Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Constantine Palivakis
Στις βολες του σπαει η πετονια που δενει το βαριδι με το τ.Οποτε δεν εχει να κανει με το σοκ λιντερ το προβλημα .
Εδώ είναι πάντα που σπάζει το shockleader στη βολή
και στον κόμπο με την μάνα όταν σκαλώσει ή όταν δεν περάσει σωστά κατά τη διάρκεια της βολής (πχ μαλακό καλάμη, λάθος συνδυασμός μηχανισμού και οδηγών, απειρία στις βολές, κτλ)
Εννοείτε ότι η αρματωσιά πρέπει να εχει την ίδια αντοχή ή και μεγαλύτερη από το shockleader.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη inglese.fishing : 20-01-2014 στις 21:58
-
-
Λοιπον επειδη σας εχω βαλει σε μπελαδες με το να προσπαθηται να μαντευεται τι μπορει να συμβαινει ας ξεκαθαρισω λιγο τα πραγματα....
1.Ξεκινησα να ψαρευω με καστινγκ Απο το καλοκαιρι...αρα δεν ειμαι και πολυ εμπειρος στις βολες αλλα και απο την αλλη βαριδια δεν εχανα ουτε στην αρχη που ημουν ακομα πιο απειρος...
2.Δεν υπαρχει κανενα θεμα με μπερδεματα πετονιας στο μηχανισμο η στα δακτυλιδια του καλαμιου...1-2 φορες που μου εχει τυχει μπερδεμα απο το καλοκαιρι αισθανθηκα ποσο επικυνδηνο ειναι αυτο...
3.Αυτο που αλλαξα απο το καλοκαιρι ειναι τα βαριδια που οπως ειπα πηρα αεροδυναμικα αλλα χωρις στριφταρι με απλο κρικακι.
4 Την ωρα που συμβαινει το χασιμο του βαριδιου παρατηρησα οτι δεν συμβαινει στα πρωτα μετρα του πεταγματος αλλα λιγο αργοτερα...
5 Εβαλα συρομενο και ολα ειναι μια χαρα....
6 Νομιζω οτι φταιει ο τυπος του μολιβιου που πηρα...σαν να κοβεται η πετονια απο το κρικακι ...
7 με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω shock leader οχι τοσο για λογους ασφαλειας ...επιμενω οτι με 35αρα μανα με 60αρι η 80αρι βαριδι και χωρις δυναμικες βολες ειναι περιτο και κοβει και μετρα...αλλα για να παιξω σε λιγο πιο δυσκολους βυθους αλλα και για καλυτερη διακριτικοτητα .
8 Δεν ξαναπαιρνω τα συγκεκριμενα μολυβια τουλαχιστον χωρις να βαλω απελευθερωτη...
-
-
Constantine Palivakis
Επισκέπτης
Μα δεν εχει καμια σχεση το σοκ με την πετονια που βαζει απο κατω για να δεσει το βαριδι,ειναι τελειως διαφορετικο κομματι στην αρματωσια του.
Η σωστη χρηση ειναι να βαλει ακομα ενα κομματι απο την πετονια που εχει για σοκ και να χρησιμοποιησει απελευθερωτη.
Δυστηχως ομως λιγοι μπαινουν σε αυτην την διαδικασια και ειναι μεγαλο λαθος (βαζουν οτι βρουν μπροστα τους και οχι καλης ποιοτητας,ενω εκει θα επρεπε να δωσουν περισσοτερο προσοχη).
Οποτε για να μην εχεις προβλημα Μπαμπη βελτιωσε την αρματωσια σου και ολα θα ειναι οκ.Δες την παρακατω φωτογραφια και θα εισαι κομπλε.Σε αυτο το σημειο θα σου ελεγα να προσεχεις την ποιοτητα των εργαλειων και τον τροπο που τα χρησιμιποιεις και να μην βιαζεσαι.
Σιγα σιγα θα καταλαβεις που ειναι τα λαθη που κανεις,θα βελτιωσεις και την τεχνικη σου και δεν θα εχεις και απωλειες (ελπιζω μεχρι τοτε τα βαριδια να φευγουν προς την θαλασσα..χαχααχα).
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον Constantine Palivakis για αυτό το post.:
-
Ναι Ντινο εχεις δικιο και εχω καταλαβει ...αν εφταιγε το οτι δεν εχω Shock leader για οτι μου συμβαινει δεν θα βαζαμε 8 μετρα shock leader αλλα μονο στο ντροπ της αρματωσιας...οπως εγραψα πιο πανω νομιζω οτι φταιει η το μολυβι που πληγωνει τον κομπο μου σε συνδιασμο με οχι και τοσο καλη ποιοτητα πετονιας...ειναι αυτη η αορατη που σου ειχα πει οτι πηρα...αντε να φταιει και λιγο νευρικο πεταγμα μου...
-
Τα παρακάτω μέλη 2 έκαναν Like!! στον mpampists για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Μια απορία και από μένα σε θέμα βολής. Πρόσφατα αναβαθμίστηκα από καλάμι 2,70 σε ένα 4,20.. Με τον ίδιο τρόπο που έκανα βολή στο μικρό καλάμι κάνω και στο μεγάλο.. Αυτό που άλλαξε είναι άτι δυο φορές έχω κόψει το δάχτυλό μου με την πετονιά. Μέχρι που πήρα γάντι. Τι κάνω λάθος?
-
-
Συμβαίνει αυτό χωρίς να σήμαινει οτι κατι γινεται λάθος.....αλλά, θα συμβεί σε εναν έμπειρο ο οποίος δουλεύει πολυ ισχυρό καλάμι και θα κάνει τη τέλεια βολή, γι αυτό και στους αγώνες ριψεων φοράνε ολοι γαντι.
Πριν απο κανα διμηνο εκει που ψαρευα ηταν ενα παλικαρι διπλα μου με δυο trabucco casseopia τα οποία τα πούλαγε. Του λέω μια και τα πουλας να ριξω μια βολή αν δε σε πειραζει? Απαντησε θετικα, αρματωμενο με 125 γρ μολύβι το παιρνω για off the ground σα να ριχνω με τα τηλεσκοπικα τα δικα μου. Το αποτελεσμα ηταν η πληγή στο δάχτυλο μου να κλείσει μετα απο ενα μηνα σχεδόν.
Στη περιπτωση σου φίλε μου αυτο που μπορώ να φανταστώ ειναι οτι χρησιμοποιείς πολυ ψιλή μάνα σε συνδυασμό με μικρή απόσταση του μολυβιού απο τη κορυφή του καλαμιου ( drop ).
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 02-08-2016 στις 17:52
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Εχω 35αρα μανα τησ shimano και συνηθως το βαρύδι έχει απόσταση 50εκ απο το δαχτυλίδι το τελευταίο.. Ένας άλλος ψαράς που με είδε μου είπε πως αργώ πολύ να αφήσω το δάχτυλό μου απο την μάνα.
-
-
Ναι μπορει να ισχύει αυτο που σου πε. Όταν λες δαχτυλίδι τελευταίο φαντάζομαι εννοείς αυτο που ειναι κοντά στο μηχανισμό, οποτε 50 εκατοστά πιο ψηλά να υποθέσω? Αν ναι βαζε το ακριβος στο δαχτυλίδι.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Lethrinis οχι εννοώ την αποσταση του μολυβιου απο την κορυφη. Αυτο που μου λες εσυ για το δαχτυλιδι κοντα στο μηχανισμό εννοεις να βαζω το δαχτυλο μου εκει να κραταει την μανα;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 45

Αρχική ανάρτηση από
Πακωελ
Εχω 35αρα μανα τησ shimano και συνηθως το βαρύδι έχει απόσταση 50εκ απο το δαχτυλίδι το τελευταίο.. Ένας άλλος ψαράς που με είδε μου είπε πως αργώ πολύ να αφήσω το δάχτυλό μου απο την μάνα.
Ασε μονο το βαρυδι επανω και κανε βολες. Θα δεις οτι δεν χρειαζεται να αφηνεις το δαχτυλο αργα γιατι χανεις πολλα μετρα στη βολη σου. Ουσιαστικα ακυρωνεις ολη την παραμορφωση που εχει δεχτει το καλαμι(δυναμικη ενεργεια) και θα την μεταφερει στο βαρυδι ως κινητικη.
Απο δικες μου δοκιμες μιας και δεν επιανα ψαρια οποτε εκανα βολες, καταλαβα οτι εχω τις καλυτερες βολες οταν σταματαω αποτομα το καλαμι μου σε γωνια 45 μοιρων και αφηνω το δαχτυλο οταν η μυτη του καλαμιου εχει αρχισει να ισιωνει.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
AlexVag
Ασε μονο το βαρυδι επανω και κανε βολες. Θα δεις οτι δεν χρειαζεται να αφηνεις το δαχτυλο αργα γιατι χανεις πολλα μετρα στη βολη σου. Ουσιαστικα ακυρωνεις ολη την παραμορφωση που εχει δεχτει το καλαμι(δυναμικη ενεργεια) και θα την μεταφερει στο βαρυδι ως κινητικη.
Απο δικες μου δοκιμες μιας και δεν επιανα ψαρια οποτε εκανα βολες, καταλαβα οτι εχω τις καλυτερες βολες οταν σταματαω αποτομα το καλαμι μου σε γωνια 45 μοιρων και αφηνω το δαχτυλο οταν η μυτη του καλαμιου εχει αρχισει να ισιωνει.
Δηλαδή περιπου εννοεις να αφησω το χερι μου και να σταματησω την κινηση του καλαμιου ακριβως πανω απο το κεφαλι μου περιπου. Να μην το κατεβαζω σχεδον παραλληλα με την θαλασσα
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 45
Ακριβως πανω απο το κεφαλι σου ειναι 90 μοιρες. Δηλαδη ορθιο το καλαμι και να κοιταει καθετα τον ουρανο. Παραλληλα με τη θαλασσα ειναι 0. Θα το σταματας στη μεση των δυο θεσεων που αναφερεις. Ουτε παραλληλα στη θαλασσα ουτε καθετα.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
AlexVag
Ακριβως πανω απο το κεφαλι σου ειναι 90 μοιρες. Δηλαδη ορθιο το καλαμι και να κοιταει καθετα τον ουρανο. Παραλληλα με τη θαλασσα ειναι 0. Θα το σταματας στη μεση των δυο θεσεων που αναφερεις. Ουτε παραλληλα στη θαλασσα ουτε καθετα.
Ωραια φιλε μου θα το δοκιμασω αυριο να δω. Ευχαριστω πολυ
-
-

Αρχική ανάρτηση από
Πακωελ
Lethrinis οχι εννοώ την αποσταση του μολυβιου απο την κορυφη. Αυτο που μου λες εσυ για το δαχτυλιδι κοντα στο μηχανισμό εννοεις να βαζω το δαχτυλο μου εκει να κραταει την μανα;
Φίλε μου ειναι λάθος να ρίχνεις με τοσο κοντά το μολυβι στη κορυφή του καλαμιου. Ισως να ειναι και αυτός ενας λόγος με την έννοια οτι δεν φορτίζει πλήρως το καλάμι και απο τη ταχυτητα δεν προλαβαίνει το δάχτυλο να απομακρυνθεί και τραυματιζεται. Σε καθε περίπτωση αν δεν εχουμε εικόνα δεν μπορουμε να ξερουμε τι συμβαίνει.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Φίλε μου ειναι λάθος να ρίχνεις με τοσο κοντά το μολυβι στη κορυφή του καλαμιου. Ισως να ειναι και αυτός ενας λόγος με την έννοια οτι δεν φορτίζει πλήρως το καλάμι και απο τη ταχυτητα δεν προλαβαίνει το δάχτυλο να απομακρυνθεί και τραυματιζεται. Σε καθε περίπτωση αν δεν εχουμε εικόνα δεν μπορουμε να ξερουμε τι συμβαίνει.
Ποση αποσταση δηλαδή πρεπει να εχει το βαρυδι απο την κορυφη του καλαμιου;
-
-
Να ειναι στο δαχτυλίδι που ειναι στο τέλος δηλαδή κοντα στο μηχανισμο σου, αντε λιγο πιο ψηλά αν δε μπορείς να το φορτίσεις. Για δοκίμασε έτσι και πες μας.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Να ειναι στο δαχτυλίδι που ειναι στο τέλος δηλαδή κοντα στο μηχανισμο σου, αντε λιγο πιο ψηλά αν δε μπορείς να το φορτίσεις. Για δοκίμασε έτσι και πες μας.
Θα το δοκιμασω και αυτο. Γιατι αν συνεχισω ετσι εκτος του οτι θα μεινω χωρος δαχτυλο κοβω και συχνα την μανα.
-
-
Τι καλαμι ειναι και τι μολύβι βάζεις φιλε?
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Τι καλαμι ειναι και τι μολύβι βάζεις φιλε?
Shimano Alivio Ex 4220 και βαζω 80αρι μολυβι με σισυ.
-
-
Καλά ειναι, κανε οσα ειπαμε παραπάνω και τα ξαναλέμε.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Καλά ειναι, κανε οσα ειπαμε παραπάνω και τα ξαναλέμε.
Θα δοκιμασω και αυτο. Γιατί οσες βολες εβλεπα στο γιουτουμπ ολοι αφηναν αποσταση απο το βαρυδι και στην μυρη του καλαμιου 40-80 ποντους. Ε και ειπα να το κανω καη εγω ετσι. Αλλα θα μεινω με 4 δαχτυλα χαχαχα.
-
-
Πανω απ το κεφάλι με το βαρυδι στον αέρα ρίχνεις?
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Πανω απ το κεφάλι με το βαρυδι στον αέρα ρίχνεις?
Ναι. Περναω το καλαμι πανω απο το κεφαλι το ενα χερι 90 μοιρες το αλλο τεντωμενο και πεταω
-
-
Τι να πω φίλε μου, πρεπει να δω. Η αλήθεια ειναι οτι μ αυτο το τρόπο δεν θελει και πολυ χαμηλά το μολύβι. Ενα μετρο απο τη κορυφή καλα ειναι.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
Lethrinis
Τι να πω φίλε μου, πρεπει να δω. Η αλήθεια ειναι οτι μ αυτο το τρόπο δεν θελει και πολυ χαμηλά το μολύβι. Ενα μετρο απο τη κορυφή καλα ειναι.
Ναι σιγουρα αμα δεν δεις τι κανω δεν θα το καταλαβεις. Θα δοκιμασω αυριο με το βαρυδι κοντα στην κορυφη. Και μετα θα δοκιμασω και με αποσταση. Να δω διαφορες.
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον Πακωελ για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 45
Που ψαρευεις φιλε μου; Αν ριχνεις με το μολυβι στον αερα η αποσταση που αφηνεις δεν μπορει να ειναι μεγαλυτερη. Και εγω ετσι εριχνα στην αρχη. Ασε την αποσταση που σου λεει ο lethrinis και στρωσε το μολυβι σου στη αμμο πισω σου. Να ειναι τεντωμενη η πετονια και το καλαμι να κοιταει προς την αμμο... Θα δεις τεραστια διαφορα στις αποστασεις. Κρατας την πετονια με τον δεικτη ετσι; οχι με τον αντιχειρα...
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0

Αρχική ανάρτηση από
AlexVag
Που ψαρευεις φιλε μου; Αν ριχνεις με το μολυβι στον αερα η αποσταση που αφηνεις δεν μπορει να ειναι μεγαλυτερη. Και εγω ετσι εριχνα στην αρχη. Ασε την αποσταση που σου λεει ο lethrinis και στρωσε το μολυβι σου στη αμμο πισω σου. Να ειναι τεντωμενη η πετονια και το καλαμι να κοιταει προς την αμμο... Θα δεις τεραστια διαφορα στις αποστασεις. Κρατας την πετονια με τον δεικτη ετσι; οχι με τον αντιχειρα...
Τωρα που ειμαι στο χωριο ριχνω σε αμμουδερή παραλια. Παω αε ενα σημειο να ειμαι εντελως μονος μην σκοτωσω και κανα χριστιανο αχαχα. Οποτε εχω περιθωρια πειραματισμου πολλα. Με τον δείκτη την κραταω
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 59
Χωρις να εχω εμπειρια γνωμη μου ειναι για μακρινη βολη το βαριδι πρεπει να ακουμπαει σχεδον κατω στην αμμο.Κινηση με ενα μικρο βημα το καλαμι πισω πανω απο το κεφαλι και σε γωνια 45 μοιρες καθετα (ισως και λιγοτερη γωνια) σταματημα του καλαμιου και αφημα της πετονιας.
-
-
Το θέμα του ανθρώπου αυτη τη στιγμή δεν είναι οι αποστάσεις, αλλά η αποφυγή τραυματισμού, ας μάθει πρώτα αυτό και μετα ρίχνει και μακρυά.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Υπαρχει περιπτωση να φταιει η πετονια μου; Σημερα εκανα βολες με διαφορους τροπους. Τελικα με το να ακουμπαει το βαρυδι κατω ενιωθα την μικροτερη πιεση στο δαχτυλο μου. Αλλα και παλι βλεπω οτι ακουγεται εντονα ενα χλατς πανω στ δαχτυλο. Επειδη φοραω γαντι τωρα δεν με κοβει. Αλλα με το μικρο καλαμι δεν εχω τετοιο θεμα. Βεβαια βελτιβθηκε πολυ ο ηχος απο χτες. Και εχασα μολις ενα βαρυδι σε σχεση με τα 4 χτες αχαχαχ
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες