Μεγειά σου Τάσο, ρίξε μία ματιά εδώ http://www.paraktiopsarema.gr/forum2...hp?11-Spinning
Αν δεν βρεις κάτι να σε καλύψει, καλύτερα ρώτα σε σχετικό θέμα ή κάνε ένα νέο, γιατί μπερδεύουμε πολλά θέματα σε ένα και εδώ η συζήτηση είναι για τα Max Rap![]()
Καλησπέρα, Είμαι αρκετά νέος στο spinning μόλις 2 μήνες περίπου με το μοναδικό τρόπαιο ένα κοκάλι των 200-300 γραμμαρίων! Έχω ένα Mommotti 140 ACC και ένα Rapala X-rap slashbait SXR10 AYU 10cm. Θα ήθελα να ρωτήσω τι διαφορά έχει το rapala που έχω τώρα με τα max-rap. Έχουν τεράστιες διαφορές?
Νομιζω πως πρεπει να διευκρινισεις τι εννοεις οταν λες διαφορες.Διαφορες ως προς την χρηση?τεχνικα?πανω στο ψαρεμα?..τι ακριβως διαφορες θες να μαθεις?Θα πρωσπαθησω να σου πω καποιες βασικες τους διαφορες σε ολες τις κατηγοριες,απο προσωπικη εμπειρια.Τα X-RAP slashbaiit ηταν απο τα πρωτα μου τεχνιτα,τα δουλευα πολυ πριν παρω max-rap.Οι διαφορες που παρατηρησα εγω ηταν 1.στις βολες.Τα max-rap κανουν πιο μακρυνες.2. η πλευση.Τα max-rap επισης εχουν καλυτερη πλευση.3 εκει που υπερτερουν πιστευω τα Χ-RAP στις φθορες.ειναι πιο ανθεκτικα απο τα max-rap,ακομα και στα δαγκωματα απο καποιο ψαρι.Αυτα τα λιγα απο εμενα και ελπιζω να σε βοηθησα.Διευκρινισε τι ακριβως θες να μαθεις,και υπαρχουν εδω στην παρεα ποιο ειδικοι στο spinning απο εμενα που θα σε βοηθησουν περισσοτερο.
Καλημέρα, με βοήθησες αρκετά ευχαριστώ, απλώς ψάχνομαι ακόμα με τα ψεύτικα! Ρωτάω κιόλας γιατί έχω βρει ένα μαγαζάκι με ξεχασμένα στα πίσω ράφια όλη την συλλογή X-RAP και σε τιμή 50% κάτω από την φτηνότερη στο ιντερνετ, αξίζει να τα πάρω η να περάσω κατευθείαν στα MAX-RAP ?
Φιλε μου εξαρταται και τον τοπο που ψαρευεις. Υπηρχαν μερη που τα max rap δεν μου δουλεψαν καθολου, αλλα και μερη που πηρα πολυ λουτσο. Βρες πρωτα το σωστο μερος και μετα θα προσαρμοσεις τον τυπο των τεχνητων σου.
Στάλθηκε από το GT-I8260 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βρες πρωτα τα ψαρια, αυτα θα σου πουνε τι χρειαζεσαι για να τα πιασεις...
Αδερφε καλημερα.
Θα ηθελα να σου πω οτι και εγω για συντομια ειπα να δοκιμασω τον Albright Knot που τοσοι λενε τα καλυτερα (για να μην κανω toni pena) και στην 7 ριξια εχασα εαν Duo Realis pencil 110 στην χαλκιδικη.
Ξανα μ@λ@κι@ς δεν εχει.
Toni Penna και ξερο ψωμι.
Λογω κυματισμου δεν βρεθηκε το τεχνητο οποτε καπου θα το βγαλει.
Ηθελα να πω οτι μετα απο 5 χρονια καποιοι (εννοω εμενα και αλλους σαν εμενα) δεν μαθαινουν απο τα παθηματα αλλωνων.
Περαστικα μου!!!!!
Ο καλύτερος κόμπος που υπάρχει είναι αυτός που ξέρεις να κάνεις καλά. Τελεία.
Κι από κει και πέρα αν ξέρεις δύο-τρεις καλα ξέρεις και ποιον κάνεις και που.
Πειράματα μόνο σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με τεχνητά που δε μας νοιάζει αν χάσουμε.
Υ.Γ.
Βέβαια υπάρχει κι η περίπτωση να χτυπήσει ΤΟ ψάρι στο πείραμα και μετά να χρειαστεί ψυχιατρική υποστήριξη όταν το χάσεις από κόμπο ας πούμε...
θαναση μην νομιζεις οτι με τονυ πενα δεν παιζει να λυσει ο κομπος πανω στο πεταγμα . πριν 2 εβδομαδες που πηγα να σπινιαρω στο πρωτο πεταγμα που εκανα ολα καλα. μετα απο 2-3 πεταγματα πηγα και αλλαξα τεχνητο με ενα καινουργιο που ουτε νερο δεν ειχε δει ... οπως το περασα στην παραμανα και το πεταξα ετσι δεν το ξαναειδα ... ο καταραμενος ο μερφυ και οι νομοι του ...
Αρχιζω να ΤΡΟΜΑΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οντως ο νομος του Μερφυ!
Αυτο εκανα και εγω.
Ειχα ενα παλιο πανω και το αλλαζω να κανω λιγες ριξιες πριν φυγω, και εφυγε το τεχνητο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την επομενη φορα θα εχω πεδιλα καλοκαιρινη στολη και μασκα μαζι μου!!!!
Δεν μας παιρνει να χανουμε τεχνητα για πλακα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!
Να το χασεις απο αστοχια κομπου .........ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
φιλε ειχα παει στο λιμανι στο λαυριο και οταν το εχασα σκεφτηκα ακριβως το ιδιο πραγμα
μασκα, αναπνευστηρα και βουτια να βγαλεις ολα τα τεχνητα που κολυμπαν εκει μεσα
θυμηθηκα αρθρο που ειχα διαβασει για το τενις και το γκολφ και τα μπαλακια
υπαρχουν εταιρειες που η δουλεια τους ειναι να ψαχνουν πχ στις λιμνες και στα πουρναρια τα μπαλακια του γκολφ
και διπλα απο τα γηπεδα του τενις τα μπαλακια
Αν φτιάξεις καλά τον albright δεν λύνεται με τίποτα εγώ σε σκαλωματα που χρειάστηκε να τραβήξω κόβεται από όπου να ναι αλλά από τον κόμπο πότε
Σελιδοδείκτες