Δες το παρακάτω βίντεο φίλε, ελπίζω να σε βοηθήσει
Επίσης δες αυτό του Ελληνα πρωταθλητή Γιώργου Μπόνη που εξηγεί πολυ σημαντικά πράγματα τα οποία ίσως πολλοί αποι μας να παραλείπουμε. Το κυριότερο είναι αυτό με την σωστή λαβή του καλαμιού. Το καλάμι δεν το κρατάμε απο την άκρη του. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια χέρια ούτε το ίδιο ύψος.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 03-08-2016 στις 11:38
Και κάτι άλλο βασικό. Τι μηχανισμό έχεις πάνω στο καλαμι? Έχει μεγάλη μπομπίνα? Ειναι γεμισμενος σωστά?
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εχω παλι shimano τον hyperloop 6000 γεμισμενο παλι με shimano πετονια. Αχαχαχα. Δεν φαινεται τονπαθος με την shimano. Οπου αυτος ειναι για 240μ 0.35 υπολογιζω να εχουν μεινει 200 για καθε τοσο χανω και κανα μετρο
Στο συγκεκριμένο καλάμι επειδή είναι ημιπαραβολικό το μολύβι βρίσκεται ακριβώς πάνω στον οδηγό το πρώτο μετά το μηχανισμό. Στην ουσιά ναι, 4.20 είναι το καλάμι, άρα 2 μέτρα περίπου. Δεν σου δίνει και πολλά περιθώριο αυτό το καλάμι, είναι και τηλεσκοπικό. Στα δράσης κορυφής ή γενικά στα δυνατά καλάμια το βάζω πιο χαμηλά, περίπου μεταξυ μηχανισμού και οδηγού.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 19-09-2016 στις 10:47
Είναι πολύ σχετικά όλα φίλε μου. Η βολή αυτή επειδη έχει φορτίσει ωραία μπορεί ένα λάθος κλείσιμο να κόψει πολλά μέτρα. Για την ιστορία το καλάμι είναι με 170γρ C.w και ρίχνω με 90 γρ μολύβι. Μη σου πω με 80 γρ παει καλυτερα. Επίσης το Drop είναι μακρύ, δηλαδή το μολύβι είναι κάτω από το πρώτο οδηγό, αν δεις στη φωτογραφία δεν φαίνεται καν. Με αυτό το τρόπο και ανάλογα τα χαρακτηριστικα του καλαμιού προστατεύει το δόλωμα σε μακρινές βολές καθώς γλυκαίνει -μαλακώνει το καλάμι.
Αν έχει ψάρια και τρώνε και στα 20 μέτρα θα βγάλεις. Δεν μετράω αποστάσεις πάντως τα 100 ψαρευτικα πάνω κάτω τα χω σχεδόν παντα, αρκεί να υπάρχει παραλία να τη στρώσω όπως με βολεύει. Φυσικά δε μιλάω για δολώματα όπως μάνες ολόκληρες ή άλλα ογκώδη που κόβουν τρελά μέτρα λόγω αεροδυναμικής. Εκεί δύσκολα φτάνω τα 60 βαριά 70.
Τέλος έχει μεγάλη διαφορά η βολή με σταθερό μολύβι σε χωράφι , από τη βολή με συρόμενο και αρματωσιά στη θαλασσα. Μπορεί να χάνεις και 40-50 μέτρα. Δηλαδή αν χτυπάς με σταθερό 100 μέτρα τότε στη θάλασσα δεν πάει πάνω από 65-70.
Αλλά και πάλι δεν αξίζει γιατί όπως είπα αν έχει ψάρια τρώνε και μπροστά σου. Επιπλέον σκέψου και τη καταπόνηση του δολώματος.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 08-11-2017 στις 17:59
Είναι πολύ σχετικά όλα φίλε μου. Η βολή αυτή επειδη έχει φορτίσει ωραία μπορεί ένα λάθος κλείσιμο να κόψει πολλά μέτρα. Για την ιστορία το καλάμι είναι με 170γρ C.w και ρίχνω με 90 γρ μολύβι. Μη σου πως ότι με 80γρ παει καλύτερα.
Αν έχει ψάρια και τρώνε και στα 20 μέτρα θα βγάλεις. Δεν μετράω αποστάσεις πάντως τα 100 ψαρευτικα πάνω κάτω τα χω σχεδόν παντα, αρκεί να υπάρχει παραλία να τη στρώσω όπως με βολεύει.
Τέλος έχει μεγάλη διαφορά η βολή με σταθερό μολύβι σε χωράφι , από τη βολή με συρόμενο και αρματωσιά στη θαλασσα. Μπορεί να χάνεις και 40-50 μέτρα. Δηλαδή αν χτυπάς με σταθερό 100 μέτρα τότε στη θάλασσα δεν πάει πάνω από 65-70.
Αλλά και πάλι δεν αξίζει γιατί όπως είπα αν έχει ψάρια τρώνε και μπροστά σου. Επιπλέον σκέψου και τη καταπόνηση του δολώματος.
Η τελευταία σου παράγραφος για μένα έχει την μέγιστη σημασία, ίσως και γιατί οι βολές μου δεν ειναι μεγάλες αλλά και πάλι βάζοντας επιπλέον εκτός το βάρος και μια ολόκληρη μάνα? Οσες φορες δοκιμασία να τα στείλω όσο μακριά γίνονταν έβλεπα το δόλωμα να κάνει τρελές βόλτες στον αέρα.
Θα μου πεις υπάρχουν και τα εργαλεία που το συγκρατούν, αλλά σε συρόμενο έχουν χρησιμότητα?
Σπυρο δεν υπαρχει φοβος την ωρα στην αρχη της βολης να φυγει
το βαριδι απο το bait clip, και αν φυγει θα το κρατησει η ψιλη πετονια που δενουμε βαριδι με bait clip?
Ναι σπυρο εγω δεν το ειπα καλα, η ερωτηση ηταν για το σταθερο μολυβι που μπαινει στο fast bait clip δενετε ταυτοχρονα με λεπτοτερη πετονια για να χασουμε μονο το μολυβι σε τυχον σκαλωμα
Ενταξει σπυρο αλλα επειδη ρωτησαν και αλλοι
Οτι με δυνατη βολη στην αρχη αν μπορει να φυγει το βαριδι γιατι ειδες αυτου του ειδους η παραμανα δεν κουμπονει.
Τλπ ρωτησα μηπως το ειχες δοκιμασει
Γιάννη καλησπέρα, ο απελευθέρωτης δουλεύει σωστά αν και εφόσον έχει τοποθετηθεί σωστά από την αρχή. Απασφαλιζει μόνο κατά την είσοδο του στη θάλασσα-βυθό όπου μετά το βαρίδι είναι ενωμένο με την ψιλή πετονιά που του έχεις βάλει.
Το έχω δουλέψει ελάχιστα να σου πω την αλήθεια αλλά δεν είχα θέμα να φύγει σε βολή.
Αναλογα είναι κυρίως είτε αν θέλω σταθερότητα σε βολή σε μεγάλο παράμαλλο ή σε μέρος που δεν έχω δυνατότητα να απλώσω την αρματοσια μου κάτω όταν κάνω κλιπαρισμα στο δόλωμα.Ακομα και με αυτό αν γίνει σωστά δεν έχεις φόβο σε βολή να σου φύγει πάρα μόνο αν πέσει στη θάλασσα ή σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται ένα απότομο τράβηγμα της μάνας πριν όλο αυτό πάτωσε για να απλώσει το παραμαλο.
Και τα δύο είναι κάποια βοηθητικά εργαλεία - tip για να ψαρέψουμε είτε σε μέρη που δεν μπορούσαμε ή με τρόπο που φάνταζε δύσκολος.
Σπυρο ευχαριστω.
Δεν ξερω αν καταλαβα αλλα εμενα με προβληματιζει το βαριδι που μπαινει στο ειδικο κλιπ απελευθερωτη και στην αρχη της βολης side.
Το αποτομο τιναγμα στην αρχη της βολης, μηπως βγει απο το κλιπ και μεινει με την λεπτη πετονια που υπαρχει κινδυνος να κοπει στην αρχη της βολης και ανοιξουμε κανα κεφαλι.
Δεν ρωταω για το κλιπ που πιανουμε το αγκιστρι του παραμαλου.
Τωρα σε εμπλεξα ετσι?
Γιάννη καλησπέρα, όχι δεν τίθεται θέμα να ανοίξει πάρα μόνο αν εσύ έχεις κάνει κάτι λάθος στην τοποθέτηση που το θεωρώ λόγο κατασκευής του, της σύνδεσης δύσκολο.
Απλά αναφέρθηκα και στα δύο για να δεις πως και τα δύο δουλεύουν.
Κανε μια δοκιμή και συ όταν μπορέσεις έτσι θα κρίνεις από πρώτο χέρι τι συμβαίνει.
Σελιδοδείκτες