Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίοΤελευταίο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 30 από σύνολο 40

Θέμα: καλαμι shore jigging

Φήμη
    leskovikis's Avatar
    Περιοχή
    ΛΙΒΑΔΕΙΑ
    Αναρτ.
    15
    ..Like!!
    26
    Όνομα:
    ΛΟΥΚΑΣ
    Time Online
    1 Day 11 Hours 21 Minutes 2 Seconds
    Avg. Time Online
    6 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0

καλαμι shore jigging

ποια η γνωμη σας για το xzoga shitenno genbu 100h2

Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Thanked 1.380 Times in 442 Posts
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    3 Weeks 4 Days 13 Hours 50 Minutes 24 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Δεν το έχω ψαρέψει οπότε δεν ξέρω. Αλλά τα xzoga που ξέρω δεν μου αρέσουν στο shore. Πολύ σκληρά. Στα λεφτά που ζητάει εγώ θα κοιταγα για majorcraft triplecross ή και n-one αν σε παίρνει να ανέβεις λιγάκι.

3. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    Shore Grouper therapy's Avatar
    Αναρτ.
    17
    ..Like!!
    55
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    2 Days 2 Hours 36 Minutes 13 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Γεια χαρα.Θα ηθελα τα φωτα σας για την αγορα νεου καλαμιου για shore.Ψαρευω κυριως για μαύρα με αρκετη χρηση minnows,sinking pencils και σιλικονων.Οταν ξεκινησα πριν απο 2 χρονια,αγορασα το Daiwa Procaster game II το 3,05 στα 60-120 γραμμαρια.Το καλαμι αποδειχτηκε για τα λεφτα του ειδικα λιρα 100.Σκληρο blank και extra fast κορυφη δουλευει τα τεχνητα πολυ ωραια.To ψαρευω με πλανους 40 εως 80 γρ -με τους 70-75 σαν καλυτερη φορτιση, και με τεχνητα & σιλικονες 40 εως 65 γρ.Εχει τυχει ομως να βρεθω σε βαθη και με καιρικες συνθηκες τετοιες που εναν πλανο των 80 γρ τον εριχνα στις 12 η ωρα ευθεια μπροστα και τον μαζευα απο 60 μοιρες δεξια η αριστερα λογω των ρευματων.Δεν ειχα ουτε εχω 100σταρηδες λογω του οτι δεν θελω να ζορισω το καλαμι.Οποτε ειχε ερθει η ωρα να παρω και κατι για βαρυτερες καταστασεις.Μου προτειναν το Tailwalk Salty Shape Dash 100XH ,Moderate/Regular με max 100 γρ ,οτι μπορει οντως να διαχειριζεται ωραια πλανους 100γρ.Το αγορασα αλλα σε 3 ψαρεματα διαπιστωσα οτι ηταν περισσοτερο για μεχρι 80 πλανους και 65 σιλικονες & minnow.Επισης ειδα οτι ηταν πολυ πιο παραβολικο απο οσο περιμενα.Και μετα απο αυτα τα 3 ψαρεματα κατεληξα δυστυχως να το πουλησω χανοντας και καποια ευρω απο την τιμη αγορας.Δοκιμασα και απο εναν φιλο το Manbika v2 100XXH αλλα παραηταν κουραστικο,σαν καδρονι ,και κυριως για πελαγικα.Οποτε ξαναρχιζω την αναζητηση.Ψαχνω για κατι με σκληρο blank και fast που να παιζει με ανεση πλανους 100-120 γρ και τεχνητα μεχρι 80-85 γρ.Με το γρηγορο και σκληρο blank ξερω οτι θα χανω σε παρουσιαση των πλανων καθως απο τα λιγα που ξερω,τα moderate/regular καλαμια τους παιζουν καλυτερα.Αλλα απο τη στιγμη που δεν με ενδιφερουν πελαγικα,λουτσοι,κυνηγοι κτλ εστιαζω περισσοτερο στο γρηγορο και σκληρο κορμο για τη μαχη με τα ροφοειδη.
    Οι επιλογες που βρηκα ειναι οι εξης

Daiwa Grandwave 80-150 cw-το οποιο η εταιρεια το δινει σαν αργο/progressive blank με fast δραση κορυφης!,πολυ "κουλο" σαν συνδοιασμο μου ακουγεται αλλα οκ
    Majorcraft N-One 1002ΗΗ 80-120 cw moderate/regular
    Palms Shore gun evolv 103XXXH BL 45-150 cw οριακα fast

Απο οικονομικης πλευρας κοιταω να μεινω μεχρι τα 350 ευρω ταβανι.Εχω βρει καποια μοντελα του νεου Spartan και της Yamaga αλλα προσπαθω για κατι πιο οικονομικο-αν υπαρχει κιολας βεβαια
    Οποιαδηποτε γνωμη και για καποιο αλλο μοντελο θα ηταν παραπανω απο καλοδεχουμενη

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Πάμε από τα βασικά.

Σε τι βάθη ψαρεύεις, τι βάρη πλάνων, σε τι ψάρια στοχεύεις; Μηχανισμός υπάρχει; Αν ναι ποιος;

edit
    Κάποια τα έχεις γράψει και δεν τα είδα.
    Μαύρα ψάχνεις κυρίως και θες να δουλεύεις max 120gr πλάνους.

Άρα βάθη και μηχανισμός αν υπάρχει.

Φήμη
    Αναρτ.
    17
    ..Like!!
    55
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Σε ευχαριστω για την απαντηση.
    20 με 35 μετρα βαθη
    2 μηχανισμοι ,Ryobi Arctica 5000 με 2 μπομπινες,μια με 1.5 PE και η αλλη με 2.5, και ενας Daiwa BG 4500 με 3 PE

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Κατ΄αρχήν θα σου πρότεινα να ξεχάσεις το ryobάκι για την τεχνική. Το BG4500 πάλι με PE3.0 είναι ότι πρέπει. Μόνο πρόσεχε τις στενές επαφές με τα νερά, αλμυρά και γλυκά. Μόνο εκεί πονάει.

Για τα PALMS δεν έχω ιδέα, δεν έχω πιάσει κανένα. (...άμα δεν ξέρουμε-δεν ξέρουμε) Έχω ακούσει καλά λόγια όμως.

Το n-one το έχω ψαρέψει. Καλό καλάμι είναι, αλλά αυτή την στιγμή δεν έδινα τα χρήματα που ζητάει, θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένο. Θα πήγαινα ή παρακάτω στην σειρά triplecross-pregio passion ή κυρίως παραπάνω σε κάποιο spartan.

Το grandwave 80-150 δείχνει πολύ υποσχόμενο (και σε αυτά τα χρήματα...) και μάλιστα μόλις σήμερα το πήρε ένας φίλος. Παίζει να το ψαρέψω μέχρι το τέλος τις εβδομάδας. Ακόμα δεν έχω άποψη. Αλλά η daiwa μέχρι στιγμής έχει βγάλει σε κάθε κατηγορία από ένα τουλάχιστον καλό καλάμι. Γιατί όχι και σε αυτή;

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Είσαι σε μέρος που κάνει μαύρα, επιβεβαιωμένα ή απλά τα ψάχνεις πιο πολύ; Γιατί αν κάνει μαύρα επιβεβαιωμένα και μάλιστα καλά μαύρα άνω των 2-3 κιλών, γνώμη μου είναι οτι πρέπει να ανέβεις σε χρήματα. Και εκεί στην μεσαία κατηγορία, πρακτικά κάτι σε yamaga ή daiwa spartan θα κοιτάξεις. Εγώ έχω το spartan 96hh και μπορώ να μιλήσω για αυτό, αν έρθει η συζήτηση σε αυτό.

Όμως: σε αυτά τα χρήματα, ΠΡΕΠΕΙ πριν αγοράσεις αν μπορείς και γίνεται, να βρεις και να ψαρέψεις το καλάμι που σε ενδιαφέρει. Ψάξε αν υπάρχει κάποιος στην περιοχή σου ή κοντά σε σένα που να έχει το καλάμι, γιατί είναι κρίμα να δώσεις ένα σκασμό λεφτά και να μην σου κάνει το καλάμι που θα πάρεις. Το είδες ήδη και με το manbika που σε έσωσε ο φίλος.

8. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    Αναρτ.
    17
    ..Like!!
    55
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου Βασίλη.
    Με έβαλες σε σκέψεις καταρχην για τον BG και την αντοχή του σε νερα γιατι οταν τον πηρα εκλεινα περισσοτερο προς τους PENN ως πιο "σκληροτραχηλους" και γερούς γενικα.Τεσπα τωρα παει,θα φροντιζω να μην βρεχεται περαν του δεοντως.Τον Ryobi τον ζυγισα καλα με το Procaster,ειναι ολομεταλλικος και δεν εδειχνε-μεχρι στιγμης να κομπιαζει αλλα θα ακολουθησω την συμβουλη σου και θα τον παροπλισω.

Για το N-One μιας και το ψαρεψες,θεωρεις ,ειναι καλαμι που ταιριαζει σε αυτα που ζηταω?Κοιταω και το TripleCross 1002, 80-120γρ αν και η διαφορα τους απο οτι ειδα ειναι περιπου 50 ευρω μετα απο προτροπη σου
    Το Grandwave φαινεται πολυ τιμιο αρκει να ειναι γρηγορο.Μπορει να ειναι το πιο φτηνο αλλα μιας και εχω ενα μικρο κολλημα με τα καλαμια της Daiwa το σκεφτομαι σοβαρα.
    Για το spartan που εχεις κιολας,όποτε και αν βρεις το χρονο και τη διαθεση πες δυο λογια.
    Προσπαθω να μην ξεφυγω πανω απο 350 ευρω.Με το Spartan θα ξενοιαζα το ξερω,απλα κοιταω να εξαντλησω την πιθανοτητα να βρω κατι παρεμφερες με λιγο λιγοτερα χρηματα πρωτα.

Οσον αφορα τα ψαρια,ψαρευω κυριως Κορινθιακο,ανατολικο και Βορειο.Απο Φαρο Μελαγκαβι στο Ηραιο μεχρι και Ασπρα Σπιτια.Και καμμια φορα Σαρωνικο,Κακια Σκαλα και μετα απο Λουτρα Ωραιας Ελενης μεχρι και Επιδαυρο.Οι περιοχες ειναι πολυ μεγαλες και θελουν πολυ ψαξιμο.Δεν εχω βγαλει ψαρια τροπαια-ειμαι και λιγο της οικολογιας οποτε το Release παει συννεφο ειδικα σε αλλα ειδη,αλλα εχω δει να βγαινουν γομαρια μαυρα στο shore σε διαφορα σημεια κατα μηκος αυτων των περιοχων.Οποτε στην ερωτηση σου δυστυχως η απαντηση ειναι και τα 2.Ξερω οτι εχει μεγαλα μαυρα αλλα τα ψαχνω και εγω εννοειται αν μου τη βιδωσει και παω καπου σε καινουργιο μερος αρκετα μακρια απο αυτες τις περιοχες.

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Ο BG είναι σκυλί! Μην τον φοβάσαι, απλά πρόσεχε τις επαφές του στα νερά. Αλλιώς είναι πολύ-πολύ δυνατός και αξιόπιστος μηχανισμός. Εγώ ενώ έχω ακούσει καλά λόγια για τους PENN τον BG τον έχω πολύ ψηλά στην συνείδησή μου, για την ακρίβεια μετάνιωσα που τον έδωσα! Το ryobi μην το παροπλίσεις, αλλά δεν είναι γι αυτό το είδος shore κατάλληλος μηχανισμός.

Αν η διαφορά του n-one με το triplecross είναι στο 50άρικο, ΟΚ αξίζει να τα δώσεις στο n-one, είχα την εντύπωση ότι είναι παραπάνω. Μέσα στην βδομάδα θα δω το grandwave 80-150 και θα σου πω την γνώμη μου για αυτό. Φίλος που το ψάρεψε σήμερα, ήταν ενθουσιασμένος. Δεν λέω τίποτα όμως αν δεν το ψαρέψω εγώ.

Για το spartan τι να σου πω? Εξαιρετικό καλάμι, ακόμη δεν ξέρω τα όριά του, ξεκούραστο, ελαφρύ, νευρικό, μεταφέρει άμεσα την πληροφορία από και προς τον πλάνο. Μέχρι τα 125γρ που του έχω βάλει, τα πάει αέρα. Αν θες κανόνισε να έρθεις προς αργολικό να το ψαρέψεις.

Για τα ψάρια τώρα. Το set up από 80 και πάνω, για τα νερά μας θεωρείται βαρύ. Πριν το αγοράσεις πρέπει να το έχεις υπόψιν σου. Επίσης: όσο βαρύτερο set up τόσο λιγότερα χτυπήματα θα έχεις. Αλλά και λιγότερα χαμένα ψάρια από την στιγμή που θα τσιμπήσουν. Ακόμα, σε καλάμια του shore που ξεκινάν με το 80, δύσκολα θα δουλέψεις ξεκούραστα τεχνητά. Τα δουλεύουν, όχι ξεκούραστα όμως.

Περισσότερα αφού ψαρέψω και το grandwave (μάλλον Τρίτη).

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Λοιπόν ψάρεψα το grandwave 80-150. Για τα χρήματα που ζητάει, είναι η μοναδική επιλογή που υπάρχει σε αυτή την τιμή που μπορεί να παίξει τα 120γρ και πιθανόν και παραπάνω. Από 80-125γρ που δοκίμασα (έβαλα και 60-κι έχω την εντύπωση ότι δεν τα δούλεψε κι άσχημα) τα δούλεψε απροβλημάτηστα όλα. Fast καλάμι, δουλεύει κυρίως με τη μύτη, πράγμα που μου αρέσει πολύ εμένα.

Νομίζω ότι εκεί πρέπει να πας. Πολύ ψαρευτικό καλάμι. Λίγο κοντό κοντό μου φάνηκε το butt του, έχε το υπόψιν σου όταν το δοκιμάσεις. Ίσως σε ενοχλήσει λιγάκι το κενό που κάνει το eva κάτω από το μηχανισμό. Το δοκίμασα με Daiwa Catalina 4500h, και ζύγισε αρκετά καλά, άρα θα ζυγίσει και με τον BG4500.

12. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    Αναρτ.
    17
    ..Like!!
    55
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Εισαι φοβερος! Σε υπερευχαριστω Βασίλη.Ειμασταν τυχεροι που ετυχε να το παρει ο φιλος σου αλλα και εσυ να μπεις στον κοπο να το δοκιμασεις και να γραψεις για αυτο ,το εκτιμω πολυ!
    Δεν περιμενα τοσο καλες εντυπωσεις,κυριως λογω τιμης αλλα φαινεται η Daiwa δεν απογοητευει τελικα και στα μεσαια.
    Μου αρεσει και εμενα το οτι ειναι Fast και οτι δουλευει με τη μυτη,σημαινει οτι και τεχνητα θα τα κατευθυνει σχετικα καλα ,αυτο περιμενα να ακουσω και εγω οποτε εκλεισε!!!Εχω καποιους πλανους 65, 70,75 οποτε θετικο επιπλεον οτι μπορει να δουλεψει κ λιγο λιγοτερα γρ.Αλλα ..125γρ ρε θηριο??!Περιμενα max 100-110! Ολα τα κανει και συμφερει
    Το κοντο butt ειναι ενα θεμα αλλα μικρο θελω να πιστευω ,σχεδον το ιδιο ειναι και το Procaster οποτε θα το συνηθισω πιστευω.
    Ο Catalina ειναι 50 γρ πιο ελαφρυς μονο οποτε δεν νομιζω να αλλαξει τραγικα το ζυγισμα με τον BG.
    Και ευχαριστω πολυ για τη προσκληση για ψαρεμα στη..γειτονια σου, ειναι μεσα στα σχεδια οποτε θα σου στειλω μηνυμα με τηλ.σιγουρα

14. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Shore Grouper therapy για αυτό το post.:

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Τα 125 τα είχε άνετα! Μιλάμε πολύ δυνατό καλάμι. Το μοναδικό καλάμι, που έχω ψαρέψει εγώ, κάτω των 200 ευρώ (αυτή την στιγμή τουλάχιστον) με πραγματικές δυνατότητες για +120γρ.

Και έχοντας εμπειρία παλαιότερα από το majorcraft skyroad 1002HH 80-120 τα 120γρ ποτέ δεν τα τόλμησα καν. Τα 100 ήταν ήδη κουραστικά σε αυτό το καλάμι.

Για το ζύγισμα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μάλλον καλύτερα θα είναι τα +50γρ. Δοκίμασέ το με το μηχανισμό σου όταν πας να το δεις.

Εύχομαι να βοήθησα και να το ευχαριστηθείς αν τελικά το επιλέξεις.

16. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    SR10RS's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    2 Days 7 Hours 23 Minutes 22 Seconds
    Avg. Time Online
    10 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Χαιρετώ το forum ξέρουμε για το συγκεκριμένο καλάμι τι pe δίνει ηdaiwa λογικά μέχρι 3,5 35 lbs θα είναι απλά μία επιβεβαίωση θα ήθελα κι αν έχει κάποιος άποψη για το CRONY SEA CLIFF 40-100 2.89m pe 2-4

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Ρωτάς για το grandwave max150? Δεν το βρήκα κάπου, αλλά σίγουρα μέχρι ΡΕ4.0 ίσως και παραπάνω. Σκοπεύεις να βάλεις στα νερά μας έστω και ΡΕ4.0?

Για το Crony δεν έχω άποψη. Ούτε κατ' όνομα δεν το ξέρω το μοντέλο.

Φήμη
    SR10RS's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    Avg. Time Online
    10 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Ναι για το grandwave 80-150 λέω δεν είμαι σίγουρος ότι είναι pe 4 το πολύ το κόβω για 3,5 οχι δεν σκοπεύω να βάλω βεβαίως pe4 αλλά θέλω να ξέρω ποια τα όρια του εξοπλισμού.
    Crony είναι η μάρκα το μοντέλο λέγεται sea cliff 40-100

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Λοιπόν ζήτησα από ένα φίλο που το έχει να μου στείλει φωτογραφία και τελικά δεν γράφει επάνω τι ΡΕ αντέχει. Παράξενο!

Και μου είπε ότι το πουλάει 120€. Με ημερομηνία αγοράς πριν 3-4 μήνες. Αν σ' ενδιαφέρει να σου στείλω τηλέφωνο.
    Συνημένες Εικόνες

Φήμη
    SR10RS's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    Avg. Time Online
    10 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    καλημέρα συμφορουμιτες επανέρχομαι μετα από ημέρες στο θέμα για αναζήτηση καλαμιού θέλοντας να ξεκινήσω το shore. λοιπόν είδα από κοντά κάποια καλάμια συγκεκριμένα είδα το grandwave , pregio passion 60-100, crony gundog sj962mh 50-110,daiwa jigcast και από major craft μεριά και τελικά κατέληξα στο prejio 60-100. το επόμενο σκαλοπάτι που με προβληματίζει είναι το θέμα μηχανισμος. με ταβάνι τα 150 ευροπουλα δεν νομίζω να εχω και πολλές επιλογές δυστυχώς εδώ ηράκλειο δεν υπάρχουν όλα τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν και έτσι το μόνο που βρήκα και δοκίμασα στο καλάμι ήταν ο azores 5500 της okuma που εχει βάρος περίπου 520 γραμμάρια σε αυτή την κατηγορία περίπου είναι αλλοι 2 μηχανισμοί που θα με ενδιέφεραν αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν εδώ ηράκλειο σε κάποιο μαγαζί για να τους δω πάνω στο καλάμι πως ζυγίζουν αν και ποιο βαριοί από τον azores πρόκειται για τους bg 4500 και bg 5000 της daiwa με σχεδόν ιδιο βάρος , ξερω θα μου πείτε ο 5000 είναι υπερβολή μόνο για το ότι μαζεύει 120 cm έναντι 109cm του 4500 και της μεγαλύτερης πομπινας με ότι αυτό συνεπάγεται, παρεμπιπτόντως ακουσα κάποιο ΟΧΙ από εδώ μέσα να το ξεκαθαρίσω ότι σε κάποιες σειρές μπορούμε να πάρουμε π.χ εναν 5000 μηχανισμο της τάδε σειράς και να ταιριάξουμε πομπινα 4000 από την ιδια σειρά προϋπόθεση ο μηχανισμούς της 4000 να εχει την ιδια σχέση περιστροφής και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αυτό που κερδίζουμε είναι ένα λίγο μεγαλύτερο σωμα με μεγαλύτερης αντοχής γρανάζια με την 4000 πομπινα και όλα τα αλλα χαρακτηριστηκα τα ιδια μήκος μαζέματος σχέση περιστροφής κ.τλ

Ακούω προτάσεις για το πρώτο σκέλος για το δεύτερο μην με κράξετε δεν ήταν δικια μου ιδέα εγώ απλά το ακουσα και θα ήθελα την γνώμη σας πιθανόν να έπρεπε να ανοίξω καινούριο thred αν κάποιος από τους διαχειριστές το κρίνει ας μεταφερθεί ευχαριστώ!

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Από εμένα τίποτα άλλο εκτός από daiwa BG 4500 σε αυτά τα χρήματα. Τον έχω ψαρέψει με το pregio που κοιτάς και ζυγίζει μια χαρά. Το 5000 είναι υπερβολή. Αν εσένα σου χρειάζεται παραπάνω νήμα και μεγαλύτερη ανάκτηση, πάρε 5000.

Φήμη
    SR10RS's Avatar
    Αναρτ.
    14
    ..Like!!
    0
    Time Online
    Avg. Time Online
    10 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Θα έπρεπε να το διευκρινίσω δικό μου το λάθος λοιπόν δε νομίζω ότι χρειάζομαι πάνω από 300 μέτρα pe3 που έτσι κι αλλιώς παίρνει παραπάνω ο 4500 αλλά λόγο του μεγαλύτερου βηματισμού του 5000 θα έκανε το παιχνίδι με τον πλάνο ποιο εύκολο γνώμη μου πάντα μπορεί να κάνω και λάθος τέλος πάντων σε ευχαριστώ για τη βοήθεια και γω προς τον 4500 έκλεινα οπότε καρφί για 4500

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Η μεγαλύτερη ανάκτηση δεν κάνει πιο εύκολη την κίνηση του πλάνου. Πιο γρήγορη την κάνει. Και ενώ είναι γενικά θετική η γρήγορη ανάκτηση, δεν είναι πάντα και παντού καλή. Στα νερά μας και στα ψάρια που έχουμε (εξαιρούνται οι τουνες, τις οποίες δεν τις βγάζουμε ούτε με 5000) το 5000 είναι υπερβολή.

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    3 Weeks 2 Days 4 Hours 41 Minutes 23 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 42 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    75
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Pri Προβολή Ανάρτησης
    εξαιρούνται οι τουνες, τις οποίες δεν τις βγάζουμε ούτε με 5000.
    βασιλη μιλας για ψαρια ανω των ποσων κιλων? γιατι πχ 1-1.5 την εχω βγαλει με το φθηνιαρικο χαιπερλουμπ 4000 με πετονια
    ενω με το 4000 σεντονα σιμανο με νημα ακομα πιο ευκολα εχω βγαλει 2 κιλη

να ξεκαθαρισω οτι τουνα βαφτιζω ολα αυτα τα ξαδερφια τονοειδη οπως παλαμιδες, ρικια, ντασκες, καρβουνια κα. δεν εχω καταφερει ακομα να τα ξεχωρισω αναλογα τα χρωματα τους μιας και σε καθε περιοχη τα λενε οπως θελουν. το ιδιο και με αυτους που παω για ψαρεμα. ο καθεανας τα βαφτιζει οπως θελει

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Όταν λέμε τούνες, εννοούμε τους μεγάλους τόνους άνω των 30 κιλών (με το σύνηθες μέγεθος να είναι πάνω από 100κ) και όχι απλά τονοειδή τα οποία στα δικά μας νερά παίζουν μέχρι 10κ max. Άλλωστε το ψάρεμα της τούνας είναι απαγορευμένο από στεριά και από θάλασσα μόνο σε μερικούς από τους επαγγελματίες επιτρέπεται με ειδική άδεια.

Το δύσκολο είναι τι κάνεις όταν σου χτυπήσει, την περάσεις γι άλλο είδος, την παλέψεις και βγει. Εκεί υπάρχει νομικό πρόβλημα. Και ξέρω πως υπάρχουν περιπτώσεις που ερασιτέχνες έβγαλαν τούνα από στεριά και με μηχανισμούς 4000-5000, αλλά είναι μια στο εκατομμύριο και οι τούνες εκείνες ήταν μέχρι 50κ.

Προσωπικά δεν έχω αναμετρηθεί με τούνα, ξέρω όμως πολύ καλά τη δύναμη που μπορεί να βγάλει ένα 10-15άρι μαγιάτικο και μόνο να φανταστώ μπορώ τι μπορεί να κάνει μια τούνα.

Δεν στήνεις όμως ένα σύνολο με κάτι που μπορεί να σου χτυπήσει μια ή και καμία φορά στην ζωή σου. Το στήνεις με βάση τα βασικά αλιεύματα που κρατάει η περιοχή σου.

Εγώ έχω ψαρέψει ένα καλάμι για τέτοια ψάρια ένα zenaq GT 100HHH. Πρέπει να ήταν κάτι σε 90-200γρ. Απλά δεν ψαρευόταν. Ασήκωτο, άκαμπτο, δυσκολοδούλετο. Άσε που ήθελε πάνω από 120γρ πλάνο για να το ακούσεις. Δεν κατάφερα να κάνω από 2-3 βολές, για να τζιγκάρεις χτυπάς με όλο το σώμα, δεν γίνεται μόνο με το χέρι. Έκανες 3-4 βολές και ήθελες ξεκούραση κάνα μισάωρο μετά.

Αλλά ΑΝ χτυπήσει ψάρι σε αυτό, δεν έχει καμία ελπίδα. Ακόμα και τούνα μέχρι 50-70 κιλά πιστεύω θα έβγαινε. Αλλά άντε να το αγοράσεις (πανάκριβο), άντε να του βάλεις τον ανάλογο μηχανισμό (αυτό φορούσε daiwa catalina 5000 με νήμα ΡΕ4.0) και άντε ψάρευτο! Θα αγόραζες κάτι τέτοιο;

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    3 Weeks 2 Days 4 Hours 41 Minutes 23 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 42 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    75
    ναι φιλε οκ τωρα καταλαβα τι εννοεις τουνα. και εγω αυτο το ψαρι ξερω σαν τουνα.
    2 φορες στην ζωη μου ετυχε να δω απο κοντα μια τετοια και αυτο στην καραντινα. θεωρω τυχερο τον εαυτο μου που καταφερα να δω απο τοσο κοντα ενα τετοιο ψαρι και μαλιστα 2 φορες να τρωει εξω εξω στα ρηχα
    τα ψαρια σχεδον πηδαγαν εξω στην στερια για να γλυτωσουν ...
    εχω ενα τετοιο καλαμι Penn + μηχανισμο που μου χαρισε ενας γνωστος πριν χρονια και εβαλα τα γελια οταν μου το εδωσε γιατι του ειπα οτι στον ευβοικο δεν εχω δει ποτε μου ουτε εχω ακουσει να κυκλοφορει τοσο μεγαλο ψαρι ( τοτε που μου το χαρισε)

Φήμη
    Αναρτ.
    17
    ..Like!!
    55
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Οπως σου ειπε και ο Βασιλης,η μεγαλυτερη ανακτηση + - 20 εκατοστα μπορει ανετα να σου φερει τα αναποδα αποτελεσματα.Ειδικα σε μαυρα.Γρηγοροι πλανοι slim 17 εκατοστα πχ σε συνδυασμο με 1μ 20 εκ ανακτηση θα φανουν αφυσικα στην κινηση τους ακομα και σε μαγιατικο που κυνηγα σε φρενιτιδα

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Tα 120cm ανα μανιβελιά δεν είναι τίποτα για τα μαγιάτικα. Τα έχουν για πρωινό. Απλά ΌΤΑΝ κυνηγάνε. Όταν είναι νωθρά, ακόμα και με αργή ανάκτηση μπορεί να χτυπήσουν. Υπάρχουν πολλά σχετικά βίντεο.

Τα ψάρια ξέρουν με κάποιον ενστικτώδη τρόπο να υπολογίζουν την κατανάλωση ενέργειας που θα χρειαστούν για να πιάσουν, με αυτή που θα πάρουν όταν πιάσουν και επιτίθενται μόνο αν είναι πλεονασματική ή είναι σε "φρενίτιδα" ή προστατεύουν περιοχή. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ. Ιδίως τα μεγάλα κάθε είδους.

Φήμη
    giostef's Avatar
    Αναρτ.
    4
    ..Like!!
    4
    Time Online
    19 Hours 45 Minutes 33 Seconds
    Avg. Time Online
    3 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Τους θερμούς χαιρετισμούς μου στην παρέα!
    Θέλω να ξεκινήσω το shore jigging (ξεκίνησα spinning λίγο πριν την καραντίνα) και έχω βάλει στο μάτι δύο καλάμια. Το Daiwa crosscast shore jigging 3.20m με cw 60-120 και το Daiwa Grandwave shore jigging 3.00m με cw 60-120 επίσης.
    Θέλω να ρίχνω πλάνους 60γρ & 80γρ max και βαριές σιλικόνες σε μέρη με βάθη 15-35 μ που κρατάνε μαύρα. Γνωρίζει κάποιος από την παρέα κάποιο από αυτά να πει τη γνώμη του;

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Grandwave χωρίς δεύτερη σκέψη. Η μοναδική δεύτερη σκέψη βέβαια είναι αν θα το βρεις πουθενά, γιατί ακούω ότι έχει ξεπουλήσει και δεν υπάρχει στην αγορά.
    Αλλά σαν καλάμι είναι μακράν καλύτερο κι από το crosscast κι από το procaster. Δεν θυμάμαι μόνο αν βγαίνει και σε 3,20, αν βγαίνει ΜΗΝ το προτιμήσεις, πολύ-πολύ κουραστικό. Προτίμησε το τρίμετρο.

32. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    Αναρτ.
    17
    ..Like!!
    55
    Όνομα:
    Παναγιώτης
    Time Online
    Avg. Time Online
    9 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Με 50-60 ευρω περιπου παραπανω που εχει το Grandwave το 3.05, παιρνεις επισης και κορυφαιους οδηγους Kw και δαχτυλιδια Fazlite της Fuji που ειναι ανωτεροι-κ ακριβοτεροι- απο τους Fuji concept O του Crosscast.
    Καλη επιλογη επισης θα ηταν και το Jigcaster αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει ακομα στην παραγωγη (και ποσο εχει σε σχεση με το Grandwave 60-120)οντας παλιοτερο αρκετα μοντελο.Ειχα ψαρεψει για λιγο με το 96H 2.90 50-120gr και μου αρεσε πολυ

34. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Shore Grouper therapy για αυτό το post.:

Pri's Avatar
    Αναρτ.
    699
    ..Like!!
    772
    Όνομα:
    Zacharis Basilis
    Time Online
    Avg. Time Online
    1 Minute 52 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    104
    Έχω ψαρέψει με όλα αυτά τα μοντέλα της Daiwa. Αν μπορείς να πας στο grandwave, μην το σκέφτεσαι. Πολύ τίμιο καλάμι, πολύ (όχι απλά λίγο) καλύτερο από τα procaster-jigcaster-crosscast.

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι μονόδρομος σε τιμές κάτω των 200€ τα grandwave μαζί με το pregio passion max100. Αλλά και μεταξύ των δύο ελαφρύ προβάδισμα για εμένα έχει το grandwave.

36. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:

Φήμη
    giostef's Avatar
    Αναρτ.
    4
    ..Like!!
    4
    Time Online
    Avg. Time Online
    3 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας! Grandwave λοιπόν με μάτια κλειστά!

38. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον giostef για αυτό το post.:

Pri

Φήμη
    giostef's Avatar
    Αναρτ.
    4
    ..Like!!
    4
    Time Online
    Avg. Time Online
    3 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Pri Προβολή Ανάρτησης
    Grandwave χωρίς δεύτερη σκέψη. Η μοναδική δεύτερη σκέψη βέβαια είναι αν θα το βρεις πουθενά, γιατί ακούω ότι έχει ξεπουλήσει και δεν υπάρχει στην αγορά.
    Αλλά σαν καλάμι είναι μακράν καλύτερο κι από το crosscast κι από το procaster. Δεν θυμάμαι μόνο αν βγαίνει και σε 3,20, αν βγαίνει ΜΗΝ το προτιμήσεις, πολύ-πολύ κουραστικό. Προτίμησε το τρίμετρο.
    Υπήρξε έλειψη μέσα στο καλοκαίρι αλλά ξανακυκλοφορεί από τον Οκτώβριο στα καταστήματα...

40. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον giostef για αυτό το post.:

Pri

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίοΤελευταίο

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας