Υποβάλετε εδώ την προσφορά σας. Στόχος προσφορών: 30 EUR, Προσφέρθηκαν: 0 EUR (0%)
Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!

+ Απάντηση στο Θέμα
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 29 από σύνολο 29

Θέμα: Μάνα

Administrator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Vasilis.Vasilaropoulos's Avatar
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Thanked 5.180 Times in 981 Posts
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    2 Months 3 Days 22 Hours 12 Minutes 51 Seconds
    Avg. Time Online
    4 Minutes 42 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10

Μάνα

Το σκουλήκι "μάνα" έχει σχήμα κυλινδρικό, το μήκος του φτάνει τα 15 εκατοστά και το χρώμα του είναι καφέ η ανοιχτό γκρι.
    Θεωρείται μαζί με το μονοδόλι από τα καλύτερα δολώματα και απευθύνεται σχεδόν σε όλα τα ψάρια του παράκτιου ψαρέματος.
    Μπορεί να δολωθεί ολόκληρο ή σε κομμάτια με την χρήση νήματος.
    Μπορούμε επίσης να το διατηρήσουμε αρκετές ημέρες σε θαλασσινό νερό με την χρήση οξυγονωτή και συχνές αλλαγές νερού σε θερμοκρασίες όχι πάνω από 15 βαθμούς.

2. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

karxarini
    Επισκέπτης karxarini's Avatar
    Βασιλη οταν λες κομματια με την χρηση νηματος εννοεις οτι με το νημα να σφιξουμε την μανα σε ενα σημειο μεχρι να κοπει ;
    Γιατι εχω δει που την στριβουν αλλα εγω δεν καταφερα ποτε να την κοψω με αυτον τον τροπο.
    Στελιος.

Administrator
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 42 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε Στέλιο, όταν η μάνα είναι μεγάλη η απλά θέλεις να δολώσεις τη μισή τότε, την κόβεις στην μέση και κάθετα με ένα μαχαίρι έτσι ώστε το εσωτερικό της μάνας να γυρίσει εξωτερικά, κατόπιν περνάς τη μάνα στο αγκίστρι και αρχίζεις να την τυλίγεις με ελαστικό νήμα χωρίς να το σφίγγεις σε όλο το μήκος της έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λουκάνικο, όχι πολύ σφιχτά όμως για να μην κόψεις το δόλωμα. Το ίδιο ισχύει όταν την δολώσεις ολόκληρη και θές να την δέσεις με ελαστικό νήμα για να αντέξει ποιο πολύ στο λιάνισμα από τα μικρόψαρα.Τώρα για το κόψιμο που ανέφερες γίνετε ως εξής, περνάς την μάνα στο αγκίστρι μέχρι το σημείο που θέλεις, πχ την μισή, καθώς το αγκίστρι βρίσκετε στη μέση της μάνας, αρχίζεις να τυλίγεις το νήμα σου μετά το αγκίστρι έτσι ώστε να κοπεί η μάνα στο σημείο που θέλεις και ταυτόχρονα να σφραγίσει στο κόψιμο και να μην χάσει τα υγρά της.

5. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

babis
    Επισκέπτης babis's Avatar
    Mana kahmenh

gatenikos13
    Επισκέπτης gatenikos13's Avatar
    δειτε το βιντεο πως δολωνετε http://www.youtube.com/watch?v=WiGdS5i7gi0

christos79
    Επισκέπτης christos79's Avatar
    Εξαιρετικό δόλωμα κατά την γνώμη μου! Δεν θα πάρεις πολλές τσιμπιές αλλά η 1 που θα πάρεις θα είναι σούπερ

kostas-beginner
    Επισκέπτης kostas-beginner's Avatar
    και στην περιπτωση που την δολωνουμε σε κοματια ροδελα πλεκοντας στο αγκιστρι καλο ειναι τα κομματια που κοβουμε να στραγγιζουμε τα ζουμια σε ενα
    κουτι πλαστικο και εκει μεσα ριχνουμε τις ροδελες γιανα κραταει και μυρωδια και να μην στεγνωνει!
    μαλαγρωνει κιολας οταν την δολωσουμε μεσα στην θαλασα!!!!!!!
    αυτο μπορει να γινει και στην περιπτωση που θα δολωσουμε ολοκληρη την μανα η μανακι απλα κοβωντας καποιο μεγαλο κομματι μεσα σε ενα κουτι πλαστικο
    που εκει θα κραταμε λιγα κομματια μονο που θα δολωσουμε !!!!!!!

gatenikos13
    Επισκέπτης gatenikos13's Avatar
    ξερει κανεις πως τιςβρισκουμε στην παραλια?

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    kwstas's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα άγ ανάργυροι
    Αναρτ.
    308
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    κωνσταντίνος ψαρρός
    Time Online
    2 Weeks 4 Days 19 Hours 4 Minutes 8 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 23 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    75
    Φίλε δέν ξέρω ακριβώς,αλλά απότι έχω ακούσει δέν υπάρχει όπου όπου κρύβετε μές τήν άμμο καί τήν ξετρειπόνουν,μέ κάποιο εργαλείο,αυτά,δέν ξέρω περισότερα

Administrator
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Αναρτ.
    1.856
    ..Like!!
    2.057
    Όνομα:
    Βασίλης Βασιλαρόπουλος
    Time Online
    Avg. Time Online
    4 Minutes 42 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    10
    Φίλε gatenikos13, δεν γνωρίζω για την διαδικασία εύρεσης της μάνας, αλλά έχω ακούσει ότι στην Καβάλα τα λένε και "νοτιάδες" γιατί όταν κάνει δυνατούς βοριάδες τα ξεβράζει το κύμα στην ακτή. Μπορώ όμως να σου πω το πως βγάζουν το μονοδόλι στη Χαλκίδα. Καταρχήν δεν υπάρχουν παντού. Τα μονοδόλια προτιμούν τους ρηχούς λασπώδης βυθούς και η ανεύρεση τους δεν είναι εύκολη!! Ο δολωματάς αφού μπει στο νερό μέχρι τη μέση, ψάχνει τα σημάδια στην λάσπη, όταν βρει ένα σημάδι σκάβει βαθιά με ένα μυτερό φτυάρι και τοποθετεί τη λάσπη που έβγαλε πάνω σε μία πλωτή σανίδα που σέρνει μαζί του και αρχίζει να ψάχνει μέσα σε αυτή για τα μονοδόλια. Τώρα όσο αφορά τα σημάδια, δυστυχώς, δεν τα γνωρίζω και με ένα δολωματά που έχω μιλήσει μου έχει πει ότι είναι καθαρά θέμα εμπειρίας.
    Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!

13. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Vasilis.Vasilaropoulos για αυτό το post.:

Φήμη
    DINOSGR's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    89
    ..Like!!
    186
    Όνομα:
    Ντίνος
    Time Online
    1 Week 2 Days 5 Hours 21 Minutes 35 Seconds
    Avg. Time Online
    40 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    48
    Χαίρεται φίλοι παράκτιοι!
    Δεν έχω ψαρέψει με την τεχνική casting ούτε έχω χρησιμοποιήσει μάνες ποτέ, όμως σύντομα θα το κάνω στη light εκδοχή του γιατί φαίνεται ενδιαφέρον.
    Έψαξα λίγο ιντερνετικά , οι δολωματάδες το βγάζουν από την άμμο με κομπεσέρ βυθού και όταν οι μάνες πετάγοντε έξω τις μαζεύουν μαζικά με κατάλληλο δυχτάκι.

Εδώ κι ένα βίντεο του πρωταθλητή Ισπανίας στο Surf Casting.
    Άν δεν κάνω λάθος δολώνει μάνα κομμένη κατά μήκος και τη δένει ανάποδα σε ασημένιο αγγίστρι χωρίς να τρυπήσει με λευκό ελαστικό νήμα σαν κοκορέτσι να πούμε για να αντέχει βολές πάνω από ωκεάνια κύματα....

http://www.youtube.com/watch?v=Bpl44...hannel&list=UL
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη DINOSGR : 01-11-2012 στις 18:07

15. Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον DINOSGR για αυτό το post.:

telis
    Επισκέπτης telis's Avatar
    πολύ καλό τo video με την δολοσια.
    θέλω να ρωτήσω με νήμα η με πετονιά απλή το τυλίγει αυτό και τι νούμερο ?

Fanis Zampos
    Επισκέπτης Fanis Zampos's Avatar
    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από telis Προβολή Ανάρτησης
    πολύ καλό τo video με την δολοσια.
    θέλω να ρωτήσω με νήμα η με πετονιά απλή το τυλίγει αυτό και τι νούμερο ?
    Με ελαστικο νήμα δολωμάτων σαν αυτο http://www.kalaitzis.gr/customer/pro...=18922&cat=805

18. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Fanis Zampos για αυτό το post.:

konstantinos a
    Επισκέπτης konstantinos a's Avatar
    το μανακι για πια ψαρια της αμμου απευθυνεται?

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    st4s's Avatar
    Αναρτ.
    71
    ..Like!!
    119
    Time Online
    1 Week 19 Hours 12 Minutes 31 Seconds
    Avg. Time Online
    34 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    46
    ολόκληρο είναι ωραίο δόλωμα για τσιπούρες για να μην χάσει τα "υγρατου" το περνάς ανάποδα με βελόνα και μετά δένεις το παράμαλλο σου

21. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον st4s για αυτό το post.:

Φιλιππος
    Επισκέπτης Φιλιππος's Avatar
    Ενα πολύ καλό βιντεακι για το πως βγάζουμε την μάνα...η φωλιά επιδη δεν φαίνεται καλά είναι ίδια με την τρυπά που φτιάχνουν και τα μερμήγκια όπου γύρο απ αυτήν έχει ένα υπερυψωμένο λοφακι

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=t29eG7fARqk

23. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Φιλιππος για αυτό το post.:

Φήμη
    Avdiritis's Avatar
    Περιοχή
    Βόλος
    Αναρτ.
    16
    ..Like!!
    19
    Time Online
    5 Days 7 Hours 56 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    23 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Καλησπέρα παιδιά, πώς μπορούμε να συντηρήσουμε το μανάκι-μάνα όταν μας περισσεύει μετά από ένα ψάρεμά μας?

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    angelos's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    158
    ..Like!!
    15
    Όνομα:
    Άγγελος
    Time Online
    1 Week 2 Days 7 Hours 40 Minutes 13 Seconds
    Avg. Time Online
    41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    Δεν αξιζει.αν τα βαλεις καταψυξη ζωντανα θα γινουνε σαν μυξα.αν τους βαλεις αλατι θα μαζεψουνε και θα γινουν σαν σολα.μονο ζωντανο και φρεσκο αξιζει.τα βαζεις ψυγειο.αν ειναι σε νερο βαλε εναν οξυγονωτη και αλλαζε καθε δυο τρεις μερες το νερο.καλο ειναι να εχει και λιγη αμμο θαλασσης στον πατο του δοχειου.

Φήμη
    path's Avatar
    Περιοχή
    Πειραιάς, Χαλκίδα
    Αναρτ.
    80
    ..Like!!
    100
    Time Online
    2 Weeks 3 Days 2 Hours 4 Minutes 21 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 15 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    49
    Προσωπικα φιλε μου, αν εχω δολωματα και δεν υπαρχει περιπτωση να ψαρεψω συντομα, κατ'αρχην θα κοιταξω να τα χαρισω στον πλησιεστερο ψαρα σε μενα. Μια φορα μαλιστα ειχα λογοφερει με καποιον γιατι δεν ελεγε να καταλαβει οτι ριχνει συνεχως πανω μου και οταν πηγα και του εδωσα οτι δολωματα μου ειχαν μεινει φευγοντας η εκφραση στο προσωπο του ηταν κατι που δε θα ξεχασω. Δοκιμαστε το, μονο φιλους μπορεις να κανεις ετσι...
    Για το θεμα με τις μανες τωρα, αν περισσεψουν και δεν υπαρχει κανεις γυρω να τις δωσω, τις σκιζω στην ακρη ωστε να τρεχουν τα υγρα τους σ'ενα στενο μπολακι (αν δεν ειναι στενο δε θα καλυφτει ουτε ο πατος, εξαρταται και ποσες εχεις βεβαια). Μετα τις ανοιγω στη μεση τελειως και τις καθαριζω απο οτι εχουν στο εσωτερικο τους και τις βουταω μεσα στα υγρα ωστε να καλυπτονται το δυνατον περισσοτερο. Επειτα τις βαζω στην καταψυξη και τις χρησιμοποιω σε επομενα ψαρεματα. Ψαρευουν αρκετα καλα ετσι. Δευτερη φορα καταψυξη δεν εχει, μετα πανε για ταισμα στα ψαρια.

Φήμη
    Avdiritis's Avatar
    Περιοχή
    Βόλος
    Αναρτ.
    16
    ..Like!!
    19
    Time Online
    5 Days 7 Hours 56 Minutes 53 Seconds
    Avg. Time Online
    23 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Φίλε path το έχω κάνει μια φορά με μια μάνα που είχε περισσέψει και όντως είναι αλήθεια μόνο φίλους μπορείς να κάνεις με τέτοιες κινήσεις. Το δικό μου πρόβλημα είναι πως μου χαλάνε μέσα σε ένα 24ωρο, έχω δοκιμάσει στο ψυγείο, εκτός ψυγείου αλλά πάντα έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Να σημειώσω πως δεν έχω οξυγονωτή.

Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    chief7's Avatar
    Περιοχή
    Bόλος-Κερατσίνι
    Αναρτ.
    187
    ..Like!!
    248
    Όνομα:
    ΜΠΑΜΠΗΣ.
    Time Online
    4 Days 7 Hours 18 Minutes 28 Seconds
    Avg. Time Online
    19 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    61
    Καλημέρα Βαγγέλη.Πες μου ποιός σου δίνει δολώματα,να περάσω μια βόλτα χαχαχα.Πλάκα κάνω έτσι?Προφανώς είναι ήδη σκασμένες.Σου στέλνω πμ.
    ’Σεβασου τον εαυτο σου και οι αλλοι θα σε σεβαστουν’
    Κομφουκιος

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη
    angelos's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    158
    ..Like!!
    15
    Όνομα:
    Άγγελος
    Time Online
    1 Week 2 Days 7 Hours 40 Minutes 13 Seconds
    Avg. Time Online
    41 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    51
    Παντως για να σου ψοφαει μεσα σε μια μερα δυο πραγματα συμβαινουν.πρωτον,η ψυξη ειναι πολυ δυνατη και δεν ειναι σε υγρο περιβαλον το δολωμα ή δευτερον η μανα ηταν ετοιμη για ψοφο ή και τα δυο μαζι.οταν παιρνεις μανα πρεπει να ειναι καφετι χρωμα,να ιριδιζει και να σκληραινει οταν την ακουμπας.σε αντιθετη περιπτωση του τη δινεις να τη φαει ο δολωματας.

Φήμη
    SCORPIOK21's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    308
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Κώστας
    Time Online
    2 Weeks 21 Hours 48 Minutes 20 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 5 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    60
    Μερικες ερωτησουλες για τη μανα.Οταν δεν θελω να δολωσω ολοκληρη μανα την κοβω καθετα να γινει λωριδες οσο το μηκος της? Την καθαριζω απο μεσα και τη γυριζω αναποδα? Επανω στο αγκιστρι πως την περναω ωστε να μην φαινετε αυτο(στο κεντρο η στην ακρη?) και οταν βαλω ελαστικο νημα το φτανω μεχρι το σημειο που ειναι το αγκιστρι η βαζω και σε αυτο το σημειο νημα?

Moderator
    Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη Φήμη
    Lethrinis's Avatar
    Αναρτ.
    2.397
    ..Like!!
    2.989
    Thanked 3.905 Times in 1.458 Posts
    Όνομα:
    Σπύρος
    Time Online
    4 Months 6 Days 11 Hours 56 Minutes 29 Seconds
    Avg. Time Online
    9 Minutes 19 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    280
    Προφανώς λες τα μέσα έξω. Εγω αυτο που κάνω, όπως την έχω ανοίξει και γυρίσει ανάποδα την τυλίγω γύρω απο τη βελόνα. Στην ουσία σκεπάζω τη βελόνα με τη μάνα. Επι τόπου την τυλίγω με το νήμα σε όλο το μήκος της και όπως πλέον έχει σταθεροποιηθεί τη περνάω στο αγκίστρι σαν το μονοδόλι, η αιχμή του αγκιστρίου να εξέχει.

32. Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:

Φήμη
    AlexVag's Avatar
    Αναρτ.
    154
    ..Like!!
    20
    Time Online
    1 Week 11 Hours 42 Minutes 47 Seconds
    Avg. Time Online
    33 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    46
    Πριν καποιες μερες ψαρευα με εναν ψαρα στο ιδιο μερος αρκετα πιο εμπειρο και δολωναμε και οι 2 μανακια. Ειδε οτι δολωνα το μανακι ολοκληρο χωρις να χανει τα υγρα του και μου ειπε οτι ετσι δεν θα πιασω τιποτα. Ο τροπος που μου εδειξε ειναι ο εξης: τρυπουσε τη μια ακρη και εβγαζε οοολα τα υγρα...την αφηνε λιγο να γινει πιο σκληρη και μετα την περνουσε κανονικα ολοκληρη στο αγκιστρι κανοντας και μια θηλια στο παραμαλο για να τη συγκρατει. Δεν μου γεμισε το ματι σαν μεθοδος και κρατησα τη δικη μου αφηνοντας τα υγρα μεσα.

Τωρα αν η μανα ειναι μεγαλη την κοβω, βγαζω τα υγρα και με εναν απαγκιστρωτη η με το δαχτυλο γυρναω το μεσα εξω(σαν καλτσα, την κοβω εγκαρσια και οχι κατα μηκος) και μετα την κενταω στο αγκιστρι.

34. Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον AlexVag για αυτό το post.:

Φήμη
    SCORPIOK21's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα
    Αναρτ.
    308
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Κώστας
    Time Online
    2 Weeks 21 Hours 48 Minutes 20 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 5 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    60
    thanks αυτο δεν το ειχα σκεφτει

Μέλος της ομάδας μας
    Φήμη Φήμη Φήμη
    rqd's Avatar
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    293
    ..Like!!
    85
    Όνομα:
    Ηλίας
    Time Online
    2 Weeks 6 Days 13 Hours 49 Minutes 54 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Minute 31 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    67
    Αν είναι μανάκι το περνάς και όλο.
    Αν είναι μάνα τότε έχω δυο τρόπους που μου έχουν δώσει ψάρι. Ο πρώτος είναι , με ένα ψαλιδάκι την σκίζω κάθετα, καθαρίζω τα μέσα, την κόβω κάθετα πάλι σε 2 μέρη μακρόστενα και τη βάζω περαστή σαν φιλέτο. Ούτε ελαστικό ούτε τίποτα άλλο. Το καλό που έχει ο τρόπος αυτός είναι ότι δεν την ρουφάει εύκολα η τσιπούρα. Ο δεύτερος τρόπος είναι, όπως είναι ολόκληρη, την πιέζω λίγο στη μέση και αρχίζω να την στριφογυρίζω και έτσι κόβεται σε 2 κομμάτια χωρίς να χάνει τα υγρά (λίγα μόνο και κλείνει ξανά). Έτσι είναι σαν να έχω 2 μανάκια. Με τον δεύτερο τρόπο βγήκε μια 400άρα χθες με τέλειο κάρφωμα στο χείλος και τη μισή μάνα πιο πάνω στο αγκίστρι που την ξανάριξα. Το 3σπαστο vengeance με το 10άρι beastmaster μοτόρι πάνω την έφερε τσουλήθρα σχεδόν.
    Συνημένες Εικόνες

37. Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον rqd για αυτό το post.:

Φήμη
    SteliosK3's Avatar
    Περιοχή
    Δράμα
    Αναρτ.
    13
    ..Like!!
    2
    Όνομα:
    Στέλιος Κ.
    Time Online
    6 Hours 19 Minutes 5 Seconds
    Avg. Time Online
    1 Seconds
    Ισχύς Φήμης
    0
    Να πω και εγώ μερικά λόγια για την μάνα και τον νοτιά αφού την δουλεύω αρκετά χρόνια και ξέρω τις παρεξενιές της.

Συντήρηση: Τους καλοκαιρινούς μήνες η συντήρηση του είναι αρκετά εύκολη, αρκεί ένα μεγάλο κουτί φενιζόλ, με υγρή άμμο, και 2 μπουκάλια παγωμένα νερό μέσα, και τα σκεπάζουμε με χαρτί, έτσι ώστε να παράγει υγρασία. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει μπορεί να τα βάλει και στο νερό, αρκεί να τα αλλάζει συχνά για να μην ανέβει αρκετά η θερμοκρασία του νερού. Κατά αυτό το τρόπο μπορεί να σας πάει και 3-4 μέρες από την στιγμή που τον αγοράζεις. Αν δεις ένα νοτιά να έχει πεθάνει (RIP) τον βγάζετε και τον πετάτε ή τον βάζετε κάπου διαφορετικά και τον κάνετε ροδέλες (η μυρωδιά του είναι μπασμός). Το ίδιο γίνεται και η συντήρηση τον χειμώνα, απλά χωρίς τα παγωμένα μπουκάλια... Εγώ προσωπικά δεν τα βάζω μέσα σε νερό απλά όπως είπα, κοιτάω το μέρος που τα τοποθετώ να είναι απλά υγρό.

Ένα μεγάλο κομμάτι νοτιά, μπορούμε να το κόψουμε και να το βάλουμε στην μέση όπως σαν να χρησιμοποιούμε μάνα. Απλά τον πιάνουμε από την μέση τον πατάμε εκεί και θυμώμαστε τα παιδικά μας χρόνια και το τραγούδι "πλάθω κουλουράκια' και αρχίζουμε με προσεκτικές κινήσεις να τον πλάθούμε. Μετά αρχίζουμε από την μέση και τον στρίβουμε, οι ίνες που έχει ο νοτιάς θα μπερδευτούν μεταξύ τους, και έτσι δεν θα έχουμε μεγάλη απώλεια υγρών.

Φήμη
    Alexsuzuki's Avatar
    Περιοχή
    Αθηνα-κυψελη
    Αναρτ.
    527
    ..Like!!
    318
    Όνομα:
    Αλεξανδρος
    Time Online
    3 Weeks 2 Days 4 Hours 41 Minutes 23 Seconds