Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
Διότι πλέον ζούμε σε μια εποχή και κράτος που η λαμόγια έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο τέτοιες αποφάσεις και νομοσχέδια θα βλέπουμε έως που όλοι εμείς κάνουμε κάτι.Τι? Ακριβώς δεν ξέρω απλά κάτι ο καθένας από μεριά του.
Όσο αφορά ακόμα το hc εγώ είμαι κατά και σε αυτές τις αποφάσεις.
Υπάρχει κόσμος που κάνει μόνο αυτό το ψάρεμα και στοχεύει σε συγκεκριμένα θηράματα όπως και μεγέθη.
Αν αυτό ενοχλεί το ""κράτος"" τότε τι να πω.🤔
Η κουβέντα είναι πολύ μεγάλη και δεν τελειώνει σίγουρα απλά πολλοί από εμάς εξοργιζομαστε από όλες αυτές τις αποφάσεις που περνούν άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με το χώρο.
Το μόνο που λέω ψάχνουν με κάθε τρόπο να πας απομάκρυνουν από την θάλασσα.
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
Καλήμερα σε όλους τους καλούς μου φίλους
Κύριοι μιλάμε για το χόμπι μας και δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑ να μας το στερήσει, έχουμε και εμείς φωνή
και άμα είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι η δικιά μας φωνή είναι δυνατότερη και πιο αποτελεσματική αρκεί να το καταλάβουμε σύντομα.
Πρέπει ΕΜΕΙΣ να αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά τα προβλήματα που μας απασχολούν και ΟΧΙ ο κάθε άσχετος για εμάς.
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον jveriopoulos για αυτό το post.:
-
Αγαπητοί φίλοι στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς να κινηθούμε δυναμικά σαν μια ομάδα, μια δύναμη. Ανα λαμβάνω τη πρωτοβουλία και σας καλώ να συμμετέχετε στην Πανελλήνια Ενωση ερασιτεχνων αλιεων. Με πρόεδρο το κ. Διονύση Μπάστα, εναν άνθρωπο αξιο, με επιχειρήματα και ορθή χρήση του λόγου πρέπει να ενισχύσουμε και να οδηγηθούμε σε μια ενότητα δυνατή, ενιαία και με φωνή ικανή να γκρεμίσει τσιμέντα. Η εκπροσώπηση της ΠΕΕΑ κατα τη διάρκεια του λοκ νταουν, σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ήταν αυτό που με έπεισε προσωπικά να γίνω μέλος επίσημο φέτος το χειμώνα, γιατί έβλεπα οτι πολυ γρήγορα θα χρειαστούμε νομική εκπροσώπηση. Για να μην μακρυγορώ σας παραθέτω απόσπασμα απο την ανάρτηση του αντιπροέδρου με όλα όσα είπα πριν.
Στάλθηκε από το SM-A105FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 30-05-2021 στις 17:54
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Καλημέρα φίλοι μου. Να γνωρίζετε πως το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία μίλησε στη κυβέρνηση. Έχει σχεδόν παγώσει μέχρι νεοτέρας. Το όλο θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις καθώς τα μέτρα που προτάθηκαν ήταν πρωτοφανή. Το γραψα και παραπάνω, όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς ωφείλουμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ΠΕΕΑ για το μεγάλο αγώνα που δίνει. Είμαστε στο πλευρό της και ο καθένας και έμπρακτα αν μπορεί φυσικά.
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα σας και καλως σας βρήκα ονομάζομαι Μιχάλης και είμαι από Πάτρα , ασχολούμαι με το surfcasting εδώ και λίγα χρόνια και πρόσφατα ξεκίνησα και το lrf, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο για την ομάδα, είχα αρκετές απορίες για το surfcasting και μου λύθηκαν πολλές απορίες
-
Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον Mixalispan90 για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Γεια σε ολη την παρεα το Φόρουμ!!!
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Kostas1982 για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα παιδιά, θέλω να επανέλθω στις αλλαγές που παγώσανε στην ερασιτεχνική αλιεία. Παρακολούθησα όσο μπόρεσα τη διαβούλευση. Προφανώς οι προτάσεις τέθηκαν από απαγγελματίες. Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες εδώ ότι μεγάλο ρόλο παίξανε οι μεγαλο ψαράδες του youtube. Οι επαγγελματίες από την άλλη με όλη τη ζημιά που κάνουν και όλοι οι παρακτιοι τους καταριόμαστε έχουν ένα δίκιο. Παράνομη πώληση αλιευμάτων. Γίνεται και το ξέρουμε όλοι. Στην Κύπρο το έχουν λύσει με ένα απλό τρόπο. Κόβοντας την ουρά του ψαριού. Έτσι πηγαίνοντας στην ταβέρνα, αν σου φέρουν ψάρι με κομμένη ουρά ξέρεις ότι είναι παράνομο. Όσο για τις ποσότητες κι εκεί υπάρχουν τρόποι ελέγχου, ειδικά για όσους έχουν βάρκα. Να καταγράφεται με κάποιο τρόπο ηλεκτρονικά η ψαριά. Σε περίπτωση ελέγχου που δε συμφωνούν τα στοιχεία, πρόστιμο και κατάσχεση για ένα διάστημα του εξοπλισμού. Το ίδιο βέβαια να συμβαίνει και στις παρανομίες επαγγελματιών
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον mpirarxos για αυτό το post.:
-
Δεν λύνεται μόνο με το κόψιμο της ουράς το πρόβλημα της παράνομης πώλησης ψαριών. Θέλει κι αυστηρούς ελέγχους. Ή λες να κόψει την ουρά ψαριού που πρόκειται να πουλήσει ο παράνομος;;;; Θα τη κόψει μόνο όταν πιστέψει ότι μπορεί να ελεγχθεί. Εμένα που ψαρεύω κάμποσα χρόνια, ΟΥΔΕΠΟΤΕ με έχει ελέγξει ουδείς. Τι να λέμε τώρα; Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον ο παράνομος...
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
Είναι ένα μέτρο και αυτό αλλά Οταν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι δεν ξεκινάμε να ελέγχουμε την ουρά, πάντα βέβαια όταν έχουμε λογική και σύνεση δεν μας ενοχλεί αυτό.
Δυστυχώς αυτά γίνονται και πιστεύω θα εξακολουθήσουν να γίνονται.Το πρόβλημα είναι αλλού και κυρίως σε ένα αρρωστημένο σύστημα και όλα που το πλαισιώνουν.
Αν όλοι μας σκεφτόμαστε και πράττουμε με λογική δεν θα χρειαζόμαστε κανένα μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι μας να μας ελέγχει.Κανουμε κάτι που μας γεμίζει ψυχικά και όχι από ανάγκη και με το φόβο.Θεωρω αρκετά περάσαμε το χειμώνα,ας μην επαναληφθεί το ίδιο και φέτος.
-
-
Θα διαφωνήσω: χρειαζόμαστε μπαμπούλα. Η λογική μας έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό!
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
βασιλη φιλοσοφε εχει ενα δικιο ρε φιλε ο βασιλης ο πρι. μπαμπουλα θελουμε με μαστιγιο με πολλες ουρες ...
γνωριζεις πολυ καλα οπως και εγω και οοοολος ο κοσμος οτι στην παραλια στην ν αρτακη πουλανε ολα τα μαγαζια πετροσωληνες και γονο. ολοι το ξερουν αυτο. και το λιμενικο ...
εμαθες, ακουσες, ειδες ποτε σου να εχει γινει ελεγχος και να εχει κοπει κανα προστιμο γιαυτο?
ενα απλο παραδειγμα εφερα μιας και το εχουμε σχεδον εξαντλησει το θεμα
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Εξαρτάται και από εμάς σαν καταναλωτές. Πας στην ταβέρνα και βλέπεις γόνο? Καταγγελία. Βλέπεις να σου σερβίρουν ψάρι με κομμένη ουρά πχ στο παράδειγμα που έφερα.
-
-
Όλοι μας συμφωνούμε διαφωνοντας και αυτό είναι λογικό έχοντας μια κοινή γραμμή με διαφορετικές απόψεις.
σίγουρα δεν θεωρώ πως είναι καλό να γίνονται παρανομίες από κανέναν αλλά αν ο καθένας πράξει σωστά και όπως πρέπει όλα θα εξαλειφθούν.
Όσο για τους ελέγχους γίνονται ελάχιστοι και όχι εκεί που πραγματικά πρέπει.
Αλέξανδρε τα ξέρω πολύ καλά όλα όσα λες αλλά και πολλά παραπάνω.Ολα τα όστρακα αν εξαιρέσουμε ελάχιστα είναι απαγορευμένα για συλλογή πόσο μάλλον να τα πουλάνε.Και όμως εδώ βρίσκεις τα πάντα , κυριολεκτικά.
Εάν πράξουν οι ελεγκτές αυτό που πρέπει έκλεισαν όλα τα μαγαζια.
Ακόμα δόλωμα που πάμε και αγοράζουμε , ισχύει το ίδιο.
Άρα όπως είπα και πριν ,το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Αντε βγάλε άκρη γενικά ποιος να ελέγξει ποιόν?
Η αναφορά μου πιο πάνω σχόλιο ήταν καθαρά για το ψάρεμα και μόνο όπως με πιο τρόπο το βλέπω εγώ καθαρά.
Προτιμώ να καθήσω 10 ώρες παραλία να το απολαύσω και αν καταφέρω να πάρω κάτι .
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
αμα μπορεις ελα πανω την κυριακη να κερασω καμια μπυρα οπως θα βλεπουμε την θαλασσα
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!! Είμαι καινούργιος στο paraktiopsarema!! Ψαρεύω κυρίως με καρούλια και πριν λίγα χρόνια με απικο (λέω να το ξεκινήσω πάλι) και με casting. Θα ήθελα να σας ευχαρηστησω γιατί μέσα από τα γραφόμενα σας μου έχει λυθεί πλήθος αποριών και να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει στο site!!
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Anglerman για αυτό το post.:
-
Καλώς ήλθες στη παρέα φίλε Βαγγέλη.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
καλως ηρθες και καλη διαμονη
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
καλο σκ σε ολους και καλες διακοπες οσοι φυγετε
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
Καλο μήνα και καλή Παναγιά σε όλους τους φίλους. Ο μήνας Της Μάνας Του Θεού μας.
-
Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Των θλιβομένων η χαρά! Εύχομαι η Παναγία μας να δώσει κουράγιο , δύναμη και ελπίδα σε όσους συμπατριώτες μας δοκιμάστηκαν αυτές τις ημέρες. Χρόνια πολλά!
-
Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Αμήν !! Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους !!
-
Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον wrfilias για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και σε ολους γενικά, η Παναγία βοήθειά μας και ειδικά σε όσους δοκιμάζονται τον τελευταίο καιρό.
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Anglerman για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
κυριοι καλησπερα
καλο μηνα και καλο φθινοπωρο
σιγα σιγα φευγει η φασαρια του καλοκαιριου απο την θαλασσα και θα ξεκινησουν τα καλα ψαρεματα
ας ελπισουμε σε εναν καλυτερο χειμωνα απο περυσι ( μαλον ευκολο ειναι αυτο)
-
Τα παρακάτω μέλη 4 έκαναν Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
Καλησπέρα φίλοι μου και καλό μήνα. Όπως τα λες φίλε Αλέξανδρε. Βέβαια απο τις 15 Σεπτεμβρη και μετα κανενας δε μπορει να σου πει τίποτα αλλα επειδή ο κόσμος είναι ανίδεος αλλα και μας αντιμετωπίζει σαν κάποιους που ασκούμε ενα απαγορευμένο χόμπι, ευελπιστούμε να χαλάσει γρήγορα ο καιρός, να πιάσουν τα κρυα να μας αδειάσουν τη γωνιά, τους βαρέθηκα πραγματικά μέχρι τις 11 το βραδυ να βουτάνε στη θαλασσα και να σου φωνάζουν "πρόσεχε μη μας πιάσεις με κανενα αγκιστρι ".
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Αύγουστο δεν ψαρεύω κάμποσα χρόνια τώρα. Οι λόγοι γνωστοί σε όλους. Τώρα σιγά σιγά θα ξαναμπώ.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Pri για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
αυγουστο μονο με την βαρκα ψαρευω και πολυ πολυ σπανια λιγο λρφ το πρωι με τον καφε ή κανα σουρουπο αν δεν εχω μπει με το βαρκακι
υγ πληροφοριακα σχεδον καθε μερα στο τσαπαρι επιανα και απο ενα μικρο καλαμαρακι ...
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Alexsuzuki για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο! Ας ελπίσουμε ότι φεύγοντας οι παραθεριστες θα φανούν και τα ψάρια. Την προηγούμενη Κυριακή είδα κάτι ζαργάνες να πετάγονται εξω απ το νερο και μου φαινονταν τρομαγμενες. Λετε να ήρθαν οι κυνηγοί;
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Anglerman για αυτό το post.:
-
Είναι ο μήνας της ζαργανας ετουτος. Εγω απο spinning βάζω μπομπαρδα με μικρο raglou 5.5 για μελανουρια και το κυνηγανε μέχρι έξω οι ζαργανες.
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
Καλό μήνα και καλή ψαρευτικα σεζόν να έχουμε όλοι μας.
Ναι κυρίως από τα μέσα του μήνα αρχίζουν σιγά σιγά οι καλές εποχές για μας εδώ έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε άνετοι ακόμα και σε παραλίες,λίγο πιο μετά.
Ελπίζω φέτος να είναι καλύτερα από πέρσι.Απλα περιμένω οπότε έχω την ευκαιρία, αυτό λόγο έντονης δουλειάς και αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων ,να δοκιμάσω νέα πράγματα όπως και εξοπλισμό.(θα αναφέρω για όλα αυτά πιο μετά)
Το βασικό να χαρούμε ελεύθερα την ασχολία μας οποία τεχνική ακολουθεί ο καθένας από εμάς.
-
Τα παρακάτω μέλη 6 έκαναν Like!! στον filosofos για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας