Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Κόμπος Νήματος & Παραμάλλου
Καλησπέρα σε όλους .
Σε προηγούμενο Post ζήτησα τη γνώμη σας για την επιλογή εξοπλισμου,καλαμι ,μηχανισμό και τα παρελκόμενα του .
Μιας και πλέον τα έχω πάρει και είμαι έτοιμος και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου
έχω κάποια ακόμα απορία .
Έχω δει του 3 ποιο δημοφιλής κόμπους για την ένωση νήματος - παράμαλλου ,
συγκεκριμένα τον
FG Knot
Tony Pena
Albright
Οι πιο έμπειροι έχουν να μου προτείνουν κάποιον που θεωρούν πιο αξιόπιστο
έτσι ώστε και να περνάει χαλαρά από το τελευταίο δαχτυλίδι με τη μικρότερη τριβή , αλλά και τον ποιο δυνατό έτσι ώστε να μην χάσω κάποιο τεχνητό ή και κάποιο καλό ψαρί ίσως .
Γνωρίζω ότι θα χάσω σίγουρα και τα 2 κάποια στιγμή αλλά , τι προτιμάτε γενικά εσείς ?
-
-
Ο καλύτερος κόμπος είναι αυτός που κάνεις καλύτερα. Αλλά καλό είναι να ξέρεις δύο τρεις.
Εγώ στο spinning και lrf κάνω τον modified allbright. Καλοί θεωρούνται και ο fg και ο tony pena. Για ένωση νήματος παράμαλλου μιλάω.
Σε αυτή την τεχνική προτιμώ να μην περνάει ο κόμπος στους οδηγούς. Άλλωστε δεν βάζω πολύ μακρύ παράμαλλο. Γύρω στη μία οργιά.
Στο shore είναι άλλο κεφάλαιο, αν χρειαστεί θα σου γράψω.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 73
ο,τι εγραψε ο βασιλης.
καλυτερα να μην περναει ο κομπος απο το δαχτυλιδι
ο fg ειναι ο πιο δυνατος αλλα μιλαμε για πολυ μπλεξιμο. στραμπουλας τα δαχτυλα σου για να τον κανεις
εγω κανω τονυ πενα . ευκολος και τον κανεις πολυ ευκολα και γρηγορα
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
fg με μια σταγόνα logo στο τέλος... μακράν ο μικρότερος/δυνατότερος κομπος.
-
-
Διαφωνώ με την σταγόνα κόλλας σε οποιονδήποτε κόμπο ένωσης νήματος-μπετονιάς. Χάνει την ελαστικότητά του. Κάπου είχα δει κι ένα σχετικό βίντεο με μετρήσεις σε δυναμόμετρο, αλλά τώρα δεν το βρίσκω. Κατα τ' άλλα, έχω πει πάνω από πολλές φορές ότι ο καλύτερος κόμπος είναι αυτός που ξέρεις εσύ να κάνεις καλά. Τι να το κάνω αν ο τάδε εξωτικού ονόματος κόμπος είναι ο καλύτερος κόμπος που έχει επινοηθεί; Αν τον κάνεις λάθος, καλύτερα να δέσεις απλούς κόμπους, περισσότερο θα κρατήσουν.
Υ.Γ.
Όταν χρειάζομαι πολύ λεπτό και δυνατό κόμπο για να περνάει μέσα από τους οδηγούς τότε χρησιμοποιώ τον PR knot, ο οποίος όμως θέλει μηχάνημα για να γίνει καλός, αν και πρόσφατα είδα πως γίνεται και με το χέρι (σκέτη ταλαιπωρία όμως). Στο shore jigging που χρησιμοποιώ μέχρι και 2,5 οργιές παράμμαλα, αυτόν χρησιμοποιώ. Στο spinning είναι υπερβολή όμως νομίζω.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Βασίλη, ήμουν μεταξύ allbright και Tony Pena. Τους έχω κάνει και τους 2,κανοντας δοκιμές με νημα και πετονιά που έχω για να τους μάθω καλά. Αλλά αυτός που έβαλες και το link, ο modified φαίνεται αρκετά καλός. Θα μάθω και αυτόν για να ξέρω 2-3 όπως είπες.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον pablack για αυτό το post.:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες