Νομιζω σχεδον ολοι αυτη χρησιμοποιουμε για το ψαρεμα των μεγαλων του ειδους.Εγω χρησιμοποιω απλο σισσυ.εχει χρησιμοποιησει κανεις σωληνακι σηλικονης στο στριφταρι πχ κλπ του βιντεου (στη πρωτη αρματωσια) να μας πει,εχει λιγοτερα μπερδεματα??
Αν μπλεχτεί θα μπλεχτεί και με το σίσι. Γενικά εδω έχει να κάνει με το σωστό στήσιμο. Λόγο σοκ λίντερ 0,50 συν, αναγκαστικά πάω σε παραμαλο γυρο στο 0,30, διαφορετικά έχω μπερδέματα. Μετα εχουν να κανουν αυτα που λέγαμε περι καλών εργαλείων, όσο καλύτερη ποιότητα τοσο ελαχιστοποιούνται τα μπερδέματα. Σε ledrering αρματωσιές που είναι οι αγαπημένες μου, με 0,35 σοκ λιντερ και 50 γραμ μολύβια στήνονται όμορφα και τα λεπτά παράμαλα.
Αν και μπορεί να βγαινω λιγο εκτός θέματος ,αυτό που λέει ο Σπύρος είναι αυτό που ειχα αναφέρει στο ερώτημα περί fluorocarbon,πως στα λεπτά εργαλεία για να στέκεται σωστά στο βυθό πρέπει να υπάρχει συνδυασμός όλων.
Πχ ακόμα έτσι πως έχω στημένα τα καλάμια-μηχανισμους ψαρευω μουρμουρες και με 0.30mm,πολλές φορες αναγκαστικά για να μην ειναι μέσα στο βυθό κοκορέτσι!!
Οσα πιο λιγα τόσο το καλύτερο.
Σωληνάκι εβαζα πολλές φορές αλλά σε ψιλά παράμαλλα είχα συχνα και έτσι μπερδέματα.
πηγα σημερα να δοκιμασω με αναποδο sissy και τη grand max σε 0.26
το εριξα 5-6 φορες (1 μετρο παραμαλλο) ποτε δε μου ηρθε μπλεγμενο αλλα ακριβως οπως το ριχνα
το στριφταρι πρεπει να ειναι λιγο μεγαλο να κανει ρολο αποστατη
δειτε φωτο προσεκτικα
Σελιδοδείκτες