρεμα, γιατί κακά τα ψέματα αυτή ειναι η ουσία.
Τώρα μια και μιλάμε για το εν λογο καλάμι να ξέρεις το 170γρ ειναι μέσα σε πολλα ψαρεματα ποσο μάλλον οταν και συ το θες και με λίγο καιρό κάτι που δεν θα το εχεις με το 130 που ειναι για πιο light καταστάσεις.
Για μένα η επιλογή πρέπει να είναι σύμφωνα με το ψάρεμα που θες να κανεις και λιγότερο με τα βάρη που έχει σαν όριο να πετάς.Αυτό θα το κρινεις εσύ μια και ο κάθε χρήστης κάνει διαφορετική βολή, δυναμη και φόρτιση στο ίδιο το καλάμι.
απο ενα σχολιο στο αμαζον
Arrived in advance of a few days, it is in excellent condition, perfect packaging even in the tip, with paper tape. If used thoroughly, or surf casting, it holds 150 grams perfectly. In short, an excellent product, quality - price.
ακριβως ετσι φιλε μου,σημερα θα παραγγελνω 2 κομματια,σιγουρα θα κανω μια αναφορα και στους φιλους του σαιτ
πολυ ωραια ερωτηση.εχω 2 shimano ultegra 14000 xsd,οποτε ταιριαζει και για αυτο το λογο καλυτερα το συγκεκριμενο μοντελο
ειτε το θελουμε ειτε οχι στην ελλαδα ο αερας σηωνεται οποτε σε συνθηκες καστιγκ-(μεσο) σερφ νομιζω ειναι ιδανικο
Το ψαρεμα που κανω ειναι για τσιπουρες-λαβρακια κλπ με μεγαλoυτσικα δολωματα,αγιστρια νο2-1-1/0
παντως η εξυπηρετηση της εν λογω εταιριας ηταν πολυ καλη
μου απαντησαν και με μειλ και μου ειπαν για απλες βολες το 130 γiα πιο τεχνικες το 170
νομιζω και λογω τηλεσκοπικου θα στελνει μια χαρα το δολωμα μεσα
μεγαλο ρολο παιζει το μη χοντρο αγκιστρι (ειδικα στο μονοδολι)
Αντε με το καλό να το πάρεις και μια και μου γραψες στο youtube οτι ξέρεις το μέρος που είμαι, σε περιμένω να το δω απο κοντά, γιατί μου χει κάνει εντύπωση αυτό το καλάμι.
χαχα νομιζω οτι ξερω δεν ειμαι καθολους σιγουρος
πιστευω να μην εχει συρομενο οδηγο κι φαω καμια φολα μονο
αν εισαι απο αθηνα ελα να το δεις οταν μου το φερουν
πολυ ευχαριστως.δε με αφηνει το σαιτ τους.το amazon.it ειναι ασφαλες ε?
το εχω στα καλαθι μου το καλαμι εκει. ειχα κανει εγγραφη αλλα δεν ετυχε να αγορασω ποτε τιποτα.δε λεει και ποσες μερες θα κανουν να το φερουν.μετα απο συννενοηση μεσω μειλ μου στειλαν paypall payment μεσω μειλ και αυριο τα καλαμια μου ταξιδευουν
σε 4 μερες ηδη εχω τα καλαμια στα χερια μου..τι να πω.συσκευασια αψογη! δυνατο blank? καλα λεγανε με otg kai 125 θα λυγισει καλα.θυμιζει καλαμια διπλασιας αξιας (και δεν υπερβαλω),οδηγοι fuji k ναι.αυτο που μου κανε εντυπωση περα απο το blank που το περιμενα δυνατο ειναι μεχρι πανω δεν αλλαζει η μορφη του,ειναι πολυ δυνατο μεχρι τη κορυφη με τη μυτη φυσικα να παιζει..,ενω πανω απ το blank το περιμενα πιο ελαφρυ σα τηλεσκοπικο.Θυμιζει ανετα δισπαστο και το λεω εγω που ειχα στη κατοχη μου zipplex mf.μου το φερανε σε 4.30 αλλα δε με απασχολει καθολου.μπραβο στους ιταλους για την αψογη εξυπηρετηση μεσω μειλ,το φεραν σε χρονο ρεκορ (4 μερες),και σε συσκευασια λες και πηρα καλαμι 500 ευρω.θα παραθεσω φωτος και βιντεος.σπυρο πρεπει να ερθεις να το δεις!!! θα σου στειλω πμ. για οποιον ενδιαφερεται να μαθει μια τεχνικη (που εγω θελω να βελτιωθω) θα κανει φοβερες βολες με αυτο το καλαμι.ψαρευτικα θα σας πω οταν το δοκιμασω,αλλα αποκλειεται να με απογοητευσει..
σε 4 μερες ηδη εχω τα καλαμια στα χερια μου..τι να πω.συσκευασια αψογη! δυνατο blank? καλα λεγανε με otg kai 125 θα λυγισει καλα.θυμιζει καλαμια διπλασιας αξιας και..(και δεν υπερβαλω),οδηγοι fyji k ναι.αυτο που μου κανε εντυπωση περα απο το blank που το περιμενα δυνατο ειναι μεχρι πανω δεν αλλαζει η μορφη του,ειναι πολυ δυνατο μεχρι τη κορυφη με τη μυτη φυσικα να παιζει..,ενω πανω απ το blank το περιμενα πιο ελαφρυ σα τηλεσκοπικο.Θυμιζει ανετα δισπαστο και το λεω εγω που ειχα στη κατοχη μου zipplex mf.μου το φερανε σε 4.30 αλλα δε με απασχολει καθολου.μπραβο στους ιταλους για την αψογη εξυπηρετηση μεσω μειλ,το φεραν σε χρονο ρεκορ (4 μερες),και σε συσκευασια λες και πηρα καλαμι 500 ευρω.θα παραθεσω φωτος και βιντεος.σπυρο πρεπει να ερθεις να το δεις!!! θα σου στειλω πμ. για οποιον ενδιαφερεται να μαθει μια τεχνικη (που εγω θελω να βελτιωθω) θα κανει φοβερες βολες με αυτο το καλαμι.ψαρευτικα θα σας πω οταν το δοκιμασω,αλλα αποκλειεται να με απογοητευσει..
Παντα ματωμένα να είναι.
Είχες έξτρα έξοδα αποστολής για να έρθουν πιο γρήγορα ή ως free?
Μου έχει τύχει και μενα τόσο γρήγορη αποστολή.
Αν έχουν κέφια όλα τα κανουν γρήγορα😂
Φίλε καλορίζικο το καλαμι. Είμαι βέβαιος πως θα το ευχαριστηθείς. Περιμένω π.μ και θα κανονησουμε συνάντηση να πιούμε καφέ παραλία. Και πάλι καλορίζικο.
Ευχαριστω παιδια,η βοηθεια σας ηταν πολυτιμη στο φορουμ αυτο και σας ευχαριστω.
Χαχα ναι ειχαν κεφια φαινεται.20ε εξοδα αποστολης,συνολο 300
Ενταξει για καποιον που ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ θελει να πεταει ενα βαρυδι ΜΕΧΡΙ 100 γρ με μια απλη βολη δε του κανει το καλαμι,ειναι δυνατο.Καλυτερα να βρει κατι να το λυγιζει.Οχι οτι δε μπορει να το κανει κιολας,απλα θα υστερει καποια μετρα.ειναι κυριως ενα surf καλαμι ομως.Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι οτι θα εχω ενα τηλεσκοπικο καλαμι (γιαυτο πουλησα τα zziplex,με κουρασε το βαλε βγαλε)με συμπεριφορα δισπαστου,ακους σπυρο? *απο σενα το μαθα..
Σπυρο να σε ρωτησω,σιγα μη σε αφηνα
με 125 βαρυδι,εχεις παρατηρησει το δολωμα (μονοδολι κυριως) να εχει θεμα ?
Να παμε ναι,να βγαλει λιγο ηλιο,μεσα.φυσικα θα εχω και το καλαμι να το ξεψαχνισεις χαχα
Η αλήθεια είναι οτι μου φαντάζουν λίγο περίεργα αυτά που γράφεις. Δεν τα αμφισβητώ προς Θεού αλλα τηλεσκοπικό και να θυμίζει δίσπαστο και μαλιστα zziplex σε δύναμη μου κάνει κάπως. Αν θες τη γνώμη μου ξεκίνα το με 90 - 100 γραμ και θα το δεις το καλάμι. Οσον αφορά με ποια γραμμαρια ρίχνει πιο μακρυά απλά μετράς βόλτες στη μανιβέλα. Εγω προσωπικά διαισθητικά πιστεύω πως με 100 βαρυά 110 θα δώσει τη καλυτερη βολή. Γενικά δε πρεπει να σε απασχολεί αυτό, το θέμα είναι πως ψαρεύει και εκει πρεπει να ναι εξαιρετικό.
Σχετικά με την ερώτηση σου με το μονοδόλι και τα γραμμάρια, εξαρτάται απο το καλάμι και το είδος βολής. Ένα παραβολικό καλάμι το προστατεύει πάντα. Επίσης μια βολή με την αρμάτωσιά στην ευθεία του καλαμιού και όχι σε σχηματισμό γωνίας πάλι το προστατεύει. Γενικά τα τηλεσκοπικά καλάμια γι αυτό μ αρέσουν, γιατί συμβάλλουν σε όλα τα παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 25-01-2019 στις 22:38
Ποτε δε το συγκρινα με ζιπλεξ και ουτε θα το κανω.Απλα οταν ανοιγεις τα στελεχη και κουνας το καλαμι δειχνει σαν ενιαιο δε ταρακονιουνται ολα τα στελεχη .Αυτο μονο στα δισπαστα το εχω δει.Επειδη μονο δισπαστα δουλευω αλλα ειναι χρονοβορα και με κουρασαν..Εχω πιασει τηλεσκοπικα 170,200αρια και δεν ειχα αυτη την αισθηση.Ενιωθα σα να τρεμει το καλαμι οταν το κουνας.Και μαλιστα καλη μαρκα.Αυτο μου δειχνει στιβαρο που δε το περιμενα για τη τιμη του.Θα το δεις απο κοντά και θα μου πεις τη γνωμη σου.Σκεψου ειναι 600γρ και το daiwa που λες και ειναι πολυ καλο ειναι 400.Σιγουρα το ξεκιναω απο 100 που ειναι ο σκοπός μου αλλα φαινεται οτι παει παραπανω..Ωραιο αυτο με το μονοδολι που ειπες και χρησιμο..
σημερα δοκιμασα τα καλαμια,ειναι φοβερα τι να πω.συμπεριφορα αψογη σε βολες (χωρις να κανω τιποτα φοβερο),με 100 κυριως και 125 βαρυδι το δοκιμασα πολυ καλα μετρα,στεκοταν σε αερα,και σηκωνε το βαρυδι απο το βυθο.αν μαθω και τεχνικη θα παει πολυ πιο μακρια.εδω βαζω μια φωτο σημερινη.με αυτο το απλο λυγισμα που του κανα..Απλα νιωθεις οτι κρατας δισπαστο..πολυ δυνατο!
σε ευχαριστω πολυ σπυρο.Να αναφερω κιολας οτι το δολωμα δεν εχει θεμα που ειναι το πιο σημαντικο για μενα.λυγιζει η μυτη και παει απαλα το δολωμα μεσα ακομα και τα μονοδολια.Επισης εχει μεγαλη λαβη απο το μηχανισμο και κατω για τεχνικες βολες.τα καλαμια τα συστηνω ανεπιφυλακτα σε αυτη τη τιμη,δε το συζητω..
Σελιδοδείκτες