Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά στους τόπους που ψαρεύουν εγώ συνήθως υπάρχουν παντού βράχια γύρω μου οπότε δυστυχώς βολή που να ξεκινάει η αρματωσιά μου από κάτω δεν παίζει... Επίσης αν ψαρεύετε όπως εγώ που συνήθως πάω νύχτα, σκεφτείτε το πολύ πριν επιχειρήσετε τέτοιου είδους ρίψη. Εχω κοντέψει να σπάσω τα καλάμια μου αρκετές φορές από σκάλωμα σε πέτρα ή σε αγκάθια και προσέχω πολύ γιατί δεν ξέρω αν θα ξανά είμαι τυχερός να μου σπάσει το παράμαλο..
Αρα οι βολές που ακουμπα το drop στον έδαφος πρέπει να γίνονται μόνο σε ακτές με άμμο ?
η side cast ειναι απλα η of the ground
απο εκει και περα ολα θελουν τεχνκη γιανα εφαρμοστουν σωστα υπαρχουν καποια δεδομενα που σιγα σιγα αναλογα με τον χρηστη γινονται καποιες μικρες προσαρμογες για καλυτερα αποτελεσμετα !
ολες οι τεχνικες βολες μεταερουν στον δολο την μικροτερη ενταση αρα δεν τον καταστρεφουν !ενω σε αυτην πανω απο το κεφαλι πολυ απλα ειναι πολλαπλασια η ενταση !αυτο φυσικα θελει γραφικη εξηγηση η απλα θα πρεπει πρακτικα καποιος να σου το δειξει γιανα πιστη οποιος φιλος !ολα θα ξεκινησουν με την brighton και μετα θα προχωρησει οποιος φιλος σε αλλη τεχνικη !
η αληθεια ειναι οτι σε δυσκολα μερη θα πρεπει να γνωριζεις τι κανεις αλλα ολα θελουν δουλεια !αλλιως θα μεναμε με τα καρουλια χαχααχαχχαχαχααχα
και εγω ψαρευω σε παραλια με βοτσαλα που εχουν διαμετρο πανω απο 10 ποντους αλλα αυτο δε με απαγορευει να μην κανω τις βολες μου !
ολα ειναι θεμα αντιληψεις και προσαρμοστικοτητας !δες το αβαταρ που εχω και θα καταλαβεις !θελει πολυ προσοχη !
Αυτό με το drop να ειναι η κάτω απο το καλάμι η ευθεία με το καλάμι ?
Ποιο νομίζεις θα ήταν ποιο εύκολο στην βολη για έναν αρχαριο
κατω απο το καλαμι οπως φαινετε στο βιντεο !αυτο ευθεια με το καλαμι δεν υπαρχει !!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=arTIwmbouJQ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για ολες σου τις απαντησεις.
http://www.youtube.com/watch?v=BGNIVjA_ZRo
ο μηχανισμος ειναι της okuma o trio 40s!
καλησπερα παιδια ειμαι σχετικα νεος στο χομπι ,ηθελα ν ρωτισω πως μπορω να βελτιωσω την βολη μου στο casting . το καλαμι μου ειναι το oceanic team lotus με μηκος 4.0 μ και cw 150 . μηχανισμος ryobi oasys 7000 με ο.35 μανα .το βαριδι που χρησιμοποιω ειναι 50 gr , η βολες μου ειναι τωρα γυρο στα 40 μετρα (ειμαι αριστεροχειρας) ευχαριστω.
Νομιζω μπορεις να χρησημοποιησεις καποιο μεγαλυτερο βαριδι ...δοκιμασε 80 η 100 γρ...
Τα 50 gr ειναι λιγα για να φορτισει το καλαμι σου.
Στο lotus ούτε για αστείο πάνω από 75γρ. Είναι πολύ μαλακό καλάμι. καμμία σχεση με cw 150 που γράφει. Βρες κάποιο παίδί που να το κατέχει το θέμα βολής να σου δείξει πως να βελτιώσεις τα λίγο τα μετρα σου. Πώς μετράς τα 40μέτρα? περίπου 10 φορές το καλάμι σου..... μου ακούγεται λίγο. Δες και αυτό έχει τα πολύ βασικά της βολής αλλά δουλεύει.
http://www.youtube.com/watch?v=AQLZbgNphow
φιλικά,
Αντώνης.
Δείτε μερικά βιντεάκια ακόμα
Το Σάββατο θα έχετε την δυνατότηα να σας δείξουν και απο κοντά μέλη του ΦΑΡ στο σεμηνάριο που διοργωνώνει το Paraktiopsarema
http://www.youtube.com/watch?v=arTIwmbouJQ
http://www.youtube.com/watch?v=f12rBB-mgDU
Φιλικά
Αλέξης
http://www.youtube.com/watch?v=VoYI5J25TY8 ( above cast )
Ακομα ποιο βασικα !
Ποσα μετρα θεωρειτε ικανοποιητικα σε μια βολη τυπου "above cast" ?
Θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση...πεταω με τεχνικη over the head ...αν και ακομα προσπαθω να την βελτιωσω τωρα τελευταια βαζοντας μεγαλυτερη δυναμη χανω το βαριδι στο πεταγμα.
Σπαει ο κομπος στο δεσιμο της αρματωσιας με το βααριδι...ο κομπος που κανω νομιζω λεγεται trilene knot η αρματωσια ειναι αορατη 0,30 και το βαριδι 80 γρ
Τι λετε να φταιει;
καλησπέρα φιλε μου καλο θα είναι την αρματωσιά να την φτιάχνεις με την πετονιά που βάζεις για SHOCK LEADER λογικά αυτό είναι το πρόβλημα ότι δέχεται όλη την δύναμη τις βολής το 0,30 που φτιάχνεις την αρματώσει σου
το θεμα ειναι οτι δεν εχω shock leader...35αρα μανα ...να ανεβασω διαμετρο της αρματωσιας δηλαδη μου λες ...θα δοκιμασω και αλλο κομπο και βλεπουμε...θα κανω palomar....
Φιλε μου δεν φταιει ο κομπος σε καμια περιπτωση! Οπως λεει και ο φιλος παραπανω χρειαζεσαι sock leader. Αλλο η πετονια της μανας και αλλο το sock leader, εχει συζητηθει πολλες φορες το θεμα του s.l στο φορουμ οποτε με λιγη αναζητηση μπορεια να βρεις τις πληροφοριες που θελεις.
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
Προσπάθησε όταν κάνεις βολή να μην σκέφτεσαι το μολύβι αλλά το καλάμι.Το πρόβλημα είναι οτι πολλοί σκέφτονται οτι πρέπει να πετάξουν το μολύβι μακριά,αλλα οχι το οτι πρέπει να χρησιμοποιήσουν το καλάμι για να το κάνουν.
Είναι τελείως διαφορετικό να πετάς το μολύβι με ενα φτυάρι (σκέψου να τοποθετήσεις το μολύβι πάνω στο φτυάρι και να προσπαθείς να το πετάξεις) θα πρέπει να κάνεις μια απότομη κίνηση ώστε να φύγει,ενω αν το έχεις δεμένο πάνω στο φτυάρι με ενα σχοινί θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σχοινί ώστε να φύγει,δεν θα φυγει δηλαδή,αλλα με αυτο τον τρόπο θα μπορείς να το ελέγχεις και δεν θα το φας στο κεφάλι (πιστευω να μην δοκιμάσει κάνεις να πετάξει μολύβι δεμένο στο φτυάρι με σχοινί).
Ελπίζω να βοήθησα και να έγινα κατανοητός διότι αυτό το πρόβλημα το έχει παρα πολύ κόσμος που ξεκινάει τώρα.
ξερω την χρηση του shock leader βασιλη αλλα δεν θελω να βαλω προς το παρων αφου δεν χρησημοποιω μεγαλυτερα βαριδια απο 80 γρ και ψαρευω σε αμμουδια...μου φαινεται περιεργο να μην σηκωνει 80 γρ η 30αρα μαλλον φταιει αυτο που λεει ο Ντινος ...ειναι πολυ αποτομη η κινηση μου και παιρνει ολη την ταση η πετονια και οχι το καλαμι...
Μπάμπη αυτό το θέμα με το shock leader γράφτηκε και θα γραφτεί χιλιάδες φορές. Το τι δε θέλεις με το τι πρέπει διαφέρουν από τη γη στον ουρανό.
Κατάλαβε ότι προτρέχει η ασφάλεια των γύρω σου και όχι μόνο.
Δεν έχει σημασία τι μέγεθος βαριδίου χρησιμοποιείς αλλά το πώς ρίχνεις. Πρέπει να μάθεις να ρίχνεις γλυκά και να περιστρέφεις τον κορμό σου ώστε να κερδίζεις μέτρα από την φυγόκεντρο. Αν κάνεις βολές Brighton ή over the head ή easy cast το πρόβλημα θα το έχεις πάντα εκτός αν μάθεις να ξεκινάς αργά και να τελειώνεις γρήγορα και πάντα με shock leader.
Απλά σου επισημάνω ότι σπάζω πάρα πολύ εύκολα 0.50 shock leader με 70 γραμμάρια βαρίδι σε βολές pendulum.
Φίλε Μπάμπη, η 30άρα κόβεται και με 40 γραμμάρια μολύβι και πολύ εύκολα μάλιστα! Ο σκοπός του SL είναι η αποφυγή αυτών των καταστάσεων. Όση εμπειρία και να αποκτήσει ο ψαράς στη βολή του, δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει την επιθυμητή βολή με 30άρα μάνα και μολύβι από 60gr και πάνω.
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
Έχεις προσέξει μήπως πόση πετονιά αφήνεις να κρέμεται κατά την βολή που κάνεις
Αλλα 2 βαριδια εχασα σημερα παιδια παλι στο ιδιο σημειο κοπηκε το ενα μαλιστα 60αρι....τι να πω μαλλον αυριο παω για shock leader...
τι νουμερο λετε να παρω....κανει οποιαδηποτε πετονια η οχι;
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αρχισα να τα χανω οταν ξεκινησα να περνω αεροδυναμικα βαριδια χωρις στριφταρι...
Φιλε μου δεν υπαρχει περιπτωση να φτεει οτι δεν εχεις shock leader !! Εγω πιστευω οτι εχεις μικρο drop η υπαρχει καποιο προβλημα στην μπομπινα σου και δεν απελευθερωνει την μπετονια σου γρηγορα.
επισης κοιταξε τη ωρα που κρατας την μπετονια με το δαχτυλο σου να ειναι σχεδον τεντομενη απο κατο το δακτυλο...μηπος μπλεκεται στο μηχανακι ...μου εχει συμβει αρκετες φορες.
κατά την ταπεινή μου άποψη,νομίζω πως φταίει η βιασύνη σου και συνεπώς η απροσεξια. 1ον ή σου μπλέκεται η πετονιά γυρω από το μηχανισμό, η 2ον περνας στραβα στους οδηγούς τη πετονια.οταν σου ξανατυχει δωσε βαση κ θα δεις οτι ειναι αυτο.κανε πιο προσεκτικα τις βολες σου και θα δεις οτι φταιει ένα από αυτά που σου ειπα.κανεις την βολη,μπλεκεται η πετονια,και κοβεται το πιο βαρυ τμημα της πετονιας,αυτο με το βαρυδι..εισαι τυχερος που δεν εχει σπασει η μυτη.σου μιλαει η πειρα τωραααααααααααα.εχω χασει χιλιαδες βαριδια ετσι κ ελεγα τι στο δ@@@@@ο συμβαινει. εκανα βολη κ εκανε ένα γαμωτσαφφφφφφφφ κ εφευγε το βαρυδι μονο του!!!!!!!μη βιαζεσαι φιλαρακι να κανεις τη βολη σου.
Για να εισαι οκ Μπάμπη βαλε σοκ λιντερ,ειναι πολυ καλυτερο να εχεις και ας μην το χρειαστεις,θα νιωθεις πιο σιγουρος εσυ και ειναι πολυ βασικο αυτο.Προσωπική μου άποψη ενα 0,45 για σένα ειναι καλα,μην σου πω υπερβολικο.Δούλεψε απελευθερωτή για να μην σου σπάει η πετονιά εκεί που δένεις το βαρίδι και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημά.
Επειδή μαλλον τα παιδια δεν εχουν καταλαβει πιο ειναι το πρόβλημα σου θα μου επιτρέψεις και αν κανω λαθος διορθωσε με να τους εξηγησω.
Ο φιλος μας δουλευει σταθερη αρματωσια μοναγκιστρο με τ στριφταρι..Στις βολες του σπαει η πετονια που δενει το βαριδι με το τ.Οποτε δεν εχει να κανει με το σοκ λιντερ το προβλημα (συνηθως το βαριδι με το τ το δενουμε με πολυ πιο ψιλη πετονια ωστε αν βραχωσει το μολυβι να κοπει αυτη και να μην χασει το ψαρι...)
Ασχετο αλλα εγω οταν ξερω οτι εχει βραχωματα (λιγα) αν εχει πολλα δουλευω απελευθερωτη) εχω δμενο το βαριδι μου με 0,25 το πολυ και με βαριδι 120 γρ και πανω.Αλλα για το να το ριξεις θελει εξασκηση και εμπειρια.
Σελιδοδείκτες