Υποστηρίξτε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας ευχαριστούμε!
-
kapo
Επισκέπτης
Οντως και εγω θα επαιρνα καποιο με μικροτερο action για να μπορω να ''παιζω'' καλυτερα τις σιλικονες μου η καποια τεχνητα που ειναι στο κατωτερο ευρος gr που μπορει να πεταξει το καλαμι. Και εγω το DAIVA CROSSFIRE 10-40 εχω. Επειδη ομως εχω σκεφτει αρκετες φορες να παρω και ενα δευτερο καλαμακι για εφεδρικο στην περιπτωση καποιου πιο μακρινου ταξιδιου, παλι σε κατι οικονομικο στα ιδια γραμμαρια θα πηγαινα και γιατι οχι ενα ιδιο ακριβως καλαμι. Γνωμη μου παντα
-
-
monagkistros
Επισκέπτης
@kapo
Ναι, και εμένα μου αρέσει πολύ! Αλλά έχω σαν αρχή να παίρνω πάντα κάτι ελαφρώς διαφορετικό. Βασικά το δεύτερο καλαμάκι μπορεί να το δουλεύει παράλληλα και ο αδερφός μου με τεχνητά ας πούμε τύπου max-rap 13-15, ενώ να μπορώ να παίξω και εγώ κάποια στιγμή με σιλικόνες, swimmbaits και τα λοιπά διαβολάκια.
@jk
Σιλικονοκάλαμο? μπορείς να δώσεις κάποιο link? Είχα την εντύπωση πως ένα καλάμι που ξεκινά με τόσο χαμηλό action θα έκανε την δουλειά (balzer)
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη monagkistros : 18-12-2013 στις 20:32
-
-

Αρχική ανάρτηση από
monagkistros
Παιδιά βοήθεια. Έχω ήδη ένα daiwa CSF270MH 10-40 και θέλω ένα δεύτερο <<συμπληρωματικό καλαμάκι>> για τεχνητά μέχρι 17 περίπου γραμμάρια αλλά και σιλικόνες, πλαστικά ψαράκια κ.τ.λ.
Είμαι ανάμεσα στα
Balzer diabolo IM-7 3-28gr και το
catana CX27M 10-30. Τι ψηφίζετε?
Το Balzer είναι καλύτερο για σιλικόνες αλλά όχι και για τεχνητά 17 γραμμαρίων, το Catana ιδανικό για τεχνητά αλλά δεν θα δουλεύει και τέλεια σιλικόνες.
Εγώ ψηφίζω το Balzer μιας και έχεις ήδη καλάμι που μπορεί να δουλέψει τεχνητά σωστά.
"A bad day of fishing is better than a good day of work.."
-
Τα παρακάτω μέλη 3 έκαναν Like!! στον Dimos Kapogiannis για αυτό το post.:
-
monagkistros
Επισκέπτης

Αρχική ανάρτηση από
Dimos Kapogiannis
Το Balzer είναι καλύτερο για σιλικόνες αλλά όχι και για τεχνητά 17 γραμμαρίων, το Catana ιδανικό για τεχνητά αλλά δεν θα δουλεύει και τέλεια σιλικόνες.
Εγώ ψηφίζω το Balzer μιας και έχεις ήδη καλάμι που μπορεί να δουλέψει τεχνητά σωστά.
Ευχαριστώ αφεντικό. Δηλαδή το γεγονός ότι το action ξεκινά απο χαμηλά σημαίνει ότι το καλάμι δεν είναι αρκετά νευρικό για να δουλέψει ένα τεχνητό? Επειδή απο βάρος 3 + ((28-3)/2) = 15.5 gr ~ maxrap 13-15.
Μπορώ σε αυτό να χρησιμοποιώ μολυβοκεφαλές και σιλικόνες συνολικού βάρους μέχρι ~23 gr?
-
-
Μην μπερδεύεις το Action (Fast Regular Slow) με το Casting Weight (Βάρος τεχνητών που δουλεύει το καλάμι σωστά).
Και τα 2 καλάμια που σκέφτεσαι είναι Fast οπότε σαν Action καταλληλότερα για τεχνητά.
Σιλικόνες συνολικού βάρους 23γρ νομίζω πως είναι υπερβολικό και για τα 2 καλάμια.
Μέχρι 17-19γρ πιστεύω ανάλογα και το καλάμι.
"A bad day of fishing is better than a good day of work.."
-
-
monagkistros
Επισκέπτης

Βούρ ξανά για διάβασμα
UPDATE
To balzer οδεύει πλέον προς τα χέρια μου, θα σας πώ εντυπώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη monagkistros : 20-12-2013 στις 17:10
-
-
Μέλος της ομάδας μας
- Ισχύς Φήμης
- 0
εχετε να προτεινετε κανενα καλαμι για Sinking Vibration τεχνητα ?
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
καλημερα παιδια χρειαζομαι λιγο βοηθεια. εχω το καλαμι SPINNING POWER GAME SHIMANO SPEEDMASTER AX PG XH 2T στα 2,7μ(60-120) .. εγω νομισα ηταν για σπινινγ οπως και το δουλευω.χρησιμοποιω τεχνητα 10-15 γρ. τωρα ποιος ειναι ο σωστος τροπος να δουλεψω το καλαμι? μπορω να κανω σπινινγ με αυτο?
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα,
Να κάνω και εγώ μια γρήγορη ερώτηση: Το oceanic spider 1st edition http://www.allfishing.gr/%CE%AC%CE%B...nic-team-.html με το oceanic spider 2nd edition http://www.oceanicteam.gr/index.php?...product_id=607 τι διαφορές έχουν?
Γιατι πήγα να αγοράσω το 2nd edition και μου εμφάνισαν το 1st edition και μου ανέφεραν ότι οι διαφορές είναι μόνο στην εμφάνιση
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Αντώνη καλησπέρα. Σίγουρα οι διαφορές δεν είναι μόνο στην εμφάνιση αφού βγήκε 2η έκδοση. Από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα σχετικά links που παραθέτεις φαίνεται ότι η 1η έκδοση έχει 9 οδηγούς σε αντίθεση με τη 2η που έχει 10, κάτι που χωρίς αμφιβολία είναι καλύτερο διότι και στις δύο εκδόσεις μιλάμε για το ίδιο μήκος καλαμιού. Βέβαια τις απορίες σου θα τις λύσεις σίγουρα εάν απευθυνθείς στην OCEANIC Team(Αντιπροσωπεία στην Καισαριανή).
-
-
Νομιζω δεν υπαρχει ουσιοδη διαφορα ,τα εχω ψαρεψει και τα δυο.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Καλησπέρα παιδιά, γράφω στο παρόν θέμα, γιατί για κάποιο λόγο δεν με αφήνει, να αναρτήσω νέο θέμα.
Αρχικά να προειδοποιήσω ότι αυτό που θα ρωτήσω ενδέχεται να είναι και κοτσάνα. Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι στο περίπου fast = δράση κορυφής και slow-medium = παραβολική δράση =progressive. Ψάχνοντας λοιπόν για ένα hrf καλάμι, πέφτω πάνω στην περιγραφή του Oceanic feather spin 2.40 (αν έχετε και κάποια γνώμη για το συγκεκριμένο, ευπρόσδεκτη), όπου λέει "γρήγορη επαναφορά με παραβολική δράση".
Το ερώτημα είναι, γίνεται κάτι τέτοιο ή μήπως η περιγραφή εννοεί κάτι άλλο;
Επίσης μήπως πρέπει τα καταστήματα και κυρίως οι αντιπροσωπείες να αρχίσουν, να αναρτούν λίγες παραπάνω πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των καλαμιών;
Μόνο το cw δεν φτάνει, δώσε καμιά πληροφορία για το action, τι μύτη φοράει (solid-tubular) κλπ.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
καλησπερα αντωνη. δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο καλαμι αλλα οπως το βλεπω στην φωτο μαλλον προς το παραβολικο το βλεπω και οχι σαν φαστ.
παρ ενα τηλ στον κεφαλα και ρωτα τον φενερλη . εχε στο νου σου και το Oceanic Spider Series Rock Assasin 1-10 που ειναι καινουργιο και πολυ καλο και τιμιοτατο. και ριχνει ανετα μεχρι 15 γρ
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Τα είχα δει τα Rock Assasin, και το 1-10 και το 3-15, άλλη κατηγορία τιμής βέβαια. Και πάλι όμως για το 1-10 δεν προσδιορίζει τι δράση έχει σε αντίθεση με το 3-15 που το λέει ξεκάθαρα ότι είναι fast.
Εν τω μεταξύ και τα δύο μοιάζουν πολύ με το Ryobi Noriu (ίδιο εργοστάσιο ίσως).
Εν τέλει επειδή το θέλω κυρίως για topwater, ψάχνω ιδανικά ένα hrf x-fast καλάμι, 2,30-2,70, και το rock assasin 3-15 είναι πράγματι μία πολύ καλή περίπτωση.
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 75
αντωνη εκανες τελικα τιποτα?
παιδια εχω σκασει θελω σαν τρελος να παω για λιγο καλαμαροψαρεμα και δεν μπορω να βρω χρονο με τιποτα. εχω σκασει σας λεω ...
-
-
- Ισχύς Φήμης
- 0
Μπα τίποτα δεν έκανα, έχω μπλέξει με την δουλειά. Βασικά και να κατέληγα κάπου, απλά θα το είχα σπίτι και θα το έβλεπα, δεν προβλέπεται ψάρεμα πριν τα μέσα του Γενάρη.
Παιδιά γίνεται βλέποντας τις τοποθετήσεις των οδηγών πάνω στο καλάμι, κάποιος να καταλάβει, τι δράση έχει το καλάμι αυτό;
Παράδειγμα αν οι οδηγοί είναι σχεδόν ομοιόμορφα κατανεμημένοι τότε αυτό πιθανόν να έχει προοδευτική δράση ή αν οι αποστάσεις των οδηγών μειώνονται πολύ προς στην μύτη τότε αυτό έχει δράση κορυφής.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
- Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
Κανόνες Λειτουργίας
Σελιδοδείκτες