Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Xzoga Black Mamba attack (2018) 20-80
Καλησπέρα στο forum!
Πριν ένα χρόνο έγινα κάτοχος του Xzoga Black Mamba attack 20-80. Ο λόγος αγοράς του καλαμιού ήταν να καταφέρω να σπινάρω με πιο ντούρα εργαλεία, στοχεύοντας σε μεγαλύτερα θηράματα. Βλέποντας ωστόσο, ότι το καλάμι παραήταν σκληρό για spinning, αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω για light shore. Έτσι, το σέταρα με το μηχανάκι penn spinfisher v 4500 και νήμα PE2. Παρατηρώ ότι τα καταφέρνει καλά με πλάνους 40gr, άντε και με 50gr... Η συμπεριφορά του σε 60άρηδες πλάνους με έχει μπερδέψει, ενώ υποτίθεται ότι είναι μέσα στα όρια του cw με max 80. Νιώθω σαν να σέρνει τον πλάνο από 60gr και άνω και δεν τον "χτυπάει" καλά. Τα βάθη που το ψαρεύω είναι από 15 έως 50 μέτρα. Εάν κάποιος συμforumίτης έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο καλάμι, θα ήθελα τα φώτα του στο πώς το χρησιμοποιεί και τι αποτελέσματα έχει δει με lures/jigs διαφόρων μεγεθών και βαρών.
Ευχαριστώ!
-
-
Το συγκεκριμένο καλάμι δεν το έχω πιάσει. Αλλά τα περισσότερα heavy spinning καλάμια, απ' ότι έχω καταλάβει εγώ, το όριο που δίνουν απευθύνεται κυρίως σε τεχνητά κι όχι σε πλάνους. Και γι' αυτό παλαιότερα που είχα ένα shimano vegeance 60-140 πλάνους μου έπαιζε σωστά το πολύ μέχρι 80 βαριά 100 γραμμάρια. Μετά και σε κούραζε, ο πλάνος εμφανώς δεν δούλευε σωστά και φαινόταν ότι το καλάμι ήταν στα όριά του. Κι ενώ είχε 140γρ στην ονοματική δύναμή του.
Είχα καταλήξει λοιπόν να ψαρεύω με 40-80γρ πλάνους. Ίσως πρέπει να κάνεις κάτι ανάλογο; (30-50γρ)
Περισσότερα δεν μπορώ να σου πω, δεν το έχω ψαρέψει το καλάμι σου.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Το καλάμι δεν είναι shore, οπότε και οι απαιτήσεις μου δεν είναι πολύ υψηλές για jigs. Ο λόγος που το κάνω θέμα, είναι αν παίζει σωστά τους πλάνους 60gr ή όχι. Πέραν της κούρασης (και πιθανής εξάρθρωσης ώμου), μη χάνω το χρόνο μου με κάτι που ίσως δε δίνει τη σωστή κίνηση στο jig, ώστε να προσελκύσει ένα ψάρι.
ΥΓ: τη χρήση σπινοκάλαμου για lures 60, 80 γραμμαρίων, δεν την βλέπω ως ιδιαίτερα γόνιμη στην Ελλάδα... Καθαρά από την προσωπική, μικρή μου εμπειρία μιλάω-ίσως κάνω λάθος. Επίσης, το black mamba attack αναγράφει ότι αντέχει μέχρι νήμα PE4(!). Μάλλον πιο shore είναι λοιπόν ο προσανατολισμός του.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 74
δεν το γνωριζω το καλαμι αλλα
κανενα καλαμι δεν δουλευει σωστα στο οριο του cw του
αρα λογικο το σπινοκαλαμο που εχεις να μην δουλευει καλα τους πλανους πανω απο 60γρ
ακομα και τεχνητο να βαλεις 20γρ παλι δεν θα το δουλεψει πολυ σωστα
φανταζομαι αυτο το καλαμι αμα μιλαμε για ελλαδα θα ειναι σουπερ για το μονολιθι στην πρεβεζα οταν σκανε οι μεγαλες λιτσες ...
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-

Αρχική ανάρτηση από
Alexsuzuki
δεν το γνωριζω το καλαμι αλλα
κανενα καλαμι δεν δουλευει σωστα στο οριο του cw του
Όχι δεν συμφωνώ. Εξαρτάται. Το καλάμι που έχω τώρα Triplecross 1002H (60-100) δουλεύει πολύ καλά τα 100 και έχω δουλέψει πολλές φορές και 110 γραμμάρια πλάνους (κυρίως μεσόβαρους και λεπτούς-αλλά όχι μόνο), με καλά αποτελέσματα. Επίσης δουλεύει πολύ καλά κάτω από 60 γραμμάρια πιο οβάλ πλάνους με πιο slow δούλεμα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 74
ναι οκ βασιλη εχεις ενα δικιο
αλλα οπως γραφεις και εσυ αλλο τυπο πλανο εχεις στα χαμηλα γρ και αλλο τυπο πλανου στα πιο βαρια
τον ιδιο πλανο σε 60 και 100 θα τον δουλεψει εξισου καλα?
κατι που εχω συζητησει με κοσμο ειναι οτι πολλες φορες το τι γραφει ενα καλαμι πανω δεν εχει και τοσο σημασια ουτε ειναι απολυτο
μιας και μπορει να δουλευει μια χαρα και πανω απο το οριο του και τα χαμηλα να μην τα δουλευει καλα και οτι παιζει ρολο το ειδος-τυπος του τεχνητου
-
-
Ναι τους μεσόβαρους τύπου knife τους δουλεύει εξίσου καλά και στα 60 και στα 110γρ. Θα δοκίμαζα και 120 αλλά δεν είχα.
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες