Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
σιγουρα εδω ειμαστε να λεμε τις εμπειριες μας και γιατι οχι αν την εχουμε πατησει εμεις,κριμα ειναι να την πατησουν κι αλλοι..εγω απο το ebay οτι αγορα εχω κανει(το χρησιμοποιω πανω απο 10χρονια) ειναι απολυτα θετικη.υπαρχουν ψηφοι στα μαγαζια,υπαρχει το paypall (απολυτα βασικο για μενα και ασφαλες..).καλαμια γενικα αποφευγω να παιρνω (2 φορες ευτυχως σε καλο μου βγηκε),γιατι τα βρηκα και εδω ιδια τιμη,μηχανισμους μονο ebay (διαφορα τιμης) αναλωσιμα και απο εδω και ebay μπορω να πω.85% ελλαδα ομως,δε βλεπω τρελες διαφορες,μονο αν βρω κατι εξω και δε το βρω εδω θα το παρω απεξω..καλο ειναι να συγκεντρωσουμε καποια σαιτ σε ενα ποστ οπως ειπε και ο φιλος (anglingdirect) και να γραψουμε συγκεντρωμενα τις εμπειριες μας..τα πενν τα παρηγγειλα παντως πριν λιγο απο angling,ειχα και ζωντανη επικοινωνα,πραγμα που βοηθαει..
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
βλεπω οτι τιμας αρκετα το εβαυ.
στο παρελθον και εγω το ιδιο εκανα. πλεον ομως το εχω γυρισει σε αλιεξπρες. σε τεχνητα, νηματα, μηχανισμους κτλ εχω δει σημαντικες διαφορες στις τιμες.
και σε χρονο παραδοσης που κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν διαφορες
ριξε καμια ματια και εκει στο μελλον .
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Φυσικα και θα ριξω και θα κανω σύγκριση τιμων,αρκει να δεχονται πευπαλ..
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
ηρθαν οι μηχανισμοι μετα απο 6 μερες περιπου.οπως τους ειδα στο βιντεο ειναι βασικα,θηρια,αλλα οχι με απαγορευτικο βαρος (μεχρι εκει καλα ειναι..)
ξερει κανα παιδι σε 0.35,0.40 πετονια που το εχει στη κατοχη του ποσο χωραει ακριβως???
στα σαιτ του εξωτερικου γραφουν 0.35-(440) σε 3 σαιτ και 0.44-(440) σε 8 σαιτ
-
-
Καλοδουλεπτα να'ναι και παντα τα φρένα τσιτα!
Με τι θα τα γεμισεις σαν μάνα λέω.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Ευχαριστω!! Δε ξερω ποσο χωραει ακομα πραγματικα.συνήθως βαζω 0.40 αλλα σκεφτομαι για 0.30-0-33 με σοκ λιντερ,η 0.35.εχω διλλημα,δε ξέρω..
-
-

Αρχική ανάρτηση από
billegend
Ευχαριστω!! Δε ξερω ποσο χωραει ακομα πραγματικα.συνήθως βαζω 0.40 αλλα σκεφτομαι για 0.30-0-33 με σοκ λιντερ,η 0.35.εχω διλλημα,δε ξέρω..
Απο όσα είδα αναφέρει ως 440μ - 0.44mm
Κοιτά χωρίς να ειμαι σίγουρος δείχνει μεγάλο το νούμερο για αυτή τη μπομπίνα όπως έχει.
Η μπομπίνα γράφει, 340μ - 0.40mm!!
Τη 0.40 προσωπικά παντα την θεωρώ υπερβολή, στα αλλά νούμερα είσαι οκ.
Τώρα οτι και να βάλεις αν η καρουλα ειναι 300μ θα σου πω τι κάνω εγώ (έχω ενα τρόπο λίγο μπελάς)/αλλά σε όλα τα μοτέρ τα φέρνω ακριβώς εκεί που θέλω με τα μετρα που θέλω.
Ρίχνω την μάνα στη μπομπίνα όσα επιθυμώ ας πούμε, μετα απο πανω το λεγόμενο μπαζο.Αφού έρθει εκεί που θελω,τα κατεβαζω παλι χωριστά που τα ξαναπερνω πλεων με την σωστη σειρα και είμαι οκ.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Παιζεις με σοκλιντερ ε..μου αρεσει αυτη η ιδεα αλλα φοβαμαι λιγο το κομπο στο πρωτο δακτυλιδι,δεν ειναι και κανα μεγαλο..
-
-
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Chris_Ncm για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλημέρα και από μένα και εύχομαι να ευχαριστηθείς τα εργαλεία !!!! Εγώ έχω τα 7000 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η χωρητικότητα της μπομπινας είναι η αναγραφόμενη, δηλαδή 340 m/0.40 mm, τότε θεωρητικά θα χρειαστείς περίπου 600 μέτρα πετονιά 0,30 για να γεμίσεις το μηχανισμό . Αλλιώς θα πρέπει να «μπαζώσεις» με περίπου 170 μέτρα 0,40 και μετά να προσθέσεις 300 μέτρα 0,30 .... Για να μην παρεξηγηθώ , τα νούμερα είναι θεωρητικά πάντα , γιατί πολλές φορές η διατομή των πετονιων που χρησιμοποιούμε δεν συνάδουν με τις αναγραφόμενες τιμές ....
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον spyyy για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 27
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον andreasomageiras για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερων..Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο στο κομπο (φτιαχνω λογω spinning allbright) ειναι στη βολη παρα στο μαζεμα και θεωρω και λιγο θα σου κοβει μετρα μια 45αρα-50αρα πετονια (shοckleader) μαζι με ενα κομπο που θα φευγει στενα απο το δαχτυλιδι,ισως και οχι ιδιαιτερα ομως γιατι το δουλευουν οι περισσοτεροι ετσι..σκεφτομαι για αρχη να καταργησω το 0.40 (οντως ειναι υπερβολη για παραλια,για βραχια αλλαζει το θεμα),με μια 0.35 της trabucco(tournament tough σκεφτομαι,μαλακη για βολες και δυνατη) να ανεβω και σε μετρα και ισως βαλω ενα shockleader εξω απο το δαχτυλιδι,1,1/5 μετρο να κανω βολες,σα χρυση τομη ..ειμαι σε σκεψη ακομα..
-
-
Κοιτά σαν γνώμη μου το να ψαρευεις με μεγάλες διατομές όταν δεν υπάρχει λογος καποιες φορες ακόμα και με καιρό θεωρώ καταδικαζεις όλο το σύνολο.
Η χρηση του shock leader επιβάλεται για παρα πολλούς λόγους που περισσότερο καλα μπορεί να προσφέρει παρα προβλήματα.
Μπες στην ενότητα που αναφέρει για το leader και θα καταλάβεις πως και τι θα κανείς.
Τώρα αν ψαρευεις σε μικτούς βυθούς το 0.35 ειναι καλό με ενα 0.55 leader.
Αν θες μετα για να παίξεις με 0.30 μάνα υπάρχουν και ωραία κωνικά leader που καταλήγουν σε 0.57 ή 0.60,αυτό γιατί ειπες για τον κόμπο που ανησυχεις αν και δεν θα έπρεπε. Το μονο ότι έχουν κόστος σε σχέση με μια 0.55.
Δες τα όλα και οτι θες ρωτά ελεύθερα, εδώ είμαστε😉
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
Πολύ σωστό αυτό που είπε ο Βασίλης old. Μεγάλα νούμερα βαρύ σύνολο με οτι συνεπάγεται.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
τελικα πηρα τη trabucco tournament tough σε 0.35 (ριχνω και χωρις sl 100 βαρυδι),παιζω σε μικτους βυθους ναι..συνισταται λεει για τηλεσκοπικα καλαμια (μεσα ειμαι) και για μηχανισμους για μακρινες ριψιεις (παλι μεσα ειμαι),αλλα πανω απ'ολα μου αρεσε η υφη της,σα πιο ελαστικη απο αυτη που παιρνω με το σαργο που ειναι πιο "σκληρη" και πιστευω θα με βοηθησει σε βολες (πολλοι χρησιμοποιουν και 0.33 + SL οποτε δεν εχει μεγαλη διαφορα 2 χιλιοστα) η δυναμη της 16.850kg μαλλον κλεβει λιγο σε διατομη αλλα δε μου φανηκε χοντρη,οπως η 0.40,μου φανηκε οτι πρεπει...πηρα και σοκλιντερ την ιδια σε 0.45 (27kg) να δοκιμασω και μεσα στο δαχτυλιδι και μια 0.50 (30.5kg), Tο βραδυ θα λυθει και το μυστηριο ποσα μετρα χωραει σε 0.35 ο Penn 8000..
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
χωρις σοκ λιντερ με πανω απο 100γρ μολυβι δεν θα το εκανα με 35αρα πετονια
ειδικα με τα καλαμια σου ... μολις τα μαθεις και τα φορτισεις καλα οι δυναμεις θα ειναι μεγαλες
σοκ λιντερ που γραφεις πιο πανω 1.5 μετρο απλα δεν ειναι σοκ λιντερ . ειναι κατι αλλο ανουσιο
σοκ λιντερ ειναι τουλαχιστον 8 μετρα.
διαβασε λιγο το θεμα με τα σοκ για να καταλαβεις τι ειναι, που το βαζεις και για ποιον λογο
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Αρχιζει και μου αρεσει αρκετα η ιδεα του SL.Νομιζω μονο καλο θα κανει να μη φθειρετε κανιη μανα στην αρχη. αυτο κοιταω για κομπους οχι "ογκωδεις", για uni-uni βλεπω(ισως λιγοτερο ογκωδεις),αν εχετε να προτεινετε να ειναι δυνατοι και να περνανε πιο ανετα το δαχτυλιδι..
-
-
Για οτι ρωτας άνοιξε θέμα στην ενότητα για τις πετονιες μια και εδώ κυρίως μιλάμε για το μοτέρ.
Μονο και μονο μην μπερδεψουμε κόσμο
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
Τον uni μπορεις να τον κάνεις μόνο σε tapered λιντερ. Σε μονοκοματα ειναι απαγορευτικός.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
Όλη τη γεμισες με 0.35mm?
Ειναι λίγο υπερβολή μια και ουσιαστικά τα πρωτα 150μ ψαρεύουν και για λόγους οικονομίας το λέω αυτό και μονο.
Κάτι ακόμα μονο και μονο για λόγους ασφάλειας αν ειναι πετάς 120gr βαριδιο ανεβα σε διατομή στο shock leader αλλά μέχρι τοτε αφου εξοικειωθεις όπως και συ θα δεις με το κόμπο να εχεις στο νου σου λιγοοοο πιο συχνη αλλαγή αυτου που εχεις τώρα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Iσως η διατομη βασιλη ειναι ικαι λιγο παραπανω απο μονη της.Δινει27.5 kg.αρκετα ανετο ακομα και για 130βαρυδι..(προσωπικα δε παω πανω απο 125 και μονο σε ρευματα)
Αλλα εχω προνοησει και γι'αυτο ,αγορασα και μια 50αρα στα 30.5 kg trabucco..
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Για οσους εχουν το μηχανισμο παντως οι ρυθμισεις και ο ηχος των φρενων ειναι φοβερος
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-

Αρχική ανάρτηση από
billegend
Για οσους εχουν το μηχανισμο παντως οι ρυθμισεις και ο ηχος των φρενων ειναι φοβερος
Αφού σου είπα ότι ξεχυλίζει η ποιότητά του από παντού. Γιατί η αίσθηση του μαζέματος δεν είναι άπαιχτη?
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Chris_Ncm για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
ΦΙλε δεν εχω δοκιμασει ακομα αλλα τι να σου πω,αν ειναι και στη θαλασσα ετσι βλεπω να βάζω τα ουλτεγκρα στην ακρη (ολοκαινουργια ειναι) και να παιρνω αλλα δυο πεν
-
-
Βρε Bill δεν υπάρχει λογος για αυτή την αλλαγή, στα ιδια είσαι και με αυτα απλα αλλάζει το βάρος, ποσο μάλλον οταν λες ειναι καινούργια.
Το θετικό ειναι οτι είσαι ικανοποιημένος και βοηθησαμε θετικά για αυτή σου την επιλογή😁😁
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Ναι και σας ευχαριστω πολυ,και σενα προσωπικά και τα υπολοιπα παιδια.Παιζει πολυ σημαντικο ρολο αυτο για να μη γίνονται λαθη..
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
Κοιτα ουτε μαθουσαλες είμαστε ουτε σοφοί απλα μέσα από την τρέλλα που κουβαλαμε,τις λιγες γνώσεις μέσα απο δοκιμές και εμπειρίες για την αγάπη μας για αυτό το χόμπι προσπαθει ο καθένας μας να βοηθήσει με τον τροπο του.Το θέμα είναι να γίνεται σωστή πληροφόρηση για τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη ξεχωριστά σύμφωνα παντα με τις ανάγκες του.
Ειναι μεγάλη η διάφορα εδώ που υπάρχουν τα επιχειρήματα απο μια απάντηση που θα εχεις σε σχεση μέσα απο fb που εκεί ελάχιστα θα εχεις σωστη πληροφόρηση.
Όλοι μας πανω κάτω έτσι αρχίσαμε άρα το να ρωτας μονο καλό έχει😉😉
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Συμφωνω απολυτα και πολυ σημαντικό οτι δεν υπαρχει κανενα συμφερον,γιατι βαριεμαι να πηγαίνω στα μαγαζια ανηξερος και να μου πασαρουν οτι εχουν σα το σουπερ ντουπερ καλαμι,μηχανισμο.Απο τοτε που αρχισα να το ψαχνω με γνωμες κριτικες κλπ εχω γλυτωσει χρονο και χρήμα έχοντας πραγματικα αξιολογο εξοπλισμό.Παραδειγμα,πηγα σε ενα καταστημα για πετονιες και του εκανα μια ερωτηση και με κοιταζε καλα καλα για κατι που ηθελα και μου λεει μην εχεις αγχος με το ψαρεμα,ηθελα να του πω οχι θα αγορασω οτι μου πασαρεις εσυ..αλλα του λεω,απο τοτε που αρχισα να το ψαχνω σπανια κάνω λαθος σε εξοπλισμο,και έφυγε νευριασμενος..σορρυ που αλλαξα θεμα αλλα εχει να κανει το ποσο σοβαρη δουλεια γίνεται στο φορουμ και το ποσο μπορουμε να αποφυγουμε καποιους έχοντας απο καποια παιδια σωστη ενημερωση..εγω τα συγκεκριμενα μηχανακια τα ειχα μπανισει πριν 5 χρονια λογω των κριτικων στο εξωτερικο και πλεον σιγουρευτηκα εδω μεσα..
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον billegend για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 31
Ηδη εδωσα παραγγελια αλλους 2 , λιγο βαρυτερο σα συνολο αλλα δεν ειχα θεμα ουτε σε βολες,πουθενα.το ερωτευτηκα αυτο το μηχανακι απλα
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες