Η τεχνική των βολών στο casting

Μια καλή βολή θα μας δώσει τα μέγιστα μέτρα με την μικρότερη προσπάθεια. Αυτή είναι η αρχή μιας καλής βολής. Οι  κινήσεις μας πρέπει να είναι ακριβείς και η στιγμή της απελευθέρωσης στιγμιαία. Η φιλοσοφία μια βολής, ανεξάρτητου τύπου, είναι ότι το δεξί χέρι σπρώχνει και το αριστερό τραβάει (για δεξιόχειρες), από την στιγμή εκκίνησης όπου το δεξί χέρι είναι διπλωμένο και το αριστερό τεντωμένο.

Το πιο σύνηθες λάθος είναι ότι δεν σπρώχνουμε ποτέ με το αριστερό. Οι πιο γνωστοί τύποι βόλων είναι 4 και παίρνουν  το όνομα τους από την αρχική θέση του σώματος μας. Είναι το AboveCastSide-CastGround-Cast και το Pendulum-Cast (“cast” σημαίνει βολή). Οι πρώτοι δυο χρησιμοποιούνται για το ψάρεμα αυτό κάθε αυτό, και οι δυο τελευταίοι χρησιμοποιούνται περισσότερο για αγώνες long casting. Εμείς θα ασχοληθούμε μονό με τους πρώτους δυο τύπους και μονό στο θεωρητικό κομμάτι, Above & Side.

ABOVECAST– είναι μια βολή και εύκολα θα μπορούσε να γίνει από τον καθένα. Όπως  λέει το όνομα (above = πάνω), γίνεται πάνω από εμάς κρατώντας το καλάμι πάνω από κεφάλι μας σε αντίθετη φορά από την θάλασσα και το βαρίδι στον αέρα. Πραγματοποιώντας την βολή, το βαρίδι περνάει πάνω από κεφάλι μας. Είναι μια βολή που ενδείκνυται για όλα τα δολώματα.

SIDE CAST – η αρχική θέση είναι από το πλάι (side = πλάι)  είναι μια βολή που μας δίνει ικανοποιητικά μέτρα,  και χρησιμοποιείται για σχεδόν όλα τα δολώματα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα βήματα για να πραγματοποιήσετε μια βολή Side Cast.

.Σχόλια, παρατηρήσεις κτλ. Εδώ

Του Βασίλη Βασιλαρόπουλου.

Του Βασίλη Βασιλαρόπουλου.