Σε ολα σωστος! 1]Γιαυτο ολα σχεδων τα καλαμια του lrf ειναι παραβολικα και medium-fast,για να αποσβαινει το καλαμι τα κεφαλια των ψαριων που συνηθως σε αυτη την τεχνικη εχουν μαλακο στομα{οχι παντα βεβαια χαχα}
2]Σε αυτη την τεχνικη ο κανονας ειναι...οτι δεν υπαρχει κανονας! μπορει να χτυπησει απο το πιο μικρο ως αρκετα μεγαλο ψαρι
3]Η πλευση ειναι πολυ σημαντικη
4]Σωστος εξοπλισμος=απολαυστικο ψαρεμα με λιγοτερα χαμενα ψαρια!
φιλικα παντα Γιαννης
Συμφωνώ απόλυτα με όλους όσους έχουν ποστάρει πιο πάνω.Η τεχνική αν και παρακλάδι του spinning, είναι διαφορετική τελείως.Και αυτό διότι:
1) Ελαφρύς εξοπλισμός ευκολοχείρηστος και διασκεδαστικός όπως είπε και ο Γιάννης(Jk) αυτή είναι και η ουσία στο παράκτιο ψάρεμα. Ο διαγωνισμός βολών που γίνεται σε άλλα είδη εδώ τρώει πόρτα ;p
2) Πολύ αποδοτικός τρόπος με πολλά μικρά αλλά και μεγάλα θηράματα.Εύκολο να πιαστούν από ένα παιδί ή κάποιον/α αρχάριο!
3) Διαφορετικά θηράματα και πιο στοχευμένα από αυτά του κλασσικού spinning όπως βραχόψαρα/πετρόψαρα ή μαύρα όπως θέλετε πείτε τα.Τα ψάρια ενέδρας.Και άλλα πολλά...
Εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον να ξεκινήσει καθώς τα αποτελέσματα που είχα με έκαναν FAN. Και ξεκίνησα παίρνωντας μόνο 1 τεχνητό αρχικά και τα υπόλοιπα ήταν τα κλασσικά toy spinning...
Απλά χρειάζομαι λίγο καθοδήγηση τώρα από τα πιό έμπειρα μέλη για να παραγγείλω τα σωστά πράγματα που θέλω.
Ελπίζω να αναφερθεί και από τον Δήμο στο σεμινάριο στις 9/11 καθώς η τεχνική αξίζει πολλά!!
Ντινο για μουρμουρες λιθρινια και τετοιου ειδους ψαρια δοκιμασε το power isome...θα τρελαθεις
Τελικά μπήκα στα έξοδα. Αγορασα το zaltz της majoir craft καο 1000αρι nexave. Συμ
Συμπέρασμα: πάρα Πόλυ ξεκούραστο και ενδιαφέρον spinning.Με κέρδισε. Βέβαια τα αποτέλεσμα ήρθε από το άλλο μου καλάμι ( τηλεσκοπικό catana), το όποιο το χρησιμοποίησα με λογική lrf δηλαδή με μικρή σιλικόνη στα όρια του cs του. Δυό σκορπιοί στην κατσαρόλα. Ειχα να ψαρεψω απο παιδί και η χάρα μου ηταν μεγάλη. Ευχαριστώ για τις καλές συμβουλές.
Ενα απο τα πιο ομορφα και προσεγμενα καλαμια που εχω πιασει στα χερια μου...
![]()
aaaa,τι ναι αυτο!!!!!!καλοβρεχτο και καλοριζικο!το automatic σημαινει ψαρευει μονο του?κουκλιιιιι!μπραβο φιλε!
Λέγε πότε από κοντά!!!
"A bad day of fishing is better than a good day of work.."
Τουμπανο το εργαλειο!!!Καλοριζικο φιλε ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟ,πολυ χοντρο το βλεπω ομως το νημα και ανυσηχω..
Νομίζω πως ανακάλυψα πως θα γεμίζω το χρόνο μου όταν ξεκουράζομαι στο shore jigging
![]()
"A bad day of fishing is better than a good day of work.."
λιγο lrf για ξεμουδιασμα!!!http://youtu.be/2oRjN3HEovc
Επιτελους ηρθαν τα ατιμα. Ροκ φισινγκ σου'ρχομαι!!!!
Βρες πρωτα τα ψαρια, αυτα θα σου πουνε τι χρειαζεσαι για να τα πιασεις...
Μπραβο χρηστο,απ όλα τα καλούδια βλεπω.....
Αρχιζουν οι δοκιμες ε?Καλη διασκεδαση!!!!!!!!!!!!!!
Πηγα σημερα το μεσημερακι για μια ωριτσα. Απολογισμος, ενας ροφουδακος στο μισο κιλο, που φυσικα και απελευθερωθηκε και ενας μικρος χανος. Πραγματικα ηταν τοσο διασκεδαστικο με τον ροφο που φωναζα να ζησει το lrf!!!
Πραγματι είναι πολυ διασκεδαστικο!!
Ποιο από τα παραπανω τιμησε ο ροφος και ποιο χανος?
Από 9 αυγουστου θα μαι αργολιδα,αν θες κανονίζουμε κανα ψαρεματακι
Ναι Τασο εννοειται δεν το συζητω. Ο χανος το baby squid της ecogear και ο ροφος το καφε power isome! Ειμαι ερμιονη, αν σε φερει ο δρομος προς τα δω ριξε σημα!!!
Δημο μου ειχε τελειωσει η μπαταρια στο καλο κινητο και απε θα ειχα βγαλει. Τρομερη τεχνικη το lrf, ακρως διασκεδαστικη και αποδοτικη παραλληλα!
Για οσους φιλους ενδιαφερονται το way2fish εφερε νημα sufix nanobraid σε διαστασεις και αντοχες για καλαμια lrf. Απο 4 μεχρι 8 λιμπρες αντοχη.
Για εμενα το LRF ειναι κινδυνος θανατος. Το ξερετε οτι ενα μεγαλο ποσοστο απο τα ψαρια που απελευθερωνουμε πεθαινουν ετσι κι αλλιως? Για ποιο λογο να τα βαλουμε σε κινδυνο? Για να χαρουμε την συλληψη περκοχανων? Επιπλεον επειδη το 99% των ελληνων ψαραδων ειναι καφροι αμφιβαλλω εαν απελευθερωνανε εναν ροφο ακομα και 200γρ. Δυστυχως ομως οι αρθρογραφοι κατι επρεπε να γραψουν και οι εταιριες κατι να βρουν να πουλησουν...
Σελιδοδείκτες