Gamakatsu
Morigen
Μustad
Οwner
Winner
Maruto
Remixon
Άλλο.
Εγώ προσωπικά για την εγγλέζικη τεχνική χρησιμοποιώ τα Kamasan Animal, το κλασσικό Owner 50922 και το Kamasan Β983. Μεγέθη 10-18, που ανταποκρίνονται και καλύπτουν ευρύ φάσμα καταστάσεων.
Sasame k ξερο ψωμι!!!!!!!!απ τα λιγα αγγιστρια που αντεχουν κ σε διαβρωση!!!!!!εχουν φοβερο αρπαδι κ τα χρησιμοποιω σε ολες σχεδον τις τεχνικες!!!!!!!!!
Μανο δοκιμασε τα sasame wormer η τα sasame koadji douchi k πες μου.................πρωσοπικα μια που τα δοκιμασα κ μια που ολα τα αλλα εμειναν στο κουτι τους!!!!!(αυτοι οι δυο κωδικοι μου εχουν ''λυσει'' τα χερια στο εγγλεζικο!!!!)
Φιλε εχεις πεσει στην περιπτωση...........................τα αγγιστρια που αναφερες δεν παιζονται.................ειναι τα μονα στην ουσια που χρησιμοποιω κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Απο ψαρια στο εγγλεζικο μεχρι συναγριδες κ μαγιατικα τα ''σφαζουν''!!!!!!!τα yaiba-x οπως αναφερες τρομαξα κ εγω να τα βρω εδω στην πατρα αλλα φροντισα να παρω μεγαλες ποσοτητες(βασικα του αδειασα το ραφι κ οταν του ειπα ποτε θα φερει παλι μου απαντησε οτι ειναι ακριβα κ δεν τα παιρνουν................)αλλα καλυτερα να το πληρωσεις κ να κανεις δουλεια σου παρα να ''κλαις'' τα ψαρια που χανονται.........................
Maruto και τα μυαλά στα κάγκελα!!! Τώρα το πως θα τα βρείτε είναι ένα θέμα,το μόνο που ξέρω είναι ότι μετά από τι μεγάλη ζήτηση που υπάρχει (και πολλές ενοχλήσεις από μέρους μου)μάλλον θα τα έχουμε πολύ σύντομα σε πολλά καταστήματα. Μακράν όμως πρώτο στην προτίμηση μου από πολλά αγκίστρια που θεωρούνται κορυφή.
Μερικά αγκίστρια που έχω χρησιμοποιήσει τελευταίο εξάμηνο και προτείνω με χίλια.
1) vmc 9294 no1. Ελαφρώς παπαγάλος και λίγο στραβό, σφάζει τα πάντα χωρίς αναστολές.
2) Mustad 496. Διακριτικός δολοφόνος. Δολώνεις εύκολα λόγο λεπτου κορμού αλλα στη καμπύλη είναι πολυ ισχυρό και αξιόπιστο.
Αυτά τα 2 χρησιμοποιώ παντου και πάντα.
Το 628 της morigen το κοψα γιατι εκτός απο τσιπούρες στα υπόλοιπα ψάρια φέρνεις έξω μόνο τα σαγόνια τους.
Καλά όλα αυτά αλλά θα πρέπει να κανουμε και μια αναφορά στο χρώμα. Στην αγορά βλέπουμε να κυριαρχούν 2 τύποι χρώματος. Το μαύρο και το ασημί, με το πρώτο να κυριαρχεί στις αρματωσιές των τσιπουρόφιλων κυρίως, και το δεύτερο σχεδόν παντού. Έχω κάνει συζητήσεις επι συζητήσεων στο ψάρεμα και ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε και εδώ. Ακούω λοιπόν τη γνώμη σας. Θεωρείτε οτι η χρυσοφρίδα είναι τόσο ιδιότροπη και επιλεκτική που θέλει σκούρο μέταλο στα σαγόνια της ή μήπως οι αψαριές του κόσμου ανακαλύπτουν θεωρίες; Προσωπικά και στα δυο χρώματα έχω επιτυχίες αλλα και αποτυχίες. Θέλω να πω οτι αν πέσω σε ψάρια δεν διστάζουν στο χρώμα του νικελ.
Συγγνώμη εάν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το χρώμα.
Έχω βγάλει τα ιδία ψάρια είτε με μαύρο, νίκελ και κόκκινο χρώμα αγκίστρι
Το ψάρι εάν θέλει να φάει θα φάει άσχετα τι χρώμα είναι το αγκίστρι άλλωστε το αγκίστρι
δεν φαίνεται όταν είναι δολωμένο, σωστά ;
Η αιχμή φαίνεται φίλε Γιάννη, διαφορετικά δε ψαρεύει το αγκίστρι. Το θέμα το άνοιξα γιατί κάποιοι υποστηρίζουν πως το ασημι νικελ γυαλίζει στο βυθό και απωθεί τη καχύποπτη τσιπούρα. Μια φορά χαριτολογώντας και σε φιλικό κλίμα λέω σε ένα παλικάρι που ψάρευε δίπλα μου "ρώτησες τη τσιπούρα και στο είπε?¨ και έβαλε τα γέλια χωρίς να μπορεί να μου απαντήσει.
Σπύρο έχεις δίκιο , η αιχμή φαίνεται.
Morigen 634. Λεπτό για να μη πληγώνει το δολωμα, μιλάω κυρίως για τα μονοδολια, μεγαλη καμπύλη τυπου σινου και ταυτόχρονα ισχυρό, το δε αρπαδι του θάνατος, κλασσικο morigen. Δοκιμάστε το και δυσκολα θα το αλλάξετε.
Στάλθηκε από το HUAWEI SCL-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
shiro!!οτι καλιτερο πραγματικος δολοφονος πηγα να κανω κατι παραμαλλα και τρεξανε τα αιματα μου πραγματικα. αρκετα γερο και για ψαρια με σκληρο στομα. τα οουνερ ειναι αρκετα καλα αλλα πολυ αδυναμα και λυγιζουν τα mustaδ ειναι πολυφημιζμενα εχουν ενα μυστηκο το πως τα κανου ν τοσο γερα μερικα αντεχου βαρος ανω των 100κιλων εχω δει ντοκιμαντερ. ψηφηστηκε η καλυτερη μαρκα. αλλα δεν εχουν τοσο μυτερη μυτη. εγω παντος υποστηριζω shiro
Και που τα βρίσκεις αυτά φίλε μου?
Συμφωνώ για όσα λες και θα πω τη γνώμη μου μετα απο πολυ έρευνα και ψαξιμο.
Τα owner εχουν ισως το καλύτερο αρπαδι, αλλα και συγκράτηση του ψαριού, γενικα ξυριζουν. Τώρα αυτο οτι ανοίγουν δεν μπορώ να το υποστηρίξω.
Η mustad ειναι λιγότερο επιθετική αλλά....αν καρφωσεις με mustad το ψαρι δε χάνεται με τίποτα.
Πολυ ψηλά στην υπόληψη μου βρίσκεται η vmc, η οποία τα χει ολα καλά, απλα δεν είναι τέλεια, ειναι μια μεση οικονομική αλλα πολυ αξιόπιστη λυση.
Απο κει και περα αν πας για συγκεκριμένα ψαρεματα οπως για παράδειγμα τη τσιπούρα το φθινόπωρο, εκει δουλεύω gamakatsu και morigen μιας χρήσης όμως. Πανίσχυρα και ανθεκτικά για το σαγόνι της κυρίας, με αρπαδι τους να ειναι ξυράφι αλλα αλοιωνεται εύκολα η αποτελεσματικοτητα τους. Ειδικα η gamakatsu στην Αμερική πο υ ψαρεύουν τέρατα την έχουν στο top οι περισσότεροι. Γενικα οι Αμερικανοι τζιγκαδες δουλευουν gamakatsu-vmc-,owner-mustad. Τις υπόλοιπες εταιρείες που δεν τις βρισκεις εύκολα στα μαγαζιά δεν τις γνωρίζω.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη Lethrinis : 06-05-2016 στις 00:21
http://www.thalassashop.com/products...gen-634bn.aspx Αυτο εδω λες Σπυρο?
Ναι φίλε, απίστευτο αγκίστρι, ξυράφι πραγματικό. Αν θες κατι πιο σκληρο για δυνατα σαγονια παρε το 624 ή το 628 με κρικο.
Πηρα να δοκιμασω αυτα με ολοκληρη μανα.Τα εχει δοκιμασει κανεις?
Θα σε παιδεψει στη δολωση φιλαράκι μου. Γενικα πολυ καλό, οτι πρεπει για τις πονηρές χοντρουλες που γυαλωνουν σιγα σιγά.
Λοιπον τα χρησιμοποιησα τα αγκιστρια αυτα δολωνοντας ολοκληρη μανα αλλα δεν μπορω να πω οτι εμεινα ικανοποιημενος.Δεν ξερω δεν μου αρεσαν οπως ηταν πανω στο δολωμα.Μηπως τα χρησιμοποιουν αυτα για ψαροδολια?Αν ξερει καποιος ας μου δωσει τα φωτα του.Τελικα θα παραμεινω fan των owner no1 με τις ακιδες στο κορμο αφου καρφωθηκε ευκολα μια μισοκιλη κυρια σε μονοδολι.
Κώστα αυτά τα αγκιστρια σκοπό έχουν τη σύλληψη του ψαριού τη στιγμή που στρίβει και το δόλωμα πλαγιαζει ή τη στιγμή που το φτύνει (βλεπε τσιπουρες). Στο 99% των περιπτώσεων το ψαρι ειναι πιασμενο απο την ακρη στο πλαι, δεν χρειαζεται ουτε καρφωμα, απλα προσεκτικές κινήσεις στην ανάκτηση. Προσωπικά ειμαι φανατικός των ισιων αγκιστριων, αντε ελαφρώς παπαγαλε. Θελω το ψαρι να το καρφωσω εγω και να ναι σίγουρο.
Τι διαφορα εχουν τα συγκεκριμενα?Οσο απιστευτο και αν σας φανει το ασημι ειναι mustad το χρυσο ειναι και αυτο mustad αλλα 60 χρονων και τα δυο παραγαδισια.Παρ ολο που ο συγχωρεμενος ο παππους μου ηταν κινηγος καποτε στα νοιατα του ψαρευε κιολας και τα ειχε σε μια τσαντα την οποια μου ειχε δωσει και την ανακαλυψα στην αποθηκη
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε Κώστα απο τα καλύτερα ποστ που εχουν γίνει ποτε στο φορουμ.
Αυτα τα αγκιστρια φιλε Κωστα εχουν συλλεκτικη αξια πλεον.Ειναι κατι σαν κειμηλιο.
καλησπέρα, ποιος τυπος απο το maruto?
Σελιδοδείκτες