Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
Σε ζηλεύω απλά. Η Β. Εύβοια τείνει να γίνει ιδιαίτερη πατρίδα μου. Απο τη λίμνη και πάνω έχω βγάλει ψάρια παντού. Το κακό είναι οτι απο το Μάιο του 15 και μετά οτι εξόρμηση έκανα τζίφος. Μακάρι να σταθείς τυχερός εσύ. Αφου θα πας Αιδηψό κάνε μια για Αη Γιώργη πιο ψηλά. Πάντα κάτι κρατάει το μέρος.
-
-
Ούτε λέπι λέμε! Είχα καιρό να το ζήσω αυτό.
Κατά τ' άλλα η Β. Εύβοια είναι μαγεία το χειμώνα με ένα 4x4.
-
-
Στο γραψα παραπάνω Ηλία. Δυστυχώς απο το Μάη του 15 και μετα φόλες απανωτές.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα παιδιά είμαι καινούριος στο forum και καινούριος στην τεχνική του shore jigging όμως τρελαμένος... ξέρετε κάνα καλό μέρος και ας έχει περπάτημα δεν με πειράζει μπας και ευχαριστηθώ να κάνω καμιά μάχη με κάνα καλό ψαράκι να τρελαθώ... Καλή σας μέρα!
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Οπως ειπε και ο Λιθρινης.....Απο το '15 και μετα απανωτες φολες παντου !!! Λες και επεσε περονοσπορος...
-
Το παρακάτω μέλος έκανε Like!! στον dragonzzr για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
vasili να σε ρωτήσω είδα στον χάρτη στην Εύβοια που έχεις βάλει ένα στίγμα στην Δάφνη και γράφεις για Shore jigging! Το έχεις ψάξει καθόλου το μέρος τελευταία ή όχι... θέλω να πάω να δω τι παίζει εκεί... αν και από τι είδα είναι παραλία βέβαια από το google earth αλλά θέλω να πάω από κοντά να δω... Αν και μετά από 4 χρόνια από το post σου με τον χάρτη οφείλω να σου πω συγχαρητήρια έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 36
Το όνειρο θα πραγματοποιηθεί, ήγγικεν η ώρα!!!
Καλημέρα από πολυυύ μακριά. Θα κατέβω Ελλάδα στις 18/04, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ψάρεμα, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς να έχω βρέξει καλάμια (light casting)!!! Για κάποιον που μέχρι πριν 3-4 χρόνια έκανε κάθε 2η μέρα 300 χιλιόμετρα για να ψαρέψει, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό... Εύβοια είναι μια από τις επιλογές (με αφετηρία Δυτική Αττική), αν και την ξέρω μόνο θεωρητικά. Έχω ψαρέψει μόνο 2-3 φορές Κύμη, σε ένα πολύ όμορφο μέρος (βράχια, πέρα από τη Μουρτερή), με καλούτσικα αποτελέσματα. Παρέα καλοδεχούμενη.
Ξέρετε κανένα μέρος για νύχτα και μέρα (48 ώρες ψάρεμα θα τις κάνουμε, δεν παίζει), όμορφο και σχετικά παρθένο, να μυρίσουμε λίγο πεύκο και θάλασσα (εδώ στα εξωτερικά θάλασσα μυρίζει μόνο στα φις εντ τσιπς και το γιουτιούμπ) και αν κάτσει, να ζήσουμε και καμιά καλή συγκίνηση? Ημιάγρια μέρη για σηκιοσαργούς είναι προτιμητέα, όχι ότι οι μουρμουροτσιπούρες μας χαλάνε... Βολές 60-70 μέτρα (στα 70 πανηγυρίζω, παραπάνω απλά δεν το πιστεύω ότι ήμουν εγώ :-)). Αν ναι, κάτι συγκεκριμένο για δολώματα, πιθανό είδος βυθού και ψαριών έχουμε?
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων, να 'στε καλά!
-
-
Φίλε μου η πλευρά του Αιγαίου επειδη εχει πολλους κολπίσκους ενδείκνυται για ψάρεμα, αλλα δυστυχώς οπως ειδαμε και στη συναντηση που κάναμε στο Καλαμο πραγματικά τα καταστρέφουν τα μέρη με τα διχτυα. Στην αρχή αυτου του θεματος ο φίλος Βασίλης εχει αναρτησει χαρτη με πολλες ψαρεμενες παραλίες της Ευβοιας. Ολες εχουν δωσει κατα καιρους πολυ καλα αποτελεσματα. Κατανοώ τον πόθο σου να χορτάσεις πατρίδα, ακολουθα απλα το ένστικτο σου.
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 36
Σε ευχαριστώ Σπύρο. Σόρρυ, δεν είχα δει ότι κάθε pin έχει και περιγραφή του πως και τι, τρομερή δουλειά, μπράβο μάγκες! Περισσότερο όμως ρώτησα γιατί τα μέρη που παίζει να πάω (αν και με 2-3 μέρες για ψάρεμα δεν θα μείνω μόνο σε ένα) δεν πολυυπάρχουν στο χάρτη. Έχω (μάλλον) κάποιες άκρες για παρέα και φιλοξενία αν χρειαστεί, σε Κάρυστο (έχω ακούσει καλά λόγια αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο), και Νέα Αρτάκη (μου είναι παντελώς άγνωστο το μέρος ψαρευτικά) και βεβαίως έχω τη λατρεία για τις άγριες βραχοκαταστάσεις της Κύμης... Αν ακολουθήσω το ένστικτό μου όπως λες, με βλέπω να βγάζει ο ποπός μου κάλους από τα βράχια της Κύμης και να ευχαριστιέμαι την καλύτερη ανατολή έβερ... Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει ή να αποκλείσει από αυτά τα μέρη, θα με βοηθούσε.
Ευχαριστώ και πάλι, να 'στε καλά και καλές αποδράσεις...
-
-
Τη Ν. Αρτάκη αστη καλύτερα. Προτίμησε τα άλλα μέρη που περιγράφεις που είναι πιο μακρυά.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 36
Σε ευχαριστώ Σπύρο, βοηθάει αυτό. Κάποια στιγμή θα σε ρωτήσω και για βόρεια Εύβοια. Δεν παίζει να παώ τώρα αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και αν κρίνω και από κοντινές περιοχές που ξέρω (Παγασιτικός, Σποράδες), έτσι πρέπει να είναι. Χώρια που είναι πανέμορφη, βλέποντάς την από τη θάλασσα.
Αν δεν πάω Εύβοια θα πάω Πόρο, από τον οποίο και κατάγομαι. ΄Εχω ψαρέψει τα περισσότερα προσβάσιμα μέρη του (τα 300 χιλόμετρα που έλεγα κάθε 2η μέρα), οπότε θα ανταποδώσω τη φιλοξενία και την βοήθεια με tips για εκείνα τα μέρη στο αντίστοιχο post. Να βρω χρόνο μόνο πρώτα... :-(
Και πάλι ευχαριστώ, να 'στε καλά
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Γεια σας ειμαι νεο μελος. ...
Ειμαι α9ο βορεια ευβοια.....πηγα σε τρια μερη π λες ψαροτοπους...στο γαλατακι κιμνη στην βασιλινα κ σε ενα αλλο....και δεν επιασα ουτε λεπι ....με καλο καιεο σε ολα ....απο νυχτα μεχρι μερα ψαρεψα σ ολα.....μ 3 διαφορετικα δολωματα αλλα τιποτα....σε αυτα τ μερη εχεις παει η τα γραφεις στην τυχη?γτ ξερεις χαλαμε κ χρηματα για ν παμε.....τελοςπαντων ξερει κανενας κανα καλο μερος για καστινγκ στην βορεια ευβοια?ας μ πει καποιος γτ ειμαι καινουργιος ψαρας αλλα δεν βρισκω μερος
-
-
Φίλε Γιώργο καλώς ήρθες στη παρέα. Είσαι απο Β. Εύβοια και ρωτάς να σου πούμε μέρος στη β. Εύβοια για ψάρεμα? Επειδή προσωπικά έχω δαπανήσει αρκετά χρήματα για να την οργώσω, το αμάξι μου έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα τα τελευταία 6 χρόνια, εντελώς λοιπόν εμπειρικά θα σου πω οτι τα σημεία είναι πολυ συγκεκριμένα, για τη τσιπούρα δε που γίνεται και ο πολύς λόγος, έχει στάνταρ μέρη που περνάει το φθινόπωρο και στάνταρ ημερομηνίες. Απο κάποιες ακτογραμμές περνάει βαθιά που δεν τη φτάνεις ούτε με πέτρες, ενω σε 200 μέτρα δίπλα γυαλώνει στα 20 και 30 μέτρα απο την ακτή. Φυσικά μη περιμένεις ούτε απο μένα αλλα ούτε απο κανέναν άλλο ο οποίος γνωρίζει να σου πει ούτε κατα προσέγγιση τα μέρη αυτά. Εγω αν θες πιστεψε το ούτε στον πατέρα μου δεν λέω που τις βγάζω για έναν και μοναδικό λόγο, επειδή εκείνος δεν είναι φανατικός ψαράς όπως εγώ, όταν θα πάει σε ένα καφενείο για να κάνει τον καμπόσο θα το φτύσει το μέρος και μετα πάει κάηκε, ένας να το ακούσει που ασχολείται πάπαλα. Το ίδιο ισχύει και για τις μουρμούρες και τα υπόλοιπα ψαρακια μας. Το περασμένο Σ/Κ ήμουν εκεί. Στα 100 μέτρα δίπλα μου ψαρεύανε, εγω στο στανατρ μουρμουροτοπο μου, σε στανταρ βολές, σε στανταρ σημεία, Δόξα Τον Κύριο καλα τα πήγα. Το ψάρεμα είναι μελέτη, στρατηγική και φυσικά τύχη, χωρίς αυτη δεν πας πουθενά. Αλλα μια και είσαι απο κει αδερφέ μου πραγματικά είσαι πολυ τυχερός που αποφάσισες να ασχοληθείς με το ψάρεμα.
Όσον αφορά τα μέρη που αναφέρονται εδώ, φυσικά και δεν είναι στη τύχη ούτε και για παραπλάνηση, αλλα όπως σου είπα θέλουν και αυτά τη μέρα τους και την εποχή τους. Τωρα μη περιμένεις και ακριβώς να σου γράψουμε που να πας να στηθείς. Επειδή το θέμα αυτό το έχει ανοίξει ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας να είσαι σίγουρος πως το έκανε με υπευθυνότητα και με χαρά πάνω απ όλα.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 13-09-2016 στις 10:58
-
Τα παρακάτω μέλη 5 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Ευχαριστω για την απαντηση..
Ρε φιλε κανα μερος ρωτησα στο περιπου τουλαχιστον...
Γτ πηγα κ δεν πηρα ουτε τσιμπια....πες μ τουλαχιστον απο εκει εως εκει........
Επισης κ κατι αλλο ηθελα ν ρωτησω εκει π ξραταει μικρες τσιπουρες 400 500 γραμ παιζει ν βγαινουν κ μεγαλες?
Και απο ποτε αρχιζουν ν γυαλωνουν ?ποια εποχη απο τωρα?
-
-
Οι τσιπούρες οι πελαγισιες πλησιαζουν τις ακτές απο μεσα Οκτώβρη μέχρι και τα μεσα Γεναρη βαρυα, με αποκορύφωμα το μηνα Νοέμβρη οπου γινονται και οι περισσοτερες συλληψεις ιδιως των μεγάλων του είδους. Επαναλαμβάνω οτι βλέπεις εδω στο χαρτη ειναι μερη ψαρεμενα που εχουν δώσει καλα κομματια κατα καιρούς. Το οτι πηγες μια φορα και δε πηρες τσιμπια δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταίος και εννοειται πως θα το ξαναπαθεις απειρες φορές μεχρι να μάθεις. Δες το σημειο που καναμε τη συνάντηση το Μάιο, εχω παρει πολλες φορές ψαρια. Οταν πήγαμε με τα παιδια ριξαμε 25 καλαμια και δε καναμε τιποτα. Ετσι ειναι αυτα, περιπετεια και τυχη.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
τωρα σεπτεμβριο δεν προκειται να βγαλω καμια καλη δλδ?γτ πηρα κατι μια 500αρα και κατι 400αρες..τσιπουρες αλλα μεχρι εεκει..
επισης ρε φιλε π.χ μια ψαρια εβγαλα 2 τσιπουρες 400αρες,1 καμπανα μεγαλο ,1 λυθρινι 300αρι και μια μουρμουρα 400αρα...αυτο το θεωρεις καλο αποτελεσμα?παντα καπου εκει περνω στα γνωστα μερη π εχω βρει 3-4 ψαρακια ετσι καλουτσικα μεχρι εκει ομως.αλλα ψαρευω κατι 7ωρα......δεν βγαζω 10 -15 ψαρια π βλεπω στα βιντεο γι αυτο σ ρωταω...αν ειναι καλο αποτελεσμα?
επισης δεν μ ειπες αν ξερεις αν εκει π βγαζω 400-500αρες τσιπουρες αλανιαρες...παιζει να βγαινουν και οι μεγαλες?
-
-
Να σου πω......δε μας λες εσυ κανα μέρος καλύτερα?
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Lethrinis για αυτό το post.:
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
χαχα δλδ να μην περιμενω καλυτερα αποτελεσματα?αυτο ειναι μονο?γτ βλεπω κατι βιντεο π βγαζουν καμια 15αρια ψαρια...και ελεγα...οτι δεν πιανω τπτ εγω...
θα το ξαναγυρισω στο σπινινγκ μ φαινεται...τουλαχιστον καθε φορα π πηγαινα εβγαζα πολλες παλαμιδες και κοκαλια αλλα αυτα δεν εχουν μαχη καθολου βγαινουν αερα εξω....και δεν μ αρεσει και το σπινιγκ...
σε ολο τον καιρο π ψαρευω μονο ενα ψαρι επιασα που πραγματικα ηταν απιστευτη μαχη....πεταω μεσα το καλαμι...μερα κατα τις 9 νομιζω ηταν....ξαφνικα ο οπτικος καρφωνεται στο καλαμι...τρεχω δινω μποσικα...περιμενω 3-4 λεπτα τιποτα λεω παει το αφησε...ξαφνικα αρχησε να τραβαει πολυ γρηγορα εδινα μποσικα κανα 3 λεπτο χαχα ημουν αρχαριος τοτε κατα τις 25 αυγουστου νομιζω ηταν ,φετος....και ξαφνικα αποφασιζω να κρατησω την μισινεζα να το καρφωσω και κλεινω λιγο φρενα και αρχισα να τραβαω μου επερνε συνεχεια φρενα μετα απο κανα 8 λεπτο μαχης και αφου αντεχε ακομα ...ημουν ετοιμος να λιποθυμησω ,εσταζα ολοκληρος ιδρωτα και λεω η παραταω το καλαμι η κλεινω τα φρενα τελειως και οτι γινει και τα κλεινω και μου τα εκοψε ακαριαια μετα απο λιγο σε δυνατο τραβηγμα........σκεψου οτι ειχα 35 μανα πολυ ακριβη πετονια με μεγαλη αντοχη..και seagur grandmaxspeed παραμαλο 0.31 ...φαντασου δυστυχως ουτε καν λιγο εξω να δω τι ηταν δεν καταφερα........
δλδ ν μην παιζει να περιμενω καμια καλη μαχη μεχρι μεσα οκτωμβριου?
δυστυχως θα φυγω για αθηνα αρχες οκτωμβριου
-
-
Καταρχήν μην λες τετοιες κουβέντες για το spinning γιατι έχουμε το Δήμο που θα σε banαρει αμα το διαβασει
Αστειεύομαι φυσικά.
Στο ψαρεμα ποτε μη λες ποτε φίλε μου. Ενας φιλος μου περσυ 15Αυγουστο εκανε μπανιο και στην ακρη της παραλιας ειχε ριξει το καλαμι του και το χε παρατησει, τρεις το μεσημερι με 40 βαθμους. Το μαζευει σε καποια φαση.και ειχε μια.κυρια κοντα στα δυο κιλα πάνω.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
file ευχαριστω για τις απαντησεις....
εμενα μ αρεσει πολυ το βραδυνο ψαρεμα....δλδ παω συνηθως κατα τις 12 -1 και φευγω 8 το πρωι αλλα μ λενε καλυτερα μερα εκει βγαινουν τα μεγαλα ψαρια ...ισχυει αυτο?
τι ειναι καλυτερο πρωι η βραδυ?
σορυ αν ειναι οφ τοπικ αλλα βλεπω οτι θα εχεις μεγαλη εμπειρια στο ψαρεμα...και θα ηθελα να με διαφωτισεις..
-
-
Και γω βραδυ παω ειδικά για μουρμουρες. Αλλα αφου πας που πας νυχτα να πηγαινεις πιο νωρις, απο τις 8-9 να στηνεσαι. Το πρωί ειναι καλα τωρα το φθινόπωρο που σου πα.για τις τσιπουρες και το μεσημερι φυσικά. Αλλα γενικά τον υπολοιπο χρονο μονο νυχτα ψαρευω.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
opote τωρα που μπηκε φθινοπωρο να πηγαινω λες και κανα πρωινο μεχρι μεσημερι?
ρε ξερεις τι επαθα εκει που πηγα μια φορα βρηκα ενα μερος...εβγαλα μεσα σε μια ωρα εναν καμπανα μεγαλυτερο απο την παλαμη και μια τσιπουρα 400αρα μην σ πω και μεγαλυτερη....παει ενας και πεταει διχτυα στα 40-50 μετρα απο ακτη....δυστυχως το κανει καθε μερα σε εκεινη την παραλια εδω και καμια δεκαρια μερες...
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 61
Το γνωστο προβλημα.Παντου τα ιδια.Ξερεις τι ειναι φιλε μου να εχεις στηθει ολο το βραδυ χειμωνα να μην παιρνεις τσιμπια και το πρωι να βλεπεις τη βαρκουλα να ερχεται να σηκωνει τα διχτυα απο μπροστα σου.Εγω παντως οταν ειναι στα 50-60 μετρα μαζευω ολα τα καλαμια βαζω μεγαλο βαριδι και αρχιζω τις βολες για προπονηση.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω πως θα δω τους ψαρότοπους στον χάρτη δν μ τους βγάζει
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
ψαροτοποι ευβοια και βραδινο εναντιον ημερισιο ψαρεμα.Νεο μελος.
καλησπερα σας.ειχα γραφτει παλαιοτερα σε αυτο το σαιτ και κατα συμπτωση βρηκα τον κωδικο.
οποτε ας ξανασυστηθω με λενε γιωργο και ειμαι απο ευβοια.
ψαρευω καστινγκ και σπινινγκ, αλλα η αρρωστια μου εναι το καστινγκ.
Το ψαρεμα το αρχισα πριν τρια χρονια. οχι εντατικα, συνηθως 1-2 μηνες το καλοκαιρι ψαρευω, και σχεδον ολα τα ψαρεματα βραδυ.
Αλλα απο φετος κολλησα περισσοτερο, σχεδον με επιασε τρελα χαχαχα και δεν μπορω χωρις ψαρεμα, και σχεδιαζω χειμρινες εξορμησεις για αυτο το σκοπο.
Θα ηθελα εαν βεβαια θελετε να μ προτεινεται καποιους ψαροτοπους β ευβοια και επισης να μου πειτε αν αξιζει το ημερισιο ψαρεμα κατα την εποχη που διανυουμε του καλοκαιριου.
Δυστυχως δεν εχω ερθει ακομα σε αναμετρηση με μια καλη τσιπυρα π ειναι ο στοχος μου, η με εναν καλο σαργο.Παρολαυτα το απολαμβανω, με σεβασμο την θαλασσα παντα.
ευχαριστω εκ των προτερων
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Γιωργος13 για αυτό το post.:
-
Φίλε Γιώργο γεια σου και πάλι.
http://www.paraktiopsarema.gr/forum2...6856#post26856
Όπως βλέπεις τα χουμε ξανασυζητήσει παλιότερα αυτά που ρωτάς. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
ναι δεν το θυμομουν, ειχα παρατησει το ψαρεμα, και τωρα ξαναρχισα.
Αλλα ακομα να πιασω μια μεγαλη τσιπουρα.ισως να φταιει που ψαρευω μονο ιουλιο κυριως.
ευχαριστω για την απαντηση.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
να ρωτησω και κατι αλλο, στο βραδυνο ψαρεμα αξιζει να βαλω φωσφοριζε μπιλια ,τραβαει τα ψαρια η τα απωθει?
και κατι ακομα επειδη ειμαι ουσιαστικα αρχαριος.
Εαν εχεις δολωσει το πεταξεις λυσεις φρενα και κρεμασεις μαιμουδακι και αφησεις 1 μετρο μποσικα..και ερθει το τσιμπησει τραβηξει καμια 5 με 10 μετρα...και πας καρφωνεις και βγαζεις ας πουμε την μανα ολοκληρη οπως την πεταξες...σημαινει οτι ειναι τσιπουρα π εφτυσε το δολωμα? η και αλλα ψαρια περνουν μετρα και το φτυνουν?
-
-
Αν εννοείς τη μικρη χαντρουλα στο κόμπο του στριφταριου δεν υπάρχει προβλημα. Τωρα αν λες κάτι λουνα παρκ πανω απο το δόλωμα προσωπικά δε τα δέχομαι.
Ναι αυτό που περιγράφεις το κάνουν σχεδόν αποκλειστικά οι τσιπούρες. Το παίρνουν στο στόμα λαι το σφιγγουν στις μασελες τους. Εσυ πρακτικά δε μπορεις να κάνεις τίποτα, καθώς η δύναμη που το κραταει δεν του επιτρεπει να αλλάξει θεση απο το κάρφωμα σου, απλά ανοίγει το στομα και το αφήνει. Αυτος ειναι ο λόγος που καρφωνουμε αερα και το δόλωμα ειναι αθικτο.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
oxi πισω απο το δολωμα εννοω..εκει πισω απο το στριφταρι εννοειται χαντρα για να μην χαλανε οι κομποι.
Δηλαδη ισα ισα να εχει μια δαγκωνια το δολωμα τεραστια και να ερχεται χαλασμενο εξω....δεν μπορω να κανω τπτ γι αυτο? ν βαλω διπλο συρομενο αγκιστρι?η ειναι μονο για χεβι καστινγκ?
τουλαχιστον τριτη η δευτερα ετοιμαζω εξορμηση, β ευβοια με φαραω,μανες,ακροβατη.....εχεις να μ προτεινεις καποιο αλλο δολωμα?
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες