Θανάση το θέμα σου μεταφέρθηκε εδώ.
Στην κορυφή του post μπορείς να δεις πολλούς ψαρότοπους για την περιοχή που ζητάς.
Θανάση το θέμα σου μεταφέρθηκε εδώ.
Στην κορυφή του post μπορείς να δεις πολλούς ψαρότοπους για την περιοχή που ζητάς.
"A bad day of fishing is better than a good day of work.."
ενταξει αλλα το θεμα μου δεν ειναι οι ψαροτοποι.ειναι γενικα οι πληροφοριες για τα ψαρια.παιδες η γεφυρα δεν ψαρευεται.παιδες εκει βγαλαμε μουρμουρες,παιδες εκει παλαμιδες.πιστευω να καταλαβες τι θελω να πω.ψαροτοπους βλεπω στο χαρτη αλλα τι να το κανω αν δεν ξερω ποτε να παω.να λετε π.χ μετα τη βροχη την πεμπτη..καλα ειναι εκει.... η στην περιοχη της ιχ8θοσκαλας εκει παλαμιδες.τετοια πραγματα. καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο αλλα αυτα εχουν σημασια.τεσπα μη το παρεις προσωπικα,
Φίλε Θανάση, ειδικά για την Εύβοια μπορώ να σου πω δεκάδες ψαρότοπους με χρονικές λεπτομέρειες, ημέρες σελήνης κτλ κτλ αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά", δεν σημαίνει ότι αν σε στείλω σε αυτά τα μέρη με όλες αυτές τις πληροφορίες θα βγάλεις απαραίτητα και ψάρια!
Τα ψάρια έρχονται μετά από πολύ "διάβασμα" των τόπων, πολύ ψάξιμο όσο αφορά τις αρματωσιές σου, ακόμα και τις βολές σου! Για παράδειγμα, μπορεί να πάμε μαζί σε ψαρότοπο και εσύ να βγάζεις και εγώ όχι λόγο το ότι εσύ έχεις καλύτερες βολές!
Έχεις την εντύπωση ότι εμείς που ξέρουμε δέκα τόπους βγάζουμε πάντα ψάρια?? Ένα θα σου πω, σε ψαρότοπο που πάντα μας έδινε ψάρια, τον ψαρεύαμε σχεδόν κάθε τέσσερις με πέντε ημέρες, 3 άτομα από δύο καλάμια, από τέλη του Γενάρη έως και αρχές Μαΐου και πιάσαμε όλα κι όλα ένα σκαθάρι και ένα λυθρίνι!!! Οπότε μην περιμένεις να σου πουν έναν τόπο "παραδεισένιο" διότι δεν υπάρχει...και όπως λέω πάντα......τον ψαρότοπο σου δεν θα στο πει κανείς, μόνος σου θα το βρεις!
Ψαρεύω για να ζω.... ζω για να ψαρεύω!!
[[[[[[[[[[Η περιοχή του "ταφ" από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της ημέρας με την κατεύθυνση των ρευμάτων, νότια, όχι όμως σε χαλασμένα, μπορεί να σου δώσει τσιπούρες με φαραώ και μονοδόλι. Τα πράγματα αλλάζουν κατά την διάρκεια της νύχτας διότι αυτούς τους μήνες τα γοφάρια κάνουν πάρτι και αν ψαρεύεις casting με αρματωσιές για τσιπούρες κτλ, πολλές φορές δεν θα τις βγάλεις έξω (τις αρματωσιές)! Εκεί θα χρειαστείς δυνατά εργαλεία και συρμάτινο παράμαλλο δολωμένο ολόκληρη σαρδέλα, σουπιά κτλ. ]]]]]]]]]] αυτο ειναι δικο σου.αυτο για μενα ειναι μια πληροφορια κ εισαι ο μονος που λες κατι για εναν τοπο κ μας βοηθας απο την εμπειρια σου..και δε λεω οτι παω κ πρεπει να παρω ψαρια,ποτε δε σκεφτηκα ετσι.αυτο που προσπαθω να πω ειναι με τις εμπειριες σας-μας να βοηθαει ο ενας τον αλλον.αυτο.δεν θελω να μου πεισ που ψαρευεις,εχεις παιδευτει πολυ γιαυτο,απλα μια καθοδηγηση.τεσπα, διεγραψε το ποστ μου σε παρακαλω γιατι και δεν καταλαβαινετε τι θελω να πω κ δεν προκειτε να βγαλουμε ακρη.
και ολοκληρωνοντας,να πω οτι μονο εσυ δινεις πληροφοριες,οπως για το αλιβερι,η για ενα αλλο μερος που εξηγεις οτι εκανε εργα η δεη κ ανακατευτηκε ο βυθος,τετοια πραγματα.αυτα θεωρω χρησιμα.διαβαζω περσινα σου ποστ για να μαθω εποχες κ διαφορα αλλα.αυτα θελω να μοιραζομαστε.σε εσενα μπραβο που μας βοηθας.
Θανάση καλημέρα, χωρίς να είμαι ο ειδικός στο θέμα της Γέφυρας, θα σου πώ τι είδα με τα μάτια μου. Το περασμένο Σ/Κ βγήκαν ακριβώς δίπλα μου απο 2 φίλους 2 τσιπούρες τέρατα η μια 2300 και η άλλη περίπου 2 κιλά, μάλιστα έδωσα και στα παιδιά την απόχη μου για να βγάλουν την μια. Εμείς πήραμε μία του κιλού.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι το μέρος θέλει τεράστια υπομονή και άριστη γνώση των ρευμάτων και των ωρών που τα νερά γεμίζουν.
Μήν ξεχάσω να σου αναφέρω κιόλας οτι ψαρεύαμε και υπο αντίξοες συνθήκες, διότι ένα π@π@ρι επαγγελματίας μας έριξε και δίχτυα στα μούτρα και μας πούλαγε και πνεύμα...
Φίλε Θανάση όλοι την ίδια απορροία έχουμε κάθε φορά που είναι να πάμε για ψάρεμα!!!!
Το πότε τα ψάρια περνάνε τη γέφυρα, το πότε τα ψάρια τρώνε δεξιά από αυτή ή με τα ρεύματα πάνω ή κάτω έναι κάτι που αλλάζει κάθε μέρα και είναι λίγο δύσκολο να ανοίξουμε ένα θέμα πληροφοριών της γέφυρας που θα ενημερώνεται κάθε 6 ώρες που αλλάζουν τα νερά.
Οι παραλίες γύρω από τη Χαλκίδα πολλές και ο σωστός ψαρότοπος, για μένα, είναι αυτός που θα μου κάνει 'κλίκ'. Ψάξε λίγο γύρω από Χαλκίδα (οι αποστάσεις μικρές) πρός Ερέτρεια έχει ωραία κομμάτια, τα Πολιτικά στο λημάνι και δίπλα από αυτό είναι εξίσου καλά. Υπάρχουν πολλά σημεία να ψαρέψεις κοντά στη Χαλκίδα. Πρέπει όμως να βρείς εσύ τους δικούς σου ψαρότοπους γιατί αυτοί θα είναι που θα σου δόσουν ψάρια.
Η Εύβοια, και ιδιαίτερα από την μέσα μεριά, είναι ένα ξακουστό και πλούσιο ψαρευτικά μέρος. Όμως μην ξεχνάμε ότι είναι πολυψαρεμένη και τα θηράματα ιδιαίτερα πονηρά. Θέλει φαντασία το ψάρεμα και τροποποιήσεις στις συνηθησμένες μεθόδους που δουλεύαμε μέχρι σήμερα.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και οποιαδήποτε συγκεκριμένη πληροφορία θες, εδώ είμαστε.
Φιλικά Θάνος!!!
Καλσησπερα κ καλη χρονια σε ολους!Ο Βασιλης εχει απολυτο δικιο οταν λεει οτι τους ψαροτοπους πρεπει να τους ανακαλυπτουμε μονοι μας.Προσωπικα ψαρευοντας εναν ψαροτοπο που τυχαια ανακαλυψα μετα απο συνεχες ψαξιμο,μετα απο 9 φορες που τον εχω επισκευθει μπορω πλεον να πω οτι κατι ξερω για το ποτε τρωνε,τι τρωνε γιατι τρωνε...γραφοντας μετα απο καθε μου εξορμηση σε ενα μπλοκακι ολες τις παρατηρησεις.Κ παλι ομως δεν μπορω οτι τον εχω μαθει απεξω κ ανακατωτα ακομα εχει πραματα να μου δειξει.Θελει υπομονη,επιμονη,διαβασμα,ψαξιμο,τρελα εξοδα κ μια γερη δοση τυχης για να βρεις ενα ψαροτοπο ωστε να ειναι στα γουστα του καθενα! Keep Walking
Καρατσεκαρισμένος ψαρότοπος για την τεχνική του shore! Έχει λίγο περπάτημα αλλά αξίζει!!
Σε λίγες ημέρες θα σας αποκαλύψουμε ψαρότοπο για την τεχνική του casting.
Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο εδώ: https://twitter.com/paraktio
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί οι πληροφορίες στο twitter και όχι εδώ;
Θοδωρής
Η απάντηση είναι πολύ απλή φίλε Θοδωρή, για να αποκτήσουμε followers.
δεν εχω twitterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....... βλεπετε τι επαθα τωρα με τρελανατε!!!χαχαχαχαχα
Καλησπέρα, την παρασκευή θα πάω χαλκίδα, θα με πάει ένας φίλος που έχει μια δουλειά να κάνει, ξερει κανείς κάνα μέρος που μπορώ να ψαρέψω για 4-5 ώρες την πόλη της χαλκίδας ; δε θα έχω αυτοκίνητο, ο φίλος μου θα με αφήσει στη μικρή γέφυρα. Θα ήθελα κάπου ήσυχα να είναι
Παίδες θα βρεθώ διήμερο στον Αλμυροπόταμο και σκέφτομαι να ψαρέψω με εγγλέζικο στο λιμάνι.Εχει κανείς εμπειρία απο το μέρος?Θενξ.
Φίλε Ξενοφώντα, το λιμάνι του Αλμυροποτάμου το έχω ψαρέψει δύο φορές με εγγλέζικο, την πρώτη φορά το ευχαριστήθηκα την δεύτερη όμως δεν υπήρχε λέπι!
Επειδή σίγουρα θα υπ'αρχει η απορία αν ψάρεψα στον Αλμυροπόταμο ,να πως πως όντως πήγα και ψάρεψα με εγγλέζικη τεχνική στο λιμάνι.Δυστυχώς ο ανεμος είχε άλλη άποψη όμως.Φυσαγε πολύ και τον ειχα πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα το μαλάγρωμα να πηγαίνει περίπατο.Ο φελλός δε ,έκοβε βόλτες είτε δεξιά είτε αριστερα μου σε αρκετή απόσταση.Να αλλάξω θέση για να τον έχω απο πίσω δεν γινόταν, οπότε έκατσα να παλεύω με τους αέρηδες όλη νύχτα.Παρ όλα αυτά 7 μικρά μελανούρια κατάφερα να πιάσω τα οποία και τα έστειλα και πάλι πίσω.Για την ιστορία τα μελανούρια τα πήρα στον μεσαίο ντοκο και προς τα αριστερά.
οταν εχει ρευματα δεν μαλαγρωνεις γιατι με τα ρευματα φευγει η μαλαγρα και διωχνεις τα ψαρια, μονο μπικατινια θα ριχνεις πανω απο τον φελο σου.
οποτε σε ρευματα που μεταβαλονται συνεχεια εριξα μαλαγρα δεν πηρα ουτε τσιμπια, ριχνοντας λιγα σκουλικια 5-6 πανω στο φελο ή κοντα του τα πραγαματα ηταν καλυτερα, παντως τωρα πλεον οταν θα δω δυνατα ρευματα δεν ψαρευω με εγγλεζικο, δεν εχω δοκιμασει καθολου με μπολονεζ σε αυτες τις συνθηκες για να σου πω.
Βασίλη μπράβο για την καλή δουλειά που κάνεις ,επειδή όμως από το 1990 ασχολούμαι με την Εύβοια,κάνοντας και ψαροντούφεκο, νομίζω ότι το νότιο κομμάτι είναι το μόνο που κρατάει ακόμα καλά και πολλά κομμάτια.
Σκέφτομαι να κάνω το επόμενο διάστημα καμιά βόλτα προς ανατολική Εύβοια. Δεν έχω πάει ποτέ αλλά έχω ακούσει για φιτίλια και ξυσίματα. Έχετε καμιά πρόταση; Casting αναζητώντας τσιπούρες και λίγο spinning.
Οι τσιπούρες στην μεριά του Αιγαίου είναι σπάνιες έως εξαφανισμένες φίλε Ηλία! Τα ψάρια που κρατάει από την ανατολική πλευρά είναι, σαργοί, κακαρέλοι, λυθρίνια κτλ αλλά και αυτά θέλουν το "καιρό" τους και συγκεκριμένους τόπους. Για spinning θα σου πρότεινα το λιμάνι της Κύμης και των Αγίων Αποστόλων αλλά και εκεί πολλές φορές έχουμε φύγει άψαροι!!
Σ ευχαριστώ πολύ Βασίλη. Μάλλον θα πρέπει να διαλέξω μεταξύ βόρειου και νότιου ευβοϊκού για τις κυρίες. Καλό θα ήταν να αποφευγαμε τις μαύρες γιατί ο ευβοϊκός έχει πολλά κλουβιά γιαυτό σκεφτόμουν αιγαιο μεριά.
Τον Ιούνιο είχα πάει Σ/Κ σε έναν εκπληκτικό ψαρόκολπο λίγο μετα απο τους Αγίους Αποστόλους προς τα νότια. Βυθός ανακατεμένος με άμμο και αραιά και που φυκιάδα, η χαρά της τσιπούρας δηλαδή. Το αποτέλεσμα ήταν κατα τις 20:00 το βράδυ να μπαίνει το καίκι και να κλείνει όλο το κόλπο με δίχτυα μέχρι και ένα μέτρο απο την ακτή. Εξωφρενικές καταστάσεις. Δυο μέρες ούτε τσιμπιά, χωρίς υπερβολές, ούτε τσιμπιά.
Σελιδοδείκτες